Vsetín – Technika Brno 3:2 (kon.) | Děčín – Řisuty 2:6 (kon.) | Frýdek-M. – SHK Hodonín 5:4 (po pr.)
Břeclav – Poruba 2011 1:7 (kon.) | Opava – Nový Jičín 4:3 (kon.) | Val. Meziříčí – SK Karviná 4:5 (kon.)
konec
HC Děčín
2:6 (0:2, 1:3, 1:1)
HC Řisuty
Středa 22.10.2014, 18:00 • HC Děčín • 2. liga skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Přeji všem příznivcům ledního hokeje hezký večer z děčínského zimního stadionu. Dnes je na programu předehrávka devatenáctého kola mezi týmy HC Děčín a HC Řisuty.
     
    HC Děčín

    Děčínští hokejisté odehráli v sobotu utkání v Sokolově, kde v první třetině sice prohrávali, ale dokázali srovnat stav skóre díky Danielu Volrábovi. Jenomže pouhou vteřinu před koncem první třetiny inkasovali Medvědi podruhé a to byl zřejmě klíčový okamžik utkání. Domácí hráče tato situace povzbudila, naopak pro Děčín to byl okamžik nepříjemný. Baník nakonec zvítězil 4:2 a doma tak bral všechny tři body. Na neúspěch na západě Čech tak budou chtít Medvědi zapomenout a pokusí se doma získat body s dalším nepříjemným celkem, který už několik sezón podává stabilně dobré výkony. Děčínští jsou zatím na dvanáctém místě druholigové tabulky se sedmi body.
     
    HC Řisuty

    Řisuty jsou šesté a prozatím získaly bodů třináct. V posledním odehraném utkání však nestačily u Vajgaru na tým z Jindřichova Hradce, kdy padly 3:4. I tento tým má tedy motivaci svou prohru odčinit na ledě Děčína, se kterým má lepší vzájemnou bilanci. Ale každý zápas začíná od nuly a stát se může cokoli.
     
    Vzájemná utkání

    Tři poslední vzájemná utkání mezi oběma týmy zní lépe pro Řisuty – 2:1. V loňské sezóně dokázali Buldoci nejprve doma v divoké přestřelce porazit Děčín 7:6. V Děčíně pak v odvetě byli úspěšnější Medvědi, kteří brali výhru 4:3 po samostatných nájezdech. V letošní sezóně se Děčín s Řisuty utkal 20. září ve Slaném, kde tento tým hraje svá mistrovská utkání a tentokrát Buldoci zvítězili 6:2.
     
    O motivaci tak mají oba celky postaráno. Jak nakonec utkání dopadne a kdo si připíše jakoukoli výhru, se dozvíme až v jeho průběhu. Z utkání je pro Vás připraven také online přenos, kterým Vás budu provázet.
    Fotografie z loňského domácího utkání Děčína s Řisuty

     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Filipovský, Klement, Kaltenböck, Hříbal, Zedek, Kvaček, Vegner – Hašek, Volráb, Fojt – Faigl, Oliverius, Vacek – Drnec, Chamrád, Chládek – Chovanec, Kment, Bezpalec

    HC Řisuty: Schwamberger (Černý) – Kašák, Dostál, Sedláček, Bílek, Babický, Tomáš, Raclavský, Velčovský, Landa, Kos, Vyšín, Záleský, Kraus, Krpata, Vlček, Šubrt, Šroubek, Brém, Vodička, Wszolek

    Rozhodčí: Hlinka – Hynčica, Mašek.
     
    Ještě jednou hezký podvečer z děčínského zimního stadionu. Na ledě je vše připraveno a utkání tak za malou chvilku začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Po buly se k puku dostali hosté a okamžitě si to namířili před Lavingera. Jenomže v pásmu Medvědů přišli díky obraně Děčína o puk. Do útoku se tak mohou vydat Medvědi.
     
    00:39
    Akci Řisut zbrzdilo postavení mimo hru a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    00:55
    Vacek si výborně nabruslil před Schwambergera a okamžitě vystřelil. Hostující brankář tak měl poprvé plné ruce práce.
     
    01:20
    Znovu se Buldoci připravili o útočné pásmo a do toho hostujícího si to nyní namířili znovu Medvědi.
     
    02:02
    Stejně tak si na druhé straně počínali hokejisté Děčína. Nyní se hraje převážně ve středním pásmu.
     
    02:57
    Střelu Filipovského od modré čáry tečoval Volráb, ale brankář Schwamberger si v krátké době připisuje další výborný zákrok.
     
    03:51
    Kos viděl dobře postaveného Landu a poslal mu puk přímo na jeho hůl. Následnou střelu pak likviduje Lavinger. Na druhé straně znovu zasahoval Schwamberger proti střele Chamráda.
     
    04:20
    Vlček s Vodičkou uháněli dva na jednoho do pásma Děčína, ale puk jim včas vypíchl Vacek, který ho okamžitě posílá do středního pásma.
     
    04:38
    Volráb znovu číhal u hostující branky a opět se snažil tečovat střelu Filipovského. Schwamberger však znovu ukázal svůj um a puk ukryl do své lapačky.
     
    04:57
    Kašák ale poté z rychlého protiútoku zahrozil před Lavingerem. Děčínský gólman však také pozorný.
     
    05:15
    Hosté znovu hrozí v děčínském teritoriu, ale obrana v čele s Lavingerem jsou zatím proti jejich úmyslu vsítit první branku tohoto utkání.
     
    06:40
    Chládek se rozjel ze středního pásma až na hranici kruhů a okamžitě vystřelil. Puk ale zamířil jen vysoko nad branku Řisut a Schwamberger tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    07:28
    Vyšín střílel takřka ze stejné pozice jako před malou chvilkou Chládek, ale taktéž poslal puk vysoko nad.
     
    07:49
    Máme tu první vyloučení utkání. Na trestnou lavici putuje Volráb za nedovolené bránění. Hosté tak mají k dispozici přesilovou hru.
     
    08:11
    Medvědi se osvobozují a dokonce se ve vlastním oslabení mohli dostat do šance. Ale v pásmu Buldoků byli připraveni o puk. Vhazuje se před Lavingerem.
     
    08:50
    Další vyhození kotouče do bezpečí. Medvědi mohou jít střídat.
     
    09:09
    Nyní už se ale hosté dostali do klasického přesilovkového rozestavení a kombinují před domácí brankou.
     
    09:49
    Volráb skáče na led a Děčín je tak kompletní.
     
    10:11
    Drnec s Chamrádem si vyměnili kotouč a druhý jmenovaný pak vyslal přízemní střelu na Schwambergera. Ten si s ní však poradil, ukryl puk do lapačky a raději přerušil hru.
     
    10:56
    Oliverius přihrál Faiglovi zpoza hostující brány, ale puk mu odskočil od hokejky. Na druhé straně pak znovu zasahoval Lavinger proti střele Landy.
     
    11:36
    Od úvodních minut sledujeme velmi útočný hokej. Zatím tomu však chybí gólové příspěvky.
     
    12:14
    Z těžkého úhlu vystřelil Chamrád, přesto musel Schwamberger zasahovat. Puk vyrazil svou vyrážečkou a k němu se pak dostala obrana Buldogů.
     
    13:15
    Volráb s Fojtem kombinovali před Schwambergerem, na dorážku střely od Fojta byl Volráb krátký. Nicméně po zásahu hostujícího gólmana se vhazuje po jeho levici.
     
    14:08
    Oliverius byl tvrdě naražen na mantinel, píšťalka sudího však zůstala němá.
     
    14:30
    Po střele Šubrta se skvělým zákrokem prezentoval Lavinger a nyní sklízí ovace děčínského publika.
     
    15:00
    Další nevybíravý zákrok na domácího hráče. Ale znovu je dle sudích vše v pořádku. Hašek se jen těžko zvedá ze země. Měl by ale být v pořádku.
     
    15:10
    Hosté se dopustili úmyslného postavení mimo hru a hra je tak vykázána do jejich pásma.
     
    15:38
    Dostál nebezpečně vystřelil na Lavingera, ten si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    17:23
    Fojt se mohl zapsat do listiny střelců. Z vrcholu pravého kruhu vypálil na Schwambergera, který fantastickým zákrokem jeho projektil chytá!
     
    18:18
    V pásmu Děčína byla mela před Lavingerem, ale puk nakonec vybojoval Filipovský a rozehrál ho mezi své spoluhráče.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:07
    Řisuty právě vstřelily branku!
    A po chvíli, co byla ohlášena poslední minuta první třetiny, inkasují Medvědi gól do šatny. ONDŘEJ KRPATA se dostal až před Lavingera a poté ho dokázal svou střelou prostřelit. Hosté tak jdou v závěru první části do vedení. Asistence: Jiří Dostál.
     
    19:21
    Řisuty právě vstřelily branku!
    No a bleskově po vhazování ve středovém kruhu se dostali k puku znovu hráči Řisut a ze své další rychlé akce skórují. JAN VYŠÍN se dokázal jako druhý hráč hostí prosadit a prostřelil Lavingera. To je pro domácí tedy pořádný šok, když dostali dvě slepené branky v rozmezí pouhých čtrnácti vteřin. Asistence: Tomáš Landa, Matěj Kos.
     
    19:31
    Tak to byl infarktový závěr třetiny pro domácí, kteří inkasovali dvě slepené branky. Hosté tak během chvilky vedou rozdílem dvou branek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Když už to vypadalo, že první dvacetiminutovka skončí bez branek, v poslední minutě dostali Medvědi dvě rychlé branky a hosté se tak dostali do dvoubrankového náskoku. Rozhodně se jim do kabin jde lépe než domácímu týmu. Uvidíme, co nám přinese další průběh hry. Druhá třetina začne přibližně v 18:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté znovu vyhráli buly a řítili se na Lavingera. Ten raději podržel puk a přerušuje hru.
     
    20:50
    Hostů je nyní plné kluziště. Dvě branky z konce úvodního dějství je pochopitelně nastartovaly a znovu se snaží útočit.
     
    21:47
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Akce na jeden dotek. JIŘÍ DOSTÁL dostal přesnou přihrávku od Vodičky a prudkou přízemní střelou nedal Lavingerovi vůbec žádnou šanci. Buldoci se tak dostávají už do tříbrankového trháku. Asistence: Jan Vodička.
     
    22:47
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Po vhazování ve středovém kruhu se znovu z další akce prosazují domácí. Nedůslednost děčínské obrany dokázal potrestat MATĚJ KOS a jeho tým vede o čtyři branky. Tohle se Medvědům bude dohánět jen těžko. Asistence: Kryštof Raclavský.
     
    23:49
    Z druhé strany se zkoušel ke Schwambergerovi dostat Volráb, ale svou přihrávkou neměl koho vybídnout.
     
    24:27
    Lavinger musel znovu zasahovat proti střele hostí. Z výskoku chytil puk a přerušil hru.
     
    24:53
    Tak Jaroslav Hašek nakonec už do hry dnes nezasáhne. Po nešetrném zákroku z první třetiny má vyhozené rameno.
     
    25:54
    Dalekonosnou střelu Fojta chytá v pohodě Schwamberger do své lapačky.
     
    26:19
    Další nebezpečný výpad Buldogů. Kašák však nedokázal usměrnit nahozený kotouč do děčínské branky a Lavinger pak bez problémů má puk ve své moci.
     
    26:41
    Oliverius pálil z otočky, ale brankář hostí dokázal včas zasáhnout.
     
    27:25
    Lavinger znovu musel zasahovat ve svém brankovišti. Kos si povyjel z pravého kruhu a okamžitě vystřelil. Jeho projektil však brankou nekončí díky právě domácímu ochránci svatyně.
     
    28:25
    Nyní se tváří v tvář Lavingerovi ocitl Šubrt, ale brankář domácího celku jeho akci vychytal.
     
    29:30
    Nyní se píská zakázané uvolnění Medvědů, hra se tak znovu stěhuje před Lavingera.
     
    30:09
    Obrana Děčína musela znovu zasahovat proti úniku hostí. Vše ale dopadlo dobře. Nyní jsou už u puku domácí a kombinují před Schwambergerem.
     
    30:54
    Kaltenböck vypálil od modré čáry, ale brankář hostí byl pozorný.
     
    31:26
    Znovu Šubrt dostal přihrávku ve středním pásmu a sám se potom řítil na Lavingera. Jeho sólo však znovu zlikvidoval Lavinger.
     
    32:19
    Po střele Krpaty zaduněly betony Lavingera.
     
    32:52
    Domácí zatím neví, jak na hostující tým hrát. Ten naopak hraje v absolutní pohodě a nutno podotknout, že Buldoci jsou lepším týmem.
     
    34:10
    Děčín právě vstřelil branku!
    Konečně se také dokázali prosadit Medvědi. ONDŘEJ HŘÍBAL dostal krásnou přihrávku od Kmenta a poté prudkou střelou dokázal trefit odkrytou branku hostí. Asistence: Jan Kment, Michal Oliverius.
     
    34:46
    Hostující Vodička dvě minuty za hákování.
     
    35:29
    Hosté se osvobozují.
     
    35:52
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Hosté ale paradoxně své oslabení hrají velmi dobře a nyní ho dokonce korunovali další brankou. TOMÁŠ LANDA znovu potrestal chybu domácí obrany a vrací svému týmu čtyřbrankový náskok. Asistence: Matěj Kos.
     
    36:32
    Znovu se hosté osvobozují a vypadá to, že své první oslabení ubrání.
     
    36:46
    Hosté v plném počtu.
     
    37:05
    Vodička byl v nájezdu ve střelecké pozici faulován a je nařízeno trestné střílení!
     
    37:05
    TOMÁŠ VODIČKA však svůj nájezd neproměnil. Jeho pokus o blafák zneškodnil Lavinger.
     
    37:42
    Hosté nenechají Medvědy v jejich pásmu rozehrát a připravují je tak o kotouč.
     
    38:19
    Nyní musel zasahovat Schwamberger, který se vyznamenal proti střele Oliveriuse. Nyní se vhazuje po jeho pravé ruce.
     
    38:51
    Brém si nabruslil zpoza domácí branky až před Lavingera, ale s jeho přízemní střelou si domácí gólman poradil.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    Ještě to před Schwambergerem zkouší Medvědi, ale ve druhém dějství se zřejmě už nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina už je minulostí. Hosté znovu dali dva slepené góly a dostali se do čtyřbrankového vedení. Na to pak zareagovali domácí brankou Hříbala. Ve vlastním oslabení však náskok o čtyři branky znovu vrátil Landa. Třetí třetina začne přibližně v 19:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Hosté znovu útočí krátce po buly. Ale Lavinger zatím jejich střelám čelí.
     
    41:13
    Hříbal vystřelil ještě na hranici středního pásma, ale Schwamberger jeho dalekonosnou střelu chytá.
     
    41:49
    Na druhé straně našel Vlček Vodičku a ten z první vystřelil. Poté však zasáhl Lavinger a vyrazil puk do bezpečí.
     
    43:05
    Sedláček dostává dvě minuty za držení. Přesilovka pro Děčín.
     
    43:33
    Hosté se osvobozují.
     
    44:04
    Bezpalec teď provětral lapačku Schwambergera. Ten jeho projektil chytá a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    44:16
    Hosté se znovu osvobozují.
     
    44:26
    Děčín bude hrát 5 na 3. Za podražení putuje na lavici hanby Vlček.
     
    44:50
    Trojice hostí se zatím velmi dobře brání.
     
    45:05
    Hosté jsou ve čtyřech.
     
    45:25
    Zakázané uvolnění domácích. Hra se stěhuje před Lavingera a hosté tak šetří drahocenné vteřinky svého oslabení.
     
    46:07
    Buldoci znovu vyhazují puk až před Lavingera a ubrání tak další své oslabení.
     
    46:26
    Hosté v plném počtu.
     
    47:04
    Kos nahodil kotouč do pásma Děčína, ale Landa ho nedokázal zachytit. K puku se tak dostali Medvědi a mohou založit útok.
     
    47:58
    Landa dotíral před Lavingerem, ten ale jeho chytrou střelu mezi skulinku jeho branky dokázal pokrýt.
     
    48:52
    Za pád pod nohy dostává dvě minuty Filipovský. Početní výhoda pro Buldoky.
     
    49:28
    Medvědi se osvobozují vyhozením kotouče až před Schwambergera.
     
    50:06
    Vyšín svou střelou pálil na odkrytou děčínskou branku, ale puk poslal hodně těsně vedle ní.
     
    50:26
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Z následné akce se už ale JAN VYŠÍN prosazuje a dokázal tak využít přesilovou hru. Je to jeho druhá branka v utkání a takovýto výsledek si hosté s určitostí pohlídají. Asistence: Martin Kašák, Ladislav Vlček.
     
    52:18
    Volráb objel branku hostí a snažil se zasunou puk za Schwambergera. To se mu však nepodařilo, naopak brankář hostí má další dobrý zákrok.
     
    52:39
    Další Schwambergerův zákrok. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    52:43
    Děčín právě vstřelil branku!
    JAN CHOVANEC dostal přesnou přihrávku a poté před ním zívala odkrytá branka hostí. Pro děčínského útočníka pak nebyl problém do ní puk poslat. Asistence: Martin Kvaček, Jan Filipovský.
     
    53:34
    Vlček dostává dvě minuty za hákování. Je tu přesilovka pro Děčín.
     
    53:59
    Buldoci se osvobozují.
     
    54:22
    Volráb se proháčkoval celým kluzištěm až před Schwambergera, poté našel před brankou Vacka, jehož následnou střelu pak hostující brankář chytá.
     
    55:14
    Hosté posílají opět puk až před Lavingera.
     
    55:34
    Hosté v plném počtu.
     
    55:58
    Chamrád si nabruslil až do blízkosti hostující branky, tam však o puk přišel.
     
    57:03
    Úmyslné postavení mimo hru Děčína posouzeno jako úmysl a hra se stěhuje před Lavingera. Konkrétně se vhazuje po jeho levé ruce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:10
    Bezpalec měl před sebou prázdnou branku. Snažil se do ní poslat puk, ale Schwamberger se stačil včas přesunout zpět a puk ukryl do své lapačky.
     
    58:36
    Ofsajd hostí.
     
    58:56
    Nyní je rušno před brankou hostí, ale jejich gólman znovu akci Děčína přerušil. Utkání se už zřejmě bude pouze a jen dohrávat.
     
    59:14
    Ještě však zahrozili ze své akce Buldoci, ale Lavinger je skórovat nenechal.
     
    59:35
    Ještě se bude vylučovat. Chamrád dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    59:49
    Medvědi vyhazují kotouč do bezpečí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté znovu potvrzují, že na Děčín umí a z jeho ledu si odváží všechny tři body. To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se těším na shledanou. (20:17:32)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 35. Hříbal (Kment, Oliverius), 53. Chovanec (Kvaček, Filipovský) – 20. Krpata (Dostál), 20. Vyšín (Landa, Kos), 22. Dostál (Vodička), 23. Kos (Raclavský), 36. Landa (Kos), 51. Vyšín (Kašák, Vlček)


    HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Filipovský, Klement, Kaltenböck, Hříbal, Zedek, Kvaček, Vegner – Hašek, Volráb, Fojt – Faigl, Oliverius, Vacek – Drnec, Chamrád, Chládek – Chovanec, Kment, Bezpalec
    HC Řisuty: Schwamberger (Černý) – Kašák, Dostál, Sedláček, Bílek, Babický, Tomáš, Raclavský, Velčovský – Landa, Kos, Vyšín – Záleský, Kraus, Krpata – Vlček, Šubrt, Šroubek – Brém, Vodička, Wszolek

    Rozhodčí: Hlinka – Hynčica, Mašek

    Diváci: 335
    bahis siteleri