Kladno – Helas Brno 3:1 (kon.) | Tango Brno – Sparta 4:5 (kon.) | Zruč n/S – Vysoké Mýto 4:0 (kon.)
Olympik Mělník – Hradec Králové 4:5 (kon.) | Chrudim – Balticflora Teplice 2:3 (kon.)
konec
FK Chrudim
2:3 (0:0)
FC Balticflora Teplice
Pátek 26.09.2014, 20:10 • Sportovní hala Chrudim • 1. Futsal liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Přesně před 132 dny skončilo třetí finálové utkání loňské sezóny, ve kterém ERA-PACK definitivně dokončil zisk desátého titulu v historii klubu. Práce nejlepšího futsalového týmu v České republice tímto ale neskončila. Oba fináloví soupeři a největší favorité letošního ročníku se proti sobě utkají hned v 1. kole, v generálce na Main round UEFA Futsal Cupu prověří chrudimské futsalisty celek Balticflory Teplice!
     
    Balticflora vstupuje do nového ročníku s novým jménem na postu hlavního kouče. Stal se jím Jihoameričan Giva Taise Joao Oliveira. „Jedná se o hráče Kairatu Almaty, který nemá vzhledem ke svému věku již tak pevné místo v sestavě. Zároveň má trenérské ambice, chce trénovat mužstvo. U nás mu můžeme nabídnout jak pozici trenéra, tak i pozici hráče,“ potvrzuje angažování Oliveiry pro oficiální klubový web prezident FC Balticflora Teplice Michal Žák.

    Chrudimským hráčům a trenérům však ani zkušená a ostřílená persona na lavičce Teplic strach nenahání. „Současného trenéra Balticflory Teplice známe, on totiž hrál v Kairatu Almaty, kde jsme ho měli možnost sledovat. Víme zhruba, co očekávat, viděli jsme zápas Teplic se Slov-Maticem Bratislava,“ řekl trenér Chrudimi Jaroslav Bartušek na adresu Givy.
     
    A kdo vlastně bude v kádru Teplických nováčkem? Jedinými zahraničními hráči budou již zmíněný kouč Giva, Emerson a také Marcino, který dorazil na sever Čech z Kazachstánu. V průběhu přípravy ještě trenér Giva přivedl do Teplic Sidneiho, který má zkušenosti z Kairatu Almaty či Benficy Lisabon. Kromě nich do Teplic přestoupil z druholigového Combixu Ústí nad Labem Krok a také brněnský Kovács, který se hned v prvním přípravném zápase uvedl přesnou trefou. Na pozici brankářů se jako nováček objeví Zrzavý, záda mu bude krýt zkušený gólman Balticflory Kalina. V drtivé většině přípravných zápasů však dostal šanci Jeronimo. Kdo se tedy v brance Teplic objeví v prvním ostrém zápase?
     
    V chrudimském dresu dnes uvidíme tři nové hráče, kteří přišli do klubu před sezónou. Jedná se o Brazilce Kilmera s Paulinhem, které ještě doplnil Španěl Alvarito. Mužstvo opustil Douglas, jenž přestoupil do Kairatu Almaty a také Petr Popelka, který hostuje ve Vysokém Mýtě.
     
    Úvodní sestavy:

    FK ERA-PACK Chrudim: Ton (Olinha, Žďánský) – Chmelík, Mareš M., Max, Kilmer, Alvarito, Rešetár, Slováček, Felipe

    FC Balticflora Teplice: Jeronimo (Kalina) – Emerson, Marcio, Holý, Sidnei, Novotný, Giva, Salák, Sláma, Kiliján

    Rozhodčí: Henych, Černý.
     
    Balticflora na oficiální tiskové konferenci oficiálně vyhlásila útok na ligový titul, údajně má k tomu v této sezóně nejlepší možnost. V Teplicích si pochvalují zejména odchod Douglase, dnešní utkání nám jistě napoví, jak ho dokáží chrudimští spoluhráči zastoupit.
     
    Domácímu ERA-PACKu bude v dnešním zápase chybět hned řada hráčů. Dlouhodobě zranění jsou Dentinho, Michal Mareš II, do prvního ligového klání nakonec nezasáhne také Paulinho. Na teplické straně se naopak neobjeví posila z Tanga Brno Michal Kovács, který pro trest z minulé sezóny nemůže na palubovce desetinásobného mistra nastoupit.
     
    V domácí svatyni začne utkání Brazilec Ton, kolegu z jihoafrického státu bude mít také na straně druhé. Branku Teplic totiž bude hájit Jeronimo.
     
    Začátek utkání bude posunut zhruba o deset minut, protože musí dojít k přepisu oficiálního zápisu.
     
    Hráči obou týmů jsou nyní dvojicí rozhodčích přiváděni na hrací plochu, ERA-PACK nastoupí v bílo-zlaté kombinaci, čímž tedy na prahu představuje nové dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Chrudimští po rozehrávce dostali balon až k brankáři Tonovi, jemuž se výkop příliš nepovedl. Na tahu je poprvé v nové sezóně Balticflora.
     
    00:29
    Drobných zmatků v chrudimské defenzívě mohl využít Sidnei, jeho ránu ale zablokoval obětavý Felipe. S tímto pokusem by brankář Ton jen těžko něco dělal.
     
    00:52
    Po Maxové postupu je pískána ruka Emersona, z následné standardní situace však chrudimští futsalisté nic nevytěžili.
     
    01:43
    Tepličtí jsou v začátku zápasu o poznání aktivnějším týmem, do šance se po pravé straně prodral Sidnei, nicméně Ton jeho střelu z ostrého úhlu dokázal rychlým vyběhnutím vyrazit!
     
    02:04
    Desetinásobný mistr kombinoval na polovině hřiště, Kilmer byl ale o míč čistým způsobem odbaven.
     
    02:46
    Sidneiho průnik zastavil nedovoleným zákrokem Felipe, na akumulované fauly je srovnáno.
     
    03:04
    Slováčkův centr tečoval před brankou Teplic kapitán Lukáš Rešetár, bohužel pro ERA-PACK míč mezi tři tyče usměrnit nedokázal.
     
    03:18
    Podruhé během krátké doby fauluje Felipe Sidneiho, Giva si však s rozehrávkou příliš kvalitně neporadil.
     
    03:45
    Maxova rána sražena, domácí akce bude pokračovat z rohového kopu.
     
    03:53
    Pěkná Felipeho rozehrávka skončila na noze Maxe, který se akrobatickým způsobem opřel do balonu. Jeho pokus nakonec branku Balticflory příliš neohrozil.
     
    04:41
    Sidnei táhl po Alvaritově ztrátě přečíslení dva na jednoho, po jeho přihrávce byl sám před brankářem Marcinao, ale neuspěl! Chrudimský gólman Ton vytáhl další fantastický zákrok a nadvakrát zkrotil míč ve svých rukavicích!
     
    05:20
    V prvních pěti minutách letošní sezóny měli hosté výrazně více ze hry a vytvořili si také řadu střeleckých příležitostí. Chrudim je směrem dopředu zatím prakticky bezzubá.
     
    06:00
    Tepličtí kombinují i s Jeronimem na polovině ERA-PACKu, střelu Marcinaa z ostrého úhlu dokázal Ton vyrazit.
     
    06:48
    Emerson připsal druhý akumulovaný faul také na konto Teplic, když se ostře rukama opřel do Michala Mareše.
     
    07:15
    Lukáš Rešetár si po přihrávce Alvarita připravil dobrou střeleckou pozici, jeho pokus pravou nohou se však k brankáři Jeronimu nedostal.
     
    08:19
    Nákop Jeronima na chrudimskou branku se také s úspěchem neshledal, Ton je očima zkontroloval cestu míče za brankovou čáru.
     
    09:01
    Holého zakončení z voleje trefilo pouze Kilmera, Teplice pokračují v akci z rohového kopu.
     
    09:56
    Kombinace na jeden dotek po ose Felipe – Slováček před brankou stojícího Michala Mareše nenašla.
     
    10:31
    Max nastřeloval balon od levé postranní čáry spíše naslepo před branku, Tepličtí si málem srazili balon do vlastní branky. Nakonec to pro loňského vicemistra dobře dopadlo.
     
    10:50
    Marcinao postupoval z ničeho nic po pravé straně sám na Tona, ránu na vzdálenější tyč chrudimský brankář nepokryl a měl velké štěstí, že míč skončil o centimetry mimo!
     
    11:16
    Felipe předvedl pěkný průnik přes trojici protihráčů, nakonec ale zajel skluzem do gólmana, což mu sudí neodpustil a odpískal faul.
     
    11:31
    Alvarito faulem zastavil velkou šanci Sidneiho, Balticflora bude zahrávat standardní situaci z velmi zajímavé pozice.
     
    11:49
    Sidneiho dělovku z volného přímého kopu reflexivním zákrokem zneškodnil brankář Ton!
     
    12:00
    Největší šance Chrudimi v dosavadním průběhu přišla zkraje třinácté minuty, kdy Rešetárův tečovaný centr po odrazu brankáře Jeronima skončil u Alvarita, který ve skluzu těsně přestřelil břevno teplické klece!
     
    12:39
    Na dalekonosný centr z vlastní poloviny si chytře naskočil Sidnei, z ostrého úhlu ale míč mezi tři tyče usměrnit nedokázal.
     
    13:08
    Zatím sledujeme poměrně vyrovnané utkání, v množství šancí ale jednoznačně vede teplické mužstvo.
     
    13:22
    Matěj Slováček se výborně proháčkoval po pravé lajně a lehkým obhozením poslal balon na branku! Míč nakonec proskákal jen těsně mimo!
     
    13:22
    Teplický kouč Giva si vybírá oddechový čas a uděluje svým hráčům cenné rady. Na chrudimské straně je kouč Daniel také velmi aktivní.
     
    13:45
    Nákop Tona se otřel o střechu haly, chrudimská akce je tím pádem pochopitelně přerušena.
     
    14:19
    Alvarito se nechal obrat o balon a následně musel faulovat, čímž zaznamenal na konto Chrudimi pátý akumulovaný faul. Ve vzduchu nyní visí hrozba pokutového kopu!
     
    14:57
    Sidnei se znovu dostával do zakončení, skluzem mu střelu na poslední chvíli sebral z nohy Felipe.
     
    15:20
    Kolmice Givy na zabíhajícího Sidneiho nevyšla, míč se nakonec dokutálel až do náruče brankáře Tona.
     
    15:47
    Max poslal balon na nabíhajícího Alvarita, jeho tvrdá rána z první byla však zablokována. Obrana Teplic pracuje zatím velmi zodpovědně.
     
    16:02
    Felipe při odkopu trefil pouze Emersona, který tak mohl postupovat sám na brankáře! Mohl ještě přihrávkou vylepšit pozici pro Sidneiho, vzal to však na sebe a minul branku ERA-PACKu!
     
    16:32
    Další střela na chrudimskou svatyni, vyslal jí opět Brazilec Sidnei. Balon však nabral vnější rotaci a Tonovu klec příliš neohrozil.
     
    16:32
    Trenéři Daniel s Bartuškem se snaží otupit teplickou převahu time outem. Chrudim musí mít stále na paměti, že má na kontě již pět faulů, každý další znamená penaltu pro soupeř.
     
    16:51
    Kilmer tvrdou ranou napálil pouze hruď hrajícího kouče Givy, který svůj úspěšný obranný zákrok náležitě oslavil.
     
    17:01
    Zdeněk Sláma se na levé straně šikovně uvolnil, rychlou kličkou si poslal míč na levou nohu a vypálil. Vzdálenější tyč však teplický hráč minul.
     
    17:32
    Šikovné kličky nakonec Sidnei přehnal, míč mu utekl od nohy a skončil až u Tona.
     
    17:52
    Nyní však dostával Sidnei z rychlého protiútoku dva na jednoho přihrávku před poloprázdnou branku, ve skluzu ale balon zasáhnout nedokázal! Další velká smůla pro Teplice.
     
    18:16
    Tepličtí znovu zkouší něco na styl power-play, do kombinací se ale na chrudimské polovině zapojuje gólman Jeronimo. Chrudimští se zřejmě budou ve zbytku poločasu jen bránit.
     
    19:36
    Sáhodlouhá kombinace a vyčkávání ze strany teplických futsalistů výrazně přiblížila konec první půle. Dočkáme se ještě nějaké šance?
     
    První poločas skončil.
     
    Žádné vstřelené branky jsme se nedočkali, oba celky odcházejí do kabin. Trenér Daniel vypadá hodně rozhořčený, evidentně není s výkonem svých svěřenců příliš spokojen. Tepličtí byli ve finální fázi mnohem nebezpečnější a prakticky jen díky vynikajícímu Tonovi je skóre stále bezbrankové. Druhá půlka zajímavého střetnutí odstartuje zhruba v 21:04.
     
    Oba celky se již vracejí na hrací plochu, druhý poločas šlágru 1. kola CHANCE Futsal ligy za několik málo chvil odstartuje.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    20:17
    Giva pořádně naložil Maxovi kolenem do zad a několikrát za sebou se omlouvá. Sudí však nedovolený zákrok neodpískal.
     
    20:41
    Tepličtí vstoupili do druhé půle stejně jako skončili tu první – převahou. Chrudim se musí znovu bránit před vlastní brankou.
     
    21:02
    Sidnei se skvěle uvolnil ve středu hřiště a svoji prudkou ránu otřel o tyč Tonovy branky!
     
    21:39
    Další akce elitní brazilské formace Teplic šanci nepřinesla, Giva totiž v rohu hřiště přišel o balon.
     
    21:47
    Alvaritova dělovka ze standardní situace sražena, Chrudim bude pokračovat alespoň z rohového kopu.
     
    21:55
    Míč přistál na noze dobře postaveného Maxe, tomu ale rána ani náhodou nesedla. Balon skončil úplně mimo.
     
    22:49
    Lukáš Rešetár se po rychlé kombinaci ocitl úplně sám před brankářem Jeroninem, ale ani natřikrát míč za jeho záda nepropasíroval!
     
    23:43
    Chrudimští jsou v těchto chvílích hodně aktivní, což vycítilo i publikum, které je žene dopředu. Vše však maří útočný faul Alvarita.
     
    24:29
    Kilmer udělal velmi šikovnou kličku do středu a zbavil se bránícího hráče, následná střela ale branku Teplic jen o kousek minula! Desetinásobný mistr začíná stupňovat svůj tlak!
     
    24:47
    Kilmerův centr nabíhající Chmelík jen o centimetry nezachytil, Chrudimští nakonec zůstanou u balonu.
     
    25:00
    Michal Holý podkopl v dobré pozici svého jmenovce v chrudimském dresu Michala Mareše a za nevybíravý faul uviděl žlutou kartu.
     
    25:02
    Sám faulovaný Michal Mareš vzal exekuci volného přímého kopu na sebe, tvrdou ranou protáhl teplického gólmana! Po jeho zákroku stál na zadní tyči připravený Chmelík, balon se k němu ale nakonec nedostal.
     
    25:29
    Teplice právě vstřelily branku!
    Rychlý protiútok vyřešil Kilmer nepovedenou zadovkou na Felipeho, která nakonec byla osudná. Balon se dostal k MICHALU HOLÉMU, který nabral rychlost a jemným dloubnutím přehodil vybíhajícího brankáře Tona – 0:1!
     
    26:08
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Z vedení se tepličtí hráči příliš dlouho neradovali! Vše do parády si vzal chrudimský FELIPE, který si vzal balon na půlící čáře a přímočarým postupem si to namířil až k hostující brance. Nekompromisní ranou po zemi přesně k tyči nedal Jeronimo žádnou šanci zasáhnout a srovnal stav zápasu na 1:1!
     
    26:46
    Chrudimští mají v těchto chvílích herně hodně navrch, Balticflora má navíc na kontě již čtyři akumulované fauly.
     
    27:43
    Max byl natěsno bráněn Marcinaem, míč mu z toho důvodu utekl do zámezí.
     
    28:01
    Teplice právě vstřelily branku!
    Před dvěma minutami byl Felipe za hrdinu, v tuto chvíli ale po hrubé chybě dal možnost Teplicím dostat se znovu do vedení. Tak dlouho se před vlastní brankou rozmýšlel, co udělá s balonem, až ho namazal na nohu MARCINAA, který z bezprostřední blízkosti překonal Tona – 1:2!
     
    28:32
    Chrudimští po inkasované brance pokračují v převaze a snaží se znovu o vstřelení vyrovnávacího gólu.
     
    29:19
    Nákop Jeronima odklidil až na tribunu Alvarito, tepličtí futsalisté vzápětí znovu přistupují ke hře s pěti muži na útočné polovině.
     
    30:32
    Druhý poločas má za sebou také již deset minut, po bezbrankové první půli začaly konečně padat branky. Blíže bodovému zisku mají v tuto chvíli hosté.
     
    30:59
    Alvarito skvěle přiťukl míč na Maxe, jenž z voleje dělovkou orazítkoval tyč teplické branky!
     
    32:32
    Michal Mareš našel před brankou stojícího Matěje Slováčka, tomu se ale míč zamotal mezi nohy, a tak nedokázal ani kloudně zakončit.
     
    33:11
    Další vysoká nahrávka z rohového kopu na Michala Mareše úspěchem Chrudimi neskončila.
     
    33:30
    Sidnei dostal ideální přihrávku mezi chrudimské beky a dostal se do velké šance, v zakončení ale selhal.
     
    34:25
    Situace se znovu stává o něco dramatičtější, postup Michala Mareše utnul faulem Sidnei a připsal na konto Balticflory pátý akumulovaný faul!
     
    34:36
    ERA-PACK nechává Tona na střídačce, rozlišovací dres si oblékl Max!
     
    35:17
    Teplice právě vstřelily branku!
    Hostující hráči se radují, jako jeden muž nyní naskákali na teplického brankáře. Byl to právě JERONIMO, který zachytil rozehrávku Chrudimi a dlouhým výkopem přes celé hřiště trefil prázdnou branku ERA-PACKu – 1:3!
     
    35:17
    Chrudimský kouč Daniel si vybral čas na poradu a pochopitelně pokračují ve hře bez brankáře.
     
    35:51
    Lukáš Rešetár dostal vynikající přihrávku na pravou stranu, z první ale nechal vyniknout brankáře Jeronima!
     
    36:05
    Felipe nadvakrát z bezprostřední blízkosti radost Chrudimi neudělal! Nejprve ho skvěle vychytal gólman Jeronimo, vzápětí napálil pouze boční síť teplické branky!
     
    36:35
    Chrudimští rozjíždějí další sérii kombinací na polovině soupeře. Dočkají se ještě úspěchu?
     
    36:52
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Kontaktní branka desetinásobného mistra přichází! Alvarito perfektním centrem našel hlavu chrudimského kapitána LUKÁŠE REŠETÁRA, který jemnou tečí usměrnil balon do sítě a vrátil Chrudim zpět do hry o ligové body – 2:3!
     
    37:29
    Rešetár v další příležitosti napálil pouze ruku Jeronima, Chrudimští pokračují v silném tlaku. Závěr zápasu se však blíží mílovými kroky.
     
    38:00
    Chrudim kombinuje a snaží si vytvořit ideální střeleckou pozici.
     
    38:41
    Dlouhé kombinace stále nic nepřinášejí, Tepličtí brání velmi zodpovědně.
     
    39:02
    Začala poslední minuta zápasu, chrudimské publikum táhne hráče za vyrovnáním.
     
    39:20
    Max ani Rešetár z bezprostřední blízkosti balon do sítě neprocpali!
     
    39:50
    Sidnei přes celé hřiště napálil tyč prázdné branky Chrudimi!
     
    39:59
    Felipemu evidentně ujely nervy a ostrým skluzem zajel do soupeře. Sudí mu okamžitě ukázal žlutou kartu.
     
    Konec zápasu.
     
    ERA-PACK Chrudim trochu překvapivě v úvodním ligovém střetnutí podlehl Teplicím 3:2 po velké bitvě, která musela každého fanouška v hale bavit. Tento výsledek jistě slibuje skvělý boj o titul mistra České republiky v letošní sezóně, s přáním hezkého pátečního večera se s vámi loučí Petr Dejnožka. (21:41:43)

    Petr Dejnožka

    Branky: 26. Felipe, 36. Rešetár (Alvarito) – 25. Holý (Emerson), 28. Marcinao, 35. Jeronimo

    Karty:   39. Felipe (CHR) – 25. Holý (TEP)


    FK Chrudim: Ton (Olinha, Žďánský) – Chmelík, Mareš M., Max, Kilmer, Alvarito, Rešetár, Slováček, Felipe
    FC Balticflora Teplice: Jeronimo (Kalina) – Emerson, Marcinao, Holý, Sidnei, Novotný, Giva, Salák, Sláma, Kiliján

    Rozhodčí: Henych, Černý
    bahis siteleri