Česko – Turecko 32:26 (kon.)
konec
Česko
32:26 (18:9)
Turecko
Úterý 05.08.2014, 21:00 • Uminho Sports Hall, Portugalsko • Akademické MS - muži
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešní noci, například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen házenkářského) Onlajnu, na počtenou! (22:25:18)
     
    Český výběr si nakonec opravdu připisuje druhou výhru na akademickém Mistrovství světa v poměru 32:26. Turci sice umazali od rozdílu branek 3 branky. Víc už jim ale čeští reprezentanti nepovolili a drží tak i po druhém hracím dnu první příčku. Zítřejší zápas proti Rusku rozhodne, z jakého místa čeští akademici postoupí.
     
    60
    Konec zápasu. (28:16)
     
    46
    Čeští akademici vedou 14 minut před koncem utkání 28:16 a stále tak drží nadějné skóre. (28:16) (28:16)
     
    31
    Začal druhý poločas. (18:9)
     
    Akademičtí házenkáři České republiky si v průběhu prvního poločasu vytvořili velký náskok, který po 30 minutách činí rozdíl 9 branek a na světelné tabuli svítí skóre 18:9. Čeští házenkáři mají zápas dobře rozehraný a doufejme, že tento zápas dotáhnou do vítězného konce.
     
    30
    První poločas skončil. (18:9)
     
    Omlouváme se Vám, za technické problémy, které jsou způsobené opět na portugalské straně. Z tohoto zápasů Vám přineseme jen změny stavu. (0:0) (0:0)
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Pyško, Petržala – Šafář, Šustáček, Winkelhoffer, Kastner, Petrovský, Zeman, Šimůnek, Jeníček, Kolomazník, Jonáš, Hubáček, Šlachta, Václav
    Trenér: Jiří Míka

    Turecko: .
     
    Cesta výběru Česka turnajem:

    Klidný start do MS
    Prvním zápasem na Akademickém Mistrovství světa byl pro český výběr měření sil s Mexikem, nám ne příliš známým soupeřem. Papírové předpoklady však jasně mluvili v náš prospěch. Po celý první poločas jsme si s Mexičany dělali co jsme chtěli, pokud nepočítám počáteční průběžné skóre 2:6, a i kvůli tomuto faktu jsme postupně navyšovali vedení, které o poločas činilo rozdíl 4 branek 15:11. Soupeři českého výběru začali druhý poločas velmi aktivně, stáhli manko ve skóre na pouhé 2 branky. V tu chvíli ale čeští házenkáři zařadili vyšší rychlost a od svých soupeřů se znovu začali rychlostí blesku vzdalovat, chvíli se skóre zastavilo na šesti brankovém rozdílu, nakonec ale i poté skóre převažovalo především na české straně, o čemž hovoří i jasná výhra 34:21. Touto výhrou si tak zástupci České republiky připsali první 2 body do tabulky a zařadili se na první místo.
     
    Aktuální tabulka skupiny B

    1) Česká republika – 2 body (34:21, 1 výhra)
    2) Rusko – 2 body (10:8, 1 výhra)
    3) Turecko – 0 bodů (8:10, 1 prohra)
    4) Mexiko – 0 bodů (21:34, 1 prohra)
     
    Nominace Česka

    Tomáš Petržala (HC Dukla Praha), Vít Pyško (SKP Frýdek-Místek), Petr Vinkelhöfer (SSK Talent 90 Plzeň), Ivo Šafář (GFCO Ajaccio), Vojtěch Petrovský (SKP Frýdek-Místek), Jan Hubáček (HK Královo Pole), Tomáš Zeman (HBC Jičín), Matěj Šustáček (HC Zubří), Josef Jonáš (HK Lovosice), Radim Chudoba (HCB Karviná), Jakub Kastner (HC Dukla Praha), Štěpán Jeníček (HC Dukla Praha), Ondřej Šimůnek (HC Dukla Praha), Petr Šlachta (HC Zubří), Jakub Kolomazník (HK Lovosice)

    Trenér: Jiří Míka
     
    Akademické Mistrovství světa

    AMS je vrcholem vysokoškolského dvouletého sportovního cyklu a pořádáno je ve sportech, které nebyly na programu poslední universiády. Pro celou házenou je potěšující, že právě na program universiády se po desetiletích čekání náš sport vrací (patří mezi sporty, jejichž zařazení na úvaze pořadatele) a česká družstva tak budou v Portugalsku bojovat také o účast na této prestižní akci v roce 2015 (Tbilisi, BLR). zdroj: www.chf.cz
     
    Přeji dobrý večer všem házenkářským nadšencům. Dnes je na programu další hrací den Akademického Mistrovství světa mužů, na kterém se mimo jiné představí i výběr České republiky proti Turecku. Zápas se odehraje od 21:00 v portugalském městě Guimares. Před dvěma lety vybojoval Český celek zlaté medaile.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Josef Cestr

    Česko: Pyško, Petržala – Šafář, Šustáček, Winkelhoffer, Kastner, Petrovský, Zeman, Šimůnek, Jeníček, Kolomazník, Jonáš, Hubáček, Šlachta, Václav
    Trenér: Jiří Míka

    Turecko: