Linköping – Bolzano 5:0 (kon.) | HV71 – Salzburg 3:5 (kon.) | Nottingham – Luleå 1:10 (kon.)
TPS – Pardubice 2:1 (kon.) | Kuopio – Mannheim 1:0 (kon.) | JYP – Kloten 2:0 (kon.)
Växjö – Sparta 2:5 (kon.) | Zlín – Djurgården 3:1 (kon.) | Hamburg – Rauma 0:3 (kon.)
konec
Växjö Lakers
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
HC Sparta Praha
Neděle 24.08.2014, 16:00 • VIDA Arena, Växjö (SWE) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se přece dočkala! Šest vteřin před koncem si asistenti druhé branky Sparty vyměnili role a Piskáček nabil MICHALU BARINKOVI, který prostřelil Nihlstorpa – 2:5! Asistence: Jan Piskáček, Lukáš Pech.
     
    46:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Parádní akce v podání druhého útoku Sparty! Kumstát si vybruslil zpoza branky až do kruhu pro vhazování, našel na zadní tyči Rolinka, který ještě přihrál k protější tyčce a LUKÁŠ PECH už pouze zavěsil puk do sítě bezmocného Nihlstorpa – 2:4! Asistence: Tomáš Rolinek, Petr Kumstát.
     
    43:38
    Växjö právě vstřelila branku!
    Tentokrát už se domácí fanoušci radují z branky. Hned po vyhraném buly se k puku dostal Kallio, který ho posunul na levý kruh, kde stál zcela volný ALEXANDER JOHANSSON. Dvougólový střelec z prvního utkání proti Mannheimu našel skulinku mezi Staňovými betony a snížil na 2:3. Tato branka jde možná trochu na vrub slovenského brankáře, protože se nejednalo o nějakou tvrdou střelu – 2:3! Asistence: Tomi Kallio, Rhett Rakhshani.
     
    28:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Spartě se opět vyplatil důraz před brankou soupeře. Kumstát napadal obránce Växjö, který s pukem laxně mířil před branku a puk se doplazil až k LUKÁŠI PECHOVI, který ho dotlačil za brankovou čáru – 1:3! Asistence: Petr Kumstát.
     
    23:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z dalšího útoku už se Sparta prosazuje a jde do vedení. Barinka nabil na modré čáre Piskáčkovi, který vystřelil a od hokejky domácího hráče a PETRA KUMSTÁTA se puk dostal do sítě – 1:2! Asistence: Jan Piskáček, Michal Barinka.
     
    11:52
    Växjö právě vstřelila branku!
    To může Spartu mrzet. Krátce po Saboličově návratu střílel od modré Welch a jeho nahození tečoval mezikruží MALTE STRÖMWALL – 1:1! Asistence: Noah Welch.
     
    04:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tentokrát už byl švédský brankář krátký. Kumstát našel dlouhým pasem TOMÁŠE ROLINKA, se kterým ještě ujížděl Pech, ale sparťanský kapitán zvolil kličku a střelou k pravé tyči překonal bývalého brankáře Texas Stars – 0:1! Asistence: Petr Kumstát, Lukáš Pech.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 12. Strömwall (Welch), 44. A. Johansson (Kallio, Rakhshani) – 5. Rolinek (Kumstát, Pech), 24. Kumstát (Piskáček, Barinka), 29. Pech (Kumstát), 47. Pech (Rolinek, Kumstát), 60. Barinka (Piskáček, Pech)


    Växjö Lakers: Nihlstorp (Steen) – Lundgren, Murphy – Varakas, Erixon – Welch, Larsson – Laakso – Kallio, Rakhshani, A. Johansson – Rosén, Lundh, Johnson – Reddox, Josefsson, Kiiskinen – M. Johansson, Åslin, Rydahl – Strömwall.
    HC Sparta Praha: Staňa (Novotný) – Pilař, Ďaloga – Barinka, Piskáček – Hrbas, Polášek – Mikuš, Švrček – Cingel, Hlinka, Sabolič – Pech, Kumstát, Rolinek – Réway, Buchtele, Přibyl – Volek, Bahenský, Klimek.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Linde (SWE) – Lindgren (SWE), Haster (SWE)
    thejrc.org