17. etapa: Saint-Gaudens - Saint-Lary Pla d`Adet Vítěz: R. Majka (kon.)
konec
17. etapa: Saint-Gaudens - Saint-Lary Pla d`Adet

Vítěz: R. Majka

Středa 23.07.2014, 13:45Tour de France
     
    Čeští cyklisté v dnešní etapě vidět nebyli. Leopold König nedokázal ani na jednom ze čtyř kopců vymyslet nic zajímavého a dojel na 23. místě se skoro čtyřminutovou ztrátou. Jeho parťák z NetAppu Jan Bárta ztratil ze 48. místa na prvního Majku 14 minut a 17 sekund.
     
    CÍL
    Königovi dnes etapa moc nevyšla, přesto první desítku průběžného pořadí udrží. Dojel na 23. příčce se ztrátou 3 minut a 54 sekund.
     
    6,3
    Bohužel se do Nibaliho skupiny nezařadil König. V tuhle chvíli nemáme možnost vidět, jak daleko je peloton, kde se nachází právě český závodník.
     
    17,8
    Valverde nebo Nibali se utrhli od pelotonu, spolu s nimi dalších pět jezdců včetně Bardeta, Pérauda a Pinota! Co je bohužel smutné pro české fanoušky, že se s nimi nedokázal udržet König. Na řadu ale přijde sjezd, tam by mohl český závodník skupinku dohnat. Není moc pravděpodobné, že by Nibali a spol. přílišně riskovali.
     
    Ačkoli na TdF nestartuje Roman Kreuziger, dělá skvělé jméno české cyklistice Leopold König z NetApp. Aktuálně je na průběžném 7. místě se ztrátou 9 minut a 32 sekund na vedoucího Nibaliho."Top 15 by pro Königa neměl být problém. NetApp by tak měl klást důraz na etapové vítězství v Pyrenejích," uvedl web c-cycling.com o českém jezdci. "König se ukázal jako silný hráč. Nemůže ale porazit Nibaliho, Majku a Pinota, když stále čeká na poslední kilometry. Měl už zaútočit na Chamrousse. Právě teď je ale ještě větším kandidátem na pódium a skutečnou hrozbou pro cyklisty bojující o žlutý trikot, protože oni na jeho útok nemusí hned reagovat. Pokud se favorité budou ohlížet po sobě, je jisté, že König se své šance chytí."

    Patrik Sandev

    bahis siteleri