Tisková konference před 41. Podještědským derby (kon.)
konec
Tisková konference před 41. Podještědským derby

Pondělí 27.10.2014, 10:10Tiskové konference
     
    Tímto se s vámi z tiskové konference loučím a těším se na viděnou u dalších přenosů. (10:35:36)
     
    Nezbývá než si počkat, jak dopadne derby v nedělním utkání na hřišti. Duel je sice lehce zastíněn soubojem Sparty a Plzně, který se uskuteční ve stejném kole, i tak se ale bude jistě jednat o velmi zajímavý zápas.
     
    Tiskový mluvčí Lukáš Váňa nyní dává prostor k individuálním rozhovorům s hráči, čímž je tisková konference pomalu ukončena.
     
    Nyní je představena trofej, kterou bude předávat hejtman vítězi derby. O její výrobu se postarala společnost Preciosa a. s.
     
    Kapitán FK Baumit Jablonec, Tomáš Hubschman: "Přál bych Liberci, aby se dostal z nepříznivých výsledků, ale my se budeme stoprocentně pokoušet překazit černou sérii Jablonce na hřišti Liberce a budeme chtít vyhrát."
     
    Kapitán FC Slovan Liberec, Jiří Fleišman: "Pár derby jsem již odehrál a všichni v kabině se na ně vždy těšíme. Nás ještě čeká pohárové utkání, ale v hlavě už derby samozřejmě máme. Výsledkově se nám příliš nedaří, potřebujeme tedy nutně zvítězit a půjdeme do něj naplno."
     
    Trenér FK Baumit Jablonec, Jaroslav Šilhavý: "Pro mě bude samozřejmě celé utkání velmi pikantní, protože jsem v Liberci velmi dlouho působil. Ale nyní věřím, že právě náš tým bude tím prvním, který na hřišti Slovanu zvítězí."
     
    Trenér FC Slovan Liberec, Samuel Slovák: "Veškerá derby jsem měl vždy rád už jako hráč, stejné je to pak jako trenér. Vždy jsou to velmi zajímavá utkání a já věřím, že se diváci mají na co těšit."
     
    Generální ředitel FK Baumit Jablonec, Petr Doležal: "Na hřišti to bude jistě v neděli tvrdý boj, nicméně mimo něj bychom rádi spolupracovali na některých cílech, hlavně pak na tom, aby vše proběhlo bezpečně."
     
    Ředitel klubu FC Slovan Liberec, Libor Kleibl: "S příchodem nového generálního ředitele Jablonce bylo možné znovu obnovit tradici prezentovaného Podještědského derby. Za to jsem velice rád."
     
    Hejtman Martin Půta: "Rozhodli jsme se, že jako hejtman převezmu nad utkáním záštitu. Druhého listopadu na derby rozhodně budu, nicméně nemohu prozradit, kterému klubu budu fandit. Po utkání pak bude vítěznému celku předána trofej, která byla pro tuto příležitost připravena."
     
    Hejtman Martin Půta: "Ještěd je vidět z obou stadionů a je tedy ideálním symbolem Podještědského derby. Jedná se o derby dvou rivalů, ale také dobrých sousedů. Věřím, že na utkání přijde mnoho diváků, kteří navíc budou slušní, a podaří se, aby byl fotbal společenskou událostí. Byl bych rád, kdybych mohl vzít na zápas i dcery a zároveň se nemusel bát, co tam uslyší."
     
    Jsou představeni aktéři tiskové konference – kromě hejtmana Martina Půty jsou přítomni za Jablonec generální ředitel Petr Doležal, trenér Jaroslav Šilhavý a kapitán Tomáš Hübschman, za Liberec pak ředitel klubu Libor Kleibl, trenér Samuel Slovák a kapitán Jiří Fleišman.
     
    Úvodní slovo si vzal tiskový mluvčí Slovanu Liberec, Lukáš Váňa, který všechny přítomné přivítal. Na televizní obrazovce je prezentováno, představující derby.
     
    Na místo dorazil také poslední účastník, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, konečně se tedy schyluje k zahájení.
     
    Nakonec je hlášeno přibližně desetiminutové zpoždění, uvidíme, zda se včas podaří doladit technické záležitosti.
     
    Představitelé obou klubů jsou již na místě, mělo by se tedy snad začít včas.
     
    Tiskové konference se zúčastní vrcholní představitelé obou klubů (generální ředitelé, trenéři i kapitáni) a zároveň i hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který nad Podještědským derby převzal záštitu.

    Náplní tiskové konference bude vedle prezentace obvyklých sportovních cílů také představení společné kampaně a dalších detailů souvisejících s projektem „Podještědské derby“.

    Dominik Jakubec

    bahis siteleri