Florida – Ottawa 0:1 (kon.) | Tampa – Montreal 7:1 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
Montreal Canadiens
Úterý 14.10.2014, 01:45 • Tampa Bay Times Forum, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    MONTREAL CANADIENS

    V kanadském městě Montreal berou každý hokejový zápas jako svátek, nejrychlejší kolektivní hra na světě znamená na území Montrealu náboženství. I proto byli přížnivci Canadiens nadšení, když jejich oblíbenci na jaře konečně prošli v play-off trochu dále. Začátek nedávno započatého ročníku vyšel Montrealským také pohodově, zatím sehrálala družina z Kanady tři mače, ve všech případech brala výhru. Ačkoli dvakrát z toho až v samostatných nájezdech.

    Předchozí duel Canadiens proběhl ve Philadelphii, tým, kde mimochodem zápolí i český útočník Tomáš Plekanec, stále čeká na prvotní start před vlastními fanoušky, dočká se jeji až v dalším kole. Montrealu mimochodem náleží nejlepší postavení ve své divizi i v celé Východní konferenci!
     
    TAMPA BAY LIGHTNING

    Přestože se nachází geograficky nedaleko Floridy, hokej Tampa Bay hrát umí. Bleskové přesvědčili své fanoušky dostatečně v sezóně předchozí, alespoň tedy v její základní části. Během prvního kola play-off si poté Lightning vylámali zuby právě na dnešním soupeři z Montrealu – vypadli jasným poměrem 4:0 na zápasy. Při startu nového ročníku si modrobílí vedou poměrně slušně, patří jim druhé místo ve Východní konferenci, paradoxně opět za Canadiens.

    Naproti tomu ale Tampa Bay odehrála jen dvě utkání, ani jedno z nich nekončilo po základní hrací době. Nejdříve Bolts udolali po prodloužení rivala z Floridy, aby následně podlehli Ottawa Senators na samostatné nájezdy. Skončí jejich dnešní duel poprvé po šedesáti minutách?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Montreal Canadiens – Tampa Bay 4:3 (22. dubna 2014, play-off)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL): (0 + 0)
    Radko Gudas (TBL): (0 + 0)
    Andrej Šustr (TBL): (0 + 0)
    Tomáš Plekanec (MTL): (4 + 1)
     
    Vítejte u dnešního online přenosu, budeme sledovat reprízu prvního kola jarního play-off, ve které se proti sobě postaví týmy Tampa Bay Lightning a Montreal Canadiens.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Bishop – Stralman, Hedman, Gudas, Garrison, Brewer, Carle – Callahan, Stamkos, Palát – Johnson, Filppula, Kilorn – Brown, Naměstnikov, Kučerov – Connolly, Boyle, Morrow

    Montreal Canadiens: Price – Subban, Markov, Gilbert, Beaulieu, Weaver, Tinordi – Gallagher, Desharnais, Pacioretty – Parenteau, Plekanec, Galčenjuk – Sekáč, Eller, Bourque – Prust, Malhotra, Weise.
     
    Hokejisté se postupně rozbruslují, za necelých deset minut utkání vypukne. Tampa Bay se už nemůže dočkat příjezdu svých oblíbenců na ledovou plochu.
     
    Už známe i obsazení obou brankovišť. Na domácí straně vyrukuje mezi třemi tyčemi dlouhán Ben Bishop, zatímco v brance Montrealu nastoupí olympijský reprezentant ze Soči Carey Price.
     
    Ještě vyslechneme americkou a kanadskou hymnu, dnes v netradičním provedení – při hře na kytaru. Domácí svatostánek Bolts slušně zaplněný, očekávajme třaskaovou atmosféru proti vyhlíženému soupeři Ligthning.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    První kotouč na hokejky získala zahajovací pětka Montrealu Canadiens, která sice nedokázala zaútočit, ale zprvu nahodila kotouč na branku.
     
    00:52
    Už má kus černé gumy na hokejce Ryan Callahan, člen první útočné formace Tampy Bay zavezl touš za svatyni Price, jenže tam nedokázal poslat puk zpátky před zařízení. Přerušuje se.
     
    01:18
    Také Tomáš Plekanec chtěl útočně pozdravit soupeřova ochránce svatyně, když ztroskotal se založením útoku ještě na vlastní polovině, hrají Bolts.
     
    02:15
    Paciorettyho kličování na pravém křídle vedlo pouze k nepřesné přihrávce, již navíc parádně vystihla obrana domácího celku. Vypadá to, že se bude čekat na první větší chybu.
     
    02:30
    Snadný zákrok lapačkou pro Price, gólman Montreal pohodově ukryl touš v rukavici a zajistil vhazování po své levici.
     
    02:47
    Gilbert chtěl zpátky do útočné periody, ale při špatném počínání si vyhodil pryž na střídačku, hlavní arbitr dnešního duelu musí vhazovat.
     
    03:16
    Těsně, ale přeci jen Canadiens odpískán ofsajd. Modrobílí doposud stojí kvalitně vystavěni na modré čáře, tvoří obrannou hráz pro soupeře.
     
    03:49
    Valtteri Filppula byl hledán před brankou Price hned dvěma spoluhráči, avšak ani jeden na něj nedokázal propasírovat kotouč. Montreal se osvobozuje a má dost času na vystřídání.
     
    04:20
    Pacioretty dostal slibnou nabídku přistrčením před klec, když jen nastavil hůl do dráhy kotouči. Puk následně těsně minul spojnici tyček na pravé straně!
     
    05:24
    Tampa právě vstřelila branku!
    Přeci jen se dočkáme úvodní branky ještě v úvodní desetiminutovce zápasu. Tomu, co jsme před chvíli videli, se říká opravdový tlak na brankovišti a hlad po góle ve velkém stylu. Chvíli sice útočná trojice Bolts neúspěšně tlačila pryž za brankovou čáru. Pak ale dostal puk na bekhend VIKTOR HEDMAN, jenž po přesném zakončením společně s celou halou slaví první gól, je to jeho třetí zásah sezóny. Asistence: Nikita Kučerov, Vladislav Naměstnikov.
    Viktor HEDMAN - 1:0
     
    05:40
    Tampa Bay nepolevuje, znovu se objevili modrobílí poblíž klece Price, i když nyní v méně nebezpečném rozpoložení.
     
    06:08
    Následuje komerční přestávka, ještě před ní měl Filppula šanci zakončit na betonech gólmana Canadiens, ale bez výsledku.
     
    06:28
    Montreal stále vyčkává na moment, kdy bude moc kvalitněji vyrazit dopředu, od prvního vhazování totiž muži ve světlých dresech nevykazují nijak agresivní hokej.
     
    07:05
    Za brankou Price rozehrával Markov kotouč, jenže zase se mu příhra dlouhým stylem na jednoho ze spoluhráčů nevydařila, ve středním pásmu hraje tým z poloostrova Florida.
     
    07:40
    Steven Stamkos měl dobře napřaženo těsně za modrou útočnou čárou, nakonec minul kotouč i kvůli obtěžování od jednho ze soupeřů.
     
    08:13
    Ondřej Palát posílal z pravého křídla puk do mezikruží a skoro se zdálo, že by jeho pokus mohl vyjít. Jenže nikdo na místě v danou chvíli nebyl připraven k zakončení, a tak akce končí pouze montrealským vyhozením.
     
    08:59
    Rozhodčí dnešního utkání uděluje také první trestné minuty vůbec, menší trest za nedovolené bránění míří odpykat za katr jeden z Montrealských. Konkrétně Nathan Bealieu.
     
    09:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Přesilovka jak má být, takovou teď ukázala Tampa Bay při odskočení na rozdíl dvou branek. Modrobílí nějaký čas míchali s pukem před Priceho tváří, aby se potom nenápadně zpoza ostatních těl protáhl k zakončení do jeho sítě kanonýr STEVEN STAMKOS, který rozhodně neplánoval netrefit se. Bleskové vedou o dvě branky a vstup do klání jim dnes vyšel náramně. Asistence: Ryan Callahan, Viktor Hedman.
    Steven STAMKOS - 2:0
     
    10:42
    Po dvou vyhození puku do středního pásma se hra přerušuje, uvidíme komerční přestávku, po které bude líbivý hokej pokračovat.
     
    11:03
    Fanoušci sledují stále podobný obrázek hry, Johnson čekal připravený na zakončení před brankou. Nechyběo moc a puk dostal přesně na hokejku.
     
    11:36
    Po delším časovém úseku v šanci také Montreal Canadiens, Parenteau ale trefil střelou po ledě jen boční konstrukci branky, což k jeho radosti nestačí.
     
    12:16
    Montreal právě vstřelil branku!
    Blesk z čistého nebe? Ale tentokráte ne ten z Tampy Bay. Ve chvíli, kdy modrobílými trikoty přeplněná aréna nejméně čekala inkasovaný gól, sleduje snížení kanadského klubu. Jeden z obránců nahodil kus černé gumy od modré čáry, Bishopovi přejel před očima dobře připravený tečovat BRENDAN GALLAGHER a bylo to už zase jen o gól. Asistence: Jarred Tinordi, Mike Weaver.
    Brendan GALLAGHER - 2:1
     
    13:01
    Vhazování po levici Američana Bena Bishopa, který sleduje před svou svatyní nyní daleko častějí pohyb než v prvních deseti minutých klání.
     
    13:32
    Čárový rozhodčí vhazuje ve středním pásmu, hned poté chtěl Stamkose vyrazit na útočný výlet. Ale nikdo jej nepodpořil v podobném nápadě.
     
    14:25
    Najednou úplně jiný Montreal vidíme bruslit po ledové ploše, hosté jsou o dost aktivnější a lepší v kombinaci, útočníci jakoby teprve nyní vysedli z letadla a rozhýbali nohy.
     
    15:21
    Delší dobu probíhala hra beze střely, i proto možná prospěje atraktivitě momentů pauzička v podobě komerční přestávky.
     
    15:43
    Nyní už se Blesků podařilo puk vyhodit až do útočného pásma, kde však nestál nikdo pro pokus o zakončení v modrém trikotu.
     
    15:54
    Přesilovku si poprvé zahrají i Montreal Canadiens. Dvě minuty za vražení na hrazení inkasuje od hlavního rozhodčího Brett Connolly, jenž oslabuje mančaft v méně vhodný moment.
     
    16:16
    Muži v bílém zatím kombinují beze střely, po pár nahrávkách dokonce Tampa vyhodila puk přes všechy čáry a může poprvé v početní nevýhodě vystřídat.
     
    16:54
    Druhé vyhození a tohle oslabení vypadá pro Bolts pohodově, naopak hosté se nadále nemohou trvaleji usadit poblíž svatyně Bena Bishopa.
     
    17:43
    Lightning zbývá do konce početní nevýhody už jen pár sekund, dokonce se jim málem podařilo zaútočit, vyrovnávací gól Montrealu zatím realitou není.
     
    18:25
    Hraje se již v plném počtu, Callahan okamžitě mířil s toušem na branku. Jeho pokus nakonec zblokován ještě před tím, než docestoval k Pricovi.
     
    19:25
    Ještě jedno vhazování ve střední pásmu. Ale vše nasvědčuje tomu, že další gólové zásahy už v první třetině neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou prvních dvacet minut utkání mezi Tampou Bay a Montrealem. Domácí otevřeli skóre dvěma rychlými góly, přičemž jednou slavili v přesilové hře. Canadiens později snižíli,, zároveň tak vyrovnali i opticky hru na ledě. Počkejme si, co nabídne prostřední část.
     
    Střely na branku v první třetině

    Tampa Bay Lightning: 12

    Montreal Canadiens: 5
     
    Za něokolik okamžiků pokračujeme vstupem do prostředních dvaceti minut, domácí Tampa Bay se v nich pokusí navýšit svůj zatím jednobrankový náskok, zatímco Montreal má za úkol vyrovnat skóre.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Hned na začátku prostřední části lehký zákrok pro Bena Bishopa, který ale raději přidrží puk, aby nedošlo k problémům okolo jeho svatyně.
     
    20:44
    Callahan hledal na levé straně najíždějícího Stevena Stamkose, jenže dva členové první útočné formace Tampy Bay nyní nebyli tolik efektivní.
     
    21:12
    Hra přerušena pro postavení mimo hru ze strany Montreal Canadiens, vhazovat se bude ve střední periodě kluziště.
     
    21:54
    Galčenjuk si nerozuměl při předávce puku se spoluhráčem, málem z toho pramenily trable pro hostující družinu. Ale Bolts netrefili puk podle představ.
     
    22:46
    Parenteau si klepal o přihrávku na brankovišti vlastního brankáře, aby mohl rozehrát dopředu. Jenže nikdo jeho nápad nevystihl, Price si nakonec připisuje zákrok lapačkou.
     
    23:13
    Markov nyní sice rozehrál kotouč, ale jen do střední třetiny, kde už čekaly modré trikoty na protiútok. Naštěstí pro Montreal ani Tampa zatím nemá ve druhé části štestí.
     
    23:52
    Pořádná šance pro českého útočníka Jiřího Sekáče, který už už posílal puk do prázdné branky po ledě, když ještě Stralman stihl sklouznout do brankoviště a vystrnadit touš z brankové čáry!
     
    24:25
    Hostí unikali dva na dva, ale přečíslení se jim vytvořit nepodařilo. Montreal alespoň získal útočné pásmo pro další momenty.
     
    24:39
    Montreal si zahraje přesilovou hru, i když se to domácím fanouškům v hledišti nelíbí. Dvě minuty za podražení dostává útočník Ryan Callahan.
     
    25:10
    Početní výhoda Canadiens zatím hodně podobná té z první třetiny, ky se Tampě okamžitě dařilo vyhazovat. Kanadský klub se nemůže usadit v pásmu.
     
    25:43
    Až nyní zákrok pro Bena Bishopa, P. K. Subban se snažil ukázat svou přednost, když vypálil pořádnou pumelici od modré čáry. Zatím ale ztroskotává na pohodovém muži v kleci Lightning.
     
    25:58
    Počet hokejistů na ledě se srovná, dvě minuty za vysokou hokejku, v obličeji jednoho z protihráčů, dostává David Desharnais. Chvíli uvidíme hru ve čtyřech.
     
    26:26
    Dějství se odehrává blíže Bishopově kleci, ale bez montrealského zakončení. Za několik momentů začne zkrácená přesilovka Tampy.
     
    27:16
    Dvě přihrávky posílal střelec Steven Stamkos, ta druhá už tolik přesnosti neměla. Přesto ještě Bolts zůstávají před brankářem Pricem a tvoří si šance.
     
    27:59
    I Montreal už je v plném počtu mužů na ledě, přesilovka domácích byla daleko nebezpečnější než ta Canadiens, gól ale nepřinesla.
     
    28:30
    Uvidíme reklamní přestávku, ještě před tím byl Montrealským odpískán ofsajd na modré útočné čáře.
     
    28:50
    Stralman z Tampy Bay plánoval vyrazit dopředu, třeba i sám. Ale na hranici útočné periody byl zablokován, takže nemohl dál pokračovat v ofenzivních nápadech.
     
    29:39
    Tomáš Plekanec dobře zahrozil Bishopovi v prostoru na brakovišti, když nakonec dotlačit kus pryže pouze na jeho betony, pak gólman domácích vyrazil.
     
    30:28
    Ellerův pokus tahem z levého kruhu, proti němu znovu výborně zaklekl Ben Bishop. Obrana Blesků by se ale měla začít trošku více stahovat k jednotlivcům soupeře.
     
    30:51
    Odpískáno zakázané uvolnění Montrealu, který příliš spěchal se zatím poslední rozehrávkou přes všechny čáry.
     
    31:40
    Hosté už pořádně nevěděli, kudy najít cestu do pásma, a tak prostě jen nahodili kotouč a odjeli vystřídat. Následně zakázané uvolnění Tampy.
     
    32:10
    Znovu technický přestupek, když se nejedná o icing, tak prozměnu ofsajd. Přichází reklamní pauza, hráči vydechnou a budeme pokračovat.
     
    32:24
    Modrobílí začínají s rozehrávkou ze zadních pozic o něco pomaleji, než jsme dnes zvyklí.
     
    33:15
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí si berou zpátky své nejdříve ztracené vedení o dvě branky, kdo jiný by mohl být autorem než věhlasný střelec STEVEN STAMKOS? Autor prvního gólu zápasu, Viktor Hedman, vyslal na Stamkose vynikající dlouhou přihrávku, kapitán Blesků potom uháněl do samostatného uníku. Nádhernou kličkou už se nemýlil, Montreal má znovu co dohánět. Asistence: Viktor Hedman.
    Steven STAMKOS - 3:1
     
    33:35
    Nová šance pro Montreal Canadiens, Brett Connolly dostává trest za držení protihráčovy hole, jeho tým čeká početní nevýhoda.
     
    34:20
    Zase velice dobře bránění oslabení Tampu Bay, obrana Bolts okamžitě vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    34:54
    Málem se navíc Bolts podařilo zaútočit, ti ale raději pouze zavezli kotouč do pásma a pošetřili drahocenné vteřinky daleko od vlastní klece.
     
    35:53
    Už je po přesilovce Montrealu, hosté si v ní připsali jen mírné šance, naopak třena znovu pochválit poctivé Lightning.
     
    36:32
    Poslední momenty aktivního hokeje přerušila až komerční přestávka, která možná mírně zpomalí rozběhnuté tempo klání.
     
    37:02
    Tampa stále aktivní, sice ji před několika momenty zpomalilo oslabení, ale to vůbec není znát. Dobré zakončení do statistik zapsal Brown.
     
    37:29
    Johnson měl dostatek místo pro průjezd na pravém křídle útočného pásma. Učinil tak, vytvořil prostor sám pro sebe, k zakočení už ale nedošlo.
     
    37:50
    Obránce P. K. Subban odchází ke své nelibosti na trestnou lavici, provinil se nedovoleným bráněním.
     
    38:14
    Tampa právě vstřelila branku!
    Takový výsledek už vypadá hodně dobře pro dámácí posádku, která poprvé v zápase uniká do vedení o tři branky. Znovu využitá přesilovka, na led létají klobouky, čepice a další pokrávky hlavy. STEVEN STAMKOS totiž ještě na konci druhé třetiny po milimetrově přesné střele dosahuje hattricku, tedy třech vstřelených branek v jednom klání. Parádní počin kanonýra Tampy Bay. Asistence: Viktor Hedman, Valtteri Filppula.
    Steven STAMKOS - 4:1
     
    38:14
    Technická služba nyní dosbírala čepice z ledu a můžeme v klidu pokračovat.
     
    39:14
    Už začala poslední minuta druhé dvcaetiminutovky, Pacioretty se hnal za snížením při úniku, ale Ben Bishop jej v klidu vytěsnil betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda zápasu v Tampě Bay nabídla nové pěkné momenty, kromě toho i zkompletovaný hattrick Stevena Stamkose. I díky jeho příspěvkům vede dvacet minut před koncem základní hrací doby celek Bolts nad Canadiens 4:1. Uvidíme, co přinese závěrečná část.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Tampa Bay Lightning: 11

    Montreal Canadiens: 11
     
    Pomalu se připravuje úvodní vhazování třetí třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Vyloučen je z domácího mužstva na dvě minuty za hákování Matthew Carle, Tampu čeká hned v počátku poslední dvacetiminutovky oslabení.
     
    40:05
    V brance Montrealu ve třetí třetině místo Careyho Price Dustin Tokarski!
     
    40:20
    Tampa Bay také na startu závěrečné periody předvádí, že jí dnes oslabení opravdu jdou. Hned dvakrát vyhazuje puk.
     
    40:40
    Montreal ke všemu chybuje a posílá puk i v přesilovce na icing, hra se vrátí před jeho svatyni.
     
    41:21
    Početní výhoda hostující družiny už dávno ve své druhé polovině, Subban až nyní vyslal během ní první střelu na branku.
     
    42:01
    Lightning jsou kompletní, také další oslabení o jednoho muže v poli zvládli znamenitě, nyní mohou modrobílí zase myslet na hru dopředu. Začínají od Stamkose.
     
    42:27
    Tokarski má po Stamkosově lehkém pokusu hned zákrok pro uklidnění a rozchytání.
     
    42:56
    Tampa Bay vede nejen o tři góly ve skóre, ale také v celkovém součtu střel na branku, aktuální poměr vyznívá 24:16 pro Blesky.
     
    43:33
    Tomáš Plekanec chtěl konečně vytvořit také nějakou tu příležitost pro jeho barvy, ale druhá polovina zápasu Montrealu vůbec nejde, znovu hrají domácí.
     
    44:24
    Znovu Plekanec, tentokráte promáchl, když mohl málem zakončovat do poloviny odkryté branky, následně si na něj o pár vteřin později počkal Bishop parádním zákrokem!
     
    44:43
    Rozhodčí oznamuje hru ve čtyřech. Hrubost za domácí jde pykat Eric Brewer, z hostující strany potom P. A. Parenteau. Uvidíme, jak si celky povedou s nižším počtem mužů na ledě.
     
    45:30
    Steven Stamkos se zjevil najednou úplně sám před Tokarskim a bekhendem chtěl zakončovat svou čtvrtou branku zápasu, ale gólman Montrealu jej stačil zastavit!
     
    45:34
    Tampa právě vstřelila branku!
    Radost s pořadovým číslem pět v Tampa Bay Times Forum. Po Stevenu Stamkosovi předává výtečnou individuální akci také bývalý útočník New Yorku Rangers RYAN CALLAHAN. Forvard z první útočné formace Blesků se propracoval po levé straně, puk poté Tokarskimu zasadil k pravé tyčce. Asistence: Metther Carle.
    Ryan CALLAHAN - 5:1
     
    46:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    Že by se začínalo zatahovat na debakl? Dnes se dočkala už většina elitních hráčů Tampy, ale jeden přeci jen doposud chyběl. Připomíná se nám první brankou aktuálně hrané sezóny NHL český útočník ONDŘEJ PALÁT, který slaví šestý zásah domácích, Montreal Canadiens jsou v pořádných problémech. Asistence: Brian Boyle, Anton Stralman.
    Ondřej PALÁT - 6:1
     
    47:32
    Kotouč za brankou Tampy, kde jej držel Montreal. Jen do té doby, než čárový rozhodčí přerušil hru.
     
    49:15
    Šance Stevena Stamkose po dalších ze samostatných průniků, nyní jej ale defenzíva Montrealu dokázala zavčas zastavit.
     
    49:22
    Tampa už očividně tolik nikam nespěchá, také nemá důvod, Viktor Hedman poklidně rozehrál puk na spoluhráče dopředu.
     
    50:15
    Problémy se zakládáním útočných akcí naopak řeší Montrealští, kteří se ne a ne dostat k zakončení před Bena Bishopa.
     
    50:23
    Sledujeme komerční přestávku, po ní budeme pokračovat.
     
    50:44
    P. K. Subban neměl dobrou pozici pro nějaké útočné snažení, přesto alespoň nahodil puk do pásma a čekal, co jeho kolegové vymyslí. Nestalo se nic velikého s pukem.
     
    51:30
    Tampa už se zase fanoškům ukazuje v tom nejlepším možném světle – na útočných pozicích. Tokarsi musel dávat pozor na dorážku Valtteriho Filppuly.
     
    52:06
    I Ondřej Palát prověřil pozornost soupeřova brankáře, avšak na druhou branku v zápase jeho počínání nebylo dostatečné.
     
    52:41
    Galčenjuk obtáčel puk kolem branky Bena Bishopa, ale Američan ve službách Bolts vůbec nemusel zasahovat, hraje znovu domácí tým.
     
    53:20
    Tomáš Plekanec patří k pozitivním aspektům Montrealu v dnešním duelu, i přes hrozivý výsledek Canadiens. Možnost projít do útočného pásma tentokrát odchovanec Kladna těsně nevyužil.
     
    54:06
    Necelých šest minut před koncem uvidíme komerční pauzu, ale také vyloučení. Za vražení odchází pykat už dnes podruhé obránce Canadiens P. K. Subban.
     
    54:06
    Ve stejném čase ale vyloučen také Brett Connolly za hákování, takže se nakonec hraje ve čtyřech na obou stranách.
     
    55:20
    Domácí aktivní i přes poměrně jasný výsledek ve třetí třetině, Tokarski vytahoval zákrok pravým betonem proti zakončení Stralmana.
     
    55:43
    V přečíslení dva na jednoho unikali modrobílí, zakončující Steven Stamkos nebylo daleko čtvrté brance, ale Tokarski jej zastavil.
     
    56:05
    Ondřej Palát výborně našel spoluhráče Brewera na levém křídle, druhý jmenovaný ale střelou zápěstím našel pouze výstroj připraveného brankáře Montrealu.
     
    56:30
    Kotouč ve středním pásmu, kde se jej znovu ujímá tým domácích barev.
     
    56:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Ne, Bleskové ještě stále dnes nemají dostatek a přidávají sedmý zásek do sítě montrealského neštěstí. VLADISLAV NAMESTNIKOV z pravé strany propálil Tokarskiho střelou z první, náhradní strážce svatyně kanadského klubu reagoval na střelu Nezaměstnikova až příliš pozdě. Asistence: Nikita Kučerov.
    Vladislav NAMESTNIKOV - 7:1
     
    57:50
    Kotouč v obranném pásmu kanadského celku, tam vesmě pobývá celou třetí části, asi už nelze očekávat žádné dramatické momenty v závěru mače.
     
    58:45
    Ještě jeden hvizd hlavního rozhodčího, které značí vyloučení pro hráče Montrealu. Dvě minuty za podražení inkasuje Alex Galčenjuk, navíc ale ještě trest za příliš mnoho hráčů na ledě, takže Tampa si zahraje přesilovku pět na tři!
     
    59:17
    Montreal se osvobozuje, i když se ještě Bolts na chvíli vrací do pásma, příliš času na osmý gól už nemají.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme na branky hodně bohaté utkání, činili se hlavně domácí Bleskové, kteří ukázali svému dnešnímu soupeři z Montrealu, že hlavně doma budou nebezpečným protivníkem. Sedm branek, hattrick Stevena Stamkose, první branka ročníku pro českého útočníka Ondřeje Paláta. A Canadiens určitě nebudou z Tampy odjíždět v dobré náladě. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký úterní den.
     
    Československá stopa v utkání

    Radko Gudas (TBL) (0 + 0), čas na ledě: 15:13
    Ondřej Palát (TBL) (1 + 0), čas na ledě: 17:22
    Tomáš Plekanec (MTL) (0 + 0), čas na ledě: 18:47
    Jiří Sekáč (MTL) (0 + 0), čas na ledě: 9:55
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Steven Stamkos (TBL) (3 + 0)
    2. Viktor Hedman (TBL) (1 + 3)
    3. Ryan Callahan (TBL) (1 + 1) (04:24:05)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 6. Hedman (Kučerov, Naměstnikov), 10. Stamkos (Callahan, Hedman), 34. Stamkos (Hedman), 39. Stamkos (Hedman, Filppula), 46. Callahan (Carle), 47. Palát (Boyle, Stralman), 57. Naměstnikov (Kučerov) – 13. Gallagher (Tinordi, Weaver)


    Tampa Bay Lightning: Bishop – Stralman, Hedman, Gudas, Garrison, Brewer, Carle – Callahan, Stamkos, Palát – Johnson, Filppula, Kilorn – Brown, Naměstnikov, Kučerov – Connolly, Boyle, Morrow
    Montreal Canadiens: Price (41. Tokarski) – Subban, Markov, Gilbert, Beaulieu, Weaver, Tinordi – Gallagher, Desharnais, Pacioretty – Parenteau, Plekanec, Galčenjuk – Sekáč, Eller, Bourque – Prust, Malhotra, Weise

    Rozhodčí: Pochmara, Lemelin – Miller, Racicot

    Diváci: 17 622
    bahis siteleri