TK Ondřeje Synka po návratu z MS (kon.) | TK Lukáše Krpálka po návratu z MS (kon.)
Tisková konference Salith Šumperk (kon.)
konec
Předsezónní tisková konference klubu Salith Šumperk

Pondělí 01.09.2014, 16:00 • Hotel Sport, Zimní stadion Šumperk • Tiskové konference
     
    Z tiskové konference klubu Salith Šumperk na severní Moravě je to vše, loučím se s vámi z Hotelu Sport. (17:15:20)
     
    Ředitel klubu Vladimír Velčovský oficiálně ukončuje tiskovou konferenci a děkuje všem přítomným za účast. Dále doufá ve zdařilou sezónu a naplnění již stanovených cílů.
     
    Jaromír Jindřích: "Někteří obránci mají občas problém střílet od modré čáry, než tomu bylo dříve (smích)."
     
    Radek Kučera: "My všichni budeme mít dlouho problémy s posuzováním nových pravidel, také fanoušci. Třeba pravidlo s icingem souvisí s ochranou hráče při dojíždění kotouče u mantinelu, mělo by to pomoci."
     
    Jaromír Jindřich: "Složitější je změna zakázaného uvolnění. Hráči mají sami občas problém posoudit, zda icing pískán bude nebo ne. Ale hokejisté dle mého názoru rychle přijdou novým pravidlům na chuť."
     
    Došlo ke změně v pravidlech, třeba k posunutí modrých čar. Ale i jiné složky hokeje. Jaromír JIndřich: Já osobně změnu modrých čas kvituji, lépe se hrají přesilovky a bránící celek má složitější obranu v oslabení. My v Šumperku máme typy hráčů, kteří mohou přesilovky otočit v náš prospěch."
     
    Draci sehrají během sezóny i dva zápasy ve dvou dnech (Kadaň, Most). Vše je zařízeno z důvodu úspor cestování mančaftu.
     
    Vladimír Velčovský doplňuje, že každá případná výrazná posila může přijít pouze na úkor jiného hokejisty v klubu.
     
    Radek Kučera: "Matěj Pekr z Olomouce zatím není podle spekulací vyjendávám pro Šumperk, i když jsem už dříve něco četl na diskusích."
     
    "Případné spolupráci s novým extraligovým klubem HC Olomouc se vůbec nebráníme, pokud bude pro obě strany výhodná. Samozřejmě by šlo jen o spolupráci v rámci střídavých startů, třeba jako teď v létě byl u nás na zkoušce Jakub Lehečka," uvádí Kučera.
     
    Vladimír Velčovský: "Byli bychom velmi neradi, kdyby se rekonstrukce stadiony nestihla odehrát do začátku sezóny 2015/2016. Salith nechce ani příští přípravu začínat mimo vlastní prostředí."
     
    Výsledný efekt prodejů suvenýrů není takový, aby Salith Šumperk mohl produkovat větší množství suvenýrů.
     
    Vladimír Velčovský: "Možnosti ohledně předmětů pro fanoušky je plná řada. Jenže už dříve některé věci nesedly. Záleží však na zájmu diváků o jednotlivé položky. Ne vše se prodá tak, jak si klub představuje."
     
    Došlo k tématu o rekonstrukci zimního stadionu v Šumperku. "Aktuální sezóna není ohrožena, co se týče průběhu letošního ročníku." Jestliže bychom nedošli dále jak do semifinále, rekonstrukce rozhodně do konce nastávajícího sezóny nezasáhne.
     
    Také tentokráte padá otázka na kapitána týmu. Radek Kučera uvádí, že i letos zůstane kapitánem zkušený bek Aleš Holík.
     
    Představuje se asistent trenéra Jaromír Jindřich. Působil v pardubické mládeži a je členem komise mládeže Českého svazu ledního hokeje. V Pardubicích nastaly změny a Jindřich aktuálně vypomůže v Šumperku.
     
    Vladimír Velčovský doplňuje, že kádr je dostatečně široký a k hráčské krizi by dojít nemělo.
     
    Radek Kučera: "Šetřit hráče rozhodně nechceme, měli by být v zápřahu. V rámci spolupráce s ostatními kluby chceme koordinovat s dračím "B" týmem nebo druholigovými mančafty. To vše, kdyby byla situace nutná."
     
    Trenér Radek Kučera dále zodpovídá dotaz ohledně obránce Ondřeje Starého, který patří extraligovém klubu z Pardubic, v Šumperku je na hostování.
     
    Úvodní dotaz padl ohledně případné potřeby třetího brankáře. Radek Kučera zmiňuje, že nechce konkretizovat, ale možnosti určitě jsou. Vesměs se jedná o třetí brankáře extraligy nebo juniorské hráče.
     
    Ředitel klubu zahájil diskusi s přítomnými diváky a fanoušky v hledišti za stoly.
     
    Vladimír Velčovský: "Někteří bývalí hráči, hrdí Šumperáci, nadále nepůsobí v týmu. Třeba Michal Skoumal neprošel do základní kádru."
     
    Asistent trenéra Jaromír Jindřich doplňuje, že tým může vyztužit během sezóny i Jakub Lehečka, jenž na severní Moravě zápolil v letošní přípravě.
     
    Radek Kučera: "Poslední přípravné utkání proti GKS Tychy by měl tým hrát v sestavě, která nastoupí i k úvodnímu kolu 1. ligy. I když je možné, že během týdne dojde ještě k drobným změnám."
     
    Dále je k dispozicic několik mužů na střídavé starty, třeba ze Zlína nebo Pardubic. Klub řadí jména jako Dostálek, Popelka a další.
     
    Radek Kučera:"Je velice těžké sehnat mladé hráče ročníku 1995, aby měli patřičné kvality, všichni nejlepší zůstávají v klubých hokejové extraligy. Měli bychom v sezóně 2014/2015 hrát v počtu devatenáctí hráčů a dvou gólmanů."
     
    Kučera dále uvádí, že nechce vypouštět do světa informace o hráčích dříve, než opravdu daný muž bude v týmu působit.
     
    "V útoku letos uvidíme navrátilce Michala Veleckého, ale i spoustu nováčků. Třeba šumperského odchovance Daniela Vachutku nebo mladíka Filipa Kužílka," padla další slova k sestavě. Aktuální sestava je prozatím uzavřena.
     
    Radek Kučera: "Mezi obránci chceme dát prostor některým mladým hráčům, smlouvu už jsme neprodloužili třeba s Janem Tesaříkem".
     
    "Vratislav Vajner je i nadále hráčem Šumperka, nikde není napsáno, že končí. Každopádně teď hledá místo jinde a nedostane aktuálně příležitost chytat za Draky," rozšiřuje trenér Šumperka situaci o brankovišti.
     
    Kučera se ještě vrací k bývalému brankáři Tomáši Štůralovi. "Dříve byl Štůrala v Šumperku na klasické hostování, letos je tomu jinak. Zlín chtěl nechat některého z trojice jejich gólmanů na střídavé starty letos v Šumperku, jenž pokud by se další strážce svatyně Valachů zranil, okamžitě bychom o gólmana přišli. Proto Štůrala odešel."
     
    Radek Kučera: K dnešnímu dní má tým dva brankáře (Vladislav Koutský a Daniel Zelenka). Zelenka přišel do Šumperka z Komety Brno a maká na sobě, Koutský naopak zaujme roli gólmanské jedničky. Myslím si, že Vladislav Koutský má zajímavý potenciál."
     
    Radek Kučera: "1. srpna jsme začali přípravu na suchu a trénink probíhal třikrát denně, kluci pořádně makali ještě před návratem na ledovou plochu. I když některé zápasy během léta nevyšly, očekáváme, že forma půjde stále nahoru."
     
    Jako druhý přebírá slovo hlavní trenér kádru Salithu Šumperk Radek Kučera.
     
    "Ze vstupného klub rozhodně neživíme," zdůrazňuje Vladimír Velčovský při debatě o vstupném. "Hokej je o penězích, ale musí to být v nějaké rovnováze s výkonem na ledě."
    Osazenstvo tiskové konference, vlevo Ing. Jaromír Jindřich, as. trenéra, uprostřed ředitel klubu Ing. Vladimír Velčovský a vpravo sportovní manažer a trenér klubu Radek Kučera

     
    Situace kolem vstupného na hokejové zápasy v Šumperku zůstává stabilizovaná. Také v novém ročníku fanoušci zaplatí za základní vstupenku na zápas Draků 50 korun, nepodražily ani celosezónní permanentní vstupenky.
     
    "Musíme poděkovat všem partnerům, kteří při nás i nadále podporují a zůstávají při nás. Zároveň také při mládeži šumperského hokeje," pokračuje Velčovský.
     
    Další téma zavedlo řeč k redakci webu hokejsumperk2003.cz. Společnost eSports.cz udělila pisálkům ze Salithu Šumperk ocenění v kategorii Skokan roku za redakční práci v uplynulém roce.
     
    "Jestliže někteří jedinci mohou a chtějí podpořit funkci klubu, ať už po stránce finanční nebo jiné. Jsme rádi za každé přispění."
     
    "Važme si, že v Šumperku máme 1. hokejovou ligu, na dnešní dobu je vzhledem k poměrům města naše soutěž velice slušná."
     
    "Na konci sezóny je mi milejší nedlužit, než úroveň soutěže, kterou hrajeme," doplňuje ředitel Draků.
     
    Prioritou dle Vladimíra Velčovského zůstává bezdlužnost na konci hokejové sezóny a zároveň důstojnost na sportovním poli. Na takovém faktu by se nic měnit nemělo.
     
    Situace šumperského hokeje na hokejovém poli má stabilní pozici pro následující měsíce, přestože získávání financí pro sport v Olomouckém kraji bývá rok od roku těžší.
     
    Cíle kádru v nastávající sezóně jsou stanoveny v první řadě na předkolo play-off, nadále klub vrátka otevírá případným dalším úspěchům ve vyřazovacích bojích.
     
    Jako první zabrousila slova k uplynulé sezóně 2013/2014, na kterou by Salith Šumperk rád navázal. Vadimír Velčovský může být spokojen s dosavadním průběhem prvoligových vod a rád by na ně navázel i v nastávajícím ročníku.
     
    Ještě před rozvinutým obsahem uvádí ředitel společnosti program celé konference.
     
    Velčovský představuje své kolegy na tiskoví konferenci, hlavního trenéra Radka Kučeru a jeho asistenta Jaromíra Jindřicha.
     
    Ředitel klubu Vladimír Velčovský zahájil tiskovou konferenci klubu Salith Šumperk a přivítal přítomné fanoušky v restauraci Hotelu Sport. Stejně tak sledují konferenci diváci přenosu LIFETV.CZ
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Za několik minut zasedne za stůl obsázený šumperskými barvami ředitel klubu Vladimír Velčovský, trenér Radek Kučera a jeho nový asistent Jaromír Jindřich.
     
    Dámy a pánové, vítejte u přímého přenosu z tiskové konference klubu Salith Šumperk. Předsezónní setkání zástupců klubu s širokou veřejností i se zástupci médií proběhne v restauraci Hotelu Sport přiléhajícího k zimnímu stadionu v Šumperku. Akce začíná v 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.

    Martin Schwarz

    bahis siteleri