Předsezónní tisková konference Boh. Praha 1905 (kon.) | Předsezónní tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
konec
Předsezónní tisková konference FC Vysočina Jihlava

Pondělí 21.07.2014, 13:00Tiskové konference
     
    Skončila i rozhovorová fáze. Já se s vámi loučím z jihlavského stadionu a přeji příjemný den. (13:34:30)
     
    Tiskový mluvčí Fuks ukončil tiskovou konferenci.
     
    Zdeněk Tulis k dalším možným nákupům... "Na trhu začíná být nedostatek kvalitních hráčů. Jsou tu hráči ze Slovenska, z Bosny, ale nemůžeme je nyní zaplatit. Ne všichni hráči jsou tak kvalitní a soudní, aby odhadli svou cenu."
     
    Otázka na pana Tulise. Týká se zraněných hráčů. Hlavně Masopusta. "Jasně jsme slíbili, že se pokusíme mužstvo udržet porhomadě a nebudeme tyhle kvalitní hráče pouštět. Jediný problém teď vidím na levém obránci, jak jsme zmiňovali, jinak si myslím, že to mužstvo je kvalitní a troufám si tvrdit, že oproti loňsku vyzrálejší."
     
    Otázka na sestavu proti Mladé Boleslavi a na chybějící hráče proti Třebíči. "Marcin dnes začal naplno trénovat, Jungr bral antibiotika, dnes poprvé trénoval. Šourek má problémy s achillovkou, ale ve středu by měl normálně trénovat. Šimonek je dlouhodobě mimo, totéž zraněný Masopust. Mešanovič dostal volno včera, jinak ale normálně bude připraven. Jsem rád, že tu je kondiční trenér, který se hráčům věnoval. Ti tak teď nemají takové manko."
     
    Trenér Rada důrazně... "Josla nikdo nevyhodil! Jasně řekl, že nechce prodloužit smlouvu a využít opci. Asi se cítí na Spartu nebo na Slavii. Měl tu možnost zůstat, v Jihlavě však nechtěl být. Možná byl atraktivní pro lidi, ale teď už prostě v kádru není."
     
    Existuje ještě varianta návratu Josla, který je bez smlouvy?
     
    Další doplnění týkající se kádru. Mluví ředitel Tulis. "Podařilo se udržet dva špičkové hráče Masopusta s Harbou. Dále nám odešli dva kvalitní hráči, kteří upřednostnili zahranicí, Karlík s Joslem. Post levého obránce je úzkoprofilový a není snadné kvalitního hráče přivést. Chtěli bychom se ale vyhnout loňskému propadáku na podzim."
     
    Doplnění ředitelem Tulisem. "Naše liga je specifická účastí 4 mužstev v evropských pohárech. To se týká i Mladé Boleslavi, toť mé vysvětlení k prvnímu zápasu. Dále jsou tu nová marketingová pravidla FAČRu. Týkají se televizních utkání, kdy ČT má přednostní právo volby a dále pak Slovak Sport, který si vybírá ze zbylých zápasů. Dále se připravuje pořad S mikrofonem za fotbalem, rádiový pořad. My nyní máme ztíženou pozici. Vysočina dlouhodobě preferovala pátek, 16 klubů ovšem odsouhlasilo tuhle propagaci fotbalu. Jak vzpomínal Petr Rada, Slavia měla hrací den neděli a tehdy hrála za celou půlku sezony v neděli pouze jednou. Chceme ale co nejvíce utkání hrát v pátek. A tak by tomu mělo být i při zápase s Bohemkou, to už mohu říct."
     
    Otázka na plánované umístění. "Samozřejmě chceme dělat body, abychom přilákali diváky, aby diváci chodili a aby se hrál fotbal, který se bude líbit. Samozřejmě máme pořád co zlepšovat. Chtěl bych, aby diváci i po prohraném utkání odešli spokojení a měli o čem debatovat. Osobně mě mrzí, že nehrajeme v pátek v 18 hodin, což tady jistě mohu říct. V tomhle ohledu jsme v rozpacích, ale věřím, že vedení udělá maximum pro to, aby se v tomto termínu hrálo."
     
    Otázka na trenéra Radu, týká se zrušeného utkání s Baku. "Pochopím, že pokud někdo má zdravotní problémy, tak nemůže hrát. My jsme měli hrát v Českých Budějovicích, ze zdravotních důvodů jsme museli utkání zrušit, to jsme ale učinili v dostatečném předstihu. Nelíbí se mi, že ačkoli Baku hraje předkolo EL, v den utkání zápas zruší. Na téhle úrovni to není fér a byl bych pro trest pro soupeře. Pro mě ten tým prostě nemá organizaci a je mi jedno, že hraje evropské poháry. Na téhle úrovni by se to stávat nemělo."
     
    Otázka na trenéra Radu. Týká se prvního soupeře, Mladé Boleslavi. "Soupeř je kvalitní, patrně bude rozehranější, neboť hrál předkolo LM. My se budeme snažit se dobře připravit a věřím, že utkání zvládneme."
     
    Nyní prostor k samostatným dotazům.
     
    "Přípravy se víceméně neliší. V létě se tolik neběhá, je to celkově kratší. Nový kondiční trenér se staral o zraněné hráče a o zpevňovací cvičení. Já za sebe jsem rád, že jsem to přežil ve zdraví a já doufám, že jsme připravení lépe než v minulém roce a nebudeme se trápit."
     
    Slova se ujímá kapitán Lukáš Vaculík.
     
    "Měli jsme různé hráče na zkoušku, někteří se lekli a odešli. Nemáme klasického levého obránce, tudíž musíme hledat tam. Odešli Karlík s Joslem. Kádr prakticky zůstává v tomhle složení, které je zveřejněné. To je kádr, který by měl být dobře připravený. Začínám od nuly, tsoupeři nás berou v potaz, ale já věřím, že to hráči zvládnou."
     
    "Trochu mě mrzí, že někteří hráči byli dlouhodobě zranění, přípravu měli rozloženou. Například Jánoš s Masopustem. Nicméně s tímhle nepříliš širokým kádrem jdeme do ligy. Co se týče posil, přišel pravý obránce Vidlička z Olomouce, dále se vrátil Kliment z Bánské Bystrice. Na stopera se vrátil Lukáš Kryštůfek. Ten nyní po dvou hostováních zůstává v našem kádru."
     
    "Příprava probíhá přibližně jako v každém ročníku. My jsme měli dvě soustředění. Jedno v Jihlavě, to kondiční, herní v Rakousku. Prakticky až na odřeknuté utkání splnilo účel, nicméně odřeknutý zápas nám chyběl. Příprava probíhala bez výkyvů, výsledky byly různé, hráli jsme, jak jsme si vytyčili. Těžké utkání s Lille splnilo účel, šlo o těžké utkání. Z toho bychom chtěli vycházet, neboť soupeř hraje o Champions league."
     
    Slova se ujímá trenér Rada.

    Petr Jindra

    bahis siteleri