Brazílie – Chorvatsko 3:1 (kon.) | Mexiko – Kamerun 1:0 (kon.) | Španělsko – Nizozemsko 1:5 (kon.)
konec
Španělsko
1:5 (1:1)
Nizozemsko
Pátek 13.06.2014, 21:00 • Arena Fonte Nova, Salvador • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Na druhé straně mohl výsledek kosmeticky upravit Torres, který stál s míčem pomalu na brankové čáře. Možnost zakončit ale prováhal a o míč bleskurychle přišel.
     
    90
    Další šance Nizozemska. Lens se dostal z levé strany do pokutového území, když obešel okolo Ramose. Ovšem nestřílel a snažil se najít na středu volného Sneijdera, který ale při zakončení podklouzl a míč se dostal do náruče Casillase.
     
    87
    Během pár sekund chytil Casillas dvě gólové šance. Zpoza pokutového území vystřelil prvně velmi tvrdě Wijnaldum, jehož pokus Casillas vyrazil před vápno, ale tam se k míči dostal Robben, který vyzkoušel svojí levačku a Casillas musel opět zasahovat. Tentokrát míč vyrazil na rohový kop.
     
    80
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Fantazie v podání nizozemských fotbalistů. Neuvěřitelné sólo předvedl ARJEN ROBBEN, který z poloviny hřiště svedl úspěšný sprinterský souboj s Ramosem, ve vápně se kličkou zbavil i Casillase a ze středu pokutového území poslal míč tvrdou ránou pod břevno.
     
    79
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Robin van Persie, přichází Jeremain Lens.
     
    78
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází David Silva, přichází Cesc Fábregas.
     
    78
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Stefan De Vrij, přichází Jöel Veltman.
     
    72
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Španělsko je doslova v rozkladu a v čele je kapitán Casillas. Španělský brankář si v brankovišti pohrával s míčem, který mu ovšem z noh ukradl ROBIN VAN PERSIE a zakončil do odkryté branky.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Iker Casillas (Španělsko).
     
    67
    Španělsko se radovalo ze vstřelené branky jen krátký okamžik. Ve vápně se dostal ke střele Alba, kterou Cillessen vyrazil jen před sebe, kde se k dorážce dostal Silva, který uklidil míč do branky. Ovšem Silva byl v ofsajdovém postavení. Branka nebyla správně uznána.
     
    66
    Van Persie zajel na středovém kruhu do Piquého a dostává žlutou kartu.
     
    65
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko se dostává do vedení o dvě branky. Sneijder rozehrával volný kop centrem na zadní tyč, u které se k míči dostal ve vzduchu STEFAN DE VRIJ a hlavou uklidil míč do branky.
     
    63
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Xabi Alonso, přichází Pedro.
     
    63
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Diego Costa, přichází Fernando Torres.
     
    62
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Jonathan de Guzmán, přichází Georginio Wijnaldum.
     
    60
    Mohlo to být o dvě branky! Do veliké šance se dostal van Persie, který obdržel přihrávku do vápna a následně tvrdě vystřelil rovnou do břevna, od kterého se míč odrazil do zámezí.
     
    53
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Obrana Španělska si nepočínala nejlépe a tvrdě na to doplácí. Blind si dnes připisuje na své konto další dobrý centr. Tentokrát našel ve vápně ARJENA ROBBENA, který si míč velmi dobře zpracoval, kličkou obelstil Ramose a poté tvrdou střelou ze středu pokutového území zamířil k pravé tyči.
     
    44
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    "Nedáš, dostaneš!" Španělé nerozehráli rohový kop dobře, Nizozemci se dostali do protiútoku, který vedl po levé straně Blind, jenž se blýskl ukázkovým centrem do vápna, kde si na míč naskočil ROBIN VAN PERSIE a hlavou poslal míč za bezmocného Casillase. Máme tedy vyrovnáno.
     
    43
    Mohlo to být o dvě branky! Iniesta krásně uvolnil Silvu, který utíkal z levé strany sám na branku. Až se dostal s míčem do vápna, tak se snažil obloučkem přehodit vybíhajícího Cillessena, ale ten dokázal zasáhnout a míč vyrazil na rohový kop.
     
    41
    Žlutou kartu si nyní vysloužil De Vrij, který tvrdě přišlápl nohu Davida Silvy.
     
    27
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil XABI ALONSO a počínal si skvěle, když míč tvrdou střelou uklidil k pravé tyčce. Cillessen sice vystihl směr střely, ale na míč dosáhnout nedokázal.
     
    26
    Byla nařízena penalta. Diego Costa se dostal s míčem do vápna, kde byl podražen De Vrijem. Tentokrát o penaltě nebylo pochyb.
     
    25
    De Guzmán dostává za faul na středu hřiště žlutou kartu.
     
    13
    Šance na straně Španělska. Xavi vyslal do vápna přesnou přihrávkou Diega Costu, kterému se ale pod nohy vrhl Vlaar, jenž míč dostal z vápna ven.
     
    8
    Obrovská šance Nizozemců! Na středu hřiště se dostal k míči Robben, jenž si míč rychle zpracoval a mezi obránci Španělska vyslal do úniku Sneijdera. Ten se dostal s míčem na hranici velkého vápna, odkud tvrdě vystřelil, ale trefil pouze dobře vyběhnutého Casillase, který si připisuje velmi důležitý zákrok.

    Jan Šlapáček

    Branky: 27. Alonso (pen.) – 44. van Persie (Blind), 53. Robben (Blind), 65. De Vrij (Sneijder), 72. van Persie, 80. Robben

    Karty:   69. Casillas (ESP) – 25. de Guzmán (NED), 41. De Vrij (NED), 66. van Persie (NED)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 3:2.
    Španělsko: Casillas (C) – Azpilicueta, Ramos, Piqué, Alba – Busquets – Silva (78. Fábregas), Xavi, Alonso (63. Pedro), Iniesta – D. Costa (63. Torres).
    Náhradníci: de Gea, Reina – Albiol, Torres Juanfran, Martínez, Fábregas, Mata, Cazorla, Koke, David Villa, Torres, Pedro.

    Nizozemsko: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij (78. Veltman), Martins Indi, Blind – de Guzmán (62. Wijnaldum), Sneijder, de Jong – van Persie (C) (79. Lens), Robben.
    Náhradníci: Vorm, Krul – Verhaegh, Veltman, Kongolo, Clasie, Fer, Kuijt, Lens, Huntelaar, Wijnaldum, Depay.

    Rozhodčí: Rizzoli – Faverani, Stefani (všichni Itálie) – Moen (Norsko)
    bahis siteleri