CSKA Moskva – Zenit 0:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
0:1 (0:1)
FK Zenit Petrohrad
Sobota 01.11.2014, 14:00 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den u ruské fotbalové ligy. Dnes je na programu pouze jediný zápas, a to mezi týmy CSKA Moskva a FK Zenit Petrohrad.
     
    CSKA Moskva

    Armádní celek je po jedenácti odehraných utkáních na druhém místě tabulky a se ziskem 25 bodů ztrácí čtyři body na svého dnešního soupeře. Tým drží šestizápasovou šňůru, ve kterých se jim podařilo bodovat. Vítězství minulý týden přerušila remíza 3:3 na trávníku Ufy, takže dnes by CSKA rádo využilo domácího prostředí a porazilo velkého rivala.

    Posledních pět ligových duelů

    CSKA – Arsenal Tula 2:1
    CSKA – Lokomotiv Moskva 1:0
    Ural – CSKA 3:4
    CSKA – Kubaň Krasnodar 6:0
    Ufa – CSKA 3:3
     
    Zenit Petrohrad

    Domácí jsou lídrem soutěže a navíc ještě nepoznali hořkost porážky. Naposledy sílu Zenitu poznala Mordovia Saransk, která v Petrohradu schytala výprask 5:0. Domácí udeřili po přestávce a všechny úspěchy zaznamenali mezi 50. a 70. minutou. Dnes nás tedy čeká souboj dvou úspěšných, takže to slibuje velice kvalitní podívanou.

    Posledních pět ligových duelů

    Zenit – Dinamo Moskva 3:2
    Rostov – Zenit 0:5
    Zenit – Spartak Moskva 0:0
    Krasnodar – Zenit 2:2
    Zenit – Mordovia Saransk 5:0
     
    Poslední vzájemné souboje

    V loňském ročníku ruské ligy se vždy radoval domácí tým. Nejprve Zenit porazil CSKA 2:0, v odvetě se moskevskému týmu podařila odplata a CSKA zvítězilo 1:0.
     
    Rozhodčí

    Hlavním rozhodčím tohoto utkání bude Alexandr Jegorov, kterému budou na pomezí pomáhat Alexej Širjajev a Alexej Luněv.
     
    Zápas v Areně Chimki začne ve 14 hodin, takže si určitě na tento brzký odpolední čas udělejte volno a buďte u našeho přenosu. Jste k němu zváni.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Natcho, Wernbloom – Milanov, Jerjomenko, Dzagojev – Musa.
    Náhradníci: Čepčugov – Nababkin, Černov, Tošić, Jefremov, Cauņa, Vitinho, Bazeljuk, Doumbia.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Anjukov, Garay, Lombaerts, Criscito – García, Witsel – Hulk, Danny (C), Rjazancev – Keržakov.
    Náhradníci: Malafejev – Neto, Rodić, Mogilevec, Šatov, Timoščuk, Šejdajev, Jevsejev, Solovjev, Aršavin, Rondón, Zujev.

    Rozhodčí: Alexandr Jegorov – Alexej Širjajev, Alexej Luněv.
    Právě probíhá rozcvička.

     
    -11
    Po rozcvičení se oba celky odebraly do svých šaten.
     
    -1
    Obě základní jedenáctky jsou připraveny v tunelu.
     
    -1
    Hlavní sudí Jegorov přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Zenitu Petrohrad, kteří se s míčem přesunuli na vlastní polovinu, kde obránci kombinovali mezi sebou. Poté hosté vsadili na dlouhý míč za obranu, před kterým se domácí tým sice ubránil, ale Zenit bude zahrávat rohový kop.
     
    1
    Zenit Petrohrad rozehrál rohový kop nakrátko, ale za krátkou chvíli o míč přišel. Nyní jsou tak u balonu domácí hráči, kteří se postupně přesouvají na soupeřovu polovinu.
     
    2
    Hosté však rozehrávku aktivně napadají, a tak to mají domácí fotbalisté složité. S balonem se sice dostali na soupeřovu polovinu, ale poté balon skončil v zámezí. CSKA rozehrálo a za malou chvíli o míč přišlo.
     
    3
    Hulk rozjel útočnou akci, ale hosté branku soupeře neohrozili, protože Danny si nerozuměl s Keržakovem. Po nepřesné přihrávce se balon přestěhoval na kopačky domácích hráčů.
     
    4
    Dobře se uvolnil Musa, jenž si řekl o přihrávku, ale ta se k němu nedostala, protože soupeř stačil rychle zareagovat.
     
    5
    Přesnou přihrávku obdržel Dzagojev a poté ze své kopačky vyslal skákavou střelu k levé tyči, avšak brankář Lodygin zasáhl na jedničku a svůj tým podržel.
    Dzagojev vysílá skákavou střelu
     
    6
    Protože Lodygin vyrazil míč na rohový kop, tak domácí tým dostal výhodu standardní situace, ale branku soupeře neohrozil.
     
    6
    Hosté vyrazili do protiútoku a snažili se odcentrovat balon před branku, ale dobře zasáhl V. Berezuckij, který odvrátil míč na rohový kop.
     
    7
    CSKA se před rohovým kopem sice ubránilo, ale pouze za cenu dalšího rohového kopu.
     
    7
    I tentokrát se domácí tým ubránil, avšak hosté vydrželi u balonu a vybojovali další rohový kop.
     
    7
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Na centrovaný balon si vyskočil hlavičkující Witsel, ale jeho pokus hlavou orazítkoval pouze tyčku. Nicméně balon se odrazil přesně do těch míst, kde stál JAVI GARCÍA, jenž přesnou trefou z bezprostřední blízkosti uklidil míč do odkryté brány.
    Javi GARCÍA - 0:1
     
    10
    Fernandes fauloval ve středu hřiště, ale rozhodčí nechal hru pokračovat. Hosté rozehráli a postupně se přesunuli na soupeřovu polovinu, avšak tam přišla nepřesnost v přihrávce a balon skončil v zámezí.
     
    12
    Fernandes obdržel na pravém křídle těžkou přihrávku, ale poradil si zkušeně a míč zastihl ještě na hrací ploše. Poté zapojil do hry Milanova, který se snažil přihrát před branku, ale přes bránícího protihráče se neprosadil. Vypadalo to, že domácí tým bude zahrávat rohový kop, ale jako poslední se balonu dotkl Milanov, takže následuje odkop od branky.
     
    14
    Faulovaný byl jeden z domácích fotbalistů, a tak bude CSKA zahrávat standardní situaci.
     
    14
    Rozhodčí ještě posouvá zeď.
     
    15
    Volný přímý kop si vzal na starost Natcho, který odcentroval balon do vápna, avšak našel pouze bránícího protihráče, a tak se nikdo z domácích fotbalistů ke střele nedostal.
     
    16
    Hulk se prezentoval zajímavým centrem do vápna, kde se ke střele dostal Rjazancev, avšak jeho pokus byl nepřesný a mezi tři tyče se nevešel.
     
    17
    Faulovaný byl Hulk, kterého Wernbloom držel při zemi a snažil se mu vzít míč. Rozhodčí po pár vteřinách hru přerušil a Hulk se velmi zlobil, že sudí nepískal již dříve.
     
    19
    Hosté se prezentovali zajímavým centrem před branku, ale ze všech hráčů nejvýše vyskočil Akinfejev, jenž prudký centr vyboxoval do bezpečí.
     
    20
    Zenit se velmi jednoduše dostal do vápna soupeře a skoro se probojoval ke střele, ale na poslední chvíli zasáhl jeden z obránců, který odkopl balon na rohový kop.
     
    21
    Fotbalisté Zenitu ze standardní situace nic nevytěžili, ale zůstali u míče. Hulk parádně obešel své protihráče a dostal se až do velkého vápna, kde posunul balon na svého spoluhráče, ale ten nepochopil úmysl a celou akci pokazil.
     
    21
    Po delší době se na soupeřovu polovinu vydal domácí tým, ale nic výrazného se nestalo. Pozdravnou střelu ze své kopačky vyslal Natcho a Lodygin tento pokus v pohodě zlikvidoval.
     
    23
    Fotbalisté CSKA měli míč na kopačkách, ale pak o něj přišli a Wernbloom se ho snažil získat zpět, ale pomohl si faulem. Rozhodčí neváhal a ze své kapsičky vytasil žlutou kartu.
     
    24
    Na druhé straně fauloval Rjazancev a domácí tým měl výhodu standardní situace, avšak z volného přímého kopu hráči CSKA nic nevytěžili.
     
    25
    Keržakov obdržel přihrávku a snažil se obehrát své protihráče, avšak Ignaševič si počínal nedovoleně a Keržakova poslal k zemi. Následuje standardní situace pro Zenit.
     
    26
    K centrovanému míči se snažil dostat Lombaerts, ale balon ve vzduchu netrefil.
     
    28
    Nyní mají fotbalisté horší viditelnost, protože fanoušci CSKA zapálili slušný počet světlic a dýmovnic.
     
    29
    Na pravém křídle se dobře uvolnil Fernandes, který později přihrál Dzagojevovi, ale ten na hranici vápna umotal sám sebe a ke střele se nedostal.
     
    29
    Hosté vyrazili do protiútoku, ale ten jim nevyšel, protože si Keržakov nepohlídal ofsajd.
     
    31
    Hra je přerušena, na trávníku zůstal ležet jeden z domácích fotbalistů.
     
    31
    Faulovaným hráčem byl Wernbloom, ale už je v pořádku a pokračuje se ve hře.
     
    32
    Domácí tým se snažil vytvořit si zajímavou šanci, ale ta byla pro ofsajd přerušena. Rozehrávat tak bude Zenit Petrohrad.
     
    33
    Držení míče: CSKA Moskva 44% – 56% Zenit Petrohrad.
     
    35
    Zatím sledujeme celkem opatrné utkání, ve kterém je Zenit Petrohrad mírně aktivnější, ale vyložené šance k vidění nejsou. Zajímavosti byly vidět pouze v úvodu, kdy se zajímavou střelou prezentoval Dzagojev a poté García a jeho gól.
     
    37
    Fernandes fauloval a hosté dostali výhodu standardní situace, ale z volného přímého kopu nic nevytěžili. Domácí tým centrovaný balon odvrátil do bezpečí.
     
    38
    Hra je přerušena, na trávníku zůstal ležet Witsel a potřebuje ošetřit.
     
    39
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.
     
    40
    Witsel je ošetřován za postranní čarou, ale vypadá to, že bude v pořádku.
     
    40
    Nyní už Witsel pobíhá po hřišti a je v pořádku.
     
    41
    Domácí tým se s míčem dostal sice na soupeřovu polovinu, ale protože hosté rozehrávku aktivně napadali, tak fotbalisté CSKA o balon přišli.
     
    42
    CSKA zahrávalo volný přímý kop, ale branku soupeře neohrozilo, protože dobře zasáhl jeden z obránců, který odhlavičkoval balon na rohový kop.
     
    43
    K centrovanému míči se dostal hlavičkující Ignaševič, avšak jeho pokus byl nepřesný a skončil nad brankou. Stav skóre se tak v závěrečných minutách prvního poločasu nemění.
     
    44
    Witsel zastavil rozběhnutého protihráče a pomohl si faulem. Rozhodčí neváhal a okamžitě vytasil žlutou kartu.
     
    45
    CSKA bude zahrávat volný přímý kop zhruba z 26 metrů.
     
    45
    Standardní situaci si vzal na starost Natcho a rozhodl se o přímou střelu, která jen těsně minula levou tyč.
    Natcho těsně minul levou tyč
     
    45
    První poločas bude nastaven o 1 minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: CSKA Moskva 52% – 48% Zenit Petrohrad.
    Střely celkem: CSKA Moskva 5:3 Zenit Petrohrad.
    Střely na branku: CSKA Moskva 2:1 Zenit Petrohrad.
    Střely mimo branku: CSKA Moskva 3:2 Zenit Petrohrad.
    Rohové kopy: CSKA Moskva 2:5 Zenit Petrohrad.
    Žluté karty: CSKA Moskva 1:1 Zenit Petrohrad.
    Zákroky brankářů: CSKA Moskva 0:2 Zenit Petrohrad.
     
    Hlavní rozhodčí Jegorov ukončil první poločas za stavu 0:1, v neprospěch CSKA. Prozatím jsme sledovali opatrné utkání, ve kterém příliš šancí k vidění nebylo. Zenit si vypracoval pouze jednu střelu na branku a dokázal ji proměnit, mezi střelce se zapsal García. Doufejme, že poločas druhý bude pohlednější a ofenzivnější.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Georgi Milanov, přichází Seydou Doumbia.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli domácí fotbalisté, kteří prohrávají 0:1 a pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk, tak budou muset svůj výkon zlepšit.
     
    47
    Domácí tým si vytvořil zajímavou šanci, ale Musa si nepohlídal ofsajd, a tak rozhodčí hru přerušil. To je velká škoda, protože CSKA se připravilo o hodně.
     
    49
    Dobře se uvolnil Doumbia, který si správně pohlídal ofsajd, ale přihrávka od spoluhráče byla velmi nepřesná, a tak se Doumbia do zakončení nedostal.
     
    50
    Zenit zahrával rohový kop, ale gólově se neprosadil Ke střele se sice dostal García, ale brankář Akinfejev si poradil.
     
    51
    Na druhé straně se do zakončení dostal Jerjomenko, ale i Lodygin byl úspěšný.
     
    51
    Jako další se ke střele prodral Natcho, ale ani jeho pokus gólem neskončil, atak ses stav skóre v 51. minutě nemění.
     
    52
    Jerjomenko znovu v šanci, ale ani tentokrát mu brankář Lodygin balon za záda nepustil.
     
    55
    Domácí tým zahrával rohový kop, ale branku soupeře neohrozil, protože hosté se ubránili na jedničku.
     
    56
    Faulovaný byl Doumbia, a tak budou rozehrávat hráči CSKA.
     
    57
    Criscito zahrál rukou a rozhodčí mu za tento nedovolený zákrok udělil žlutou kartu.
     
    58
    Domácí tým měl výhodu standardní situace, ze které vytěžil další standardní situaci, tentokrát rohový kop.
     
    58
    Nicméně hráči CSKA se ke střele nedostali, a tak mohl zůstat Lodygin klidný.
     
    59
    S nepříznivým stavem se snažil něco udělat Musa, ale štěstí mu nepřálo, a tak CSKA stále prohrává 0:1.
     
    61
    Fotbalisté CSKA si dokázali vytvořit více šancí, ale ani jednu nedokázali proměnit. Brankář Lodygin zasahoval zatím čtyřikrát, zatímco Akinfejev pouze jednou. Nicméně hosté vedou a to je podstatné.
     
    62
    Natcho dostal přihrávku do vápna, odkud vystřelil, ale dobře postavený protihráč mu jeho pokus zablokoval.
     
    62
    Jako další se ke střele dostal Doumbia, ale brankář Lodygin zasáhl na jedničku a svůj tým znovu podržel.
     
    63
    Překvapivou střelu asi z 25 metrů vyslal Natcho, ale brankář Lodygin zasáhl i tentokrát úspěšně, ale střelecký pokus zlikvidoval až na druhý pokus.
     
    63
    Hra je přerušena, protože Criscito potřebuje ošetřit.
     
    64
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.
     
    65
    Dzagojev ze své pravačky vyslal prudkou ránu, ale protihráč ji tečoval a balon branku těsně minul. Domácí tým bude zahrávat rohový kop.
    Tečovaná střela Dzagojeva
     
    65
    Criscito už se vrátil a pokračuje ve hře, ale domácí CSKA z rohového kopu nic nevytěžilo.
     
    66
    Domácí tým podnikl útočnou akci, ale ta byla přerušena, protože jeden z fotbalistů uvízl v ofsajdu.
     
    67
    Hulk zahrával volný přímý kop a prezentoval se zajímavým centrem, avšak Witsel hlavičkoval nepřesně.
     
    67
    Také García se dostal ke střele hlavou, ale i jeho pokus byl nepřesný.
     
    71
    Ke střele se dostal Danny, ale brankář Akinfejev mohl zůstat klidný, protože Danny pálil velmi nepřesně.
     
    72
    Keržakov byl potrestán žlutou kartou a fotbalistům Zenitu se to vůbec nelíbí, ale rozhodčí má svůj názor.
     
    74
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Alexandr Rjazancev, přichází Oleg Šatov.
     
    75
    Domácí hráči dostali výhodu rohového kopu, ale ze standardní situace svého soupeře neohrozili. Druhý poločas je velmi nezáživný a skoro nic důležitého se neděje. Sledujeme hodně bojovný výkon.
     
    77
    Domácí tým podnikl útočnou akci podél pravé postranní čáry a Doumbia pak chystal parádní přihrávku před branku, kam si nabíhal Musa, ale na poslední chvíli zasáhl jeden z obránců a balon odehrál na rohový kop.
    Doumbia a jeho zblokovaná přihrávka.
     
    78
    Ani tentokrát fotbalistům CSKA rohový kop k ničemu nepomohl, a tak se stav skóre v 78. minutě nemění.
     
    78
    Hra je přerušena, brankář Lodygin má nějaké potíže a potřebuje ošetřit.
     
    79
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.
     
    81
    Domácí tým se snaží s nepříznivým stavem něco udělat, ale štěstí dnes CSKA prostě nepřeje. Nyní zahrávali domácí fotbalisté rohový kop, ale branku soupeře neohrozili.
     
    83
    Witsel potřebuje ošetřit, a tak je hra přerušena.
     
    84
    Po přerušení se pokračuje ve hře.
     
    84
    Podél pravé postranní čáry obešel Fernandes vše, co mu stálo v cestě a poté přihrál na velké vápno, avšak jeho spoluhráč zazmatkoval a připravil se o dobrou pozici. K odraženému balonu se pak dostal Natcho, ale toho poslal protihráč k zemi a domácí tým se dožadoval pokutového kopu, avšak marně.
    Měl sudí pískat penaltu?
     
    84
    Witsel se vrátil zpět na trávník.
     
    86
    Podle sudího Ščennikov fauloval, a tak mu udělil žlutou kartu. Nicméně z opakovaného záběru jsme mohli vidět, že Ščennikov se svého protihráče vůbec nedotkl.
     
    88
    Fotbalisté Zenitu se dostali na soupeřovu polovinu a snažili se poslat míč před branku, avšak dobře zasáhl protihráč. Hosté tak dostali výhodu rohového kopu.
     
    88
    Na zadní tyči se uvolnil Danny, před kterým zívala branka, ale Danny z bezprostřední blízkosti míč mezi tři tyče nedotlačil.
     
    89
    Na druhé straně se do zakončení dostal Dzagojev, ale ten mířil přesně, avšak gólu se nedočkal.
     
    90
    Na druhé straně se v šanci ocitl Hulk, ale ani jeho pokus gólem neskončil.
     
    90
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Georgij Ščennikov, přichází Zoran Tošić.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 4 minuty.
     
    90+1
    Střídají také hosté: ze hřiště odešel Danny, nahradil ho Timoščuk.
     
    90+2
    Fernandes se snažil odcentrovat balon před branku, ale bránící protihráč odehrál balon na rohový kop. Nicméně CSKA ze standardní situace nic nevytěžilo a v závěru utkání stále prohrává 0:1.
     
    90+4
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Hulk, přichází Luís Neto.
     
    90+5
    U rohového praporku fauloval Fernandes a rozhodčí mu nedovolený zákrok odpískal.
     
    90+5
    Fotbalisté Zenitu rozehráli nakrátko a ani se o nic nesnažili, nejspíš chtějí v klidu dohrát.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí Jegorov ukončil dnešní zápas, ve kterém CSKA podlehlo Zenitu, a to v poměru 0:1. O jedinou branku se postaral už v 7. minutě García, jenž se dostal k odraženému balonu a z bezprostřední blízkosti ho dotlačil mezi tři tyče. Ve druhém poločase byli aktivnější domácí hráči, kteří se snažili něco udělat s nepříznivým stavem, ale štěstí jim nepřálo. Tříbodový zisk si tak na své konto připisuje Zenit Petrohrad. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (15:58:36)

    Lucie Rapantová

    Branky: 7. García

    Karty:   23. Wernbloom (CSK), 86. Ščennikov (CSK) – 44. Witsel (PET), 57. Criscito (PET), 72. Keržakov (PET)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:6.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov (90. Tošić) – Natcho, Wernbloom – Milanov (46. Doumbia), Jerjomenko, Dzagojev – Musa.
    Náhradníci: Čepčugov – Nababkin, Černov, Tošić, Jefremov, Cauņa, Vitinho, Bazeljuk, Doumbia.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Anjukov, Garay, Lombaerts, Criscito – García, Witsel – Hulk (90+4. Neto), Danny (C) (90+1. Timoščuk), Rjazancev (74. Šatov) – Keržakov.
    Náhradníci: Malafejev – Neto, Rodić, Mogilevec, Šatov, Timoščuk, Šejdajev, Jevsejev, Solovjev, Aršavin, Rondón, Zujev.

    Rozhodčí: Alexandr Jegorov – Alexej Širjajev, Alexej Luněv
    bahis siteleri