Larssonová – Strýcová 0:2 (kon.) | Šátralová – Lepchenková 2:1 (kon.)
konec
Denisa Šátralová
Denisa Šátralová
2
4 6 7  
Varvara Lepchenková
Varvara Lepchenková (5)
1
6 3 5  
Čtvrtek 16.10.2014, 18:33 • Centre Court • WTA Lucemburk - BGL BNP Paribas Luxembourg Open (krytý tvrdý povrch)
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě s konstatováním postupu Denisy Allertové pro dnešek z tohoto zápasu vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera, například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen tenisového) Onlajnu, na počtenou! (21:17:19)
    Po výhře nad Lepčenkovou se Denisa Allertová posune ve světovém žebříčku jen těsně pod Top 100

     
    Byli jsme svědky hodně zajímavého a nervy drásajícího zápasu mezi Denisou Allertovou a Varvarou Lepčenkovou. Ačkoli vyhrála Američanka první set 6:4, Denise Allertové se podařilo nejprve vyhrát druhý set v poměru 6:3 a ze třetího setu nakonec udělat pořádné drama. Ačkoli v něm Allertová vedla již 4:1, Varvara se dokázala dostat zpět do hry (4:3 a následně 5:5). Když už to vypadalo, že třetí set dojde do tie-breaku, Denisa zabrala a vybojovala stav 6:5. Při vlastním podání české tenistky se dostalo na shodu, v dalším pokračování ale byla mnohem lepší Allertová a celý zápas nakonec ukončila po 2 hodinách a necelých 24 minutách esem. Pro Denisu Allertovou znamená postup do semifinále další pokoření svého kariérního maxima při svém premiérovém vystoupení v hlavní části turnaje. V semifinále vyzve Denisa Allertová Němku Anniku Beckovou.
     
    Statistiky zápasu:

    Esa: 2-3
    Dvojchyby: 6-4
    Úspěšnost prvního podání: 65% – 58%
    Brejkboly: 6/12 – 5/11
     
    Konec zápasu
     
    7:5
    Celý zápas končí i pro překvapení samotné Denisy Allertové esem! Denisa Allertová tak i nadále přepisuje své kariérní maximum, když se poprvé ve své kariéře dostává do semifinále turnaje v Lucemburku.
     
    A-40
    Nyní předvedla Češka velmi citlivé ruce, když poslala přes síť stopbol i ve chvíli, kdy byla Lepčenková skoro na kříži. Denisa Allertová má k dispozici mečbol!
     
    40-40
    Lepčenková znovu zabojovala a zahnala českou tenistku do rohu kurtu, odkud se nepovedlo Allertové vrátit míček zpět do kurtu. Shoda.
     
    40-30
    Lepčenková sice poslala križný bekhend přes síť, ale míček dopadl mimo kurt. Denisa Allertová má tak k dispozici další mečbol!
     
    30-30
    Vyhozený forhend Denisy Allertové znamená srovnání stavu v tomto gemu.
     
    30-15
    Výborný tenis od obou tenistek. Allertová poslala míček po lajně a ten se o ni otřel.
     
    15-15
    Lepčenková odpovídá vymeteným růžkem kurtu.
     
    15-0
    Do dvanáctého gemu třetího setu vstoupila lépe česká tenistka.
     
    6:5
    Druhý brejkbol už ale Allertová proměňuje ve svůj prospěch. Lepčenková sama vyhodila míček mimo kurt. Denisa Allertová je tak znovu jeden gem od vítězství v dnešním zápase.
     
    40-15
    Velmi dlouho se čekalo, kdo z obou tenistek bude chybovat, nakonec to byla Denisa Allertová, které se nepovedl forhendový slice a míček tak skončil v síti.
     
    40-0
    Lepčenková v obraně poslala kontrastopbol přes síť, ale Allertové se podařilo ho vrátit ještě přes síť a překonat tak Lepčenkovou. Toto bylo obdivuhodné i pro trenéra české tenistky, který jen nevěřícně kroutil hlavou. Češka má k dispozici tři brejkboly!
     
    30-0
    Tak dlouho si tenistky vyměňovaly forhendové údery, až Lepčenková změnila strany úderů, což se jí stalo osudným, neboť Allertová poslala míček po lajně, což Lepčenková nečekala.
     
    15-0
    Lepčenková se snaží přes síť pouze míčky vracet, nyní ale byl v jejím podání moc razantní úder, který poslal míček za základní čáru.
     
    5:5
    Ten Američanka nakonec velmi lehce proměňuje, stačilo ji k tomu vrácení míčků přes síť. Allertová si pokazila servis sama.

    Josef Cestr

    Denisa Šátralová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 07.03.1993
    Věk: 31 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm
    Váha: 65 kg

    Varvara Lepchenková
    Stát: USA
    Datum narození: 21.05.1986
    Věk: 38 let
    Držení: levák
    Výška: 180 cm
    Váha: 72 kg
    Nasazení: 5
    Gabriela Zalogaová (POL)
    bahis siteleri