CSKA Moskva – Rostov 6:0 (kon.) | Kazaň – Ufa 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Zenit 0:1 (kon.)
FK Krasnodar – Dynamo 0:2 (kon.)
konec
FK Krasnodar
0:2 (0:1)
Dynamo Moskva
Neděle 31.08.2014, 18:15 • Stadion Kubaň, Krasnodar. Kapacita: 32,000 diváků. • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Zdravím všechny příznivce kopané. Ruská Premier Liga má na programu šesté kolo a my budeme sledovat duel mezi Krasnodarem a Dinamem Moskva. Mírným favoritem je domácí mužstvo.
     
    FC Krasnodar

    Domácí si v této sezoně zatím nevedou vůbec špatně. První dva zápasy v nové sezoně Krasnodar remizoval (Ural a Lokomotiv Moskva), ale pak se rozjel a třikrát v řadě vyhrál. Porazil Spartak Moskva 4:0, 2:0 Rostov a naposledy vyhrál 3:0 na hřišti T. Moskvy. Krasnodar má tedy jedenáct bodů a při zajímavém skóre 10:1 se nachází na šestém místě.
     
    FK Dinamo Moskva

    Ani Dinamo si nevede vůbec špatně. Hned v prvním kole porazilo 7:3 Rostov, ale pak prohrálo 1:2 se Spartakem. Jenže poté Dinamo zabralo a odkázalo porazit Ufu, Tulu a nakonec i Ural. Dinamo má tedy na svém kontě dvanáct bodů a nachází se na páté příčce.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Krasnodar: Sinicyn – Jędrzejczyk, Granqvist, Kalešin, Sigurdsson – Ahmedov, Izmajlov, Bystrov, Joãozinho – Pereyra, Wánderson.
    Náhradníci: Dikan – Markov, Martynovič, Gazinskij, Poměrko, Adžindžal, Šipicin, Petrov, Ari, Burmistrov, Konaté.

    FK Dinamo Moskva: Berezovskij – Samba, Douglas, Granat, Manolev – Noboa, Žirkov, Denisov, Jusupov – Valbuena, Kokorin.
    Náhradníci: Šunin, Gabulov – Morozov, Büttner, Rotenberg, Ionov, Dzsudzsák, Tašajev, Vainqueur, Prudnikov..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Obrovská šance hostů! Po rohovém kopu si vyskočil na hlavičku nejvýše Noboa a přesně mířenou hlavičkou pořádně protáhl brankáře Sinicyna. Ten vytáhl skvělý zákrok.
     
    6
    Na druhé straně jsme také viděli velice pohlednou akci. Pereyra našel svým centrem zleva úplně volného Bystrova v pokutovém území, který hlavičkoval těsně vedle.
     
    7
    Hraje se zatím velmi odvážný a otevřený fotbal, o šance není nouze.
     
    9
    Na levé straně operoval s míčem Kalešin, ale po výměně míče s Joaozinhem se nakonec do vápna neprobil.
     
    10
    Dynamo je ovšem vepředu také nesmírně šikovné. Valbuena s Nobou zrychlili hru a druhý jmenovaný poslal před branku Sinicyna centr, který na roh odvrátil Jedrzejczyk.
     
    11
    Ten fotbalisté Krasnodaru odvrátili bez problémů.
     
    12
    Tisíciprocentní šanci teď spálil útočník Dynama Kokorin, který se po vyšachování obrany domácích ocitl na malém vápně zcela sám, ale svou hlavičku zblízka poslal trestuhodně nad branku.
     
    14
    Na druhé straně zkoušel provětrat své rychlé nohy levák Joaozinho, nicméně jeho centr přelétl veškeré osazenstvo v pokutovém území a skončil za brankou.
     
    15
    Opět to bylo Joaozinho, který dostal prostor na levé straně, ale jeho centr odvrátili stopeři hostů.
     
    16
    A jakoby se nechal inspirovat také Bystrov. Nabral závratnou rychlost na levém křídle a zkoušel obejít Sambu. Obránce Dynama ho však lehce rozhodil a Bystrov vběhl pouze do autu.
     
    18
    Noboa si s Valbuenou ve středu hřiště rozumí skvěle. Zase tito dva hráči zakombinovali a je z toho faul domácích.
     
    19
    Centr Valbueny však doskákal do rukou připraveného Sinicyna.
     
    20
    Rozložení sil na trávníku je jasné. Zatímco hosté se snaží držet míč, domácí jsou zalezlí v obranné ulitě a čekají na rychlé protiútoky.
     
    20
    Granat se ve vzdušném souboji střetl s Jedrzejczykem, hůře to odnesl hostující hráč.
     
    22
    Joaozinho si dokáže na levé straně hřiště najít prostor pro centr. Zase zkusil zacvičit s defenzivou Dynama a odcentrovat, Berezovskij byl z branky včas.
     
    24
    Na Žirkova zapomněli domácí obránci na rohu pokutového území, volej hostujícího hráče ovšem skončil vysoko nad brankou.
     
    25
    Tentokrát to individuálně přes Sambu zkusil Wánderson, ale až příliš okatě šel pro faul a rozhodčí dobře nezapískal.
     
    26
    Jedrzejczyk fauloval soupeře před pokutovým územím, Dynamo bude zleva zahrávat standardní situaci.
    Valbuenova střela z přímého kopu
     
    29
    Na druhé straně byl blízko branky Wánderson! Po průnikové přihrávce už spěchal sám na Berezovského, ale na poslední chvíli zachránil hosty Douglas.
     
    31
    Wánderson s Joaozinhem zase pořádně zatopili hostující defenzivě. Do akce se navíc zapojil Izmajlov, který vrátil míč Joaozinhovi a ten byl před pokutovým územím faulován. Je tu nebezpečný přímý volný kop.
     
    32
    Střela Wándersona protáhla Berezovského, který tygřím skokem u tyče stačil zasáhnout!
     
    34
    Nebezpečno bude teď před Sinicynem, Sigurdsson za svůj faul na Nobou dostává žlutou kartu.
     
    35
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Exekuce přímého volného kopu se zhostil MATHIEU VALBUENA a krásnou technickou střelou nad domácí zdí poslal Dynamo do vedení 1:0.
     
    37
    Pro domácí to nyní bude těžké. Hrozili především z rychlých protiútoků a najednou budou nuceni tvořit proti postavené obraně soupeře.
    Krásný Valbuenův gól
     
    39
    Teď si na Valbuenu počíhal Pereyra a francouzského reprezentanta fauloval. Jinak je to právě tento Francouz, který ostatní hráče na trávníku převyšuje.
     
    41
    Hodně zaměstnaným mužem prvního poločasu je pravý obránce Krasnodaru Artur Jedrzejczyk. Zkouší to na něj zejména Žirkov, ale polský bek odolává se ctí.
     
    42
    Tentokrát Jedrzejczyk zastavil dokonce Valbuenu. Kdyby ho francouzský fotbalista obehrál, šel by skoro sám na branku.
     
    43
    Žirkov to zkusil nyní zprava a hned připravil Kokorinovi velmi zajímavou šanci. Útočník Dynama hlavičkoval na malém vápně zcela sám, ale branku netrefil.
     
    44
    Domácí kontry nejsou v posledních minutách ani zdaleka tak nebezpečné, posílené Dynamo skutečně plní roli favorita a teď na hřišti kraluje.
     
    45
    Domácí už vzývají konec poločasu. V ponechané výhodě po faulu na Valbuenu si prostor pro střelu dělal Žirkov, obešel Granqvista, nicméně poslal svou křížnou střelu hodně vedle.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Ve zbytku prvního poločasu se už nic závažného nestalo, Dynamo zatím vede 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    49
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Hosté dělají důležitý krok směrem k vítězství. Po rychlém přesunu před pokutové území domácích se k míči dostal CHRISTIAN NOBOA a přesnou střelou pod horní tyč zvýšil náskok moskevského týmu na 2:0.
     
    51
    Nebezpečnou domácí protiakci vedl Bystrov, ale ve vápně si nedokázal připravit takovou střeleckou pozici, aby více pozlobil brankáře Berezovského.
     
    53
    Hosté si vystřídali, Denisova nahradil Vainqueur.
     
    54
    Hned vzápětí rotují sestavu i Krasnodarští. Wándersona nahradil Ari.
    Noboa upravuje na 0:2
     
    57
    Zápas se teď samozřejmě proměňuje, Krasnodar těžko bude proti nabitému Dynamu honit dvoubrankové manko, hosté už se také dopředu moc neženou.
     
    58
    No, leč mnoho nechybělo Kokorinovi, aby se v pokutovém území zorientoval nejlépe. Defenziva Krasnodaru nebyla zformovaná a v jednu chvíli měli fotbalisté Dynama ve vápně převahu. Kokorin ale nedostal svou střelu na Sinicyna.
     
    59
    Ahmedova nahrazuje v sestavě Krasnodaru Gazinskij.
     
    61
    Pereyra ve vzdálenosti třiceti metrů od branky faulován Žirkovem, přímý volný kop pro Krasnodar.
     
    62
    Joaozinhova levačka však poslala míč vysoko nad branku.
     
    63
    Obléhání branky Dynama pokračuje, nicméně Pereyrova nabídka do středu pokutového území zůstala všemi aktéry v něm nepochopena.
     
    64
    Druhé střídání v týmu Krasnodaru. Laborde nahradil v sestavě Izmajlova.
     
    66
    Málo vídaná situace. Jusupov pospíchal sám na branku, ale poté, co se k němu přiblížil Sigurdsson, se ocitl na trávníku. Podle sudího ovšem celý faul nahrál, takže obdržel druhou žlutou kartu a míří předčasně do sprch.
     
    69
    Trenér Čerčesov reaguje střídáním v týmu Dynama. Valbuenu nahradil Jonov.
     
    71
    K těsnému střetu došlo mezi Arim a Douglasem. Možná trochu překvapivě byl po této nepřehledné situaci zapískán faul útočícímu hráči.
     
    73
    Zápas se dohrává, ojedinělé centry Joaozinha krotí obranný val před pokutovým územím.
     
    75
    Velice svižnou a nebezpečnou akci rozjel střídající Laborde, který si troufl na kličku, čímž vytvořil přečíslení 3 na 2 pro domácí. Následně přihrál doleva na Bystrova, jenže lehounce na paty, takže se ruský křídelník musel s míčem zastavit a bylo prakticky po akci. Škoda pro Krasnodar.
     
    77
    Jenže také na druhé straně byla k vidění krásná kombinace hostů. Rovněž v ní měli prsty náhradníci. Ionov ve vápně patičkou ideálně uvolnil nabíhajícího Vainqueura, který vystřelil z úhlu vedle.
     
    78
    Ačkoliv jsou hosté o deseti, na hřišti to není moc vidět. Kokorinova pravačka totiž umí být hodně jedovatá. Útočník Dynama si zas navedl na hranici vápna míč do jeho středu a technickou střelou na vzdálenější tyč minul Sinicynovu branku velmi těsně.
     
    79
    A zase byl v akci Kokorin! Tentokrát k němu byla obrana domácích hodně benevolentní a dala mu dost prostoru uvnitř pokutového území. Křížná střela skončila vedle pravé tyče Sinicynovy branky.
     
    81
    Brankář Berezovskij stáel živí svou šanci na nulu. V jasné šanci totiž vychytal Bystrova, který na něj nabíhal z pravé strany zcela sám. Brankář Dynama výborně vyběhl a střelu Bystrova vyrazil.
     
    84
    Další obrovská šance Krasnodaru! Joaozinho přesně načasoval přihrávku pro Jedrzejczyka, který se zase dostal do těsné blízkosti Berezovského, překonal ho, ale trefil pouze břevno.
    Šance Bystrova
     
    86
    Hosté naposledy vystřídali, Kokorina nahradil v sestavě Prudnikov.
     
    87
    Labordeho centr odvrátil Granat, Krasnodar svírá soupeře.
     
    89
    Rychlý kontr však předvedlo také Dynamo. Měl v něm prsty Prudnikov, který zpětnou přihrávkou na hranici vápna oslovil k zakončení Vainqueura, ale ten trefil pouze nejblíže stojícího protihráče.
     
    90
    To byla tutovka jako hrom pro Dynamo! Agilní Žirkov se vřítil do pokutového území a zasáhl balon před vybíhajícím Sinicynem, jemuž se také vyhnul. Balon letící do pokutového území ovšem Prudnikov netrefil! Před poloprázdnou brankou.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut, možná zbytečně moc.
     
    90+2
    Bystrov se z posledních sil vrhnul do souboje se Sambou, ale míč se mu zamotal mezi nohama a skončil u brankáře soupeře.
     
    90+3
    Domácím dnes zkrátka není přáno. Ari zase pálil z výhodné pozice na středu pokutového území, snažil se míč umístit k tyči, ale zařízení netrefil.
     
    90+4
    A zase byli hráči Krasnodaru blízcí skórování. Joaozinhova levačka prolétla kolem branky Berezovského, tohle už Dynamo určitě vyhraje.
     
    90+5
    Další gólová příležitost pro dmácí celek, jenže Bystrovovi před brankářem Berezovským utekl míč od kopaček. Stál přitom pět metrů od branky.
     
    90+5
    Situace dva na jednoho se rýsovala také pro Dynamo, ale Vainqueur nebyl v té akci příliš kreativní.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme pohledné utkání, které nabídlo nejenom dvě branky, ale také výbornou fotbalovou podívanou. Skóre je k domácím možná až příliš kruté, neboť šancí měli opravdu požehnaně a jen horší koncovka je nakonec připravila o body. Ještě je potřeba doplnit, že Dynamo dohrávalo po vyloučení Jusupova o deseti.
     
    Krasnodar tedy zůstal na sedmém místě tabulky, Dynamo Moskva poskočila po této výhře na druhou příčku.
     
    Z ruské ligy je to všechno. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (20:12:20)

    Radek Barkman

    Branky: 35. Valbuena, 49. Noboa

    Karty:   34. Sigurdsson (KRS)   66. Jusupov (DMO)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:8.
    FK Krasnodar: Sinicyn – Jędrzejczyk, Granqvist, Kalešin, Sigurdsson – Ahmedov (59. Gazinskij), Izmajlov, Bystrov, Joãozinho – Pereyra, Wánderson (54. Ari).
    Náhradníci: Dikan – Markov, Martynovič, Gazinskij, Poměrko, Adžindžal, Šipicin, Petrov, Ari, Burmistrov, Konaté.

    Dynamo Moskva: Berezovskij – Samba, Douglas, Granat, Manolev – Noboa, Žirkov, Denisov (53. Vainqueur), Jusupov – Valbuena (69. Ionov), Kokorin (86. Prudnikov).
    Náhradníci: Šunin, Gabulov – Morozov, Büttner, Rotenberg, Ionov, Dzsudzsák, Tašajev, Vainqueur, Prudnikov.
    bahis siteleri