TK futbalovej reprezentácie Slovenska (*17:15) | TK futbalovej reprezentácie Španielska (*18:45)
Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.) | TK s pláž. volejbalistkami Kolocovou a Slukovou (kon.)
konec
Tisková konference FC Baník Ostrava

Čtvrtek 09.10.2014, 12:05Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference končí. (12:38:24)
     
    Primátor Kajnar zdůraznil, že cesta k zachráně Baníku byla dlouhá. Že je rád, že se podařilo domluvit, že se Baník přesune nyní po sezóně do Vítkovic. Dále věří, že Bazaly zůstanou fotbalovým stánkem. Časem prý by mohlo město najít peníze na jeho rekonstrukci. Nebude to ale, dříve jak v horizontu 10-15 let.
     
    Jako poslední si slovo bere primátor města pan Kajnar.
     
    "Cesta Baníku nebyla jednoduchá. Baník byl před dvěma lety na pokraji smrti. Kádr se dokázal během dvou let stabilizovat. V současném týmu vidím obrovskou budoucnost. Viděl jsem Baník během podzimu několikrát hrát. Kádr je teď úplně v jiné situaci než byl při mém prvním návratu. Máme na to na, abych na podzim získali ještě 11 bodů a dostali se na nějakých 28 bodů. Nesmíme, ale usnout na vavřínech. Současná cesta Baníku je nastavena dobře. Baník by se letos měl vyhnout boji o záchranu. "
     
    Po úvodním slovu předsedy představenstva si vzal slovo Milan Baroš.
     
    V úvodním slově mimo jiné nastínil, že v sobotu se na Balazech uskuteční třetí ročník: Turnaje Snů, jehož hlavní postavou bude Milan Baroš. Dále informoval, že dnes se oficiálně ukončuje záchranná mise Zachraňme Baníček, bude zároveň ukončen transparentní účet vedený pod tímto účelem. Vybráno bylo něco málo kolem 2,5 milionů, které byly použity převážně na rekonstrukci trávníků na obou hřištích na Bazalech. Na účtu zůstalo nějakých 150 tisíc, které budou využity pro nákup pomůcek pro mládež.
     
    V úvodu nastínil program neformální tiskové konference.
     
    12:08
    Úvodní slovo si vzal předseda představenstva klubu Petr Šafarčík.
     
    12:07
    Tisková konference nám právě začala.
     
    Začátek tiskové konference se nám o pár minut opozdí.
     
    Vše už se pomalu připravuje k tomu, že tisková konference nám za pár okamžiků začne.
     
    Tiskové konferenci pak bude předcházet první oficiální trénink nové posily Baníku Ostrava Milana Baroše, který se tak oficiálně dnes zapojí k přípravě ligového mužstva.
     
    Hosty tiskové konference budou předseda představenstva klubu Petr Šafarčík, primátor Ostravy Petr Kajnar, Milan Baroš a Matouš Hába.
     
    Na programu bude mimo jiné i představení nové kampaně Baníku – Díky, Ostravo!!!. Dále oficiálně bude ukončena úspěšná mise Zachraňme Baníček!!! Ukončen bude Transparentní účet Baníku a nakonec bude taky představen sobotní tradiční Turnaj snů.
     
    Hezký den všem sportovním fanouškům. Dnes Vám přiblížíme v naší online reportáži průběh tiskové konference FC Baník Ostrava.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    MCh