Třinec – Balticflora Teplice 0:5 (kon.) | Olympik Mělník – Sparta 2:10 (kon.) | Kladno – Chrudim 0:7 (kon.)
Zruč n/S – Helas Brno 6:0 (kon.) | Hradec Králové – Vysoké Mýto 7:2 (kon.)
konec
SKP Ocel Třinec
0:5 (0:2)
FC Balticflora Teplice
Pátek 10.10.2014, 20:00 • Sportovní hala Smilovice (kapacita: 200 míst) • 1. Futsal liga
Předzápasové kurzy
     
    V dalším kole se Likop představí znovu v hale ve Smilovicích. Za týden v pátek hostí Třinečtí ve 20:00 Kladno. Teplice budou hrát ve čtvrtém kole doma, rovněž v pátek 17. října od 20:00 proti Vysokému Mýtu.

    Pro dnešek je to ze Smilovic všechno. Třinec na Teplice ve třetím kole Chance Futsal ligy nestačil a na úvod svého působení v nejvyšší soutěži nebodoval. Balticflora zůstává stoprocentní. Přeji vám příjemný zbytek večera a hezký víkend. Na počtenou! (21:35:56)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Martin Sikora – TRI, Riberio Sidnei – TEP (1+2).

    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni domácí brankář Sikora, který odvážně čelil teplickým atakům, a na straně druhé je to střelec jedné branky Sidnei, který přidal i dvě asistence.
     
    Utkání skončilo jednoznačným vítězstvím Balticflory, ale Likop se určitě nemá za co stydět. Ve druhé půli inkasoval poprvé ze salovky Holého, který v šestadvacáté minutě doklepl Sidneiho střelu za Sikoru. Balticflora měla tlak a další šance, ale třinecký brankář zlikvidoval, co mohl. Krátký byl v třiatřicáté minutě na Slámovu střelu, který střílel z bezprostřední blízkosti. Třinec se minutu před koncem dopustil šestého akumulovaného faulu a hosté rozehrávali kop z deseti metrů. Saláka Sikora vychytal, proti dorážce Kiliána už šanci neměl. Balticflora potvrdila roli jasného favorita a v Třinci jasně zvítězila.
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Holý chtěl uvolnit Saláka, ale poslal balon pouze za Sikorovu branku. To byl možná poslední útok Teplic v zápase.
     
    40
    Běží poslední minuta duelu mezi Třincem a Teplicemi, hosté jsou vepředu o pět branek. Sikora zneškodnil nadvakrát pokus Saláka.
     
    39
    Teplice právě vstřelily branku!
    Saláka sice Sikora skvěle vychytal, ale vyrazil balon pouze k neobsazenému JAKUBU KILIÁNOVI, který jej doklepl za záda třineckého gólmana – 0:5! Bez asistence.
     
    39
    Hosté budou zahrávat desetimetrový kop. Buryan přidal šestý akumulovaný faul a k míči se staví Salák!
     
    39
    Hosté vystřídali gólmana. Antonio Jerenimo pro dnešek zřejmě dohrál, prostor dostává Jan Kalina. Do konce chybí něco přes minutu.
     
    39
    Salák si nezpracoval Jerenimův pas ideálně a byl obrán o míč Buryanem. Třinecký futsalista pronikl po pravé straně a střílel těsně vedle.
     
    38
    Hra se trochu uklidnila a hraje se kolem půlící čáry. Míč si vyměňují dva Brazilci v dresu Teplic, a sice Giva s Jerenimem.
     
    38
    Balticflora se dopustila třetí akumulované chyby, Salák zahrál rukou na útočné půlce. S balonem proto hrají domácí a snaží se proniknout vpřed.
     
    37
    Do konce utkání zbývají tři minuty. Stále sledujeme ten stejný scénář. Teplice hrají s míčem, Likop se soustředí na brejky a hlavně už nechce faulovat.
     
    37
    Sidnei se obtočil kolem Cieslara, ale domácí kapitán se do souboje dokázal vrátit a zneškodnil centr Brazilce. Rozehrává Sikora.
     
    36
    Sidnei přečetl Mendrokovy úmysly a vzal domácímu futsalistovi balon. Teplice se nasunuly dopředu a znovu kombinují se všemi pěti hráči.
     
    36
    Jerenimo byl znovu hodně venku z brány a hosté získali míč. Kantor přihrál Očadlíkovi, toho zastavil od střely do odkryté branky Giva.
     
    35
    Mendrok si při bránění Slámy opět pomohl faulem a zatáhl svého protivníka za dres. To je už pátý akumulovaný faul Likopu, každý další bude trestán desetimetrovým kopem.
     
    35
    Sláma volil místo přihrávky na Marcia zakončení z těžkého úhlu, ale vše skončilo pro Balticfloru alespoň rohem. Tu rozehráli hosté nakrátko, mimo pálil Sidnei.
     
    35
    Očadlík však přidal již čtvrtý akumulovaný faul Třince. Hráči Likopu by si pomalu měli dávat na nedovolené zákroky větší pozor.
     
    35
    V poslední minutě se hraje více nahoru a dolů, převaha Teplic nebyla v posledních šedesáti sekundách tak výrazná.
     
    34
    Barona napadal agresivně Sláma, a tak neměl domácí futsalista jinou možnost, než se pokusit najít Mendroka vysokým obloučkem. Míč ovšem skončil v autu.
     
    34
    Baron si v osobním souboji odstavil Marcia, ale znovu o faul nešlo. V krátkém sledu dochází k druhému čištění kousku polyuretanového povrchu smilovické haly.
     
    33
    Sidnei se poroučel k zemi v pokutovém území po střetu se Sikorou, ale rozhodčí zůstali chladní. Mendrok odkopával do odkryté brány hostí, ale zdaleka neuspěl.
     
    33
    Teplice právě vstřelily branku!
    Teplice navyšují svůj náskok a branky se dočkal jejich kapitán! Sidnei ještě stihl míč na hrací ploše, přihrál před bránu přesně na volného ZDEŇKA SLÁMU, pro něhož nebylo problémem zasunout míč za Sikoru – 0:4! Asistence: Riberio Sidnei.
     
    32
    Sidnei vystřelil, přestože mu míč skákal, a Sikora dokázal míč zkrotit. Okamžitě se výkopem snažil trefit prázdnou bránu Teplic, ale zamířil pouze za boční lajnu.
     
    32
    Třinečtí se osmělili a snaží se svými brejky zatápět Balticfloře. Očadlík přihrával ve skluzu na Kantora, ale nahrávku hosté zastavili.
     
    31
    Velkou šanci na snížení zahodil domácí Likop! Przyczko se výborně zbavil teplických beků a přihrál Kantorovi před branku. Mladý útočník se však situace možná trochu zalekl a vysoko přestřelil!
     
    31
    Emerson nabízel stříleným centrem po zemi teč Salákovi, ale ten nedokázal míč trefit. Od své branky proto vyhazuje Sikora.
     
    31
    Kantor poslal k zemi Saláka a také tento zákrok byl vyhodnocen jako akumulovaný faul. Třinec už má těchto faulů hned trojici.
     
    30
    Své zkušenosti ukázal v souboji se Salákem Cieslar, odstavil si nejlepšího střelce Chance Futsal ligy a rozehraje od postranní čáry.
     
    30
    Holý přihrál nepřesně a pouze odevzdal Baronovi. Ten předal míč Mendrokovi, který se odhodlal i ke střele. Ta však zamířila nad branku, střeženou Jerenimem.
     
    29
    Barona zase pouze fauloval Emerson a přidává do kolonky vlků druhý akumulovaný faul ve druhé půli. V tomto jsou na tom oba týmy stejně, mají tedy po dvou faulech.
     
    29
    Holý fauloval Barona a Třinec rozehrál standardní situaci na útočné polovině. Cieslar však nastřelil pouze klubko bránících hráčů Balticflory.
     
    29
    Emerson se chytrým naznačením střely zbavil Barona a navedl si balon k ráně. Sikoru neohrozil, střílel totiž těsně vedle.
     
    28
    Emerson si udělal prostor na pravém křídle a nepříjemnou střelou vybojoval rohový kop. Sikora totiž pouze vyrazil.
     
    28
    Emerson hledal Holého před Sikorou a povedlo se mu to! Český futsalista však ve velké příležitosti tentokrát selhal a z bezprostřední blízkosti překopl branku!
     
    27
    Do kola po celé útočné půlce a pak zase zpátky. Akci zakončoval střelou útočně laděný brankář Jerenimo, ale přestřelil.
     
    27
    Jerenimo si nezpracoval míč úplně ideálně, ale naštěstí mu byl nablízku Giva. Vlci z Teplic pokračují v dalším postupném útoku.
     
    26
    Teplice právě vstřelily branku!
    Šťastnou brankou zvyšují Teplice svůj náskok! Sidnei zkusil znovu vypálit z dálky, Sikorovi míč vypadl a MICHAL HOLÝ s trochou štěstí doklepl do prázdné brány – 0:3! Asistence: Riberio Sidnei.
     
    26
    Sidnei se po kličkované na levém křídle zbavil Przyczka a octl se téměř sám před Sikorou! Znovu však střílel těsně vedle tyče!
     
    25
    Marcio střílel špičkou své salovky z větší dálky, ale bránu minul. Na útočné polovině přidal druhý akumulovaný faul Třince napadající Kantor.
     
    25
    Sidnei si přichystal míč ke střele a pořádně potrápil Sikoru, jenž reflexivním zákrokem vyrazil před sebe. Poté odehrál raději do zámezí Buryan.
     
    24
    Sláma je v dnešním utkání střelecky hodně aktivní a zkouší štěstí i z nulových úhlů. Naposledy ale branku Sikory netrefil, pálil hodně vedle.
     
    24
    Sikora zastavil z úhlu střílejícího Marcia a do útoku mohli domácí. Mendroka o balon však připravil právě vracející se Marcio.
     
    23
    Brankář Jeremino je znovu vysunutý na útočné polovině. Hosté kombinují, ale nemohou se dostat k nebezpečné ráně.
     
    23
    Třinečtí měli míč po docela dlouhou dobu a to se Balticfloře nelíbí. Proto po zisku balonu kombinuje vzadu a trochu uklidňuje hru.
     
    22
    Sláma si navedl míč na střed hřiště a vypálil. O nebezpečný pokus se ale nejednalo, střela se zastavil v síti za bránou Sikory.
     
    22
    Spolupráce dvou Brazilců mohla skonči třetím zásahem! Marcio poslal do samostatného úniku Sidneiho, ten však tváří v tvář Sikorovi dloubl míč těsně vedle!
     
    22
    Úvodního akumulovaného faulu druhé půle se dopustil šlapákem domácí Mendrok. Následně šel po souboji s ním k zemi také Sidnei, tentokrát to ale hráč Likopu provedl čistě.
     
    21
    Mendrok našel na ose hřiště Cieslara, kterého tvrdě srazil k zemi Marcio. Brazilský futsalista ale nejdřív zasáhl míč a o faul se nejednalo. Cieslar vypadá, že bude v pořádku.
     
    21
    Vlci si hned vypracovali možnost rohového kopu. Po něm vychytal ne úplně povedenou Givovu střelu brankář Sikora.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní půli a hosté jsou podle očekávání ve vedení. Náskok to ale není bůhvíjaký, vedou v uvozovkách pouze o dvě branky. Skóre otevřel už ve druhé minutě Sidnei, když využil sklepnutí od Marcia a vymetl horní roh Sikorovy branky. V osmé minutě mohli vyrovnat domácí, ale jejich největší šanci spálil Baron, když zakončil únik po levé straně jen střelou do Jerenima. V polovině poločasu odskočili hosté další brankou, Emerson si poradil s Kantorem a nekompromisně zakončil do horní části branky. Jerenimo zahrál jednou rukou mimo pokutové území, ale svou chybu odčinil, následně totiž vychytal Przyczka. Hosté mají samozřejmě obrovskou územní i herní převahu, největší příležitosti zahodili Sláma nebo Sidnei, proti nimž zasahoval skvělý brankář Likopu Sikora. Ve druhé půli se asi obraz hry nezmění a budeme stále sledovat tlak Balticflory. V první půli se každý z týmů dopustil jen jednoho akumulovaného faulu.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:50.
     
    První poločas skončil.
     
    20
    Probíhá poslední minuta a Balticflora se ještě snaží o navýšení svého náskoku. Holý nabil na střelu Salákovi, ten ale napálil pouze bránícího Cieslara.
     
    20
    Przyczko se stihl vrátit včas a čistě srazil k zemi Emersona. Domácí mohli vyrazit do ojedinělého brejku, Buryan ovšem branku Teplic netrefil.
     
    19
    Jerenimo je strůjcem všech akcí a hraje si s míčem na půlící čáře. Naposled vybídl ke střele Holého, ten střílel z první nad bránu.
     
    19
    Obraz hry je stále stejný, Balticflora dobývá obranu Likopu i se svým brankářem. Vystřelit se odvážil Holý, Sikora vyboxoval.
     
    18
    V další akci si oba hráči své role vyměnili. Giva přihrál do úhlu Emersonovi, střelec druhé branky přesto střílel, ale o chlup nepřesně.
     
    18
    Emerson připravil palebnou pozici pro Givu a hrající kouč hostí podruhé v řadě zkoušel štěstí střelou po zemi. Tentokrát bránu minul.
     
    17
    Předtím, než Przyczko rozehraje od pomezní čáry a uvede míč do hry, probíhá menší úprava a čistění části hrací plochy.
     
    17
    Cieslar na chvilku získal míč pro Likop, ale proti dvojici soupeřů neuspěl a opět jej ztratil. Přízemní pokus Givy zablokoval Kantor.
     
    16
    Balticflora kombinuje a hráči Likopu se zadarmo vozí na kolotoči. Hlavy jim roztočila také poslední střela Slámy, Sikora vyrazil za pomezní čáru.
     
    16
    Giva našel nádherným obloučkem před třineckou bránou Sidneie, ten však nedokázal překonat třineckého gólmana Sikora, jenž vytáhl další z excelentních zásahů!
     
    15
    Tuto skutečnost změnil teplický kapitán Sláma, jehož pokus vyrážel Sikora na rohový kop s pomocí své tyče! Následně vykopl na roh i střelu svého brankářského kolegy Jerenima!
     
    15
    Hosté znovu kombinují na útočné polovině, a to včetně gólmana Jerenima. V poslední minutě se ovšem nemohou dostat ke střele.
     
    14
    Sidnei zvolil pro změnu herního stylu dlouhý nákop na Slámu a ten se pokoušel přehodit brankáře Sikoru. Balon skončil za bránou Likopu.
     
    14
    Baron přistrčil míč Przyczkovi, proti němuž však rychle vystoupil brankář Jerenimo, odčinil své zaváhání a vyrazil jeho střelu do zámezí!
     
    14
    Jerenimo střílel těsně nad branku a musel se hodně rychle vracet před vlastní svatyni, protože tam míč okamžitě posílal Sikora. Brankář Teplic pak zahrál rukou před pokutovým územím, jedná se o akumulovaný faul a domácí rozehrají nebezpečnou standardní situaci. Ještě před tím si vybírají oddechový čas.
     
    13
    Baron zablokoval střelu Slámy, ale Sikora už míč na hřišti nestihl. Rohový kop rozehráli hosté z Teplic nakrátko a kombinují.
     
    13
    Sikora skvěle zasáhl proti ostré ráně Slámy a vyrazil míč dostatečně daleko, takže nebezpečí pro Likop na chvilku pominulo.
     
    12
    Sidnei obešel a zmátl doprovodnými pohyby Przyczka, a udělal si tak prostor ke střele. Jenomže střílel těsně vedle.
     
    12
    První akumulovaný faul vidíme na straně Likopu. Baron nevybíravě zastavil kapitána Teplic Slámu. Hosté pokračují v kombinaci.
     
    11
    Sidnei vystřelil z těžkého úhlu, ale Sikora tentokrát nemusel zasahovat. Rána šla pouze do boční sítě branky.
     
    11
    Sikora zneškodnil nohama nepříjemnou přízemní ránu Marcia z dálky. Teplice pokračují v obrovském náporu.
     
    10
    Na opačné straně zkoušel štěstí Mendrok, probil se až ke střele, ale tu zablokovali bránící hráči Balticflory.
     
    10
    Teplice právě vstřelily branku!
    Teplice navyšují svůj náskok! Giva přihrál do kraje RIBERIOVI EMERSONOVI, ten si kličkou poradil s Kantorem a napálil míč nechytatelně do horní části brány – 0:2! Asistence: Joao Giva.
     
    9
    Mendrok nedovolil Salákovi přihrát na volného Emersona a pro balon si v klidu došel brankář Sikora. Nyní však hrají znovu Severočeši.
     
    9
    Balticflora hraje opět s vysoko vysunutým gólmanem. Sikora má plné ruce práce. Střelu Saláka vyrazil před sebe, následný pokus Emersona končí rohem.
     
    8
    Tohle je pro Slezany jediná možná cesta. Využívat chyb v teplické rozehrávce, které logicky čas od času přijdou. Po rohu chytil Jerenimo střelu Barona z dálky.
     
    8
    Givu obral o míč Baron a ze strany postupoval sám na Jerenima! Mohlo být vyrovnáno, ale brankář Teplic zakročil a pak zahrál na roh Giva!
     
    7
    Giva uvolnil na pravé straně Emersona, který ihned zkoušel z otočky pálit. Našel pouze rukavice připraveného Sikory.
     
    7
    Balticflora dobývá třinecký zámek a celé obléhání režíruje velezkušený Giva. V poslední situaci však přihrál Holému nepřesně.
     
    6
    Chybička se vloudila při postupné rozehrávce i na teplické salovky. Cieslarovu střelu kryl Jerenimo, Przyczkovi pokus vůbec nesedl.
     
    6
    Sidnei se od míče odstavuje velmi obtížně a Třinečtí to poznávají. Naposled mu však situaci co nejvíce ztížili a Sikora zasáhl.
     
    5
    Mendrok získal balon a okamžitě se snažil trefit prázdnou branku. Do nákopu mu ale vložil svou nohu Marcio.
     
    5
    Teplice kombinují na útočné polovině i s vysunutým gólmanem Jerenimem. Zatím jim to přineslo dva rohové kopy v řadě.
     
    4
    Kantor alespoň přibrzdil rozehrávku Balticflory, ale hosté zůstanou u míče. Z pomezní čáry bude rozehrávat Sláma.
     
    4
    Očadlík přihrál Przyczkovi a ten donutil k prvnímu zákroku také teplického Jerenima. Nebyl to ale zákrok z kategorie nejtěžších.
     
    3
    Likop se snaží marně něco vymyslet proti teplické defenzivě. Očadlík přišel o míč znovu v souboji s Givou.
     
    3
    Na druhé straně zkoušel Jerenima zaměstnat Očadlík, jenomže nastřelil jen prvního bránícího Givu.
     
    2
    Poté střílel z nebezpečné pozice Marcio, ale tentokrát ho zablokovali obránci třineckého Likopu.
     
    2
    Teplice právě vstřelily branku!
    Hosté se okamžitě ujímají vedení! Marcio sklepl míč RIBERIOVI SIDNEIMU a brazilský střelec se trefil přesně do horního rohu – 0:1! Asistence: Henrique Marcio.
     
    2
    Barona po přihrávce Buryana atakoval Giva, ale stačil odehrát pouze do autu. Rozehrávají domácí.
     
    1
    Teplice mají míč pod kontrolou a kombinují na polovině hřiště. Míč si vyměňují Giva s Emersonem.
     
    1
    Na úvod rozehrávali domácí, ale o míč hned přišli. Nepřesnou přihrávku do zámezí poslal Mendrok. Sikora si na míč sáhl po centru Sidneiho.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Tribunka smilovické haly se zaplňuje. Do úvodního výkopu chybí zhruba pět minut.
     
    Oba týmy již skončily s rozcvičkami a na pár minut před zápasem zmizely v kabinách. Domácím scházejí zranění Vojtěch Csikán a Jan Opluštil. Dnes proti Teplicím nenastoupí ani Polák Dariusz Sierota s Marianem Franěm. Balticflora dorazila do Smilovic téměř v plné síle, z opor chybí ze zdravotních důvodů pouze Jiří Novotný.
     
    Úvodní sestavy:

    SKP Likop Třinec: Sikora (Kloda) – Hudzieczek, Očadlík, Cieslar (C), Przyczko, Samek, Mendrok, Baron, Buryan, Kantor. Hrající trenér: Josef Cieslar mladší.

    FC Balticflora Teplice: Jerenimo (Kalina) – Giva, Holý, Sláma (C), Emerson, Kilián, Marcio, Sidnei, Salák. Hrající trenér: Joao Giva.

    Rozhodčí: Zdeněk Petr – Michal Gasnárek.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Teplicemi, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Delegátem utkání bude pan Josef Navalaný.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Dva vzájemné duely proti sobě Třinec s Teplicemi odehráli v sezoně 2010/11. Ve třetím kole přijela Balticflora do Třince. Zvítězit se jí sice podařilo, ale nutno podotknout, že to nebylo zase rozdílem několika tříd. Teplice přijely do Třince v roli favorita a nakonec zvítězily 6:2.

    V jarní části se logicky hrálo na severozápadě Čech. Třinečtí tam dlouho bránili slušný výsledek, ale Balticflora si přesto několikrát cestu přes obranný val Likopu našla. V utkání přeci jen dominovala a zaslouženě slavila výhru 6:1. Z třineckého kádru tento zápas pamatují pouze hrající trenér Cieslar a útočník Opluštil.

    ODLOŽENÉ ZÁPASY TŘINCE

    Likop se do soutěže vrací po třech letech a nejedná se zrovna o hladký návrat. Na svůj vstup do soutěže totiž museli Třinečtí počkat až do třetího kola. První zápas se Slavií Praha byl totiž odložen na úterý 28. října, kdy už bude mít Likop k dispozici zrekonstruovanou třineckou halu STaRS.

    Odloženo bylo také druhé kolo v podání Třince, který měl hrát na půdě mistra v Chrudimi. ERA-PACK utkání přesunul kvůli své účasti v evropské futsalové soutěži, náhradní termín však ještě není znám.

    OHLASY Z OBOU TÁBORŮ PŘED ZÁPASEM

    Josef Cieslar starší, sportovní manažer Likopu Třinec: „Cílem je udržet se a skončit do desátého místa. Trénujeme už tři měsíce a kluci vše plnili na sto procent. V prvním zápase proti nám bude stát kvalitní soupeř s několika reprezentanty a diváci budou mít na co koukat. Do utkání jdeme s tím, že chceme Teplicím co nejvíce ztížit roli favorita."

    Třinci bude nejspíš scházet kvůli zranění opora zadních řad Vojtěch Csikán. V přípravě se Žilinou se navíc zranil Jan Opluštil.

    František Bílek, tiskový mluvčí Balticflory Teplice: „V Třinci nás čeká velká neznámá. Jednak jsou domácí nováčkem soutěže, za druhé zatím neodehráli ani jeden ligový zápas. Po náročné cestě do Třince se naši futsalisté musí zkoncentrovat a podat bezchybný výkon."

    Teplicím bude ze zdravotních důvodů chybět pouze Jiří Novotný, během týdne pak hrající trenér Giva svým hráčům vštěpoval do hlavy, že každý duel, byť s papírově slabším mužstvem, musejí odehrát s maximální koncentrací.
     
    FC BALTICFLORA TEPLICE

    Balticflora patří dlouhodobě k nejvýznamnějším konkurentům suverénní Chrudimi. Klub vznikl sice až v roce 2008, ale okamžitě se vypracoval mezi českou elitu a kádr Balticflory oživili technicky vybavení borci z Brazílie nebo Portugalska. V minulém ročníku 2013/14 prošli Severočeši do čtvrtfinále, kde hladce vyřadili pražskou Spartu. V nejkratší možné době si poradili i s Tangem Brno a padli až v boji finálovém. Nad jejich síly byl suverén ERA-PACK Chrudim. Balticflora tak skončila na 2. příčce, což je její historické maximum. V letošní sezoně chce finálovou účast minimálně zopakovat a o něco více se přiblížit kvalitě mistrovské Chrudimi.

    Vstup do nového ročníku

    Po dvou kolech patří Balticfloře vedoucí 1. místo se ziskem šesti bodů, pouze o skóre hůře je na tom pražská Sparta. Teplice zahájily novou sezonu prvním kolem a hned se jednalo o reprízu loňského finále. Balticflora totiž nastoupila v pátek 26. září v Chrudimi. Po bezbrankovém poločase přišla strhující druhá půle, v níž šli hosté do vedení, ale ERA-PACK dokázal srovnat. Pak přišly další dvě branky hostí a zdecimovaná Chrudim stihla pouze snížit. Teplice se na úvod soutěže postaraly o obrovské překvapení a ve východních Čechách zvítězily 2:3. Ve druhém kole hostily Teplice Hradec Králové a tentokrát byly favoritem ony. Úvod zápasu byl však nesmírně vyrovnaný a po několika minutách panovalo skóre 2:2. Po první půli nakonec Balticflora vedla o dva zásahy, ve druhé části zápasu už střílela přesně pouze ona přidala dalších šest gólů a drtivě zvítězila 11:3. Na výhře se pěti brankami podílel Salák, hattrick pak zaznamenali Brazilci Sidnei a Marcio.

    Lídři mužstva

    Svěřenci hrajícího brazilského trenéra Givy mají v kádru několik dalších Brazilců, nejlepším střelcem je však zatím útočník Michal Salák s pěti zásahy. Všechny branky nastřílel do sítě královéhradeckého Madosu. Salák je zatím rovněž nejlepším střelcem celé soutěže. Čtyři góly již stihl nastřílet Brazilec Ribeiro Sidnei, tři branky proti Hradci Králové zaznamenal jeho krajan Henrique Marcio. Po jednom gólu zatím mají na kontě Michal Holý a dokonce také brazilský brankář Antonio Jerenimo, jenž se trefil do sítě Chrudimi.

    Oporami Balticflory jsou kromě výše zmíněných futsalistů určitě i čeští reprezentanti Michal Kovács nebo Zdeněk Sláma. Hrajícím trenérem Teplic je v neskutečném věku čtyřiačtyřiceti let Brazilec Joao Giva.
     
    SKP LIKOP TŘINEC

    Třinecký Likop patří k tradičním slezským futsalovým týmům a nejvyšší českou soutěž si zahrál již v sezoně 2010/11, ale přes množství úspěšných výsledků obsadili Třinečtí poslední místo a jako nováček ihned sestoupili. V dalších dvou ročnících sváděli Slezané ve východní části druhé nejvyšší ligy marné boje s brněnskými mužstvy, v předešlé sezoně ale konečně zvítězili, skončili na 1. místě a vybojovali si postup do Chance Futsal ligy. V konečném účtování drželi dvoubodový náskok před Vítkovicemi. Mužstvo se skládá především z třineckých odchovanců a největší oporou je někdejší reprezentant České republiky v salové kopané Cieslar. V tabulce letošní Chance Futsal ligy zatím Třinec bez jediného odehraného zápasu okupuje 9. příčku a je paradoxem, že je na tom lépe než úřadující mistr s Chrudimi. Tento fakt ale musíme brát s velkým nadhledem.

    Příprava a azyl ve Smilovicích

    Připravovat se na nejvyšší soutěž začali futsalisté Likopu v červenci a na konci srpna odehráli přátelské utkání na půdě polského mistra, týmu Rekord Bielsko-Biała. Utkání otevíralo novou městskou halu a pro domácí to byla příprava před startem UEFA Futsal Cupu. Třinec se dokázal držet v první půli, ve druhé se už projevila větší kvalita Poláků, kteří zvítězili 7:2. Doma potom v polovině září Likop přivítal druholigový VŠB TU Ostrava. Ostravané ve Smilovicích vedli o dvě branky, Třinec dokázal vyrovnat, ale do vedení šli znovu hosté. V závěrečné části zápasu došlo k rozhodujícímu obratu a Likop zvítězil 5:4. Týden před utkáním s Teplicemi si Třinečtí střihli generálku se Žilinou. Na domácí palubovce vedli po poločase 3:1, ale následně dopustili jistou dramatizaci utkání. Poslední tři branky však nastřílel právě Likop a týden před ligovým zápasem oslavil jednoznačné vítězství 8:4.

    Celou loňskou sezonu strávil Likop v hale ve Smilovicích poblíž Třince. Sportovní hala v této vísce poskytla Třineckým azyl kvůli opravě městské haly STaRS v Třinci. Do STaRSu se Likop vrátí na konci října, kdy bude zrekonstruovaný stánek znovu otevřen. Ve Smilovicích bude hrát Třinec proti Teplicím a Kladnu, dohrávka prvního kola s pražskou Slavií se už odehraje v Třinci, a to v úterý 28. října.

    Hráčský kádr Třince

    Brankářskou jedničkou Třince by měl být mladý Martin Sikora, člen reprezentace do 21 let České republiky. Před novou sezonou přivedl Likop zpět do svého kádru Poláka Dariusze Sierotu a také zkušeného Mariana Fraňa. Oporami by rozhodně měli být hrající trenér Josef Cieslar, často velmi důrazný Vojtěch Csikán nebo šikovní mladí útočníci Jan Opluštil a Filip Buryan. Likop už se však nemůže spolehnout na kanonýra z předchozích let, Lukáše Stoszka, který již na soupisce nefiguruje.
     
    Příjemný páteční večer přeji všem fanouškům toho nejkvalitnějšího futsalu v České republice! Nejvyšší futsalová Chance Futsal liga má dnes na programu hned pět utkání svého třetího kola, ale jedno mužstvo nemá stále odehráno ani jediné utkání. Řeč je o nováčkovi, tedy týmu SKP Likop Třinec. Jediný slezský zástupce se mezi futsalovou smetánku probojoval zpět znovu po třech letech a ve svém prvním utkání nové sezony se ve třetím kole postaví jednomu z nejsilnějších mužstev, jeho soupeřem je FC Balticflora Teplice. Tepličtí jsou velmi ambiciózním týmem, který se v minulé sezoně prokousal až do finále play-off a proti Třinci budou po svém impozantním nástupu do soutěže jasným favoritem. Utkání se odehraje v hale ve Smilovicích poblíž Třince, úvodní výkop je naplánován na 20:00. Pokud na místě nebudete, ale průběh a výsledek utkání vás zajímá, pak jste srdečně zvaní ke sledování našeho online přenosu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 2. Sidnei (Marcio), 10. Emerson (Giva), 26. Holý (Sidnei), 33. Sláma (Sidnei), 39. Kilián


    SKP Ocel Třinec: Sikora (Kloda) – Hudzieczek, Očadlík, Cieslar (C), Przyczko, Samek, Mendrok, Baron, Buryan, Kantor. Hrající trenér: Josef Cieslar mladší.
    FC Balticflora Teplice: Jerenimo (39. Kalina) – Giva, Holý, Sláma (C), Emerson, Kilián, Marcio, Sidnei, Salák. Hrající trenér: Joao Giva.

    Rozhodčí: Zdeněk Petr – Michal Gasnárek
    bahis siteleri