Chorvatsko – Izrael 1:6 (kon.) | Nizozemsko – Dánsko 0:7 (kon.)
Izrael – Belgie 4:0 (kon.) | Dánsko – Česko 0:8 (kon.)
konec
Izrael – Belgie

4:0

(0:0, 1:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 3:0)

Sobota 19.07.2014, 15:00 • Havlíčkův Brod • Softball - Mistrovství Evropy mužů
     
    Pro tuhle chvíli se s Vámi loučím, přichází ale jen krátký klid před bouří. Bouří myslím velké finále mezi domácí českou reprezentací a Dánskem, které vypukne úderem 18. hodiny. Nenechte si na Onlajnech ujít ani tuhle dlouho očekávanou bitvu! (16:35:55)
     
    Softballisté Izraele tedy získávají na evropském šampionátu páté místo, což je pro ně rozhodně úspěchem. Mnoho českých fanoušků jim přálo úspěch díky českému trenérovi Lukáši Nejedlému, který s týmem odvedl v Havlíčkově Brodě výbornou práci.

    Dnes jsme sledovali partii, které jasně vévodily obě obrany. Rozdíl určil jednobodový homerun Yaniva Rosenfelda ze druhé směny a Izrael pak své vítězství stvrdil třemi body v závěrečné směně.
     
    Konec zápasu.
     
    7B 3O
    Je konec! Scioscia schoval další faul ball do rukavice a Izrael vítězí!
     
    7B 2O
    Zatím z toho je jenom faul ball za pravé pole.
     
    7B 2O
    Pálkaře Geuqueta nahrazuje Filip Volkaert. Pomůžou ještě tyhle šachy?
     
    7B 2O
    A další práce pro Spiru, který je v obraně ve výtečné formě. Ani Ivanu de Grootovi nedal nárok a teď už musí Belgie věřit jen v obrovský zázrak.
     
    7B 1O
    Už jen dva outy. Daniel van de Weyer poslal míček do pravého pole, kde se nádherným zákrokem na zemi blýskl Ilan Spira.
     
    7T 3O
    Swing Aviva Yaakova znamená strieout a konec izraelského útoku. Belgičané jdou na dohrávku, ale museli by se neskutečně zvednout a izraelská obrana naopak rozpadnout, aby se jméno vítěze ještě mohlo změnit.
     
    7T 2O
    Izraelci jsou neskutečně při chuti. Přízemní odpal Ilana Spiry donutil k chybě spojku Huygheho a domů doběhl Michael Rosenfeld!
     
    7T 2O
    Zvládl, třetí metař van Nuffel totiž zachyboval a Nir Tomer doběhl na domácí metu! Znamená to vedení 3:0, navíc zůstávají plné mety izraelského útoku.
     
    7T 2O
    No a ještě to bude zajímavé! Aren Brown dostává metu zdarma, to znamená plné mety pro Izrael. Zvládne to na dva outy zužitkovat?
     
    7T 2O
    Aktuálně jsou na druhé metě Tomer a na první náhradník Michael Rosenfeld.
     
    7T 2O
    Yoav Eliyahu, který nahradil běžce Sciosciu, byl na třetí metě vyoutován. Izraelská sebeobětovací ulejvka nevyšla.
     
    7T 1O
    Nir Tomer si vystál metu zdarma, předvedl hodně trpělivý výkon. První a druhá meta obsazená, belgická obrana bude mít hodně práce.
     
    7T 1O
    Sebeobětovací ulejvka Gilu Siegelovi vyšla ideálně, Scioscia se posunul na dvojku. První out Izraele.
     
    7T 0O
    Scioscia je na první metě, izraelský útok je zatím bez outu.
     
    7T 0O
    Alberto Scioscia okamžitě navázal na práci svého spoluhráče a odpalem do levého pole stáhl Rosenfelda domů. Izrael navyšuje vedení na 2:0!
     
    7T 0O
    Jako by se znovu čekalo na Yaniva Rosenfelda, který znovu sahal po homerunu. Jako odpal do pravého pole sice plot nepřeskočil, ale pro Rosenfelda znamenal doběh na třetí metu!
     
    Začala třetí směna.
     
    6B 3O
    Jan Zelenka se do toho parádně opřel, jenže levý polař Mordechai Roth nezaváhal a belgického žolíka vyoutoval. I tahle směna končí 0:0.
     
    6B 2O
    Belgie střídá, místo van Nuffela jde pálit Jan Zelenka, který se v základní skupině zranil. Tohle je hodně nečekaný a také nečitelný krok belgické sestavy!
     
    6B 2O
    Také Van Aarsen je out, ale Wout Cnops postoupil na třetí metu, to je vynikající pozice! Co z toho Belgičané vytěží?
     
    6B 1O
    Brown si počíhal na de Vriendtovu ránu a chtěl přihrávat na dvojku, Cnops ale zůstal stát. Příhra na jedničku však byla úspěšná a de Vriendta vyoutovala.
     
    6B 0O
    Pozor na to! Wout Cnops se trefil ideálně mezi vnitřní a zadní pole, Roth si s náročnou pozicí neporadil. Cnops tak stihl doběhnout na druhou metu, což vypadá hodně zajímavě.
     
    6T 3O
    Můžeme ale říci, že belgická obrana byla v tomto inningu ve výborné kondici. Třetí metař van Nuffel se opět předvedl v bezchybném světle, jeho výběr nyní vyoutoval i Aviva Yaakova.
     
    6T 2O
    Konečně! Ilan Spira napálil míček po zemi za vnitřní pole, ani divoký dive spojky nepomohl. Spira má první metu.
     
    6T 2O
    Když to Benny Ruggill trefil po levé lajně, rukavicí máchl van Nuffel a přihrávka na jedničku izraelského pálkaře vyoutovala.
     
    6T 1O
    Míče teď často létají do pravého pole, bránící hráči ale nemají s vysokými odpaly prakticky sebemenší potíže. Aren Brown je out.
     
    6T 0O
    Je opravdu těžké na tomto utkání hledat výraznější okamžiky. Při závěrečném představení obou týmů na turnaji jsme určitě čekali víc, ale takový zkrátka softball bývá.
     
    Začala šestá směna.
     
    5B 3O
    Tahle částečně nadějná pozice ale nepřinesla vůbec nic. Swersova svíce skončila v Spirově rukavici, což nemůže znamenat nic jiného než šestý inning.
     
    5B 2O
    Aren Brown sice výtečně zasáhl, ale jeho přihrávka na jedničku byla moc vysoká a Goran Huyghe stihl tuhle chybu potrestat. Dostal se na druhou metu.
     
    5B 2O
    Ilan Spira si počkal na fly ball mezi vnitřní a pravé pole a pálícího Geuqueta vyoutoval.
     
    5B 1O
    Tak tohle bylo nesmírně fousové! Ivan de Groote si po dobrém odpalu střihl sprint na jedničku, jenže spojka přihrála míček opravdu v poslední chvíli a de Groote je out.
     
    5T 3O
    Tentokrát už se o své zdraví nikdo obávat nemusel. Michael Marunov je strikeout, teď už zase jde na své obvyklé místo v nadhazovačském kruhu.
     
    5T 2O
    Po ráně Nira Tomera vyletěl do vzduchu nejen míček, ale i izraelská pálka – a to hodně vysoko do vzduchu. Pálka si naštěstí nepřipsala žádnou oběť, míček sebrala belgická spojka.
     
    5T 1O
    Pohledný zákrok Jeroena van Nuffela na třetí metě zastavil Siegelův odpal, také přihrávka na jedničku byla dostatečně rychlá.
     
    Začala pátá směna.
     
    4B 3O
    Ne, ani čtvrtá směna nám žádné vzrušení nepřinese. Daniel van de Weyer je strikeout a defenzivní partie pokračuje dál.
     
    4B 2O
    Teď už se zase Belgie dostává na první metu, zdarma ji dostal Jeroen van Nuffel.
     
    4B 2O
    Wow, tohle byl krásný okamžik! Celie se snažil ukrást druhou metu, ale catcher nezaspal a míček okamžitě přihodil na dvojku. Yaakov stihl v ten pravý okamžik tečovat belgického běžce a vyoutovat ho.
     
    4B 1O
    Konečně nějaká změna unylého tempa, konkrétně meta zdarma pro van Aarsena. Toho vzápětí nahrazuje Kenny Celie.
     
    4B 1O
    De Vriendtovy šance skončily u spojky Aviva Yaakova, na jedničce pak byl míček o kousek rychleji než běžec.
     
    4T 3O
    Van Aarsenovi se nadhozený míček hned vrátil, naprosto flegmaticky ho tak poslal na první metu a rovněž Scioscia je out. Na pálku jde Belgie.
     
    4T 2O
    De Groote si teď vychnutnal totožnou pozici, jen byl míček o něco pomalejší. Do dugoutu odchází zklamaně tentokrát Yaniv Rosenfeld, autor dosud rozdílového okamžiku.
     
    4T 1O
    Svíce z pálky Aviva Yaakova šla do pravého pole a Ivan de Groote zařídil první izraelský out.
     
    4T 0O
    Musíme tedy uznat, že kdo chtěl vidět atraktivní útočný duel, musí být jednoznačně zklamán. Hra plyne neskutečně rychle bez jakýchokoli bodových úspěchů s výjimkou Rosenfeldova homerunu.
     
    Začala čtvrtá směna.
     
    3B 3O
    Ale teď už je tady zase Marunov a strikeout Wouta Cnopse.
     
    3B 2O
    Teď to ale Marunovovi nevyšlo. Při plném stavu trefil míček příliš k tělu Swerse, který dostává za čtvrtý ball metu zdarma. Pořád je to ale při dvou outech, což ještě pro útočící tým neznamená nijak výhodnou pozici.
     
    3B 2O
    Perfektní výkon Michaela Marunova na prkně. "Miška" zařídil Goranu Huyghemu strikeout.
     
    3B 1O
    Fly ball Geuqueta doplachtil na střední pole do rukavice Bennyho Ruggilla, což pro Izraelce znamenalo snadnou práci a první out na kontě Belgie.
     
    3T 3O
    Spirův přízemní odpal rozeběhl Browna dál, jenže včasná přihrávka z dvojky na jedničku ukončuje izraelský útok.
     
    3T 2O
    Aren Brown, který svým vzhledem nápadně připomíná Pepka námořníka, ukradl druhou metu. I když ho to asi docela bolelo.
     
    3T 2O
    Další míček z pálky Bennyho Ruggilla se vznesl hodně vysoko do vzduchu a první metař si pro něj stihl doběhnout. Druhý out.
     
    3T 1O
    Faul ball Ruggilla se od catcherovy masky odrazil do rozhodčího, ten však naštěstí nepříjemný moment přestál bez úhony.
     
    3T 1O
    Jeho spoluhráči Arenu Brownovi se dařilo o mnoho líp. Útočnou ulejvku proměnil v postup na první metu.
     
    3T 1O
    Při dvou ballech a dvou stricích poslal Michael Marunov míček ke druhé metě, jenže doběhnout nestihl a je out.
     
    Začala třetí směna.
     
    2B 3O
    Ivan de Groote slajdoval na první metu rukama, ani to ale nestačilo. Skákavý míček totiž nakonec Izraelci zkrotili a na jedničku dopravili jen tak tak. Jdeme na třetí inning.
     
    2B 2O
    Van de Weyer trefil při plném stavu dva faul bally, souboj nervů ale nakonec vyhrál jeho protivník Michael Marunov. Belgický pálkař je totiž strikeout.
     
    2B 1O
    Hodně těsný out! Míček šibalsky přeskočil Browna, toho ale zastoupila jeho spojka Yaakov. Přihrávka pak přišla na jedničku takřka přesně ve chvíli, kdy doběhl van Nuffel, ale rozhodčí jeho naděje ukončili.
     
    2T 3O
    Takřka ideálně mezi střední a pravé pole pálil Nir Tomer, jenže Verelst byl opět včas tam, kde být měl. Díky Rosenfeldově homerunu každopádně může být Izrael s touto směnou prozatím spokojený.
     
    2T 2O
    Gil Siegel pak poslal svůj odpal na to samé místo, ale bylo to vzduchem a na metu ani spěchat nemusel. Druhý out Izraelců.
     
    2T 1O
    Sciosciova rána vzbuzovala ve fanoušcích hodně nadějí, ale míček mířil úplně přesně na spojku. Ta ho dokázala na první metu dopravit bez váhání.
     
    2T 0O
    Hned první pořádná akce zápasu stojí opravdu za to. Yaniv Rosenfeld se do míčku nádherně položil a trefil homerun za střední pole! Pro Izrael je jen smůla, že tohle přišlo při prázdných metách.
     
    Začala druhá směna.
     
    1B 3O
    Vzápětí ale do rukavice spojky doplachtil odpal Kristofa van Aarsena a Izrael se nakonec bez větších nervů ubránil. První inning nám žádnou změnu stavu nenabídl.
     
    1B 2O
    Poprvé v zápase vidíme metu zdarma, kterou získává Nick de Vriendt.
     
    1B 2O
    Vysoký odpal do středního pole vyoutoval Wouta Cnopse, jeho parťák Swers stihl získat druhou metu. Ale ke skórování ještě chybí hodně.
     
    1B 1O
    Teď už to v podání bojovníků v bílých dresech bylo lepší. Huyghe je vyoutován po přihrávce spojky na dvojku.
     
    1B 0O
    Pro izraelskou obranu to není příliš dobrý start. Brownova přihrávka Sciosciovi trochu odskočila a Goran Huyghe stačil na první metu doběhnout.
     
    1T 3O
    A úplně přesně na stejném místě skončil i odpal Aviva Yaakova. Střední polař Wesley Verelst se tedy postaral o to, že jeho tým jde teď na pálku.
     
    1T 2O
    Ilanu Spirovi se už odpálit podařilo. Míček ale skončil ve středním poli, kde si ho soupeř pohlídal.
     
    1T 1O
    Nadhazovač Belgie Kristof van Aarsen si hend na úvod připisuje první zářez. Tři striky a out na úkor Bennyho Ruggilla.
     
    Utkání právě začalo.
     
    Základní sestavy

    Izrael: Ruggill CF, Spira RF, Yaakov SS, Rosenfeld 2B, Scioscia 1B, Siegel C, Tomer DP, Marunov P, Brown 3B, Roth LF.

    Belgie: Huyghe SS, Swers 1B, Cnops DP, de Vriendt C, van Aarsen P, van Nuffel 3B, 2B van de Weyer 2B, de Groote RF, Geuquet LF, Verelst CF.
     
    Co oba protivníky odlišilo v základní skupině? Jen vzájemný zápas. Čtyři ze zbylých pěti soupeřů pro ně totiž představovali příliš tvrdý oříšek a s Chorvatskem si naopak oba poradili.

    Vzájemný duel jsme tady v Hippos Areně sledovali před třemi dny. Izrael se dostal v prvním inningu do vedení 2:0, ale celý pozdější výsledek předurčila třetí směna, kterou naopak Belgie vyhrála jasně 5:0. Následné snížení svěřenců trenéra Lukáše Nejedlého už nedokázalo porážku odvrátit, Belgičanům připadlo vítězství 6:4, díky němuž skončili ve skupině před Izraelem pátí.
     
    Už jen poslední dva zápasy zbývají sehrát na Mistrovství Evropy v softballu v Havlíčkově Brodě. Než přijde na řadu velké finále mezi Českem a Dánskem, je potřeba ještě rozhodnout o konečné páté příčce. Získá ji vítěz souboje Izrael versus Belgie!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.

    Martin Voltr

    Arno, Singer, Hora
    bahis siteleri