San Jose – Buffalo 1:2 (kon.) | Ottawa – New Jersey 2:3 (po pr.) | Philadelphia – Detroit 4:2 (kon.)
Montreal – NY Rangers 3:1 (kon.) | NY Islanders – Dallas 7:5 (kon.) | Toronto – Boston 1:4 (kon.)
St. Louis – Chicago 3:2 (kon.) | Minnesota – Tampa 7:2 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 0:3 (kon.)
Arizona – Florida 2:1 (po pr.) | Calgary – Washington 1:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 2:1 (po pr.)
Los Angeles – Columbus 5:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
New York Rangers
Neděle 26.10.2014, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:35
    Před Girardim zívala odkrytá levá polovina branky, Price se ale včas k ní dokázal vrátit, zamezil brance a Montreal vyhodil!
     
    58:05
    Alain Vigneault povolal Henrika Lundqvista na střídačku!
     
    51:53
    Následně sehráli skvělou akci Gallagher s Paciorettym, přičemž druhý jmenovaný se baseballově pokusil sklepnout puk do branky, místo druhého gólu ale poslal kotouč mimo!
     
    51:16
    Price opět zazářil! St. Louis se dostal do úniku 2 na 1, jenomže trefil jen domácího brankáře, který následně pokryl i Zuccarellovu dorážku z další vyložené pozice. Domácí fanoušci skandují "Carey, Carey".
    Max PACIORETTY - 3:1
     
    46:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    V momentě, kdy Brendan Gallagher odešel do kabin a Habs se tak zřejmě ve zbytku utkání budou muset obejít bez něj, našel jeho zástupce v prvním útoku Weise zpoza branky MAXE PACIORETTYHO a ten pohotovou střelou navýšil vedení Canadiens. Asistence: Dale Weise, David Desharnais.
     
    45:27
    Následně se mezi kruhy dostal ke střele z dorážky Eller a za Lundqvistem zazvonila jeho pravá tyč!
     
    44:39
    Zuccarellova střela od modré byla sražena tak, že přesunující se Price nestihl vůbec zareagovat a měl štěstí, že kotouč prosvištěl jen těsně vedle jeho levé tyče!
     
    42:39
    Pacioretty nedokázal ze vzduchu trefit puk a Lundqvist si mohl oddechnout. Toto rozhodně byla dobrá pozice!
     
    39:07
    Galchenyuk vytvořil obrovský tlak na brankovišti společně s Parenteauem a zřejmě ani Lundqvist neví, kudy se puk vykutálel a vydal se směrem pryč od branky Rangers!
     
    35:08
    Druhý útok Montrealu sehrál krásnou akci! Plekanec přenechal puk za sebe Parenteauovi, jenž ještě vyšperkoval akci ke Galchenyukovi, jenž už ale byl příliš blízko Lundqvistovi a tak aktuální stav nezměnil.
    Lars ELLER - 2:1
     
    31:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po Markovově ráně od modré se odehrála před Lundqvistem obrovská mela, snad nikdo nevěděl, kde je puk, až na LARSE ELLERA, jenž jej šikovně posunul mezi betony brankáře soupeře a vrátil domácím vedení. Asistence: Dale Weise, P.K. Subban.
     
    31:16
    Sám Brassard se po návratu z trestné lavice zapojil do hry, najel do útočného pásma a mířil do horního rohu Pricovy branky, kam ale domácí brankář nastražil lapačku a předvedl zákrok jako z učebnice!
     
    30:00
    Velmi bláznivá situace nastala poté, co se v útočné třetině dostal k puku Markov a jeho střela byla sražena do vzduchu! Čekalo se, kam kotouč dopadne, nakonec jej všichni spatřili za Lundqvistovou brankou.
     
    29:03
    Weise vjel do útočné třetiny a hledal před brankou Bourqua, jenž by mohl zakončit do skoro prázdné branky. Místo toho je na dvě minuty za sekání vyloučen Derick Brassard.
     
    27:10
    Obě osmičky nakonec skončily na ledě. Brandon Prust a Kevin Klein tak dostávají pět minut za bitku.
     
    21:59
    Eller vypálil z otočky, Lundqvist se ke kotouči nedostal, protože před ním probíhal souboj dvou hráčů a z bekhendu tak zakončoval Bourque, jenž ale nezamířil přesně!
     
    18:34
    Následně byl Zuccarello v ještě lepší pozici, jenomže trefil jen přesunujícího se Price! Výborný zákrok brankáře také na druhé straně.
     
    17:35
    Krásný zákrok Lundqvista! Tomáš Plekanec byl blízko druhé brance, jeho střelu z mezikruží ale švédský brankář bravurně schoval do své lapačky, zákrok to přitom nebyl vůbec jednoduchý.
    Carl HAGELIN - 1:1
     
    17:07
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté se pak vrátili do útočného pásma. Girardi nahodil od modré, jeho tečovaný pokus Price vyrazil jen před sebe, kde byl CARL HAGELIN, jenž pohodlně doklepl puk do odkryté branky. Asistence: Dan Girardi, Anthony Duclair.
    Tomáš PLEKANEC - 1:0
     
    12:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to byla obrovská chyba Rangers a hlavně Ryana McDonagha, jenž se jako poslední bránící hráč vydal po hlavě za pukem a u mantinelu jej nezískal. Pacioretty s TOMÁŠEM PLEKANCEM pak ujeli do přečíslení dvou proti Lundqvistovi, zakombinovali si a Plekanec pak lehce doklepl puk za ležícího Lundqvista. Taková oslabení se fanouškům Habs musí líbit. Asistence: Max Pacioretty.
     
    11:22
    Rangers dlouho bojovali v rohu útočné třetiny a nakonec si vysloužili přesilovku. Za držení je vyloučen Manny Malhotra, tedy hráč, na nějž dnešní jubilant Michel Therrien při oslabení hodně spoléhá.
     
    09:33
    Klein dostal pořádně nabito asi dva metry za útočnou modrou čárou a vypálil přesně do míst, kam padal Jemelin! Ten sice nedovolil, aby puk prošel na Price, zato to ale pořádně schytal. Naloženo navíc při střetu s Brassardem dostal i Subban, jenž se po úderu hokejkou držel v obličeji.
     
    09:05
    Pacioretty měl dvakrát na hokejce gól! Prvně ne úplně ideálně trefil přihrávku Desharnaise, potom zase při dorážce na brankovišti ztratil stabilitu a Lundqvist vše vyřešil přikrytím kotouče. Následuje reklamní pauza.
     
    08:10
    Lundqvist poprvé musel pořádně vykopnout svůj pravý beton! Plekanec se otočil s pukem v útočné třetině a pak mířil nebezpečně po ledě. Brankář hostí zasáhl.
     
    05:18
    Gilbertova střela přišla až po hvizdu rozhodčích. Na dvě minuty za nedovolené bránění je vyloučen Dale Weise, jenž před brankou srazil Moora a poté jej přidržel u ledu.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 13. Plekanec (Pacioretty), 32. Eller (Weise, Subban), 47. Pacioretty (Weise, Desharnais) – 18. Hagelin (Girardi, Duclair)


    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Subban, Jemelin, Gilbert, Markov, Weaver, Tinordi – Gallagher, Desharnais, Pacioretty – Parenteau, Plekanec, Galchenyuk – Weise, Eller, Bourque – Moen, Malhotra, Prust
    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Girardi, McDonagh, Klein, Staal, Hunwick, Moore – Nash, Hayes, Kreider – St. Louis, Brassard, Zuccarello – Duclair, Moore, Hagelin – Stempniak, Mueller, Glass

    Rozhodčí: Hebert, O'Halloran – Morin, Racicot
    bahis siteleri