Olomouc – Kometa Brno 0:3 (kon.) | HC Litvínov – HC Plzeň 1:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 23.10.2014, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu. (19:43:52)
     
    59:46
    V posledních vteřinách zápasu ještě inkasuje dvouminutový trest domácí Jeklič (OLO).
     
    59:34
    Hanáci ani svou čtvrtou početní výhodu nevyužili. Utkání se blíží ke svému konci.
     
    57:34
    Domácí trenér Tomajko si bere oddechový čas.
     
    57:34
    Maličkou naději Hanáci ještě určitě mají. Nyní budou navíc hrát přesilovou hru po faulu Hroudného (KOM).
     
    55:47
    Heža zkusil proti Slavíčkovi střelu bekdendem, jenže i na to byl gólman Komety připravený. Puk skončil v jeho lapačce.
     
    53:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí to nyní budou mít velice složité. Hosté totiž zásluhou JANA HASONĚ zvyšují na tříbrankové vedení. Hostující hráč zůstal nekrytý a uklidit odražený kotouč za záda gólmana tak pro něj nebyl velký problém. Asistence: Robert Havlát, Jakub Čejka.
     
    53:20
    Po delší odmlce se hostující tým podíval do olomoucké třetiny. Kromě jediné střely, která navíc ani nemířila mezi tři tyče, ale hosté nic nevymysleli.
     
    51:46
    Hežova propagační rána od modré nemohla hostujícího brankáře ohrozit. Nicméně domácí tak alespoň vybojovali útočné pásmo.
     
    50:57
    Olomouckým utíká čas velmi rychle. Do konce základní hrací doby zbývá už jen devět minut. Přestože se domácí snaží alespoň o snížení, nedaří se jim. Slavíček v hostující svatyni drží svůj celek v boji o body.
     
    49:42
    Hustákův pokus z pravého kruhu pro vhazování skončil na betonech připraveného Slavíčka.
     
    48:40
    Na ledě byla opět Hežova formace, která dokázala soupeři pořádně zatopit. Vysoký útočník Mory nahodil puk zpoza brány Kubovi, který u levé tyče nenašel mezírku mezi výstrojí gólmana a konstrukcí branky.
     
    46:36
    Hanác zahodili další obrovskou šanci. Heža si prodloužil střídání a nabídl se spoluhráčům z vzdálenější tyče. Nakonec na něj i směřovala přihrávka, kterou z první poslal domácí hráč mezi tři tyče. Jenže Slavíček se bleskurychle přesunul a zamezil domácímu týmu ve skórování!
     
    45:00
    Za vlastní klecí zariskoval Pospíšil. Domácí gólman čekal s rozehrou tak dlouho, až se k němu přiblížil Čejka. Hostující hráč soupeři sáhl do přihrávky, ale naštěstí pro domácí nebyl úspěšný.
     
    44:24
    Domácí zbytečně přichází o puku v útočném pásmu, čímž se sami připravují a vytvoření tlaku.
     
    42:35
    Hraje se v rychlém tempu. Olomoučtí se snaží hledat skulinky v obraně svého soupeře, jenže ta je velmi pevná. Naopak si Hanáci musí dávat pozor i na zadní vrátka, protože hosté se rozhodně nebudou soustředit pouze na defenzivní činnost.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina sice nenabídla žádný gólový moment, šancí ale k vidění několik bylo. V této činnosti se dařilo především domácím, kteří ale ani jednou puk za záda dobře chytajícího Slavíčka nepropasírovali. Nicméně před námi je ještě minimálně dvacet minuty hry, ve kterých budou domácí mít příležitost s utkáním něco vymyslet. Třetí dějství začne v 18:57.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Domácí Jeklič se v samém závěru druhé periody dostal do dvou střeleckých pozic. Poprvé jeho ránu vyrážečkou poslal do rohu kluziště gólman. Poté jeho tečovaný puk sice skončil za Slavíčkem, jenže ještě před brankovou čárou jej zastavil jeden z hostujících beků.
     
    39:19
    Mora je kompletní.
     
    38:44
    Čejka se zmocnil puku a jelikož neměl potřebnou rychlost a žádného spoluhráče na dohled, rozhodl se vystřelil. Nakonec jeho rána skončila na břevně domácí svatyně!
     
    37:19
    Další zbytečné oslabení domácího celku, který hrál se šesti bruslaři na jednou. Na trestnou lavici odjíždí Husták (OLO).
     
    36:37
    Další velká šance Mory. Husták vybruslil zpoza hostující branky, položil si gólmana, ovšem přehodit jej a snížit na rozdíl jediné branky se mu nepovedlo. Slavíček perfektním zákrokem znemožnil domácímu hráči skórovat!
     
    36:09
    Zukalova nepříliš vydařená rána od modré nenadělala Pospíšilovi velké problémy. Gólman Mory puk v pohodě chytil.
     
    35:53
    Před hostujícím brankovištěm zůstal ležet puk, do kterého bekhendem plácl Malý. Kotouč následně přeletěl růžek hostující branky.
     
    35:16
    Jiří Horák se prokličkoval až před brankoviště, ale Slavíčka nepřekonal. Odražený puk poté skončil na holi Škody, jehož projektil přes hradbu těl neprošel.
     
    34:08
    Hostující defenziva zapomněla za levém křídla na Hustáka, který se vnořil s pukem do soupeřovy třetiny. Olomoucký útočník si navedl kotouč mezi kruhy, střelu švihem ale poslal mimo.
     
    32:19
    Kapitán hostů Kratochvíl se z ničeho nic objevil sám před domácím brankovištěm. Možná byl hostující hráč i trochu zaskočený, že k němu puk propadl, a tak nedokázal Pospíšila překonat. Naopak domácí gólman perfektní práci holí puk vypíchl do bezpečí.
     
    31:46
    Pětice hráčů v modrých dresech se usadila v domácím pásmu. Kromě jediného střeleckého zakončení z hole Ferdy ale žádné ohrožení domácí svatyně nepřišlo.
     
    29:45
    Individuální akcí se prezentoval Zdeněk Zabloudil, který prošel přes střední pásmo téměř až do zakončení. Olomoucký hráč ztroskotal na posledním obránci Komety.
     
    27:13
    Na trestnou lavici tak putují Marek (OLO) a Mlynář (KOM). Oba dva za hrubost. Hra bude pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    27:13
    Až nyní se to domácímu celku povedlo. Heža se díky dobrému napadání dostal v útočné třetině ke kotouči, prokličkoval s ním až do prostoru před brankoviště a vystřelil. Slavíček puk schoval někde pod betony, na což reagoval jeden z domácích hráčů najetím do brankoviště, přičemž obrana Komety okamžitě reagovala.
     
    26:08
    Mnohem více v pohotovosti musí být domácí obrana v čele s Pospíšilem. Na druhé straně Slavíček tolik práce nemá, domácí mají problém vůbec projít přes střední pásmo.
     
    23:15
    Nicméně Hanáci přečkali oslabení, nyní už jsou na ledě v plném počtu.
     
    23:12
    Jeden z obránců Komety vypálil přímo do noh Jiřího Horáka, od kterého puk putoval do středního pásma. Domácí hráč se za ním rychle vydal, jenže kotouč byl natolik rychlý, že jej nedostihl. Jako první u něj byl Slavíček.
     
    21:15
    Domácí musí do čtyř. Jeklič (OLO) se pokusil vyhodil puk o plexisklo, jenže místo toho poslal kotouč na tribunu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina, během které byly k vidění sice šance na obou stranách, ovšem góly padaly pouze do té jedné. Nejprve otevřel skóre hostující Havlát, minutu před přestávkou pak vedení Komety navýšil Havránek. Druhá část začne v 18:13.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už se to ale Kometě povedlo. Heinrich zavezl puk do středního pásma, kde byl nedovoleným způsobem zastaven. Rozhodčí se tak chystal poslat domácí tým do čtyř, jenže ještě před přerušením hry se ujal kotouče TOMÁŠ HAVRÁNEK, který pronikl až před domácí brankoviště a střelou pod horní tyčku poslal Brno do vedení o dvě branky. Asistence: Aleš Heinrich.
     
    18:09
    Brňané se snaží marně dobývat do olomouckého obranného pásma. Kohouti se počínají v této činnosti momentálně dobrým způsobem. Na druhou stranu ale sami nedokáží zaútočit.
     
    16:59
    Ani jednomu z mužstev se nedaří založit pořádnou útočnou akci. Zatímco hosté ztratili puk v domácí třetině, to Hanáci poslali puk nechtěně až za branku soupeře, takže se pískalo zakázané uvolnění.
     
    14:18
    Kohouti se ve zbytku oslabení sice museli bránit, nicméně Pospíšil proti pokusům svých soupeřů byl úspěšný.
     
    13:34
    Starší dorostenci Komety více jak minutu drželi svého soupeře v jeho obranné třetině. Pospíšila dokonce i ohrozili, nicméně puk za jeho záda tentokrát nepropasírovali. Hanáci se poté osvobodili a konečně mohli vystřídat.
     
    12:18
    Hosté mají možnost zvýšit svůj náskok. Po nedovoleném zákroku Zdeňka Zabloudila (OLO) půjdou poprvé dnes do oslabení domácí.
     
    11:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nádherná akce v podání hostující Komety znamená první dnešní branku. Na té se podílel celý útok Jihomoravanů. Kotouč po zavezení do útočného pásma putoval po ose Čejka – Hasoň – ROBERT HAVLÁT, přičemž poslední jmenovaný prostřelil domácího brankáře. Asistence: Robert Havlát, Jakub Čejka.
     
    10:25
    Jeklič vybojoval puk v útočné třetině u mantinelu a spolu s Hajšmanem postupoval proti jedinému obránci. Slovinský útočník ale příliš dlouho čekal s pasem na svého týmového kolegu, a tak žádné ohrožení hostující branky nepřišlo. Bohužel pro domácí si Hajšman nedokázal těžkou přihrávku zpracovat.
     
    09:41
    Kometa je na ledě s pěti bruslaři.
     
    09:21
    Hosté vyhazují poněkolikáté puk za branku soupeře. Zdá se, že i druhou početní nevýhodu zvládnout bez problémů.
     
    08:09
    Jiří Horák se s velkým štěstím dostal až před branku soupeře, bekhendem ale Slavíčkovu klec přestřelil.
     
    07:41
    Mora si zahraje druhou početní výhodu. Matěj Zabloudil se cpal do zakončení, ale byl podražen Zukalem (KOM).
     
    06:28
    Kotouč do jízdy obdržel Jeklič, který se protáhl po levém křídle až do zakončení, Slavíček se proti něm vytáhl zákrokem betonem.
     
    05:04
    Obrovský závar před vlastní brankou musela řešit Kometa. Olomoučtí obléhali hostující brankoviště, ale ani Beier, ani po něm Horák puk za záda gólmana nedostali.
     
    03:52
    Jihomoravané podruhé během chvilky vyhodili na zakázané uvolnění. Přestože jeden z čárových signalizoval pokračování ve hře, ten druhý odpískal icing. Trenér Komety si pak marně stěžoval u hlavního sudího.
     
    03:10
    Hosté několik desítek vteřin po přečkaném oslabení sami zahrozili. Do úniku se dostal Čejka, který ale tísněný domácího brankáře neprostřelil. Vzápětí se k dorážce dostal mezi kruhy Kratochvíl, proti jehož střeleckému pokusu zasáhl gólman Mory pravým betonem.
     
    02:27
    Hanáci během dvouminutové početní výhodě prakticky neohrozili hostující branku. Jihomoravané se úspěšnými výhozy ubránili a nyní jsou na ledě v plném počtu.
     
    00:27
    Sedláček (KOM) ve středním pásmu tvrdým způsobem poslal k ledu Hajšmana. Tento zákrok neunikl pozornosti hlavním sudím, kteří hráče Komety posílají na dvě minuty ven.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Pospíšil (Šoustal) – Zabloudil M., Kališ, Kolovratník, Štreit, Metelka, Galvas, Beutl, Škoda – Heža, Spurný, Hajšman, Jeklič M., Zabloudil Z., Horák J., Marek, Říčka, Husták, Malý, Beier, Kuba (C).

    HC Kometa Brno: Slavíček (Krček) – Petrla, Trnka, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl (C), Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Doležel, Doleček.
     
    HC Olomouc

    Hanáci jsou na tom v tabulce podobně. Na svého soupeře ztrácí ze čtvrté příčky jen tři body. Dá se tedy říct, že se bude jednat o tzv. zápas o šest bodů. Olomouckým hokejistům se v posledních týdnech také velmi daří. Z šesti zápasů mužstvo trenéra Tomajka jen jedinkrát ztratilo.

    V dresu Kohoutů se nejvíce daří Janu Štefkovi, který se postaral o čtyři branky a při sedmi asistoval. Nejlepším střelcem mužstva je se šesti přesnými zásahy Matic Jeklič (6+2).
     
    HC Kometa Brno

    Hokejisté z největšího moravského města momentálně okupují třetí pozici východní skupiny. Během čtrnácti zápasu uhráli svěřenci trenéra Moskala celkem 26 bodů. V posledních kolech se navíc jeho svěřencům daří, na své konto přidali Brňané tři výhry v řadě, přičemž v každém z těchto zápasů inkasovali pouze jednou.

    Nejproduktivnější hráči brněnské Komety jsou se čtrnácti kanadskými body Tomáš Havránek (6+8), Aleš Heinrich (6+8) a Robert Havlát (5+9).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 15. kola nejvyšší soutěže staršího dorostu, ve kterém se střetne Olomouc s Kometou Brno. Utkání začíná v 17:30.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 12. Havlát (Hasoň, Čejka), 19. Havránek (Heinrich), 54. Hasoň (Havlát, Čejka)


    HC Olomouc: Pospíšil (Šoustal) – Zabloudil M., Kališ, Kolovratník, Štreit, Metelka, Galvas, Beutl, Škoda – Heža, Spurný, Hajšman, Jeklič M., Zabloudil Z., Horák J., Marek, Říčka, Husták, Malý, Beier, Kuba (C).
    HC Kometa Brno: Slavíček (Krček) – Petrla, Trnka, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl (C), Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Doležel, Doleček
    bahis siteleri