VC Velké Británie Vítěz: L. Hamilton (kon.)
konec
Velká cena Velké Británie

Vítěz: L. Hamilton

Neděle 06.07.2014, 14:00 • Okruh: Silverstone, Velká Británie • Formule 1
     
    Máme za sebou určitě zajímavý závod, který hned v úvodu poznamenala nehoda Kimiho Räikkönena, po které byl závod na několik minut přerušen. Po restartu rozhodně nebyla na trati nuda, bylo k vidění několik předjížděcích manévrů a k tomu poprvé v sezóně předčasně odstoupil kvůli technickým problémům Nico Rosberg. Další Velká cena je na programu 20. července, kdy se na okruhu Hockenheimring pojede Grand Prix Německa. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek neděle. (16:49:18)
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Velké Británie: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Ricciardo, 4. Button, 5. Vettel, 6. Alonso, 7. Magnussen, 8. Hülkenberg, 9. Kvjat, 10. Vergne. Závod nedokončili Räikkönen, Massa, Gutiérrez, Ericsson, Rosberg a Maldonado.
     
    Konec závodu.
     
    52
    LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Velké Británie! Druhý dojel Valtteri Bottas a třetí Daniel Ricciardo.
     
    52
    Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně Velké Británie!
     
    51
    V předposledním kole ještě odstupuje Maldonado. Na vině jsou pravděpodobně technické problémy.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Ricciardo, 4. Button, 5. Vettel, 6. Alonso, 7. Magnussen, 8. Hülkenberg, 9. Kvjat, 10. Vergne.
     
    49
    Ještě jednou si můžeme připomenout, že v dnešním závodě předčasně skončili Räikkönen, Massa, Gutiérrez, Ericsson a Rosberg.
     
    Fanoušci mají o stížnostech Sebastiana Vettela jasno. Buď v klidu a neskuč.


     
    48
    Teď už to ale Sebastianu Vettelovi vyšlo a dostal se před Fernanda Alonsa na páté místo.
     
    47
    Fernando Alonso je pes obranář! Sebastian Vettel na něj znovu zaútočil a už to vypadalo, že musí Němec uspět, ale Španěl se znovu ubránil.
     
    47
    Poslední bodovanou, tedy desátou pozici má ve svém držení Jean-Eric Vergne, který by si za současné situace připsal bod.
     
    46
    Vettel si znovu chtěl polepšit o jednu pozici, jenže ani teď neměl Fernando Alonso pro jeho úmysl pochopení.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Ricciardo, 4. Button, 5. Alonso, 6. Vettel, 7. Magnussen, 8. Hülkenberg, 9. Kvjat, 10. Vergne.
     
    43
    Sebastian Vettel neustále dotírá na Fernanda Alonsa, jenže ten nechce prodat svou kůži lacino. Mladý Němec se tak bude muset alespoň prozatím spokojit s průběžným šestým místem.
     
    42
    Do boxů zajel Lewis Hamilton, který se díky svému velkému náskoku vrací na prvním místě.
     
    41
    Na samotném chvostu startovního pole se aktuálně nachází Max Chilton, který ztrácí už dvě kola.
     
    40
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Ricciardo, 4. Button, 5. Alonso.

    Michal Šandor