CSKA Moskva – Manchester City 2:2 (kon.) | AS Řím – Bayern 1:7 (kon.) | APOEL – PSG 0:1 (kon.)
Barcelona – Ajax 3:1 (kon.) | Schalke – Sporting 4:3 (kon.) | Chelsea – Maribor 6:0 (kon.)
BATE – Šachtar 0:7 (kon.) | Porto – Ath. Bilbao 2:1 (kon.)
konec
BATE Borisov
0:7 (0:6)
FK Šachtar Doněck
Úterý 21.10.2014, 20:45 • Borisov Arena, Borisov (Bělorusko) • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    88
    Luiz Adriano podkopl Jablonského, jenž se chystal rozjet rychlejší brejk a k pěti vstřeleným brankám se do statistik zápasu zapisuje také žlutou kartou.
     
    87
    V další obrovské příležitosti Černik vychytal Bernarda!
    Luiz ADRIANO - 0:7
     
    82
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    LUIZ ADRIANO pokračuje ve svém gólovém tažení, když si předchozí penaltu musel po prvním úspěšném pokusu zopakovat kvůli předčasnému vběhnutí spoluhráčů do pokutového území, druhý pokus ale nasměroval ke stejné tyči a opět pokočil Černika.
     
    80
    Luiz Adriano po kontaktu s Mladenovićem velmi ochotně padl k zemi a byť přísně, tak je proti domácím podruhé nařízena penalta! Mladenović je navíc potrestán žlutou kartou.
     
    77
    Fred proběhl pokutovým územím jako nůž máslem, už se ocitl před Černikem takřka osamocen, nakonec ale v obrovské příležitosti neuspěl, stejně jako Alex Teixeira dorážející pouze do boční sítě.
     
    74
    Poslední střídání v tomto utkání, Signeviče na hrotu domácí sestavy nahrazuje Dimitrij Baga.
     
    66
    Bernard posadil na hlavu Luize Adriana natolik přesný centr, že brazilský útočník hlavičkoval zcela osamocen a míč nasměroval pouze do tyče hostující branky!
     
    60
    Po Chagušově centru střílel akrobaticky přes hlavu Signevič, a byť nemířil špatně, tak si Pjatov s jeho ránou poradil.
     
    52
    Srna měl na kopačce sedmou branku hostů, prudkou ránu chorvatského kapitána hostů ale perfektním zákrokem vytáhl brankář Černik.
     
    49
    Dva zákroky během malé chvíle si připsal hostující brankář Pjatov, nejdříve skvěle zasáhl proti téměř gólové ráně Karnického a poté kryl i následný pokus Jablonského.
     
    46
    Domácí měnili svoji jedenáctku dvakrát a také v poločase se téměř píše historie, neboť pět střídání v poločasové přestávce soutěžního zápasu na takové úrovni skutečně nepamatuji. Ze hry jsou staženi Lichtarovič s Tubićem, místo nich vběhli do hry Alexijevič a Hajdučyk.
     
    46
    Hosté do druhého poločasu výrazně mění svoji sestavu, brazilskou trojici Douglas Costa, Fernando a Taison nahrazují jejich krajané Marlos, Fred a Bernard.
    Luiz ADRIANO - 0:6
     
    44
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Šachtar bojuje o vstup do fotbalových dějin a brankář Černik nevěřícně skrývá tvář ve vlastním dresu! Fotbalisté Šachtaru opět naprosto rozebrali obranu Borisovu, Ševčuk naprosto přesným centrem připravil LUIZI ADRIANOVI doklepnutí do prázdné branky a brazilský šutér skóruje již počtvrté!
    Luiz ADRIANO - 0:5
     
    40
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Tak i Šachtar skóruje popáté během prvního poločasu! LUIZ ADRIANO završil svůj dnešní hattrick poté, co hosté další nádhernou kombinací rozebrali domácí obranu, Ševčukův přízemní centr Nemanja Tubić patičkou pouze připravil Adrianovi k zakončení a ten neměl s Černikem nejmenší problém!
    Luiz ADRIANO - 0:4
     
    36
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Šachtaru nejspíše chtějí místo Borisova soupeřit na dálku s mnichovským Bayernem! Po další parádní souhře Ševčuk uvolnil na brankovišti LUIZE ADRIANA a ten ze tří metrů snadno pokořil bezmocného Černika!
    Douglas COSTA - 0:3
     
    35
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Penalta se sice nekopala, přesto na třetí branku hosté dlouho nečekají a zápas se pomalu stává exhibicí! Domácí opět přišli o míč v útoku, Alex Texieira bravurně zvládl brejkovou akci tří proti dvěma, když přesným pasem uvolnil za hostujícími obránci Taisona s Douglasem Costou, první jmenovaný připravil míč DOUGLASI COSTOVI před prázdnou branku a Šachtar potřetí slaví!
     
    34
    Po dlouhém nákopu Rakyckého Luiz Adriano vyhrál hlavičkový souboj pro Alexe Teixeiru, jenž dnes již potřetí běžel osamocen proti Černikovi, tentokrát ale měl míč na dlouhou nohu, přesto si jej stačil posunout kolem domácího brankáře a po kontaktu s ním padl k zemi.

    K velkému štěstí pro BATE se ale tentokrát penalta nekope!
     
    31
    Nádhernou individuální akcí se blýskl Douglas Costa, jenž si potáhl míč od postranní čáry ke středu hřiště a následně parádní ránou levačkou, směřující pod břevno, pořádně protáhl Černika, jenž ale zvládl konečky prstů vytáhnout míč nad břevno!
    Luiz ADRIANO - 0:2
     
    28
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Černik sice vystihl směr rány LUIZE ADRIANA, brazilský kanonýr ukrajinského celku ale svoji ránu nasměroval prudce k tyči a nezaváhal!
    Penaltový zákrok
     
    27
    Podobná souhra jako před první brankou hostů, Taison vysunul do sóla Alexe Teixeiru, ten se opět pokusil obejít Černika, domácí brankář jej však podrazil a kromě žluté karty jsou domácí potrestáni pokutovým kopem!
     
    27
    Penalta pro Šachtar!
     
    17
    Velkého kiksu se na druhé straně dopustil také Taison, jenž z útočné poloviny nepřesně přihrával dozadu Kučerovi, míč vystihl Volodko a z úhlu spěchal vstříc Pjatovovi, kterého také prostřelil, ale neuvěřitelný obranný zákrok předvedl Darijo Srna, jenž ve skluzu stačil zabránit míči v cestě do sítě!
    Alex TEIXEIRA - 0:1
     
    12
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Hosté trestají naprosto fatální hrubku Jablonského při rozehrávce! Domácímu záložníkovi, v té chvíli působícím v roli posledního, na středové čáře snadno sebral míč Taison, vysunul ALEXE TEIXEIRU zcela osamoceného vstříc brankáři Černikovi, brazilský míčový kouzelník domácího gólmana obešel a snadno zasunul míč do prázdné branky!
     
    1
    První komplikace pro BATE přichází již po deseti sekundách hry, kdy dlouhý nákop Rakyckého k pokutovému území sice odhlavičkoval Tubić, ovšem pomohl si nedovoleným zákrokem proti Luizi Adrianovi a Šachťar má k dispozici přímý volný kop z nějakých dvaceti metrů.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 12. Teixeira (Taison), 28. Adriano (pen.), 35. Costa (Taison), 36. Adriano (Ševčuk), 40. Adriano, 44. Adriano (Ševčuk), 82. Adriano (pen.)

    Karty:   27. Černik (BAT), 80. Mladenović (BAT) – 88. Adriano (SAC)


    BATE Borisov: Černik – Chaguš, Paljakow, Tubić (46. Hajdučyk), Mladenović – Lichtarovič (C) (46. Alexijevič), Jablonski – Hardzejčuk, Karnicki, M. Volodko – Signevič (74. Baga).
    Náhradníci: Saroka – Hajdučyk, Alexijevič, Pawlow, Aljachnovič, Baga, Jakovlev.

    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Kučer, Rakyckyj, Ševčuk – Stěpaněnko, Fernando (46. Fred) – Costa (46. Marlos), Teixeira, Taison (46. Bernard) – Adriano.
    Náhradníci: Kanibolockij – Ordec, Azevedo, Fred, Marlos, Bernard, Gladkyj.

    Rozhodčí: Bebek – Petrović, Grgić (vš. Chorvatsko)
    bahis siteleri