Olympiakos – Atlético 3:2 (kon.) | Juventus – Malmö 2:0 (kon.) | Liverpool – Ludogorec 2:1 (kon.)
Real Madrid – Basilej 5:1 (kon.) | Monaco – Leverkusen 1:0 (kon.) | Benfica – Zenit 0:2 (kon.)
Galatasaray – Anderlecht 1:1 (kon.) | Dortmund – Arsenal 2:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:0 (1:0)
Arsenal FC
Úterý 16.09.2014, 20:45 • Signal Iduna Park, Dortmund • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    90
    Wilshere nalezl nabíhajícího Podolského, kterému se ale nepodařilo zakončit. A to především díky vyběhnuvšímu Weidenfellerovi.
     
    88
    Teprve druhá žlutá karta v utkání. Za odstrčení soupeře ji dostává Jank Wilshere (ARS). Na hráčích Arsenalu jde vidět velká frustrace.
     
    86
    Trávník opouští střelec první branky Immobile, kterého nahradí Ramos.
     
    79
    Ze hřiště odchází za bouřlivého potlesku tribun Schmelzer, kterého nahradí Jojić.
     
    77
    Arsenal v závěru utkání posiluje ofenzivní řady. Místo Artety naskočí do hry Podolski.
     
    76
    Arsenal se nakonec dostal do slibné pozice, Welbeck se obtočil kolem Subotiće, ovšem svou ránu nasměroval vysoko nad. Toto může Gunners v konečném důsledku mrzet.
     
    73
    Obrana Arsenalu hoří jako novinový papír. Mchitarjan uháněl kupředu, načež z pravé strany vyprášil rukavice Szczesného. Gunners mohou svému brankáři děkovat.
    Zaváhání hostujícího gólmana.
     
    71
    Aubameyang málem skóroval podruhé. Szczesny si s malou domů počínal příliš lehkovážně. Balon si předkopl více než chtěl, což vystihl domácí rychlík. Hostující brankář poté chtěl odkopnout, ale trefil pouze nohu Aubameyanga, od níž se míč odrazil do zámezí.
     
    62
    Özil pak přepustí místo Oxlade-Chamberlainovi. Změní se herní projev zdeptaného Arsenalu?
     
    62
    To bude hned dvojnásobné. Místo Ramseye nastoupí na trávník Cazorla.
    Břevno zachránilo Arsenal od dalšího inkasovaného gólu.
     
    57
    Po neúspěšném ataku Gunners pelášil kupředu Aubameyang, ovšem svou druhou branku nepřidal. Pouze orazítkoval břevno, které zazvonilo jistě i v nejvyšších ochozech.
     
    54
    Mesut Özil (ARS) si nyní vybil veškerou svou frustraci na Schmelzerovi, kterého podťal jako dobře rostlý dub. Za svůj počin ihned dostává žlutou kartu.
     
    51
    Výtečná střela Immobileho! Italský forvard málem přidal svou druhou branku v utkání. Prudká dělovka z hranice pokutového území donutila Szczesného k brisknímu zásahu.
    Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:0
     
    48
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Jak dobře domácí první půli zakončili, totožně zahájili i dějství s pořadovým číslem dvě. Großkreutz našel přesným pasem PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA, který si obhodil Szczesného a pohodlně zakončil do odkryté brány.
     
    46
    Domácí pošlou do druhé půle novou tvář. Místo Kehla naskočí do hry Ginter.
    Ciro IMMOBILE - 1:0
     
    45
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak to je závěr půle, jak se sluší a patří. Domácí nakonec svou převahu přece jenom zužitkovali. CIRO IMMOBILE nabral velkou rychlost, vřítil se do malého vápna a když už se zdálo, že jej hostující obránce zastaví, vypálil. Balon pak zamířil přesně k levé tyči Szczesného svatyně.
     
    41
    Po zblokovaném pokusu Immobileho se vydal do útoku Arsenal. Z pravé strany zakončující Welbeck ale nepřekonal Weidenfellera, který balon vytěsnil.
     
    34
    Kehl obral o balon nepozorného protihráče a zavelel k útoku. Situaci vyřešil přihrávkou Aubameyangovi, který z poměrně velkého úhlu donutil Szczesného k zásahu. Nutno přiznat, že balon by se i bez zásahu hostujícího muže s rukavicemi mezi tři tyče zřejmě nevtěsnal.
     
    31
    Zčistajasna hrozí také Arsenal! Gibbs se individuálně protáhl až do vápna, odkud poté hledal Welbecka. Hostující útočník ale z těžké pozice netrefil ideálně balon. Domácí mohou hovořit o velkém štěstí.
    Další šance Borussie Dortmund.
     
    29
    A další možnost domácích! Szczesny neudržel prudkou přihrávku, k níž se řítil Mchitarjan. Na poslední chvíli však před dotírajícím středopolařem Borussie zasáhl hostující zadák.
    Aubameyang nepřekonal Szczesneho.
     
    27
    Obrovská příležitost Dortmundu! Großkreutz viděl do velkého vápna nabíhajícího Aubameyanga, načež mu adresoval přihrávku. Muž s číslem sedmnáct na zádech však z ideální pozice nechal vyniknout Szczesného.
     
    5
    První žlutá karta utkání, kterou dostává domácí Mchitarjan (DOR).

    Libor Kucza

    Branky: 45. Immobile, 48. Aubameyang (Großkreutz)

    Karty:   5. Mchitarjan (DOR) – 54. Özil (ARS), 88. Wilshere (ARS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 13:2.
    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Schmelzer (79. Jojić), Papastathopoulos, Subotić, Durm – Großkreutz, Kehl (46. Ginter), S. Bender, Aubameyang – Mchitarjan – Immobile (86. Ramos).
    Náhradníci: Langerak – Bandowski, Amini, Kagawa, Jojić, Ginter, Ramos.

    Arsenal FC: Szczęsny – Gibbs, Mertesacker, Koscielny, Bellerín – Arteta (C) (77. Podolski) – Özil (62. Oxlade-Chamberlain), Wilshere, Ramsey (62. Cazorla), A. Sánchez – Welbeck.
    Náhradníci: Ospina – Chambers, Rosický, Cazorla, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Campbell.

    Rozhodčí: Benquerença – Santos, Pereira

    Diváci: 65851
    bahis siteleri