Anglie – Itálie 1:2 (kon.) | Pobř. slonoviny – Japonsko 2:1 (kon.) | Švýcarsko – Ekvádor 2:1 (kon.)
Francie – Honduras 3:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:1 (0:1)
Ekvádor
Neděle 15.06.2014, 18:00 • Estadio Nacional, Brasilia, Brazílie (BRA) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! V obrovské šanci se ocitl E. Valencia, který umotal ve velkém vápně sám sebe a nejspíš se připravil o gól. Švýcaři vyrazili do protiútoku a vytěžili možné maximum. Rodríguez vyslal z levé strany centr do pokutového území, kde si do malého vápna naběhl HARIS SEFEROVIĆ, jenž přesnou střelou z bezprostřední blízkosti napálil balon do branky.
     
    86
    Standardní situaci si vzal na starost Arroyo, který obstřelil zeď a jedovatou střelou udělal Benagliovi potíže. Švýcarský brankář to neměl vůbec jednoduché, protože míč byl tečován a mířil do jeho protipohybu. Nicméně Benaglio stihl zareagovat a balon vyrazil.
     
    84
    Djourou nestíhal a musel faulovat. Rozhodčí si toho moc dobře všiml a okamžitě vytasil žlutou kartu.
     
    77
    Ze hry odchází Montero, který byl dnes patřil k těm aktivnějším hráčům. Místo něj si zahraje Rojas.
     
    75
    Střídá také Švýcarsko – ze hry odchází Drmić, kterého nahrazuje Seferović.
     
    75
    Benaglio nezvládl situaci, když vyběhl ze svého území a snažil se odkopnout balon do bezpečí, aby zabránil svému protihráči ve střele. Nicméně Benaglio chyboval, ale pomohl mu Djourou, který odkopl balon daleko od branky. Švýcaři tady měli obrovské štěstí, protože kdyby Djourou nebyl v pravý čas na správném místě, mohl by jít Ekvádor do vedení.
     
    73
    Švýcarsko podniklo skvělou útočnou akci, kdy šli tři hráči na jednoho, ale gól nepadl. Shaqiri dostal přihrávku do velkého vápna, kde si připravil míč na střelu, ale trefil pouze boční síť.
     
    70
    Dohráno dnes má Caicedo, kterého nahradil Arroyo.
     
    60
    E. Valencia touží po druhé vstřelené brance, ale tentokrát mu štěstí nepřálo. Ekvádorský hráč dostal přihrávku, udělal si prostor, navedl si míč na pravačku a poté vystřelil. E. Valencia se snažil míč dostat do pravého horního rohu, ale to se nepodařilo a balon branku o kousíček minul.
     
    53
    Sudí vytasil dnešní první žlutou kartu, kterou byl potrestán Paredes, jenž se provinil faulem.
     
    48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Rodríguez se prezentoval parádním centrem na malé vápno, kde se do zakončení dostal nikým neatakovaný ADMIR MEHMEDI a důraznou střelou vyrovnal na 1:1.
     
    47
    Nicméně hráči v červených dresech se dokázali přesunout na útočnou polovinu a vytěžili rohový kop. Nepříjemnou střelou se prezentoval Lichtsteiner, ale jeho pokus byl zblokován a branku těsně minul.
     
    46
    Ve druhém poločase si nezahraje Stocker, kterého na hřišti nahradil Mehmedi.
     
    35
    Shaqiri vystřelil zpoza vápna, ale trefil pouze bránícího protihráče. Nicméně to vypadalo, že se bránící fotbalista dotkl míče rukou. Švýcarsko se dožaduje pokutového kopu, ale sudí je jiného názoru. Penalta se klidně pískat mohla, ale byla by přísná.
     
    22
    Ekvádor právě vstřelil branku!
    Švýcarsko nedokázalo ubránit standardní situaci a bylo potrestáno inkasovaným gólem. Ayoví poslal skvělý centr před branku, kde ze všech hráčů nejvýše vyskočil ENNER VALENCIA a přesnou trefou poslal míč za brankářova záda. Švýcaři své protihráče nedokázali pokrýt a doplatili na to.

    Lucie Rapantová

    Branky: 48. Mehmedi (Rodríguez), 90+3. Seferović (Rodríguez) – 22. E. Valencia (W. Ayoví)

    Karty:   84. Djourou (SUI) – 53. Paredes (ECU)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 12:6. Střely mimo: 6:4.
    Švýcarsko: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, von Bergen, Rodríguez – Behrami, Inler (C) – Shaqiri, Xhaka, Stocker (46. Mehmedi) – Drmić (75. Seferović).
    Náhradníci: Sommer, Bürki – R. Ziegler, Senderos, Lang, Schär, Barnetta, Džemaili, Fernandes, Seferović, Gavranović, Mehmedi.

    Ekvádor: Domínguez – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví – A. Valencia, Gruezo, Noboa, Montero (77. Rojas) – E. Valencia (C), Caicedo (70. Arroyo).
    Náhradníci: Banguera, Bone – Bagüí, Achilier, Ibarra, Méndez, Minda, Arroyo, Saritama, Martínez, Rojas, J. Ayoví.

    Rozhodčí: Irmatov (UZB) ─ Rasulov (UZB), Kochkarov (KGZ)
    bahis siteleri