Williamsová – Plíšková 2:0 (kon.) | Muguruzaová – Hantuchová 2:0 (kon.)
konec
Garbiñe Muguruzaová
Garbiñe Muguruzaová
2
6 6  
Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová
0
4 4  
sk Čtvrtek 31.07.2014, 20:02WTA Stanford (tvrdý povrch)
Předzápasové kurzy
     
    6:4
    Muguruzaová Blancová vytiahla v dôležitom momente výborný prvý servis, ktorým uzatvára celý zápas!
     
    40-0
    Toto už veru veľmi ružovo nevyzerá. Hantuchová nedokázala z dobre rozohranej výmeny nič vyťažiť a bude musieť čeliť trom mečbalom súperky.
     
    5:4
    Môže to byť ešte poriadne zaujímavé. Zo zdanlivo prehratého setu i celého zápasu sa napokon môže vykľuť poriadna dráma. Hantuchová sa totiž dokázala priblížiť na rozdiel jedného gemu. Všetko v rukách má však stále Blancová, ktorá ide podávať po druhý raz na zisk zápasu!
     
    5:3
    Skúsená Slovenka sa v tomto geme dokázala takpovediac utiecť hrobárovi z lopaty. Dokázala totiž odvrátiť mečbal súperky a druhý set sa jej tak podarilo minimálne o dva gemy predĺžiť.
     
    40-A
    Bravó Daniela! Naša tenistka má k dispozícii brejkbal.
     
    30-40
    Daniela preukazuje svoju bojovnosť a získava brejkbal.
     
    5:2
    Opäť tá istá pesnička. Hantuchová rozohrávala výmenu cez druhý servis, na ktorý Blancová reagovala agresívnym úderom. Naša tenistka následne odpovedala len nevynútenou chybou. Po prestávke pôjde talentovaná tenistka zo Španielska podávať na zisk zápasu!
     
    A-40
    Daniela sa statočne bránila, no na agresívny a zároveň presný úder Blancovej nemala najmenšiu šancu reagovať.
     
    3:2
    Blancová dokázala ponúknutú možnosť využiť. Po prvý raz v druhom sete zobrala našej tenistke podanie a dostala sa tak na koňa.
     
    2:2
    Blancová napokon po tuhom boji dokázala vybojovať štvrtú hru v druhej sade a stav druhého setu vyrovnala.
     
    15-15
    Blancová teraz odvracala údery Daniela ako stena. Za svoju bojovnosť si určite fiftín zaslúžila, no napokon ho získala naša tenistka, na ktorej strane stála aj šťastena.
     
    1:2
    Veľmi peknú výmenu z oboch strán zakončila Hantuchova milimetrovo presným forhendom k bočnej čiare.
     
    1:1
    Hantuchová síce dokázala loptičku po podaní súperky poslať cez pásku na druhú stranu, no len do ideálnej pozície pre Blancovú, ktorá s prehľadom zakončila a vyrovnala tak stav druhého setu.
     
    0:1
    Blancová svoj úder poslala za základnú čiaru, čo znamená, že úvodný gem druhej sady putuje na konto Hantuchovej. Slovenská tenistka tak vstúpila do druhej sady pravou nohou.
     
    6:4
    Španielska tenistka ho dokázala využiť a na svoje konto tak získala úvodný set tohto zápasu, ktorý bol veľmi zaujímavý, nakoľko v ňom platilo, že servis je pre hráčky skôr nevýhodou, ako výhodou.
     
    A-40
    Blancová má výhodu, ktorá v tomto prípade znamená aj setbal.
     
    5:4
    Blancová sa v kľúčových momentoch tohto gemu do toho poriadne oprela a svojou agresívnou hrou slávila úspech. Po krátkej prestávke pôjde podávať na zisk úvodnej sady.
     
    40-A
    Daniela sa dokázala vyhrabať z veľmi ťažkej pozície a k dispozícii má gembal.
     
    4:4
    Blancovej úder skončil za základnou čiarou. Prvý set sa tak stále nesie hlavne v znamení stratených podaní. Všetko v ňom však je otvorené, stav je totiž vyrovnaný.
     
    4:3
    Daniela musela začínať výmenu cez druhý servis, čo jej súperka dokázala dokonale využiť. Slovenská tenistka tak po tretí raz v prvom sete stratila svoje podanie.
     
    3:3
    Španielska tenistka to teraz spravila trošku zbrklo. Po vydarenom servise mala Blancová všetko vo svojich rukách, no situáciu na sieti nezvládla. Jej výhoda je tak už minulosťou a v prvom sete prakticky začíname odznova.
     
    3:2
    Blancová sa vždy pri druhom servise Hantuchovej snaží returnom tlačiť do útoku. Daniela to však skúsene zvládla aj v tomto prípade a pekne zakončila na sieti. Slovenská tenistka tak konečne dokázala byť úspešná na svojom servise.
     
    3:1
    Blancová svojou aktivitou donútila Danielu chybovať. Tentoraz tak Španielka potvrdila brejk a našej tenistke odskakuje na rozdiel dvoch gemov.
     
    2:1
    Veľmi, veľmi ťažké momente pre psychiku slovenskej tenistky. Dva krát zatiaľ Daniela v zápase servírovala a v ani jednom z gemov nezískala čo i len jeden fiftín.
     
    40-0
    Blancová môže po druhý raz získať servis Hantuchovej čistou hrou.
     
    1:1
    V doposiaľ najvyrovnanejšej výmene zápasu to do svojich rúk vzala Daniela Hantuchová, ktorá svoj úder umiestnila presne k bočnej čiare. Stav je tak vyrovnaný.
     
    30-40
    Daniela má k dispozícii brejkbal. Svoje stratené podanie si tak môže zobrať veľmi rýchlo späť.
     
    1:0
    Tak, to je v podaní Španielky úvod ako z ríše snov. Blancová nedovolila Hantuchovej pri jej podaní uhrať čo i len jeden fiftín a dokázala jej vziať podanie.

    Michal Bakoš

    Garbiñe Muguruzaová
    Stát: Španělsko
    Datum narození: 08.10.1993
    Věk: 30 let
    Držení: pravák
    Výška: 182 cm
    Váha: 73 kg

    Daniela Hantuchová
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 23.04.1983
    Věk: 41 let
    Držení: pravák
    Výška: 181 cm
    Váha: 62 kg
    bahis siteleri