Sparta – Gintra 1:1 (4:5 po pen.) | Barcelona – Slavia 3:0 (kon.)
po penal. (4:5)
AC Sparta Praha
1:1 (0:1)
Gintra Universitetas
Středa 15.10.2014, 18:00 • Generali Arena • Liga mistryň
Předzápasové kurzy
     
    6. série
    4:5
    Teď už ale rozhodnuto je! Rasa Imanalijevová poslala brankářku Vršatovou k opačné tyči než míč a hostující kapitánka rozpoutala bouřlivou radost Litevek!
     
    120+1
    Po centru Hloupé se hlavičkový lob Bertholdové snesl do břevna litevské branky!
     
    119
    Centr Vyštejnové si v pokutovém území zpracovala Křivská a Budesteanová proti její povedené ráně vytáhla další fantastický zákrok!
     
    115
    A po rychlém kontru sparťanek měla tutovku na kopačce Krejčiříková, z osmi metrů ale nechala vyniknout brankářku Budesteanovou, která zachránila hostující naděje na penaltový rozstřel!
     
    114
    Veliká příležitost hostů! Po centru Budryteové a přiťuknutí Vanagaitéové střílela zcela osamocená Veličkaitéová, rána k tyči ji ale nesedla ideálně a sparťanská brankářka dokázala tuto ránu zneškodnit.
     
    110
    Poslední střídání Sparty, Ringelovou nahrazuje Petra Tauberová.
     
    109
    S nebezpečnou tečovanou ránou Krejčiříkové z dvaceti metrů si hostující brankářka dokázala poradit.
     
    105+1
    Za svůj zákrok, kterým přibrzdila rozjíždějící se rychlou sparťanskou akci, je potrestána žlutou kartou Chapeh Yimgaová.
     
    101
    Bartoňová z dvaadvaceti metrů míjí hostující branku, následně domácí střídají, Dědinovou nahrazuje Gabriela Matoušková.
     
    92
    Pro dlouhý nákop si na pravé křídlo naběhla Hloupá, do jejího přízemního centru se u vzdálenější tyče opřela Dědinová, její projektil z pěti metrů ale letí nad branku!
     
    90+4
    Nebezpečný střílený centr Krejčiříkové z rohu pokutového území zapadl jen těsně za vzdálenější tyč hostující branky.
     
    90+4
    Sparťanky sehrály nádhernou přízemní souhru, na jejímž konci střílela naprosto osamocená Krejčiříková, z úhlu mířila mezi nohy hostující brankářky, ta ale vyráží střelu na roh.
     
    90
    Po centru Krejčiříkové se do vzduchu zavěsila Bertholdová, podruhé ale sparťanská kapitánka skórovat nedokázala, neboť od tyče odkopává míč jedna z litevských fotbalistek.
     
    78
    Souboj Bartoňové s Budryteovou posoudila španělská rozhodčí jako nedovolené počínání Bartoňové a uděluje ji žlutou kartu.
     
    76
    Střídání hostů, Gailevičiutéová přepouští místo na hřišti Sonatě Vanagaitéové.
     
    72
    Střídání hostů, Kristinu Petrunovovou nahrazuje Ugne Šmitaiteová.
     
    71
    O chvíli poté se to podařilo až Čulové, sparťanská stoperka ale z dálky mířila přímo do Budesteanové. O chvíli později vidí žlutou kartu Chinasaová.
     
    68
    Po chybě ve sparťanské rozehrávce ale mohlo být pořádně zle! To když Gailavičiuteová propasírovala kolmici za sparťanskou stoperskou dvojici na rozběhnutou Chinasaovou, která mohla běžet zcela osamocena na sparťanskou brankářku Vršatovou, ovšem stačila ji doběhnout Čulová a ztížit střelecký pokus, se kterým si nakonec brankářka Vršatová poradila.
     
    59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanky získaly standardní situaci u rohu pokutového území v podobě "zkráceného rohu", Krejčiříková posadila míč na hlavu kapitánky PETRY BERTHOLDOVÉ, jenž ze dvou metrů dopravila balón za záda Budesteanové!
     
    55
    Nádherný fotbalový okamžik vyčarovala ze své pravačky Krejčiříková, jenž z pětadvaceti metrů nasměrovala skvělou ránu do břevna hostující branky. Budesteanová plachtila vzduchem naprosto marně a při hostujících hráčkách stálo obrovské štěstí.
     
    52
    Do další sparťanské příležitosti mířila Hloupá, ve skluzu ale nasměrovala svoji střelu těsně vedle hostující branky.
     
    50
    Přízemní pas Krejčiříkové se štěstím proklouzl přes dvojici soupeřek přímo k rozběhnuté Bartoňové, tu ale skvělým zákrokem vychytala Budesteanová!
     
    46
    Oba celky do druhého poločasu vystřídaly, v dresu Sparty Křivská nahradila Mocovou, hosté stáhli Valriulaitytéovou, kterou nahradila Gloria Chinasaová z Rovníkové Guiney.
     
    37
    Gintra právě vstřelila branku!
    Fotbalový šok na Letné! Zatímco sparťanky měly po celý dosavadní průběh zápasu obrovskou územní převahu, tak inkasují jako první! Centr Alekperovové propadl za sparťanskou obranu, kam si naběhla zcela osamocená RASA IMANALIJEVOVÁ, vyhla se nastražené ofsajdové pasti a zblízka prostřelila bezmocnou brankářku Vršatovou.
     
    35
    V hloubi vlastní poloviny faulovala Ringelová a také ona je žlutě potrestána.
     
    34
    Po rozehrávce nakrátko se do míče opřela Krejčiříková, její bombu Budesteanová vyrazila pouze před sebe, v následném obrovském závaru dokázala míč po několika odrazech zachytit.
     
    33
    Neverdauskaová zároveň za svůj čin vidí žlutou kartu.
     
    33
    Španělská rozhodčí odpískala za nebezpečnou hru vysokou nohou nepřímý volný kop ve prospěch Sparty uvnitř pokutového území Gintry!
     
    26
    Neuvěřitelně komická situace, po souboji Mikulaiteové s Dědinovou hlavní rozhodčí odpískala faul české fotbalistky, chtěla ji udělit žlutou kartu, ovšem zapomněla si karty, tak si běžela vypůjčit ke čtvrté rozhodčí a po návratu k místu situace udělila žlutou kartu litevské fotbalistce, která byla jednoznačně faulována, přitom všechny hráčky již byly připraveny, že rozehrávat budou hosté.

    To překvapilo všechny přítomné na trávníku, hostující hráčky se k Martinezové seběhly a začaly se dožadovat nápravy situace, nakonec Martinezová nejspíše ruší žlutou kartu pro hostující fotbalistku a po domluvě s pomezní rozhodčí ukazuje žlutou kartu Anetě Dědinové.
     
    22
    A další šance! Dědinová vybídla pasem napříč pokutové území k zakončení zcela osamocenou Mocovou, ta ale v pádu netrefila míč ideálně a kulatý nesmysl se odrazil mimo branku.
     
    21
    Po povedené kombinaci domácích se z osmnácti metrů opřela do míče Krejčiříková, mířila dobře k tyči, brankářka Budesteanová ale přízemní ránu dokázala pokrýt.
     
    16
    Obrovská šance domácích! Po centru Krejčiříkové brankářce Budesteanové vypadl míč přímo ke kopačce Adély Odehnalové, proti ní už stála pouze jedna soupeřka na brankové čáře a sparťanská záložnice ji trefila!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 59. Bertholdová – 37. Imanalijevová

    Karty:   26. Dědinová (SPA), 35. Ringelová (SPA), 78. Bartoňová (SPA) – 33. Neverdauskaová (GIN), 71. Chinasaová (GIN), 105+1. Chapeh Yimgaová (GIN)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Hloupá (SPA)
    1:1   Budryteová (GIN)
    2. série:
    2:1   Bertholdová (SPA)
    2:2   Alekperovová (GIN)
    3. série:
    3:2   Bartoňová (SPA)
    3:3   Chapeh Yimgaová (GIN)
    4. série:
    4:3   Čulová (SPA)
    4:3   Chinasaová (GIN)
    5. série:
    4:3   Křivská (SPA)
    4:4   Budesteanová (GIN)
    6. série:
    4:4   Krejčiříková (SPA)
    4:5   Imanalijevová (GIN)


    AC Sparta Praha: Vršatová – Hloupá, Bertholdová, Čulová, Vyštejnová – Odehnalová, Krejčiříková, Ringelová (110. Tauberová) – Bartoňová, Mocová (46. Křivská), Dědinová (101. Matoušková).
    Náhradníci: Vaníčková – Tauberová, Rychtarová, Křivská, Blažková, Matoušková, Dlasková

    Gintra Universitetas: Budesteanová – Mikulaiteová, Chapeh Yimgaová, Neverdauskaiteová, Budryteová – Petrunovová (72. Šmitaiteová), Alekperovová, Geilevičiuteová (76. Vanagaitéová), Imanalijevová, Veličkaiteová – Vaičiulaitytéová (46. Chinasaová)
    Náhradníci: Kaselytéová – Šmitaitéová, Veržbickajová, Karasiovaitéová, Vanagaitéová, Chinasaová

    Rozhodčí: Martinezová – Porras Ayusová, Ceferinová (vš. Španělsko)

    Diváci: 1 015
    08.10.2014
    Gintra - Sparta 1:1

    Branky: 81. Vaičiulaitytėová – 42. Křivská

    Karty:   73. Liužinaitėová (GIN) – 29. Odehnalová (SPA), 69. Dědinová (SPA)

    bahis siteleri