Nitra – Skalica 1:2 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 3:5 (kon.) | Žilina – Košice 0:4 (kon.)
Trenčín – Martin 3:1 (kon.) | Zvolen – Piešťany 6:5 (po pr.)
konec
HK DUKLA Trenčín
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HK VITAR Martin
sk Úterý 30.09.2014, 17:30 • Zimný štadión Pavla Demitru, Trenčín • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    V Trenčíne budeme svedkami priameho súboja o štvrté mieso tabuľky. Momentálne patrí hosťom z Martina, ktorí v 8 stretnutiach nazbierali 15 bodov. Trenčania majú o zápas menej a trojbodové manko. V prípade víťazstva môžu svojho soka v tabuľke preskočiť.

    Dukla ťahá štvorzápasovú víťaznú šnúru, keď postupne porazila Žilinu (4:1), HK Orange (2:1), Zvolen (1:0 sn) a Nitru (2:1pp). Zverenci trénera Stantiena strieľajú zatiaľ málo gólov, ale aj málo inkasujú. Proti Martinu už nebude k dispozícii obranca Lintner,ktorý si dáva prestávku, vedenie Dukly angažovalo robustného obrancu Dudáša z Vítkovíc. Otázny je aj štart zraneného Husáka, Hlinka sa lieči zo zlomeniny prsta.

    Martinčania po prehre v treťom kole tiež následne ťahali štvorzápasovú víťaznú šnúru, ktorú im uťal až Zvolen v uplynulom kole, keď rýchlymi gólmi vyhnal z bránky jednotku Čecha a celkovo vyhral v Martine 5:2. Hokejisti Mountfieldu nastrieľali doteraz 23 gólov, čo je najmä vizitkou prvého útoku Markovič-Galamboš-Varga, ktorému to sype. Aj tréner Babka má viacero hráčov na maródke, nemôže počítať s T.Klímom, Važanom či Illom. Aj vedenie klubu z Turca zapracovalo na posilnení defenzívy, do tímu pribudol skúsený český bek Lojek.

    V minulej sezóne sa oba celky stretli šesťkrát, oba tímy vyhrali po tri duely, keďže jeden Dukla až v predĺžení, viac bodov vo vzájomných stretnutiach zaznamenal Martin.

    Stretnutie sa začína o 17:30, rozhodovať bude trojica Bundil – Gajan, Gavalier.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Konrád (Kompas) – Kozák, T. Bokroš, Novajovský, Anderson, Zošiak, Dudáš, Habšuda – Jakub Gašparovič, V. Nemec, Radivojevič – P. Šišovský, Melichárek, Komínek – Mikula, Petrovický, J. Rožník – D. Hudec, P. Stantien, Pardavý ml. – Daniška. Tréner: R. Stantien

    MHC Mountfield (Martin): Dzubina (Čech) – Ďatelinka, Lojek, Dvořák, Kolba, Matejka, Tupý, Brcko, Fillo – T. Varga, Galamboš, J. Markovič – Suja, Illo, Finsterle – L. Klíma, T. Klíma, Jokeľ – Važan, Fujerík, Themár. Tréner: D. Babka

    Rozhodca: Bundil – Gajan, Gavalier.
     
    Hostia teda hlásia návrat Važana po zranení, prvýkrát nastúpi Lojek, hneď v prvej obrannej dvojici. V zostave Dukly takisto nová obranná posila z Česka – Martin Dudáš, v tretej obrannej dvojici bude hrať so Zošiakom.
     
    Pred poloprázdnym hľadiskom vykorčuľovali na ľad hostia v bielo-modrom, domáci v klasickej tmavočervenej kombinácii.
     
    Rozhodca Bundil pripravený vhodiť úvodné bully medzi Nemca a Illa.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:31
    Bokrošovu delovku od modrej skrýba Dzubina efektne v lapačke.
     
    01:31
    Dudáš v prvom kontakte s pukom, nahodil spoza modrej na bránu, Dzubina pre istotu prikryl.
     
    01:55
    Martin dal gól!
    Hostia sa dostali do brejku, pri pravom mantineli sa cez Dudáša presadil Tomáš Klíma, posunul puk pred bránu, kde osamotený LUKÁŠ KLÍMA z prvej prestrelil Konráda.
    Asistencia: T.Klíma
    L.KLÍMA - 0:1
     
    03:13
    Gašparovič sa snažil vybojovať pozíciu v útočnom pásme, pozične ho odstavil Kolba.
     
    03:42
    Zošiak od modrej nastreľoval puk, gólman Dzubina hľadal puk poza brániacich hráčov, ten nakoniec zadunel len na zadnom mantineli.
     
    04:38
    Hostia sú podporovaní svojimi fanúšikmi, ktorí asi dvadsiati prišli hnať svoj tím. Aj s transparentom: Hrajte vždycky s pokorou, spolu s našou podporou.
     
    05:05
    Trenčania sa po inkasovanom góle nevedia dostať do tempa, celkovo je hra na ľade nesúrodá.
     
    05:45
    Príležitosti na oboch stranách, po prihrávke Suju vystrelil príliš vysoko Illo, na druhej strane sa pokúšal švihom uspieť Gašparovič, Dzubina dobre pokryl.
     
    06:56
    Andersons poslal strieľaný puk pred bránu, kde výborne tečoval Petrovický, ale brankár Martina dokázal reflexívne na čiare puk zastaviť.
     
    08:23
    Štvrtý útok hostí riadne rozhýbal obranu Trenčanov, ale nakoniec sa nedostal ku koncovke.
     
    08:50
    Dukle nevychádza kombinačná hra, skúša to prevažne strelami z diaľky. Ďaľšiu od Melichárka nik netečoval a Dzubina si tak pripísal pohodlný zákrok.
     
    09:35
    Mikula sa dostal s pukom do útočného pásma, stiahol si puk okolo beka a z pravého kruhu vypálil jedovku do protipohybu brankára. Dzubina dobre zasiahol vyrážačkou.
     
    11:21
    Ďatelinka, Martin, 2 min, nebezp.hra so zdvih.hokejkou
     
    12:01
    Petrovický z uhla skúšal strelu z prvej po prihrávke Radivojeviča, Dzubina však bol dobre postavený pri žrdke a nedopustil prekvapenie.
     
    13:20
    Dukla v druhej časti presilovky postavila presilovkový tvar, ale chýbal nápad, či presná prihrávka. Hostia sa tak relatívne bez problémov ubránili.
     
    15:15
    Stantien sa snažil niečo s pukom urobiť v útočnom pásme, dopláca na to, že jednoducho nevie korčuľovať. Na tomto fóre je to naozaj výrazný handicap.
     
    15:43
    Akcie na oboch stranách sú nepresné, občas po chybe obrany nasleduje strela, ako teraz keď sa rútil od modrej z uhla Galamboš, no príklepom neprestrelil Konráda.
     
    15:59
    Aj na druhej strane šanca, ktorá vznikla skôr chybou a odrazom puku ako ucelenou akciou, Melichárek ale skúsenosti v koncovke nepretavil do gólu, zoči-voči Dzubinovi neuspel.
     
    18:57
    Fatálna hrubka v trenčianskej obrane ponúkla šancu pre hostí. Dvaja na jedného to vyriešili dobre, Fujerík poslal na pravú stranu Važanovi, ale toho v ľahu vychytal Konrád.
     
    18:57
    Gašparovič, Dukla, 2 min – nedovolené bránenie
     
    19:35
    Hostia urobili pri presilovke chybu na útočnej modrej, Dukla z toho získala brejk 2 na 1. Novajovský ťahal puk po ľavom krídle, čakal či sa Šišovský na druhej strane dostane do dobrej pozície, ale nakoniec sa správne rozhodol pre strelu. Mieril medzi betóny, ktoré brankár hostí zrazil k sebe a puk do brány nepustil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:05
    V úvode druhej časti dohrávajú hostia presilovku.
     
    20:19
    Prvý pokus o usadenie v pásme Dukla zmarila a vyhodila puk cez všetky čiary.
     
    20:51
    Dve tutovky hostí nevyužité. Po vyšachovaní obrany ostal s pukom osamotený Varga, ale jeho strelu dokázal Konrád rýchlym presunutím zlikvidovať. Následne sa na pravom kruhu ocitol s pukom na hokejke Ďatelinka, ale unáhlene vypálil do brániacich hráčov, hoci mohol opäť posúvať Vargovi.
     
    22:20
    Do deja teraz necitlivo vstúpil čiarový rozhodca, ktorý ukázal šesť Trenčanov, hoci jednoznačne bol už striedajúci hráč na svojej striedačke.
     
    22:20
    Dukla, 2 min, príliš veľa hráčov
     
    22:30
    Galambošova nedôrazná prihrávka dostáva Martinčanov von z útočného pásma.
     
    23:08
    Novajovský vyšprintoval k mantinelu za pukom, ale ten sa dostal k Themárovi, ktorý tak od modrej mieril sám na Konráda. Brankár Dukly drží svoj tím.
     
    23:30
    V oslabení bojuje o cenné sekundy Gašparovič, dokonca ohrozil aj Dzubinu.
     
    24:14
    Kolbovo nahodenie sa snažil tečovať Suja, jemne puk štrajchol, ale bránku minul.
     
    24:20
    Domáci v plnom počte.
     
    24:50
    Mikula sa skúsil ešte hodiť po puku, ktorý už mal v moci gólman, Dzubinovi sa to samozrejme nepáčilo a "pohladil" ho po prilbe, čím vznikla menšia strkanica.
     
    26:54
    Trenčania na dlhší čas dostali hostí do ich pásma, ale puk si v podstate len posúvali popri mantineli a skúšali strely od modrej.
     
    28:11
    Tomáš Klíma z pravého kruhu predviedol svoju typickú ekrazitovú strelu švihom, ktorú v Trenčíne dobre poznajú, ale tentoraz ňou netrafil bránu.
     
    30:07
    Dudáš poslal do jazdy Hudecovi, ale ten prihrávku nespracoval. Keď je u hráča takýto elementárny problém, ťažko čakať nejakú nadstavbu.
     
    31:14
    Dudáš výborne zasiahol v obrane a následne založil akciu prihrávkou na Komínka, strela z pravého krídla trošku Dzubinu vycvičila, ale nakoniec si brankár hostí poradil.
     
    32:29
    Kombinačnú akciu od Dukly čakáme márne, hra domáceho tímu je upracovaná, bez nápadu, a miestami sa zdá, že Trenčania nevládzu, hostia sú pohyblivejší a rýchlejší.
     
    33:55
    Trenčania dostali puk do pásma, dvakrát namiesto prihrávky poslali puk na bránu, hoci pred ňou nikto nebol.
     
    35:16
    Martinčania sa dostali do pásma nastrelením puku, následne ho útočníci poslali dozadu, odkiaľ vypálil Kolba. Konrád mal dobrý výhľad a puk skryl v lapačke.
     
    35:50
    Pri strele obrancu Martina zblokoval puk Šišovský, po odraze sa dostal do brejku Gašparovič. Nešiel však osamotený, bol tienený obrancom a tak jeho strela skončila vysoko nad bránou.
     
    36:45
    Novajovský napriahol od modrej, puk bol tečovaný a odrazil sa naspäť do hry od konštrukcie. Zvnútra brány, alebo od tyčky? Bude gól? Zasvietilo svetlo pri boxe časomeračov, ako keby videorozhodca volal hlavného a nie naopak. Teraz sa konzultuje.
     
    36:57
    Ak aj gól nebude priznaný, bude mať Dukla presilovku, lebo v následnej hre prišlo k faulu Illa v strednom pásme. Puk pri strele trenčianskeho hráča vyletel od bránky naozaj zaujímavo, tak sme zvedaví.
     
    36:57
    Gól nebol dosiahnutý, rozhodca rozpažil.
     
    36:57
    Illo, Martin, 2 min – seknutie
     
    37:42
    Novajovský to dvakrát skúšal od modrej, ale ani raz sa jeho spoluhráčom nepodarilo dobre tečovať pred bránou.
     
    38:09
    Hostia sa dostali z obranného pásma a držia puk ďaleko od svojej brány.
     
    38:56
    Trenčín dal gól!
    Dukla presilovku využila, hoci ju nehrala vôbec oslnivo. Po modrej poslal Nemec Bokrošovi a ten mal čas vystreliť z pravého kruhu. Dzubina jeho švih len vyrazil pred odkrytú bránku, kde číhal JAKUB GAŠPAROVIČ a pohodlne umiestnil puk do siete
    Asistencie Bokroš, Nemec
    GAŠPAROVIČ - 1:1
     
    39:51
    Domáci sa snažili nadviazať na vyrovnávajúci gól, priestor sa na ľavom krídle otvoril pred Radivojevičom, ale ten nakoniec puk stratil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:37
    Aktivita novozloženého prvého útoku Mikula-Nemec-Radivojevič priniesla závar pred bránou hostí, ale presnú strelu na bránku nie.
     
    41:54
    Po Šišovského priťuknutí ostal sám pred Dzubinom Melichárek. Položil si brankára, ale nedokázal do odkrytej brány zasunúť. Dzubina sa totiž zo všetkých síl vymrštil a dokázal puk zblokovať.
     
    44:50
    Nečinnosť komentátora môže evokovať technické problémy, ale v tomto prípade je to absencia hokejového diania na ľade. Bez nápadu, akcií, technických fines.
     
    46:00
    Tomáš Klíma mieril za bránu Dukly, tam bol zápasnícky zložený obrancom Dukly, rozhodca to nepovažoval za faul. Hmm.
     
    47:50
    Po vykorčuľovaní od mantinelu to skúsil z otočky Finsterle, Konrádove betóny boli pripravené.
     
    48:12
    Markovič vybojoval puk v útočnom pásme, posunul na modrú Kolbovi, jeho strela však nebola tečovaná a tak brankár Dukly bez problémov pokryl.
     
    49:40
    Po vyhratom bully v pásme Dukly to vyskúšal Fujerík, no Konrád má dobrú fazónu. Práve jemu dnes môžu Trenčania ďakovať, že stále majú nádej na víťazstvo.
     
    50:35
    Melichárek a Šišovský korčuľovali za vyhodeným pukom a takmer sa dostali k streleniu gólu. Pre hostí smolný odraz puku prekvapil obrancu a mieril k bráne. Dzubina to riskol a stihol pred dvoma hráčmi Dukly puk vyraziť.
     
    52:05
    Zošiak mal čistý puk vo vlastnej tretine, no bekhendom ho nedostal do stredného pásma, ale len priamo k martinskému útočníkovi. Ten prihral pred bránu Jokeľovi, ale Konrád dobre zmenšil strelecký uhol a puk zblokoval.
     
    53:20
    Šišovského zdobí bojovnosť, ale ani jeho dobrá práca v útočnom pásme neviedla k ohrozeniu brány. Aktívnejší a lepší sú v závere hostia.
     
    53:54
    Rožník to skúsil od mantinelu, získal pásmo pre svoj tím, keďže Dzubina puk zaľahol.
     
    54:32
    Mikula sa preháčkoval okolo obrancu až k zakončeniu, Dzubina si počkal na jeho strelu a dobre vykryl priestor.
     
    54:41
    Gašparovič sa snažil dobehnúť puk, ale Dzubina bol pri ňom skôr. Trenčiansky útočník ešte trošku ofŕkal gólmana snehom, čo obrana na čele s Ďatelinkom nechala prekvapujúco bez povšimnutia.
     
    56:18
    Oba tímy sa teraz snažia strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no skôr opatrne ako bezhlavo. Dukla strieda v krátkych intervaloch.
     
    56:59
    Mierny tlak prvej formácie Dukly, Radivojevič ani Mikula ale pred bránou neuspeli.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1001 divákov.
     
    57:54
    Rozhodca už asi nebude pískať fauly, ani na jednej strane teraz nerozhodol o vylúčení, hoci v bežnom čase by sa asi takéto zákroky pískali.
     
    57:59
    Trenčín dal gól!
    Dukla vybojovala vhadzovanie v útočnom pásme, vyhrala ho, zaujala postavenie pred bránou. Od modrej napriahol Bokroš a jeho strelu tečoval na hranici pravého kruhu nechytateľne VLADIMÍR NEMEC.
    Asistencia Bokroš.
    NEMEC - 2:1
     
    57:59
    Hostia si vzali oddychový čas.
     
    57:59
    Vedenie spadlo domácim do hrste vďaka bojovnosti a snahe, uvidíme, či ešte dokážu hostia odpovedať. Zatiaľ sa hrá v strednom pásme, takže hrajú v pätici.
     
    58:45
    Finsterle netrafil dobre puk pred bránou Dukly, inak to mohla byť nebezpečná pozícia.
     
    59:31
    Trenčín dal gól!
    Domáca poistka do prázdnej brány. Už dvadsať sekúnd predtým bol brankár Dzubina na odchode k striedačke, keď na neho mieril vyhodený puk z pásma Dukly. Tým pádom sa nepískalo zakázané uvoľnenie, čo hostí zmiatlo. Puk však napriek tomu mali vo svojej moci a založili útok, už v šestici. Trenčania ubránili, Nemec v strednom pásme poslal BRANKOVI RADIVOJEVIČOVI, ktorý trafil prázdnu bránu.
    Asistencia Nemec.
    RADIVOJEVIČ - 3:1
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Hoci hostia sa ešte rozčuľovali, že ich čiaroví obrali o vhadzovanie v útočnej tretine, pravidlá hovoria jasne, ak brankár vybehne proti puku z bránky, icing sa nepíska. Dukla v zápase vybojovala tri body, ale rozhodne nebola lepším tímom. Hostia však nedokázali prekonať výborného Konráda viac ako raz, preto nebodovali. (19:42:57)

    Marián Vychovalý

    Branky a nahrávky: 39. Gašparovič (Bokroš, Nemec), 58. Nemec (Bokroš), 60. Radivojevič (Nemec) – 2. L.Klíma (T.Klíma)


    HK DUKLA Trenčín: Konrád (Kompas) – Kozák, T. Bokroš, Novajovský, Anderson, Zošiak, Dudáš, Habšuda – Jakub Gašparovič, V. Nemec, Radivojevič – P. Šišovský, Melichárek, Komínek – Mikula, Petrovický, J. Rožník – D. Hudec, P. Stantien, Pardavý ml. – Daniška. Tréner: R. Stantien
    HK VITAR Martin: Dzubina (Čech) – Ďatelinka, Lojek, Dvořák, Kolba, Matejka, Tupý, Brcko, Fillo – T. Varga, Galamboš, J. Markovič – Suja, Illo, Finsterle – L. Klíma, T. Klíma, Jokeľ – Važan, Fujerík, Themár. Tréner: D. Babka

    Rozhodčí: Bundil – Gajan, Gavalier

    Diváci: 1001
    bahis siteleri