Anglie – Itálie 1:2 (kon.) | Pobř. slonoviny – Japonsko 2:1 (kon.) | Švýcarsko – Ekvádor 2:1 (kon.)
Francie – Honduras 3:0 (kon.)
konec
Anglie
1:2 (1:1)
Itálie
Neděle 15.06.2014, 00:00 • Arena Amazonia (Manaus) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Míč si postavil kdo jiný, než Andrea Pirlo. Šikovný pětatřicátník vyslal velmi prudkou a technicky vyspělou ránu, jenž orazítkovala břevno. Hartovi ještě teď zvoní v uších!
     
    90+2
    Mírné nepřesnosti připravily Anglii o míč, do úniku se dostal Parolo, ale Sterling zatáhl za záchranou brzdu a soupeře za cenu žluté karty zastavil.
     
    84
    Lallana byl sražen k zemi těsně za šestnáctkou. Míč si postavil Steven Gerrard, jeho technická rána letěla o dobrý metr nad.
     
    79
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Antonio Candreva, přichází Marco Parolo.
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Daniel Sturridge, přichází Adam Lallana.
     
    73
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Ciro Immobile.
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Jordan Henderson, přichází Jack Wilshere.
     
    62
    To není možné, co Wayne Rooney neproměnil! Útočník Manchesteru United se ocitl úplně sám za obranou, ještě se pokusil zmást obránce a vystřelit až poté, jeho pokus však skončil vedle tyčky!
     
    61
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Danny Welbeck, přichází Ross Barkley.
     
    57
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Thiago Motta.
     
    50
    Itálie právě vstřelila branku!
    Itálie jde opět do vedení! Candreva se zbavil Bainese pohlednou zasekávačkou, následně vyslal nadýchaný centr na hlavu MARIA BALOTELLIHO, jenž kulatý nesmysl uklidil za záda Harta.
     
    45+2
    Mario Balotelli si zaběhl za obranu, čímž vytáhl Harta z brány, následně se italský útočník pokusil přelobovat brankáře, což se mu také povedlo. Na jeho smůlu míč z brankové čáry vytáhl Jagielka!
     
    37
    Anglie právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Opět se potvrdilo, že na tomto šampionátu branky padají v hojném množství. Wayne Rooney dostal pěknou přihrávku, pronikal po lajně, následně nacentroval míč před branku, kde byl DANIEL STURRIDGE. Útočník Liverpoolu míč s přehledem uklidil za záda bezmocného italského brankáře.
     
    35
    Itálie právě vstřelila branku!
    Itálie zahrávala roh poté, co Baines zblokoval centr do zámezí. Hráči v modrých dresech sehráli velmi povedenou nacvičenou situaci, když Pirlo pustil přihrávku za sebe ke CLAUDIU MARCHISIOVI, jenž se milimetrovou ránou k tyči nespletl.
     
    25
    Danny Welbeck si nyní fantasticky obhodil soupeře, následně se pokusil o přízemní centr, ale na míč jen těsně nedosáhl Sturridge! Anglie zahrávala rohový kop, k míči se dostal Rooney, ale byl odzbrojen obranou. Následoval další roh, jenž zahrál Baines. Na jeho nadýchaný vyskočil nejvýše Sirigu a sebral balon jako jablko ze stromu.
     
    20
    Italové si nyní na středu hřiště vyměnili hned několik přihrávek, nakonec z toho byla velmi zajímavá střela Darmiana, jenž Hartovi způsobila obrovské problémy. Anglický brankář měl velké štěstí, že na vápně nečekal nikdo z Italů, kdo by mohl kulatý nesmysl uklidit do téměř odkryté brány.
     
    4
    Teď to stadionem pouze zahučelo! Sterling si vzal míč na útočné polovině, udělal pár kroků vpřed a vyslal velmi prudkou ránu, jenž se otřela o boční síť.

    Radim Sochor

    Branky: 37. Sturridge (Rooney) – 35. Marchisio (Verratti), 50. Balotelli (Candreva)

    Karty:   90+2. Sterling (ENG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 10:7.
    Anglie: Hart – Johnson, Jagielka, Cahill, Baines – Gerrard (C), Henderson (73. Wilshere) – Welbeck (61. Barkley), Sterling, Rooney – Sturridge (79. Lallana).
    Náhradníci: Foster, Forster – Smalling, Jones, Shaw, Wilshere, Lampard, Milner, Lallana, Barkley, Oxlade-Chamberlain, Lambert.

    Itálie: Sirigu – Chiellini, Paletta, Barzagli, Darmian – De Rossi, Pirlo (C), Verratti (57. Motta) – Candreva (79. Parolo), Marchisio, Balotelli (73. Immobile).
    Náhradníci: Buffon, Perin – De Sciglio, Abate, Bonucci, Motta, Cerci, Aquilani, Parolo, Cassano, Immobile, Insigne.

    Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (Všichni Nizozemsko)
    thejrc.org