Česko – Rusko 3:2 (kon.)
konec
Česko
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Rusko
Neděle 24.08.2014, 12:00 • Zimní stadion Slaný • Reprezentace žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Krásnou neděli ze Slaného! Víkend se nám tady pomalu chýlí ke konci, dnes nás čeká třetí z přípravných duelů ženských juniorských reprezentací Česka a Ruska. Zatímco naše hokejistky první zápas vyhrály 1:0, ve druhém padly 1:2 po samostatných nájezdech. Věřme, že se jim dneska konečně podaří prolomit smůlu v koncovce, rozhodně by si to zasloužily!
     
    2. zápas: Česko – Rusko 1:2 sn. (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 55. Topolská (Patočková, Holá) – 46. Vodopjanovová (Kanajevová), rozh. náj. Bolgarevová.
    Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1.
    Střely na branku: 42:25.

    Česko: Jandová – Jančová, Zedníková, Zíková, Holá, Cornová, Kosinová – Pejzlová, Bukolská, Mašková – Topolská, Pátková, Patočková – Bucifalová, Chadimová, Němcová.
     
    Trenér Josef Štoudek o druhém zápase:

    „Udělali jsme změny v sestavě, dáváme příležitost všem hráčkám. Jak brankářům, tak i čtvrté lajně, která musí nabírat zkušenosti. Zápas se vyvíjel prakticky stejně jako v pátek, dlouho to bylo 0:0. V poslední třetině jsme možná byli lepší, bylo tam od nás víc střel, přesto jsme prohrávaly. Holky se ale zmobilizovaly a v přesilovce vyrovnaly. Nájezdy už jsou vabank.

    Je to pro nás první příprava na mistrovství světa, takže holky se učí. Máme tady i nové hráčky a pořád to dáváme dokupy. Bojovnost a nasazení nám určitě nechyběly, brankářka také zachytala, což je dobře, abychom měli vyrovnanou dvojici nebo trojici gólmanů.“
     
    Český tým trápí tady ve Slaném bohužel „tradiční“ bolest – nedává góly. V obou zápasech mu statistici napočítali 42 střel, ale pokaždé byla jenom jedna úspěšná. „Jeden gól nestačí, aby se vyhrávaly zápasy. Musí nám to tam padat víc,“ dobře věděla obránkyně Michaela Jančová.

    „Nevím, čím to je, že se nám střelba tak nedaří. Prostě nevím. Na tréninku přitom střílíme dost…“ kroutila hlavou.

    Sborná umí hrozit především z protiútoků. I když je pravda, že svou jedinou branku ze hry zatím vstřelila z dorážky v přesilovce. „Rusky jsou hodně agresivní, silové a rychlé. Přesto mi nepřijdou až tak nepříjemné, přijdou mi hratelné. Řekla bych, že bychom nad takovým týmem měly vyhrávat,“ zahlásila Jančová.

    České trenéry znovu potěšil výkon brankářky. Loňská opora patnáctky Denisa Jandová včera také několikrát tým podržela, dnes dostane příležitost třetí gólmanka Blanka Škodová. „Myslím, že máme hodně vyrovnaný tým včetně gólmanek. To je samozřejmě dobře,“ doplnila Michaela Jančová.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škodová (Zechovská) – Jančová, Zedníková, Zíková, Holá, Bartošová, Kosinová, Vozdecká, Cornová, Pejzlová, Bukolská „C“, Mašková, Topolská, Pátková, Patočková, Jůzková, Hymlárová, Forejtová, Chadimová, Němcová. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rusko: Tarakanovová (Kondakovová) – Zuboková, Rodnovová, Jumagužinová, Těreškinová, Klimkinová, Naděždinová, Bobrovová, Čisťjakovová, Zenčenková, Dorofejevová, Kanajevová, Rachimovová „C“, Seredinová, Vodopjanová, Faljachovová, Novopolcevová, Mamonovová, Korotkichová, Bolgarevová, Dobrodějevová, Zimenková. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Růžičková – Dopitová, Novotná.
     
    Máme za sebou hymny obou států a teď už můžeme jít na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Blanka Škodová si mohla připsat svůj první zákrok, nakonec ale možná byla radši, že dělovka ruské hráčky šla do boční konstrukce.
     
    01:43
    První přerušení hry tak měl na svědomí český výběr, který vyzkoušel pozornost Valerie Tarakanovové. Sborná vrátila do klece gólmanku z prvního zápasu.
     
    02:31
    Pěkná akce našeho soupeře. Z rohu šla rychlá přihrávka mezi kruhy, kde na ni čekala Natalia Zimenková. Pak to zkusila na druhý růžek, kde ale byla připravená Blanka Škodová.
     
    03:36
    Druhá česká formace chvíli rotovala útočným pásmem, Tereza Topolská si chtěla puk poslat o mantinel. Byl ale zblokován do ochranné sítě. Úvod je poměrně opatrný.
     
    04:10
    Další snahu našeho výběru reprezentovala střela Dominiky Forejtové z levého kruhu. Možná mohla ještě kousek na střed, ale odsud se mi to dobře radí.
     
    04:42
    Po vhazování vymyslela Forejtová přihrávku zpoza brány na Adélu Jůzkovou, která pálila z první. Byla však ve velkém úhlu a ruská brankářka si se střelou poradila.
     
    05:30
    Teď jsme měli velké štěstí. Rusky naši obranu vyšachovaly a na brankovišti číhala úplně volná Faljachovová, naštěstí ale puk netrefila dobře. To by Škodová neměla nárok.
     
    06:32
    Elitní útok si střídání trochu prodloužil, v jeho závěru pálila Michaela Pejzlová. Jistě ale věřila, že ji střela sedne líp.
     
    07:17
    Zase je ale rušno na druhé straně. Zimenková po svém výjezdu z pravé strany mohla naštěstí střílet jen bekhendem a Škodová zasáhla, pak společně se svými spoluhráčkami zvládla pokrýt i dorážku kousek před brankovou čarou.
     
    08:06
    Blanka Škodová si od začátku nemůže stěžovat, že by neměla práci. Teď se blýskla zákrokem proti Jeleně Vodopjanovové, jejíž šance už volala po gólu.
     
    09:06
    V neutrální zóně inkasovala Martina Mašková tvrdý zákrok, ale je to tvrdá holka. Hned se zvedla a dojela si pro hokejku, která ji vyskočila tak deset metrů daleko.
     
    09:53
    Zakázané uvolnění českého týmu. Rusky jsou aktivnější, chvílemi s nimi máme velké potíže.
     
    10:16
    Střelu Těreškinové dorážela Naděždinová, podařilo se jí na brankovišti plácnout do puku. Tygří skok Škodové však zastavil i tuhle příležitost.
     
    11:36
    Šichta brankářky olomouckého mladšího dorostu pokračuje, teď si znovu musela pokrýt spodní kout branky. Blanka Škodová se zatím jeví ve výborném světle, i když bychom samozřejmě mnohem radši sledovali akce na druhé straně plochy.
     
    12:14
    Češky potřebovaly vystřídat, kotouč tak nahodily od modré čáry na branku. Bylo to ale s ofsajdem.
     
    12:44
    Trmu-vrmu u hrazení v roho českého pásma nakonec hlavní rohodčí Radka Růžičková přerušila, oba celky tak mohou střídat.
     
    13:20
    V civilu dnes z českých hráček zůstaly brankářka Jandová s útočnicí Bucifalovou. Přesto trenéři točí čtyři útoky, v tom třetím zaskakuje obránkyně Eliška Vozdecká.
     
    14:07
    Konečně se zase obrousí led v ruském pásmu, nyní se o to stará naše druhá formace. Tarakanovová ale nemusela řešit nic vážnějšího.
     
    15:08
    Český tým zvedá hlavu, tak věřme, že se dostane na koně. V dosavadním průběhu zápasu měl několikrát namále.
     
    15:35
    Nepřehledná situace ale vznikla opět v českém pásmu, když dorážela Korotkichová. Naštěstí to nemělo požadovanou razanci.
     
    16:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Brankářka Škodová musela náš tým podržet dalšími jistými zákroky a její spoluhráčky na to pak odpověděly bleskurychlou akcí, která nás posílá do vedení! Klára Hymlárová poslala zpoza brankové čáry přesnou přihrávku MARTINĚ MAŠKOVÉ, která se do puku opřela z první a procedila ho skrz výstroj Tarakanovové až do sítě – 1:0! Asistence: Klára Hymlárová.
     
    17:37
    Ostrý zákrok musela tentokrát přetrpět ruská hráčka, byla jí Jelizaveta Zenčenková. Zůstala ležet u mantinelu, tak sudí přerušily hru, nicméně Zenčenková je naštěstí v pořádku.
     
    18:20
    V rychlém sledu se sborná provinila dvojicí zakázaných uvolnění. To by bylo dobré využít.
     
    18:48
    Diana Kanajevová předvedla hodně pohledný slalom a málem už se dostala do střelecké pozice. Pak k ní ale přistoupily dvě naše hráčky najednou a situaci vyřešily.
     
    19:20
    Hra se v závěru třetiny trochu kouskuje, je tady další icing z ruských hokejek.
     
    19:54
    Poslední střelecké pokusy patřily prvnímu útoku. Nejdřív to zkusila z úhlu Bukolská, pak ještě její spoluhráčky dorážely na brankovišti. Neúspěšně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jak jsme si v prvních dvou zápasech vybrali kopec smůly, teď se osud přiklonil na naši stranu. V první části závěrečného duelu jsme totiž rozhodně nebyli lepším týmem, Rusky několikrát vytvořily na naši branku opravdu velký tlak. Blanka Škodová ale zatím chytá – snad mi to promine – jako kluk. Skvěle!

    Zásluhou výkonu naší brankářky a pěkné akce ze 17. minuty, kterou v gól přetavila Martina Mašková, drží Česko po dvaceti minutách vedení 1:0.

    Druhá třetina začne přibližně ve 12:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Neúnavná Martina Mašková se hnala za nahozeným pukem a Valeria Tarakanovová byla nucena hru přerušit.
     
    21:15
    Druhá formace sevřela Rusky v jejich třetině. Puk se ale bohužel motá jen kolem mantinelu.
     
    21:51
    Faljakovová a pak i Naděždinová zkusily pozornost Blanky Škodové přízemními pokusy, s nimiž neměla gólmanka moc práce.
     
    22:41
    To je škody! Ruskou obranu jsme nachytali na hruškách a nakonec z toho byla gólová pozice pro Alici Chadimovou. Před brankou zůstala úplně sama, ale puk bohužel netrefila ideálně!
     
    23:36
    Další pěkná přihrávka, teď hledala Mašková Pejzlovou. Skákavý puk ale bylo hodně těžké zpracovat a naší nejzkušenější hráčce se to nepodařilo.
     
    24:25
    Puk z hokejky Karolíny Kosinové měla Tarakanovová trochu schovaný, přesto na poslední chvíli zasáhla vyrážečkou. Tohle nebylo vůbec snadné.
     
    24:51
    To Blanka Škodová musela dát pozor na otočku Rodnovové kolem klece. Levý beton ovšem měla u tyčky včas.
     
    25:24
    České útočnice kombinovaly kolem branky, nic z toho ale nebylo. Trochu se nabízelo hru roztáhnout zpětnou přihrávkou na modrou čáru.
     
    26:28
    Rusky vrátily kotouč do útočného pásma nedovoleně a protože jedna z hráček aktivně napadala rozehrávající Češku, je z toho úmyslný ofsajd.
     
    27:00
    Skoro polovinu zápasu to trvalo, než jsme viděli první vyloučení. Bohužel na české straně. Debora Bartošová (CZE) pyká za hru tělem.
     
    27:26
    Zatím se naše holky brání dobře, už dvakrát nahodily puk na ruskou gólmanku.
     
    27:57
    Nenápadná situace se změnila v hodně nebezpečnou, když zbloudilý puk dojel od levého hrazení až do brankoviště. Co se ale týče prostoru na ledě, tam Blanka Škodová snad ještě ani jednou nezaváhala.
     
    29:00
    Libuše Holá nataženou hokejkou zablokovala přihrávku do nebezpečné pozice, a to už hrajeme v plném počtu.
     
    29:40
    A hned se naše hokejistky nastěhovaly do útočného pásma.
     
    29:56
    Museli jsme však dávat pozor na ruské přečíslení a pak velkou možnost Vodopjanovové. Naštěstí z úhlu netrefila odkrytou horní půlku brány, rozvlnila jen boční síť!
     
    30:37
    Těžká situace pro unavenou pětici, která poslala puk na zakázané uvolnění. Chce to vystřídat, jakmile to bude možné.
     
    30:49
    Dobře to dopadlo, Škodová zasáhla proti zpomalenému kotouči a hra je přerušena.
     
    31:41
    Ruské hokejistky zatím hrají nejlepší zápas ze všech tří. Paradoxně tentokrát vedou domácí hráčky.
     
    32:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tam druhý gól, dneska je efektivita konečně na naší straně! Ruská obránkyně podpořila útok a nestihla se vrátit, naše hokejistky tak ujely do přečíslení. Michaela Pejzlová ještě ve středním pásmu přiťukla puk rozjeté KATEŘINĚ BUKOLSKÉ, která natáhla krok a pak se z levého kruhu trefila přesně ke druhé tyčce – 2:0! Asistence: Michaela Pejzlová, Barbora Patočková.
     
    33:54
    Další rychlý kontr našeho výběru zastavil ofsajd, vyhrané buly ale vedlo k nahození na gólmanku a jsme v útočném pásmu.
     
    34:29
    Faljachovová vybídla ke skórování Naděždinovou, která z první pálila na druhou tyč, ale minula!
     
    35:32
    Ruskám se to dneska zkrátka asi nepovede. Teď dovezla puk až do brankoviště Polina Bolgarevová, chtěla zasunout k protější tyčku, jenže tam čekala roztažená Blanka Škodová!
     
    37:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po delší době se domácí výběr usadil v útočném pásmu a je z toho třetí branka! Anna Zíková se pokoušela puk protlačit před branku, kde čekala ELIŠKA VOZDECKÁ. Ta ho nakonec vydolovala zpod ruských bruslí, vystřelila, počkala si na dorážku, a pak zacílila přesně – 3:0! Asistence: Anna Zíková.
     
    37:18
    Rusky střídají gólmanky, do brány nastupuje Jelizaveta Kondakovová.
     
    37:52
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná vzápětí bohužel odpovídá naprosto zaslouženým gólem. Škodová ještě pár sekund před ním fantasticky zasáhla, ale když střelu Těreškinové mezi kruhy přesně tečovala MARGARITA DOROFEJEVOVÁ, už byla naše gólmanka bezmocná – 3:1. Asistence: Daria Těreškinová.
     
    39:19
    Nápor našich soupeřek dál pokračuje. Potřebujeme udržet současný stav do sirény a do třetí části pak nastoupit jinak.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jsme moc rádi, že konečně vidíme ve Slaném padat góly, a ještě radši, že převážně do ruské svatyně. Musíme ale uznat, že dnes jsou Rusky paradoxně lepším týmem a na české straně je konečně potřebné štěstí. Až dvě minuty před koncem druhé třetiny sborná poprvé skórovala a prolomila svou střeleckou nemohoucnost.

    I tak ale stále patří českým barvám dvougólové vedení, které znamená výborný vklad do poslední části. K jeho udržení se ale budou naše holky potřebovat trochu zvednout, protože nebezpečných momentů v brankovišti Blanky Škodové je pořád moc a moc.

    Třetí třetina začne přibližně ve 13:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Třetí perioda začíná slušně, českému týmu se zalíbilo v útočném pásmu. Uvidíme, zda to povede k ohožení branky.
     
    41:18
    Nevedlo, nakonec se Rusky zvládly osvobodit bez výraznějších potíží.
     
    41:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je obrovská smůla, která vrací Rusky na dostřel. V rohu pásma nevěděla kapitánka ALSU RACHIMOVOVÁ, co s pukem, tak ho poslala do českého brankoviště. Blanka Škodová se ho pokusila odpálit, bohužel si ho ale srazila za záda – 3:2. Bez asistence.
     
    42:54
    Dominika Forejtová se obětavě položila do ruské rány a pravděpodobně její zásluhou šel kotouč mimo branku.
     
    43:46
    Hraje se svižný hokej nahoru – dolů, jenže bez jakýchkoli střel. Snad naše hráčky inkasovaný gól nesrazí.
     
    44:36
    Jako bych to zakřikl, málem bylo na světě vyrovnání. Odražený kotouč v brankovišti ještě dorážela Dobrodějevová, ale Škodová ji skočila do zakončení.
     
    45:42
    Bolgarevové pak naše obrana puk z hokejky ustřelila a následuje klidnější pasáž hry.
     
    46:12
    Tuto pasáž přerušuje ofsajd Alsu Rachimovové, která je na svou výšku hodně vidět. A trenéři určitě vědí, proč jí dali kapitánské céčko.
     
    46:43
    Tohle je hodně nepříjemné. Alice Chadimová (CZE) srazila k zemi jednu ze soupeřek a rozhodčí jsou po vzájemné diskusi nekompromisní. Českou útočnici posílají do kabin s trestem na 5 minut a do konce utkání za hru tělem.
     
    47:27
    Dlouhé oslabení bude velkou zkouškou českého týmu. Začal výborně, nezatáhl se, hraje aktivně a už dvakrát zavezl puk do útoku.
     
    48:20
    A je tady další výhoz. Ruskám se teď útočná kombinace vůbec nedaří, naše hokejistky ji výtečně blokují.
     
    48:48
    Jen tak tak, že Rachimovová nezpracovala kotouč, mohla by dorážet do odkryté brány. Znovu se osvobozujeme.
     
    49:19
    Polovina trestu je pryč, zatím by to šlo. Česká defenzíva maká a pracuje na sto procent.
     
    49:51
    Bolgarevová s Vodopjanovovou ujely do přečíslení dvě na jednu. Druhá jmenovaná naštěstí netrefila puk tak, jak by si představovala, a Škodová nemusela zasahovat.
     
    50:46
    V oslabení paradoxně přišla obrovská možnost českého týmu. Pátková ale Kondakovovou tváří v tvář nepřekonala!
     
    51:37
    Chvíli na to už je zase pořádně rušno v českém brankovišti. Ležící brankářka snad vyrážečkou zastavila střelu Rachimovové, ruská dorážka pak také nezamířila za její záda.
     
    52:17
    Pětiminutové oslabení tak český tým přestál úspěšně. I když se Rusky do velkých šancí dostaly, obětavost naší sestavy teď musíme pochválit. Na to, že už je konec třetího zápasu ve třech dnech!
     
    53:11
    Pohyblivé Rusky zle dotírají na naše hokejistky, které se snaží zůstat v klidu.
     
    54:03
    V klidu byla i Blanka Škodová, k níž přiletěl padáček od pravého hrazení z hokejky Bolgarevové. Kotouč ji naštěstí z náruče nevypadl.
     
    54:43
    Bohužel jdeme opět do čtyř a čekají nás další krušné minuty. Klára Hymlárová (CZE) je vyloučena za vyhození puku mimo hřiště.
     
    55:08
    Nyní kotouč znovu vyletěl mimo hrací plochu, tentokrát se o to ale postarala ruská teč a hra se přesouvá do středního pásma.
     
    55:38
    Seredinová byla připravená na dorážku, kotouč ji ale před prázdnou branku přeskočil hokejku.
     
    56:07
    Zmatek před svým modrým půlkruhem zvládla Blanka Škodová uhasit. Čas plyne, ale ruský nápor je výrazný.
     
    56:43
    Hymlárová je zpátky ve hře a jsme kompletní. Teď už musíme vedení udržet stůj co stůj!
     
    57:26
    Přečíslení mohlo vést k české radosti, jenže Martina Mašková měla puk na dlouhou hokejku. Nezvládla tak zakončit k volné tyčce, to je škody!
     
    58:13
    A zase tlačí Rusky, naposledy střílela Diana Kanajevová. Škodová zasahuje vyrážečkou.
     
    58:39
    Uff. Martina Zedníková zablokovala střelu a Češky vyvezly kotouč do bezpečí.
     
    59:06
    Střela Dominiky Forejtové byla nebezpečně tečovaná ruskou obránkyní, přesto Kondakovová puk vyškrábla lapačkou!
     
    59:22
    Icing ruského týmu. Češky jsou aktivní, nezalezly. To je ten nejlepší recept na vítězství.
     
    59:44
    Stále se hraje v ruské třetině, to už vypadá výborně!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Třetí zápas s Ruskem byl pro naše hokejistky velkou zkouškou, ale zvládly ji a berou vydřené vítězství! Dneska nebyly lepší, ale s vydatnou pomocí brankářky Blanky Škodové, obětavosti a také potřebné porce štěstí odcházejí z ledu spokojenější.
     
    Střely na branku:

    Česko 34 (15, 10, 9) – Rusko 37 (12, 14, 11)
     
    Konečný účet víkendu ve Slaném tak hovoří pro české juniorky, které vyhrály první a třetí zápas, a v tom prostředním padly na nájezdy. Šlo o první přípravu na startu nové sezóny, která trenérům ukázala řadu pozitivních a jistě také negativních poznatků.

    Co víme jistě, že Češky budou i letos mířit vysoko a dají všechno do toho, aby na mistrovství světa obhájily loňský bronz. Kvalitu na to mají.

    Ode mě je to už úplně vše. Děkuji za pozornost a někdy příště se těším na počtenou, příští týden se naše zraky přesunou do Znojma, kde třikrát vyzve Rusko seniorská reprezentace. Hezký zbytek neděle! (14:06:14)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Mašková (Hymlárová), 33. Bukolská (Pejzlová, Patočková), 38. Vozdecká (Zíková) – 38. Dorofejevová (Těreškinová), 42. Rachimovová


    Česko: Škodová (Zechovská) – Jančová, Zedníková, Zíková, Holá, Bartošová, Kosinová, Cornová – Pejzlová, Bukolská „C“, Mašková – Topolská, Pátková, Patočková – Jůzková, Forejtová, Vozdecká – Chadimová, Hymlárová, Němcová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Tarakanovová (38. Kondakovová) – Zuboková, Rodnovová, Jumagužinová, Těreškinová, Klimkinová, Naděždinová, Bobrovová, Čisťjakovová, Zenčenková, Dorofejevová, Kanajevová, Rachimovová „C“, Seredinová, Vodopjanová, Faljachovová, Novopolcevová, Mamonovová, Korotkichová, Bolgarevová, Dobrodějevová, Zimenková. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Růžičková – Dopitová, Novotná.
    bahis siteleri