Kvalifikace VC Rakouska Vítěz: F. Massa (kon.)
konec
Kvalifikace VC Rakouska

Vítěz: F. Massa

Sobota 21.06.2014, 14:00 • Okruh: Red Bull Ring, Spielberg, Rakousko • Formule 1
     
    Je za námi zajímavá kvalifikace na Velkou cenu Rakouska. Z druhé části překvapivě nepostoupili Sebastian Vettel a Jenson Button. V závěru se pak děly věci. Už to vypadalo, že Valtteri Bottas udrží pole position, jenže v jedné z posledních zatáček udělal chybu, čímž se prakticky o první místo připravil. V posledním kole navíc zaváhal i Lewis Hamilton, a tak si pole position pro sebe uzmul Felipe Massa. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u nedělního závodu se na vás budu opět těšit. Na počtenou. (15:15:14)
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Rakouska: 1. Massa, 2. Bottas, 3. Rosberg, 4. Alonso, 5. Ricciardo, 6. Magnussen, 7. Kvjat, 8. Räikkönen, 9. Hamilton, 10. Hülkenberg, 11. Pérez, 12. Button, 13. Vettel, 14. Maldonado, 15. Vergne, 16. Grosjean, 17. Sutil, 18. Gutiérrez, 19. Bianchi, 20. Kobajaši, 21. Chilton, 22. Ericsson.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Valtteri Bottas dlouho držel pole position, ovšem v posledním kole třetí části kvalifikace ho překonal Felipe Massa, který tak do zítřejšího závodu vyrazí z prvního místa! V první řadě jej tedy doplní Bottas, druhou linii obsadí Nico Rosberg a Fernando Alonso.
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel!
     
    0:35
    Lewis Hamilton dostal v závěru kvalifikace hodiny, čímž pokazil celou kvalifikaci! První řadu tak v Rakousku Mercedesy určitě neobsadí!
     
    0:45
    Valtteri Bottas najel v zatáčce do štěrku, ovšem Fin ve službách Williamsu se včas zorientoval a pokračuje v kvalifikaci.
     
    2:35
    Dvě a půl minuty před koncem kvalifikace drží pole position Valtteri Bottas, který ovládl poslední trénink tohoto závodního víkendu.
     
    4:31
    Jenže to už teď neplatí. Hamilton za svůj výlet mimo trať tvrdě pyká, protože sportovní komisaři mu odebrali jeho čas a Brit tak spadnul až na osmou pozici.
     
    5:38
    Lewis Hamilton zaváhal v nájezdu do zatáčky a kvůli tomu se drží jen na čtvrtém místě.
     
    6:43
    Fernando Alonso ovšem zlepšil svůj předchozí čas a posunul se na stříbrný flek. Ovšem hned vzápětí jej na třetí pozici odsunul Felipe Massa.
     
    7:34
    Do čela se časem 1:08.846 probil Valtteri Bottas, za nímž se seřadili Magnussen, Ricciardo a právě Alonso.
     
    8:46
    Na dráze mimo jiné krouží i Fernando Alonso, který bude chtít narušit hegemonii Mercedesů.
     
    10:27
    Jako první se na trať vydali Magnussen a Ricciardo, který triumfoval v předchozí Velké ceně Kanady.
     
    12:00
    Třetí část kvalifikace právě začala!
     
    0:00
    Do závěrečné fáze kvalifikace neprošli Pérez, Button, Vettel, Maldonado, Vergne a Grosjean.
     
    0:00
    Pastor Maldonado nezkrotil svůj vůz a vyjel do štěrkové zóny. Tím tak ztratil veškeré šance na postup mezi deset nejrychlejších.
     
    0:00
    Čas vymezený pro druhou část kvalifikace právě vypršel!
     
    1:27
    Jezdci, kteří byli ještě před malou chvílí v boxech, opět vyrazili na trať. U svých mechaniků zůstal jen Lewis Hamilton.

    Michal Šandor

    bahis siteleri