Chabarovsk – N.Novgorod 2:7 (kon.) | Vladivostok – Čerepovec 5:4 (1:0 po s.n.) | Novokuzněck – CSKA Moskva 1:6 (kon.)
Jekatěrinburg – Kazaň 3:5 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 4:6 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Omsk 3:2 (kon.)
Toljatti – Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Nižněkamsk – Ufa 0:4 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 4:2 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:5 (1:3, 1:0, 1:2)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 02.10.2014, 15:00 • KrK Uralec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dnes nás čeká utkání dvou týmů z opačných pólů tabulky Východní konference. Zatímco Avtobomibilist se krčí se ziskem pouhých osmi bodů na předposledním místě tabulky nedaleko dna celé soutěže, ambiciózní Kazani patří s 26 body třetí příčka ve Východní konferenci.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání:

    Jakub Kovář (JEK)
    Jakub Petružálek (JEK)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Fomin)- Viklund, Lepistö, Metljuk, Megalinskyj, Antonov, Trjamkin, Postnikov- Simakov, Petružálek, Brule- Golyšev, Michnov, Popov- Garejev, Bumagin, Jemelejev- Solomonov, Lewandowski, Jemelin, Komarov

    Ak Bars Kazaň: Garipov (Nilsson)- Denisov, Rylov, Kornějev, Nikulin, Medvěděv, Musin, Heshka, Pajgin- Bodrov, Svitov, Obuchov- Azevedo, Kosticyn, Mirnov- Varnakov, Pesonen, Malychin- Petrov, Möller, Burmistrov

    Rozhodčí: Bukin, Romasko- Goljak, Dědjulja.
     
    Hráči obou mužstev už vjeli na led potemnělé a velmi slušně zaplněné haly v Jekatěrinburgu, za malou chvíli zazní hymna Ruské federace.
    Týmy jsou již nastoupené na modrých čarách..

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    První útočná šance Jekatěrinburgu zaváněla gólem, Gilbert Brule našel Jakuba Petružálka, který pálil v dobré pozici do pravé tyče Garipovovy brány.
     
    01:32
    Ofsajd hostujícího celku.
     
    02:10
    Alexander Burmistrov se hnal do útočného pásma po pravém křídle, nakonec se rozhodl pro bekhendovou střelu, s kterou si Jakub Kovář poradil.
     
    02:10
    Andrej Antonov se těsně před přerušením hry dopustil nedovoleného bránění a nyní si odjíždí na dvě minuty odpykat svůj trest.
     
    03:09
    Nikulin napřáhl a vypálil z první, Kovář vyrazil kotouč mimo bránu.
     
    03:44
    Kazaň vstřelila branku!
    Hosté svou první přesilovou hru v zápase nakonec využívají. ALEXANDER BURMISTROV vjel do levého kruhu a svou střelu švihem poslal neomylně nad lapačku Kováře do brány. Asistence: Shaun Heshka.
    BURMISTROV - 0:1
     
    05:12
    Domácí hokejisté však po brzké inkasované brance nesložili zbraně a nyní si dokázali vytvořit tlak v útočném pásmu, Garipov si však vážnější zákrok zatím připisovat nemusel.
     
    05:42
    Kazaň vstřelila branku!
    Jsou to však hokejisté Kazaně, kteří vzápětí navyšují své vedení. SERGEJ KOSTICYN pálil švihem přes dva obránce, svou přesnou ránou prostřelil Kováře. Asistence: Ilja Nikulin, Justin Azevedo.
    KOSTICYN - 0:2
     
    06:35
    Domácí hokejisté nyní mají příležitost zastavit rozjetou Kazaň, po faulu Jevgenij Medvěděva si zahrají první přesilovou hru.
     
    06:56
    Domácí sice vyhráli úvodní vhazování v početní výhodě, poté však kotouč ztratili a jednomu z hostujících hráčů se povedlo vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    07:33
    Simakov vypálil z vrcholu pravého kruhu, Garipov vyrazil kotouč před sebe, kde stál Brule, ani kanadský útočník však puk přes brankáře Kazaně nedostal.
     
    08:36
    Hráči Avtomobilistu si dokázali při přesilové hře vytvořit slušný tlak, Emil Garipov společně s bránící čtveřicí celou situaci ustál a nyní si můžou hráči Kazaně odpočinout, Medvěděv se vrací na led a Sněžní leopardi pokračují v plném počtu.
     
    09:39
    Hostující trojici se povedla pohledná a účinná kombinace, Jevgenij Medvěděv, který měl před sebou odkrytou klec však kotouč netrefil ideálně a puk poslal mimo bránu.
     
    10:00
    Lewandowski vyslal od modré čáry jedovatou střelu na Garipova, ruskému brankáři kotouč vypadl, nenašel se však nikdo z hráčů Jekatěrinburgu, kdo by jej dopravil do brány.
     
    10:46
    A další zajímavá akce domácího týmu. Tu zakončoval Sami Lepistö, Garipov se stačil přemístit k pravé tyči a šanci zlikvidoval.
     
    11:45
    Hosté si zahrají druhou přesilovou hru, dvě minuty za sekání dostal Anatolij Golyšev.
     
    12:10
    Kazaň vstřelila branku!
    Dnes nesmírně produktivní hosté využívají i svou druhou početní převahu a dostávají se do komfortního náskoku. Po prudké ráně Ilji Nikulina se kotouč odrazil od mantinelu k SERGEJI KOSTICYNOVI, který svou ránu poslal nad ležícího Kováře. Asistence: Ilja Nikulin.
    KOSTICYN - 0:3
     
    13:50
    Hosté nemají dost a nyní se v útočném pásmu aktivně snaží navýšit svůj už tak pohodlný náskok.
     
    14:27
    Domácí se dokázali vymanit a snažili se prodrat do útoku. V tom jim však zabránilo postavení mimo hru.
     
    14:49
    Od modré čáry pálil Kirill Petrov, kotouč se opět odrážel od mantinelu. Kovář jej radši ihned pokryl, aby nedošlo k podobné situaci jako při třetí brance Kazaně.
     
    15:50
    Simakov se prosmýkl do útočného pásma a vrátil kotouč na modrou čáru, odkud pálil Golyšev, Garipov zasáhl betonem.
     
    16:26
    Domácí se nyní mohou upnout ke druhé přesilové hře. Na trestnou lavici zamířil Alexander Svitov.
     
    16:46
    Vitalij Popov se ocitl v ofsajdu a pokus o tlak se tak alespoň o několik vteřin přesouvá, do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    17:16
    Brule hledal před bránou Postnikova, ten však jeho chytrou pobídku nezachytil a Avtomobilist opět přišel o pásmo.
     
    17:56
    A další ofsajd domácího týmu ve vlastní přesilové hře. Tuto početní převahu si domácí za rámeček nevystaví.
     
    18:10
    Stále stejný obrázek- hosté se bez větších problémů osvobozují výhozem kotouče daleko za červenou čáru.
     
    18:26
    Svitov se vrací na led.
     
    19:28
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí budou do kabin odcházet přece jen v trochu lepším rozpoložení. NIKITA KOMAROV vypálil od modré a jeho střela skončila za zády dosud bezchybného Garipova. Asistence: Edward Lewandowski, Sami Lepistö.
    KOMAROV - 1:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    I když hostující hokejisté vyhráli první třetinu na první pohled jednoznačně 3:1, skutečnost byla trochu odlišná. Hráči Jekatěrinburgu dokázali v jistých pasážích svého soupeře zatlačit, favorizovaní hosté však byli v úvodních třinácti minutách, kdy vstřelili všechny tři své dosavadní góly, nesmírně produktivní. Gól Komarova do šaten však dává domácím naději, že se ještě dá s utkáním něco udělat. Druhá třetina začne zhruba v 15:52.

    Statistiky zápasu po první třetině
    Střely na branku 10:10
    Vyhraná vhazování 9:11
    Vyloučení 2:2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Kirill Petrov vypálil od modré čáry a se střelou vytáhlého ruského útočníka měl Kovář pořádné starosti.
     
    20:50
    Na ledě nyní vzplanula pořádná dávka emocí, po seknutí Tobiase Viklunda se do sebe pustili český útočník Jakub Petružálek s Iljou Nikulinem. Český útočník zřejmě na adresu ruského reprezentanta vyslal několik nepěkných slov, které si Nikulin nenechal líbít. Následnou potyčku museli roztrhnout rozhodčí. Po krátké poradě poté sudí vyloučili na dvě minuty Tobiase Viklunda za sekání, desetiminutový osobní trest obdržel Petružálek a Ilja Nikulin dostal dvě minuty za hrubost. Bude následovat hra čtyři na čtyři.
     
    22:50
    Hra čtyři na čtyři žádnou větší šanci nepřinesla, Tobias Viklund i Ilja Nikulin se vrací na led a obě mužstva hrají v plném počtu.
     
    23:03
    Standardní počet hráčů na ledě vydržel jen chvíli, dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí dostal Shaun Heshka a domácí si zahrají početní převahu.
     
    24:26
    Ačkoliv se pořádně hlasitě ozvali domácí fanoušci, Avtomobilistu se ani třetí přesilová hra v dnešním zápase příliš nedaří a domácí hráči si nedokážou vytvořit tlak.
     
    25:03
    Přesilová hra Jekatěrinburgu jako by se pořádně ani neodehrála. Domácí si nevytvořili jedinou šanci, Heshka se vrací na led.
     
    25:50
    Postnikov nahrál zpoza brány Komarovovi, autor první branky Avtomobilistu pálil z nebezpečné pozice, netrefil však bránu.
     
    26:23
    Zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    26:55
    Hosté kombinovali v útočném pásmu, nakonec pálil Svitov, Kovář však proti jeho pokusu vytáhl svou lapačkou a přerušil hru.
     
    27:45
    Další pokus hostujícího hráče a opět připravený Kovář, tentokrát zkoušel štěstí Alexander Burmistrov, český brankář ve službách Jekatěrinburgu zasáhl.
     
    28:34
    Arťjom Garejev se řítil společně se svým spoluhráčem do přečíslení po chybě Kosticyna ve středním pásmu, Garejev se nakonec rozhodl pro střelu, Garipov zasáhl.
     
    28:58
    Hosté teď kupí větší počet chyb než v první třetině, tentokrát nedokázal jeden z obránců dostat kotouč pryč od vlastní brány a ke střele se dostal Metljuk, Garipov však vzniklé problémy uhasil.
     
    29:25
    Zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    30:29
    Nepřesná rozehrávka Sněžných leopardů končí na střídačce.
     
    31:03
    Výborný zákrok Jakuba Kováře, který teď soupeři názorně předvedl kus svého umění, Mirnov našel od levého mantinelu na druhé straně před bránu najíždějícího Azeveda, který vypálil, Kovář vytáhl zákrok pravým betonem.
     
    32:07
    Lepistö vyslal dělovou střelu, prudká rána však neskončila brankou, a tak bolela jen jednoho z bránících hráčů a ne celý tým.
     
    32:58
    Po delší chvíli v rovnovážném stavu uvidíme přesilovou hru Jekatěrinburgu, za katr se svěšenou hlavou odjíždí Alexander Svitov. Rozhodčí mu udělil dvouminutový trest za držení.
     
    34:08
    První přesilovková formace Avtomobilistu notnou chvíli kombinovala, nakonec pálil Simakov, Garipov předvedl hodně nejistý zákrok, kotouč mu vypadl, čehož však nikdo nezužitkoval.
     
    34:39
    Nepříjemnou ránu Bruleho s vypětím všech sil vykryl pravým betonem Garipov.
     
    34:58
    Hosté hrají v plném počtu, hráči Jekatěrinburgu za sebou mají nejpovedenější přesilovou hru v dnešním zápase, ovšem bez gólového vyústění.
     
    35:39
    Nyní se chyby v rozehrávce, která vyústila v zakázané uvolnění, dopustili hokejisté v červených dresech, tedy domácí.
     
    36:47
    Domácí si zahrají další přesilovou hru, Gilbert Brule si sjížděl na osu hřiště do dobré střelecké pozice, na poslední chvíli však byl nedovoleně zastaven Sergejem Kosticynem, který usedá na trestnou lavici.
     
    36:51
    Hosté se hned na úvod přesilové hry osvobozují.
     
    37:38
    Tentokrát nebyl Brule nikým vyrušen, sjel si blíže středu útočného pásma a vypálil švihem, Garipov jeho pokus vykryl pravým betonem.
     
    38:20
    Domácí nyní mají velký tlak, jak se na dobrou přesilovou hru sluší a patří, nedokážou však překonat spolehlivého Garipova, nepovedlo se to ani Simakovovi z vrcholu levého kruhu.
     
    38:25
    Hosté si mohou oddechnout, povedlo se jim alespoň na několik vteřin vymanit z tlaku.
     
    39:00
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí se nakonec po zásluze prosazují těsně po skončení přesilové hry, snižují na rozdíl jediné branky a hala v Jekatěrinburgu bouří! ANATOLYJ GOLYŠEV vypálil, Garipov nedokázal jeho střelu pokrýt, odražený kotouč si dojel sám Golyšev a na druhý pokus již brankáře Kazaně překonal. Asistence: Alexej Michnov.
    GOLYŠEV - 2:3
     
    39:28
    Hala nyní bouří a vyzývá své miláčky k vyrovnání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Domácí hokejisté byli ve druhé třetině jasně lepším mužstvem. Dlouho však nedokázali svou územní převahu přetavit v gól. To se jim povedlo na samotný závěr prostřední části. Přesně minutu před druhou sirénou si slovo vzal Golyšev a nadvakrát překonal Garipova. Hráči Jekatěrinburgu stejně jako fanoušci nyní mohou doufat ve velký obrat. K němu už moc nechybí. Zda Jekatěrinburg strhne výhru na svou stranu, uvidíme už za zhruba patnáct minut, třetí třetina začne přibližně v 16:43.

    Statistiky zápasu po druhé třetině:

    Střely na branku 27:20
    Vyhraná vhazování 21:23
    Vyloučení 4:7
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Nešťastné vyloučení domácího hokejisty na úvod třetí třetiny, Anatolyj Golyšev vyhodil kotouč z obranného pásma jen do hlediště, a logicky tak oslabuje své mužstvo.
     
    42:41
    Domácí hokejisté se dokázali ubránit oslabení, Golyšev se vrací na led a domácí pokračují v plném počtu.
     
    44:13
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Erupce radosti v Jekatěrinburgu! Domácí hokejisté srovnávají stav zápasu, a smazávají tak tříbrankové manko z úvodní třetiny. Střelcem, který se postaral o vyrovnání, je ALEXANDER BUMAGIN. Asistence: Anatolyj Golyšev.
    BUMAGIN - 3:3
     
    45:57
    Nyní se však budou muset domácí bránit, dvě minuty za podražení dostal Alexander Simakov.
     
    47:52
    Kazaň vstřelila branku!
    Těsně před koncem přesilové hry si hosté berou vedení zpátky, Kováře dokázal překonat švédský útočník OSCAR MÖLLER, který udeřil ranou z levého kruhu. Asistence: Igor Mirnov.
    MöLLER - 3:4
     
    48:43
    První oslabení ve třetí třetině nyní musí přečkat hostující hokejisté, dvě minuty za držení obdržel Kirill Petrov.
     
    49:07
    Hosté mají k dispozici trestné střílení, Sami Lepistö ztratil na modré čáře puk zastavil ujíždějícího Justina Azeveda jen za cenu faulu, rozhodčí nařídil trestné střílení. Nyní si kanadsko-portugalský útočník může zkusit samostatný nájezd znovu.
     
    49:07
    Jakub Kovář však podržel své mužstvo a Azeveda vychytal.
     
    50:15
    Brankář hostujícího celku Emil Garipov měl problém s výstrojí, který jej postupem času začal limitovat natolik, že kvůli němu prozatím odstoupil z dnešního zápasu. V brankovišti jej nahradí švédský gólman Anders Nilsson.
     
    51:11
    Garipov si problém s výstrojí urychleně vyřešil a po necelé minutě hry se vrací na led.
     
    51:49
    Kazaň vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do zřejmě rozhodujícího vedení. JUSTIN AZEVEDO sice trestné střílení před malou chvílí nevyužil, s prázdnou však dnes neodejde, Kováře překonal střelou z kruhu, kterou poslal do horního rohu domácí brány. Asistence: Sergej Kosticyn.
     
    54:37
    Jiskrička naděje pro domácí, dvě minuty za nedovolené bránění si musí odsedět Ilja Nikulin, a to je možná poslední šance Jekatěrinburgu, jak ještě něco s utkáním udělat.
     
    56:37
    Početní výhodu domácí nedokázali přetavit v kontaktní branku a nyní po návratu Ilji Nikulina na led to už budou mít velmi složité.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Hosté výborně brání prostor před Garipovem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnešní program KHL nabízí zápasy velmi bohaté na góly. Nejinak tomu bylo i v Jekatěrinburgu, kam přijela ambiciózní Kazaň. Favorizovaní hokejisté z Tatarstánu si během třinácti minut vytvořili tříbrankový náskok, když se dokázal prosadit Burmistrov a dvakrát Sergej Kosticyn. Avtomobilistu se povedlo tříbrankové manko vymazat, ve 45. minutě srovnával stav zápasu Bumagin. V té chvíli jako by už domácí neměli dost sil na obrat a taktovku utkání definitivně převzali hráči Kazaně. Po gólech Möllera a Azeveda Kazaň zvítězila 5:3 a z Jekatěrinburgu si odváží tři body.
    Domácí hráči ovšem v dnešním zápase ukázali charakter, to by jim mohlo pomoc na cestě z krize.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku 45:31
    Vyhraná vhazování 24:37
    Vyloučení 6:9

    Česká a slovenská stopa:

    Jakub Petružálek (JEK)- 3 střely, 0 bodů
    Jakub Kovář (JEK)- 26 zásahů, pět inkasovaných branek
     
    To je ode mě pro dnešek všechno, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (17:28:34)

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 20. Komarov (Lewandowski, Lepistö), 39. Golyšev (Michnov), 45. Bumagin (Golyšev) – 4. Burmistrov (Heshka), 6. Kosticyn (Nikulin, Azevedo), 13. Kosticyn (Nikulin), 48. Möller (Mirnov), 52. Azevedo (Kosticyn)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Fomin)- Viklund, Lepistö, Metljuk, Megalinskyj, Antonov, Trjamkin, Postnikov- Simakov, Petružálek, Brule- Golyšev, Michnov, Popov- Garejev, Bumagin, Jemelejev- Solomonov, Lewandowski, Jemelin, Komarov
    Ak Bars Kazaň: Garipov (51.- 52. Nilsson)- Děnisov, Rylov, Kornějev, Nikulin, Medvěděv, Musin, Heshka, Pajgin- Bodrov, Svitov, Obuchov- Azevedo, Kosticyn, Mirnov- Varnakov, Pesonen, Malychin- Petrov, Möller, Burmistrov

    Rozhodčí: Bukin, Romasko- Goljak, Dědjulja
    bahis siteleri