Nominační TK před utkáním s Islandem (kon.) | TK k Halovému Mistrovství Evropy 2015 (kon.)
Tisková konference AC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference ŠK Slovan Bratislava (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha

Středa 05.11.2014, 17:00Tiskové konference
     
    To je z tiskové konference Sparty před zítřejším utkáním vše, v 18:30 začne tisková konference zástupců slovenského celku. (17:18:43)
     
    Jaký je stav předprodeje lístku a jestli bude u odděleného sektoru větší počet pořadatelů?

    O. Kasík: Očekávaná návštěva je patnáct tisíc fanoušků. K druhé otázce jsme snížili kapacitu na zítřejší utkání volným pásmem mezi vlajkonoši Slovanu Bratislava a našimi fanoušky. V tom sektoru budou připraveni pořadatelé. K tomu i mezi sektorem Slovanu a ostatními sektory budou dvojí zátarasy na ochozech i za ochozy stadiónu.
     
    Zítra budou v Praze M. Platini i Pavel Nedvěd na losu ME do 21 let, budou nějaká vyšší bezpečnostní opatření směrem k tomu?

    O. Kasík: Podle mých informací se některé oficiality k losu ME do 21 let budou překrývat se zápasem a nemám informace, že by měl navštívit toto utkání.
     
    Bude zvýšená bezpečnost, když vám hrozí uzavření zápasu?

    O. Kasík: Zápas byl ihned po losu zařazený do koše s nejvyšší mírou rizika. Na zápas se tak připravujeme delší dobu, jsme domluveni na spolupráci s bezpečnostními složkami a i věříme, že náš stadion je na takový zápas připraven.
     
    Opíráte se o svoji domácí bilanci v pohárech, kde jste letos suverénní?

    V. Lavička: I tento fakt vnímáme a rádi bychom tu úspěšnou šňůru výsledků prodloužili zítra večer. Věřím, že to bude i s podporou a slušným fanděním našich fanoušků.
     
    Jak to vypadá se zraněnými hráči a nebude někdo k dispozici oproti zápasu v Plzni?

    V. Lavička: Aktuálně náš kádr by se neměl příliš lišit od posledního zápasu v Plzni. Ti hráči, kteří se vracejí po zranění, tak jejich start není příliš pravděpodobný. Mám na mysli hráče jako Josef Hušbauer, Michal Breznaník, Patrik Schick a Martin Nešpor.
     
    Říkal jste, že ten zápas v Plzni by neměl rozmetat nic dobrého, co se vám povedlo a zda-li na to má stejný názor vedení?

    Byl tam samozřejmě kritický pohled po zápase v Plzni, byly tam naše chyby, díky kterým soupeř šel do dvoubrankového vedení a poznamenaly poté ten další průběh zápasu. Ale bylo by zavádějící rozmetávat všechno dobré, co se v této sezóně doposud povedlo.
     
    Můžete s Neapolí hrát zde v dalším kole již o postup, tak zda-li i tom přemýšlíte tak, že hrajete již o "mečbol"?

    V. Lavička: Zítřejší zápas bude mít jistě obrovskou důležitost a jsme si ji vědomi.
     
    Uvažujete o změnách v sestavě po zápase v Plzni?

    V. Lavička: Zápas v Plzni se nám nepovedl, zatím ale ještě nechci být konkrétnější, zda-li bude nějaká změna. Zároveň určitě ten jeden nepovedený zápas nerozmetá nic, co se nám povedlo dobrého před ním.
     
    Sázkové kanceláře vás berou jako velkého favorita, jak to vidíte vy?

    V. Lavička: Přiznám se, že se na sázkové kanceláře a sázky vůbec nedívám, nicméně souhlasím s tím, co tady David říkal, máme šest bodů a v domácím prostředí určitě jdeme do zápasu jako favorit, nicméně Slovan se určitě bude chtít nás potrápit.
     
    Další dotazy na Davida Lafatu nejsou, ten se tak jde připravit na předzápasový trénink.
     
    Mohl by Slovan být silnější na základě toho, že trenér Chovanec ten tým více poznal?

    D. Lafata: Nejspíše ano, viděli jsme na základě videa, že i změnil sestavu oproti předchozí době a zdá se, že hrají podstatně lépe.
     
    Berete roli favorita, kterou přisuzují sázkové kanceláře?

    D. Lafata: Máme šest bodů, Slovan nemá žádný a hrajeme doma, tak se role favorita nezříkáme a asi jdeme do zápasu jako favorit.
     
    Říkal jsi, že to bude jiný zápas, co tedy předpokládáš?

    D. Lafata: Už jen z pohledu krátkého působení trenéra Chovance před prvním zápasem a nestačil tak přenést své poznatky na nové mužstvo a i ve slovenské lize je již znát, že se začínají zvedat.
     
    Cítíte se sebevědoměji po výhře 3:0?

    D. Lafata: Určitě se necítíme nějak sebevědoměji, zápas byl navíc poznamenaný těmi problémy a čekáme jiný zápas než byl ten předchozí.
     
    Právě Ondřej Kasík na úvod upozorňuje příznivce, aby dorazili na stadión s dostatečným časovým předstihem, neboť budou velmi důsledné kontroly u vstupu. Navíc se zítra již nedají koupit vstupenky na utkání.
     
    Prvních deset minut této sekce bude odpovídat Lafata, dalších deset minut trenér Lavička a posledních deset minut první části tiskové konference ředitel komunikace Ondřej Kasík.
     
    Před novináře již přichází trenér pražské Sparty bVítězslav Lavička a kapitán David Lafata.
     
    Sparťané do utkání vstoupí se šesti body po třech kolech, když na úvodní prohru v Neapoli odpověděli výhrami nad Young Boys Bern a před dvěma týdny právě v Bratislavě. Výtržnostmi v hledišti zmítané utkání nakonec sparťané ovládli v druhém poločase a třemi brankami si zajistili pohodlné tři body po výhře 3:0. Slovan tak navázal na prohry v Bernu 0:5 a s Neapolí 0:2, po polovině skupiny tedy čeká nejen na získaný bod, ale také na vstřelenou branku.

    Tomáš Kohlmann