Podbrezová – Dunajská Streda 3:0 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Senica 0:0 (kon.)
Ružomberok – Myjava 2:2 (kon.)
konec
MFK Košice
0:0 (0:0)
FK Senica
sk Úterý 16.09.2014, 15:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Lukáš Opiela, prichádza Tomáš Komara.
     
    90+2
    Košičania v samom závere nadstavenej dvojminútovky v stopercentnej šanci, no napokon iba v ofsajde. Veľká smola pre Nováka.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Tomáš Majtán, prichádza Jakub Kosorin.
     
    90
    Tak toto bude Košičanov ešte poriadne mrzieť! Sekulič mal stopercentnú šancu, ale loptu v nej napálil iba do stredu bránky, kde stál Šulla.
     
    88
    Domáci Sekulič to vymyslel skutočne bravúrne! Sám prešiel popri ľavej postrannej čiare až ku bránke hostí, kde ale nedokázal z veľkého uhla zakončiť. Aj napriek tomu získal rohový kop.
     
    84
    Košický gólman úplne zaváhal a Senica by si zaslúžila túto chybu potrestať. Stijakovič ostal nepochopiteľne stáť na čiare, zatiaľ čo z ľavej strany v gólovej pozícii zakončoval zrejme Mazáň. Loptu ale našťastie pre východniarov poslal iba tesne vedľa bránky.
     
    83
    Takmer sme to zakríkli! Defenzíva Košíc úplne zaspala a do útoku sa rútil ajtán. Jeho loptu Stijakovič vo vysokom výbehu vyrazil a na jeho šťastie ju do siete neposlal ani nabiehajúci Piroska. Veľká škoda pre hostí.
     
    75
    Ďalšia sľubná šanca hostí. Lopta letela až do šestnástky pred Stijakoviča, kde vysoko vyskakoval Piroska, no napokon v zakončení úspešný nebol.
     
    74
    Naopak, rýchlym brejkom na opačnú polovicu trávnika pohrozili aj hostia. Kóňa pred šestnástkou prenechal loptu Hušekovi, no ten ju poslal iba nad brvno Stijakovičovej bránky.
     
    72
    Košice mali teraz v defenzíve väčšie problémy! Natlačilo sa tam hneď niekoľko hráčov hostí, pričom najväčšie problémy robil Mazáň, no napokon si s jeho hlavičkou Stijakovič poradil.
     
    65
    Košičania mohli vyhrávať! Domáci hráči sa v trojici nahrnuli do útoku, ktorý vyzeral veľmi sľubne. Napokon sme ale na jeho konci aj vďaka skvele sa vracajúcej defenzíve presnú strelu nevideli.
     
    64
    Domáci tím si na svoje konto pripisuje ďalšiu žltú kartu. Dostáva ju Sekulič po faule na Pirosku.
     
    63
    Pačinda napokon v zápase pokračovať nemôže. Na jeho miesto nastupuje Novák.
     
    59
    Senica sa po čase dostala aj do šestnástky súpera. Po pravej strane do nej vnikol kapitán Piroska, ktorý ale z voleja nebol dostatočne razantný na to, aby mohol skórovať. Veľká škoda pre hostí, ktorí nevedia potrestať ani takéto zaváhanie domácej obrany.
     
    56
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Denis Ventúra, prichádza Tomáš Kóňa.
     
    55
    Košičania zahodili ďalšiu skvelú šancu. Aj teraz išlo o takmer totožnú situáciu, kde po Tóthovej prihrávke z voleja pálil Pačinda, no priestor troch žrdí opäť minul.
     
    51
    Tak toto je neuveriteľné! Haskič poslal k pravej žrdi Šullovej bránky prudký center priamo na nohu Pačindovi. Ten mal pred sebou iba odkrytú sieť, no nepochopiteľne minul.
     
    50
    Žltú kartu dostává Denis Ventúra (FK Senica).
     
    49
    Obrovská šanca pre Košice! Domáci hráči napokon center do vápna poslali, no Haskič v ňom úplne zlyhal. Košický futbalista v gólovej šanci poslal loptu iba mimo brnáky.
     
    45+3
    Tak toto bolo poriadne nebezpečné! Hostia si pred vlastnou bránkou absolútne nerozumeli a takmer inkasovali. Hneď trojica hráčov sa pokúšala oprieť do lopty, no aj vďaka defenzíve hostí gól nevidíme.
     
    41
    Žltú kartu si vyslúžil aj domáci Viazanko. Ten v strede nevyberaným spôsobom poslal k zemi Anselma.
     
    35
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Šinglár, prichádza Erik Pačinda.
     
    33
    Po rohovom kope sme pred bránkou Košíc nevideli nič zaujímavé. Naopak, na opačnej strane sa po zlej Mazáňovej hre takmer dostal k lopte Haskič a mohla z toho byť gólová situácia! Nič také sa ale napokon nestalo a obrana hostí v poslednej chvíli zareagovala.
     
    32
    Košičania si ale popri útočení musia dávať pozor aj v obrane! Mazáň rýchlo potiahol loptu po ľavej strane a napokon sa ju rozhodol poslať pred bránku, no Tóth vo výskoku odhlavičkoval na rohový kop pre FK.
     
    30
    Šinglár pri odkope vôbec nezaváhal a okamžite strieľal! lopta letela do priestoru troch žrdí, ale Šulla bol aj v tomto prípade pozorný.
     
    18
    Po faule na útočnej polovici na Šinglára bol žltou kartou odmenený Majtán. Šinglár bude ošetrený mimo ihriska, do hry ešte pravdepodobne zasiahne.
     
    15
    A ďalší skvelý zákrok Šullu! Tentokrát zasahoval proti bombe z hranice šestnástky, loptu vyboxoval do bezpečnej vzdialenosti.
     
    14
    Obrovská príležitosť Košíc ostáva nepremenená! V šestnástke sa do lopty oprel pravdepodobne Haskić, ktorý Šullu v bránke hostí nepreloboval! Lopta končí za bránkou a uvidíme roh.
     
    12
    A vo vzduchu videl úvodný gól stretnutia! Loptu si Šinglár s Bukatom vymenil nakrátko, Šinglár napokon aj centroval a v šestnástke sa do lopty hlavou jeden z domácich futbalistov, Šulla reflexívnym zákrokom drží Senicu nad vodou!
     
    10
    Po faule na Haskiča budú mať domáci k dispozícii štandardku z dobrej pozície!
     
    4
    Ale pozrime sa na to! Piroska sa z ničoho nič oprel do lopty z poriadnej vzdialenosti a vystrašil Stijakovića v bránke Košíc! Lopta tesne míňa priestor troch žrdí, na štadióne Lokomotívy to len tak zahučalo.

    Lukáš Pancurák

    Branky:

    Karty:   41. Viazanko (KOS), 64. Sekulić (KOS) – 18. Majtán (SEN), 50. Ventúra (SEN)


    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Korijkov, Tóth – Kavka, Šinglár (35. Pačinda, 63. Novák), Viazanko, Bukata – Škutka, Haskič.
    Náhradníci: Tofiloski – Huk, Pavúk, Skvašík, Pačinda, Diaby, Novák.

    FK Senica: Šulla – Pavlík, Pillár, Mazáň, Gava – Chvátal, Hušek, Opiela (90+2. Komara), Ventúra (56. Kóňa) – Majtán (90+1. Kosorin), Piroska.
    Náhradníci: Junas – Filípek, Kóňa, Komara, Mráz, Královič, Kosorin.

    Rozhodčí: Matúš – Chládek, Mikulaj
    bahis siteleri