Slovensko – Německo 1:2 (kon.)
konec
Slovensko
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Německo
sk Sobota 08.11.2014, 16:15 • Olympia Eissstadion, Mníchov • Německý pohár
Partner:
     
    59:40
    Na dvakrát sa Slovákom nepodarilo dostať sa do útočnéo pásma, do tretice to našim chklapcom už vyšlo a z vrcholu pravého kruhu strieľal nebezpečne Vladimír Dravecký, ktorého strelu ale Pielmeier zblokoval hokejkou na ochrannú sieť.
     
    56:20
    Pred domácou bránou inkasoval tvrdý úder hokejkou do tváre Rastislav Dej, ktorého nešťastne zasiahol z otočky obranca Krupp. Zrejme preto, že pred pár minútami arbitri nepotrestali Sýkorov faul, tak ani tentokrát sa vylučovať nebude.
     
    55:37
    Slovensko dalo gól!
    Nemci nás počas celého trvania tretej tretiny držali v našom pásme, ale napokon sme sa dokázali dostať na dlhší čas do útočnej tretiny aj my a prudkou strelou z medzikružia znižuje na rozdiel jedného gólu ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencia: Michael Vandas.
     
    52:20
    Jan Sýkora neúmyselne trafil na obrannej modrej čiare hokejkou do tváre Kaia Hospelta a hlavný arbiter sa radí s videorozhodcom či bude Sýkora vylúčený alebo nie. Napokon sa rozhodlo, že slovenský útočník za tento zákrok trest nedostane. Rozhodcovia pochybili a Nemci sa môžu právom cítiť ukrátený o presilovú hru 2+2, pretože Hospeltovi sa na tvári objavila aj krv, čo by automaticky znamenalo vyšší trest.
     
    47:35
    Patrick Reimer si vybojoval puk na útočnej modrej čiare a následne sa snažil položiť si Čiliaka na ľad a prekonať ho blafákom. Našemu gólmanovi napokon nehrozilo žiadne nebezpečenstvo, pretože Reimer svojou strelou minul slovenskú bránu.
     
    39:20
    Nemecko dalo gól!
    "Keď nevieš, čo s pukom, tak vystrel!" , tak znie najznámejšie hokejové pravidlo a teraz ho dokonalo potvrdil CHRISTOPH ULMANN, ktorý z pravého krídla posielal prízemnú strieľanú prihrávku pred Čiliakovu bránu. Nanešťastie pre slovenskú reprezentáciu si puk nešťastne zrazil do vlastnej siete obranca Radek Deyl. Asistencie: Patrick Reimer, Philip Gogulla.
     
    36:10
    Christoph Ullmann sa dostal k strele i k následnej dorážke po chybe Ivana Švarneho pri prihrávke spoza brány. Marek Čiliak sa však nenechal rozhodiť a s nepríjemnými dorážkami nemeckého útočníka si poradil.
     
    34:36
    Po prihrávke spoza brány sa dostal do stopercentnej šance Thomas Oppenheimer, ktorý však našťastie pre Slovákov nedokázal zvýšiť na 0:2, pretože Čiliak svojími betónmi zasiahol včas.
     
    31:07
    Za držanie dostáva dve minúty Tomáš Marcinko, budeme hrať v oslabení.
     
    28:48
    Rastislav Dej poslal puk pred bránu jednému zo spoluhráčov, ale následne inkasoval hokejku do tváre, za čo dostáva Yannic Seidenberg dvojminútový trest – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    26:39
    Po rýchlom brejku slovenskej dvojcie sa z prečíslenia pokúšal presadiť svojou strelou Vladimír Dravecký, ale Pielmeier ho vychytal. O niekoľko sekúnd neskôr to Dravecký skúšal opäť, keď si z ľavého kruhu nakorčuľoval pred domácu bránu, kde sa snažil backhandom prepasírovať puk do siete, ale aj tentokrát mu v tom Pielmeier zabránil.
     
    22:10
    Nemci stratili puk v strednom pásme, kde ho získal Tomáš Marcinko, ktorý sa následne spolu s Michalom Vandasom dostal do prečíslenia dvoch na jedného. Druhý menovaný však strieľal sám, ale po strele z ľavého kruhu sme sa z vyrovnania netešili a k puku sa dostali domáci.
     
    10:02
    Za príliš mnoho hráčov na ľadovej ploche dostáva trest Nemecko a Slováci si zahrajú druhú presilovú hru v dnešnom stretnutí.
     
    05:30
    Nemci budú hrať v oslabení, potom čo dostal dvojminútový trest Denis Reul.
     
    02:40
    Slováci sa dostali k strele na Pielmeiera, ale nemecký brankár prikrýval puk a prerušoval hru. Po následnom buly sa Nemci nepresadili v útočnom pásme a do šance sa dostali slovenskí reprezentanti, ale Marek Viedenský trafil z tesnej blízkosti brány len konštrukciu domácej svätyne.
     
    01:38
    Nemecko dalo gól!
    Z vrcholu pravého kruhu vystrelil Patrick Reimer, ktorého strela bola stečovaná v tesnej blízkosti pred bránou. Slovenský gólman stratil puk z dohľadu a do odkrytej brány ho dokázal doraziť domáci PATRICK HAGER. Asistencia: Patrick Reimer.

    Tomáš Pajerský

    Branky a nahrávky: 56. Lapšanský (Vandas) – 2. Hager (Reimer), 40. Ullmann (Reimer, Gogulla)


    Slovensko: Čiliak (Konrád) – Valach, Mikuš, Švarný(C), Deyl, Bokroš, Kozák, Jánošík, Kotvan – Dravecký, Viedenský (A), Bakoš – Tománek, Sýkora, Marcinko(A) -Bortňák, Lapšanský, Vandas – Dej, Lušňák, Rác – Cingeľ
    Německo: Pielmeier (Endras) – Krupp, Kettemer, Krueger, Akdag, Hordler (A), Ankert, Reul, Goc – Kink, Seidenberg, Noebels – Wolf (C), Plachta, Hager – Reimer, Ullmann, Gogulla – Hospelt (A), Oppenheimer, Pietta – Buchweiser
    bahis siteleri