Nominační TK fotbalové reprezentace (kon.)
konec
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

Úterý 26.08.2014, 10:00Tiskové konference
     
    Českému národnímu týmu brzy začne důležité kvalifikační období. Ve středu 3. září se na Letné střetne v přípravném zápase s USA a 9. září pak na stejném místě v rámci kvalifikace o EURO 2016 s Nizozemskem. V nominaci národního týmu je mimo jiné sedm hráčů z Viktorie Plzeň a čtyři ze Sparty Praha. Nechybí ani tradiční opory Petr Čech, Michal Kadlec nebo Tomáš Rosický. (10:44:04)
     
    Nominační tisková konference skončila.
     
    Žádný z novinářů nemá další otázky a tisková konference je tak u konce.
     
    Pavel Vrba: "Chtěli jsme hrát v přípravě s Amerikou, a to hlavně proto, že Američané hrají hodně podobný fotbal jako Nizozemci. Samozřejmě jsme před čtyřmi měsíci nemohli vědět, že bude USA na mistrovství světa tak úspěšné, ale to nám vůbec nevadí. Aspoň se budeme moci kvalitně připravit na prvního soupeře v kvalifikaci."
     
    Pavel Vrba: "Jsem rád, že nebudeme jako tým pohromadě jen dva nebo tři dny, jak tomu bylo na jaře. Teď spolu budeme osm dní a určitě bude dostatek prostoru, abychom se na zápas s Nizozemskem co nejlépe připravili."
     
    Pavel Vrba: "Jsem rád, že se Venca Pilař přesunul zpět do klubu, kde bude dostávat hodně prostoru a rapidně se zlepšuje jeho forma. Budu jen rád, když se dostane do stejné pohody, v jaké byl na EURU 2012."
     
    Pavel Vrba: "Jedno z volných míst v nominaci zaujme určitě útočník. Právě ve čtvrtek při zápase Sparty se Zwolle budou hrát proti sobě Lafata a Necid. Do útoku připadá ještě Milan Škoda, který je mezi náhradníky. Uvidíme, jak dopadne čtvrteční zápas a jak se bude dařit hlavně Lafatovi a Necidovi."
     
    Pavel Vrba: "Tomáš Rosický sice není v Arsenalu příliš vytěžovaný, ale pro nás je to důležitý hráč s velkou zkušeností. Výhodou pro nás je, že ho nebudeme muset nijak šetřit a že bude moci v obou zápasech odehrát celých devadesát minut. A bude za to rád (s úsměvem)."
     
    Pavel Vrba: "V nominaci jsou dva nováčci. Brankář David Bičík a Radim Řezník. U brankáře jsme vsadili na zkušenost, který dobře zná prostředí na Letné a pokud by se cokoliv stalo, tak může okamžitě naskočit. Radim Řezník podává dlouhodobě dobré výkony a nominaci si zaslouží. Chtěl jsem ho nominovat už na jaře, ale měl zdravotní problémy."
     
    Pavel Vrba: "Víme, že jsme v předešlých zápasech dělali chyby v defenzivě, ale jak proti Rakousku, tak proti Finsku jsme tam měli dobré pasáže a na tom budeme chtít stavět."
     
    Pavel Vrba: "S Amerikou bude vrcholit naše příprava na kvalifikaci. Budeme chtít, aby hráči už naplno plnili veškeré své povinnosti a nebudeme asi už moc hráče testovat. Budeme chtít hrát tak, jak potom nastoupíme proti Nizozemsku."
     
    Pavel Vrba: "V pátek budou donominovaní ještě tři hráči. Budu se rozhodovat podle toho, jak se bude hráčům dařit v odvetných zápasech evropských pohárů. V tom mém užším seznamu jsou hráči jak z české ligy, tak ze zahraničí."
     
    Pavel Vrba: "V nominaci jsou třeba i hráči, kteří neodehráli první soutěžní zápasy. Spoléhám na to, že hráči jsou díky přípravným zápasům rozehraní a nevadí to, že nehráli soutěžní zápas."
     
    Nominace národního týmu:
    Brankáři: Petr Čech, Tomáš Vaclík, David Bičík
    Obránci: Michal Kadlec, David Limberský, Radim Řezník, Pavel Kadeřábek, Marek Suchý, Václav Procházka, Daniel Pudil
    Záložníci: Tomáš Rosický, Vladimír Darida, Daniel Kolář, Petr Jiráček, Tomáš Hořava, Milan Petržela, Václav Pilař, Ladislav Krejčí, Bořek Dočkal
    Útočníci: Matěj Vydra
     
    Trenér Pavel Vrba právě oznamuje hráče, kteří se zúčastní přátelského zápasu s USA a kvalifikačního zápasu s Nizozemskem.
     
    Luboš Koželuh: "První přípravný zápas proti Nizozemsku bude vyprodaný. Přesto do Ticketportalu půjde odhadem ještě tisíc vstupenek z nevyzvednutých rezervací. Na USA vstupenky ještě jsou, odhadujeme, že by mohlo přijít 10 až 15 tisíc fanoušků. Budeme rádi, když budou média zápas ještě více propagovat, aby přišlo co nejvíce lidí."
     
    Luboš Koželuh: "Je to silná a světová značka. Věřím, že to spojení bude pro nás všechny úspěšné a že bude podpořené dobrými výsledky a postupem na Euro."

    Petr Bílek

    bahis siteleri