Japonsko – Česko 2:0 (kon.)
konec
Japonsko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Česko
Sobota 08.11.2014, 06:00 • Šin-Jokohama Skate Center, Jokohama • Baráž o postup do elitní skupiny MS žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:56
    Nakonec to vyšlo a Lucie Povová mohla vykřesat jiskřičku naděje! Na českém účtu však stále zůstává nula, Fudžimotová se teď zaskvěla.
     
    54:58
    Češky už musejí otevřít hru, proto teď přišlo japonské přečíslení. Toková ale neprostřelila českou obránkyni.
    Šiori KOIKEOVÁ - 2:0
     
    53:54
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, tohle nevypadá vůbec dobře. Japonky poprvé v zápase využívají přesilovku a šest minut před koncem vedou už o dva góly. Musíme přiznat, že dělovka od modré čáry sedla ŠIORI KOIKEOVÉ skvěle, puk přesně zaplul do horního růžku brány Peslarové – 2:0. Asistence: Hanae Kubová, Juka Hiranová.
     
    53:41
    Kateřina Mrázová (CZE) je z Ameriky zvyklá hrát tvrdě, jenže pak z toho na mezinárodní scéně občas mohou být vyloučení. Teď pyká za krosček, to není dobré.
     
    51:32
    Tohle zavánělo průšvihem! Osawaová se protáhla mezi dvěma obránkyněmi, které ji na poslední chvíli dokázaly zastavit na hranici faulu. Už jsem se lekl.
     
    49:35
    A hned se Přibylová s Manhartovou hnaly dopředu. Obě dvě ale byly v úhlu a Fudžimotová nenechala ve výstroji místo.
     
    48:25
    Teď už před sebou měla jedna z Japonek úplně prázdnou bránu, ale naše poslední obránkyně dokázala v poslední chvíli zasáhout! To bylo obrovské štěstí!
     
    47:07
    A bohužel přichází trest. Lucie Manhartová (CZE) musela zatáhnout za záchrannou brzdu a odpyká si menší trest za faul kolenem. Musíme to ubránit.
     
    47:02
    Kapitánka Alena Polenská byla další hokejistkou, která mohla vyrovnat, jenže z mezikruží ani ona nedokázala trefit bránu.
     
    46:11
    Hra se stěhuje ze strany na stranu, teď mohla skórovat Míša Pejzlová! Jenže Nana Fužimotová se nechce nechat překonat.
     
    45:34
    Na druhé straně naopak přicházejí další zaváhání v obraně, naštěstí Japonky z gólové pozice míjejí klec Peslarové.
    Neuznaný gól českého týmu
     
    41:11
    Nádherná akce a Češky už se radovaly, jenže marně! Tereza Vanišová se protáhla po pravé straně a z dorážky měla jasnou pozici Vendula Přibylová. Bohužel vyprášila jenom výstroj brankářky Fudžimotové, která přitom byla na čáře. Jestli se po odpískání dostal kotouč za ni, bylo to už pozdě.
     
    38:58
    Ještě že tak! Japonky mají přesilové hry nacvičené ještě o něco líp než my, teď přišla rychlá nahrávka mezi kruhy a okamžitá rána směr brána. Jedna z našich hokejistek ji však obětavě zblokovala do ochranné sítě.
     
    38:02
    Asi nemám, co bych Aničce Zíkové (CZE) vytknul, protihráčce šla správně do těla. Bohužel to byl zákrok mírně za hranou hokejových pravidel a jdeme do čtyř.
     
    37:40
    A taky na druhé straně přišla individuální akce. Vendula Přibylová se natlačila do výtečné pozice, bekhendem však Fudžimotovou nepřekvapila.
    Slalom a bekhend Hany Kubové
     
    37:03
    Hana Kubová předvedla velkolepý slalom. Naše obránkyně, která už byla překonaná, se ale stačila ohnat hokejkou a puk ji zezadu skvěle vypíchout.
    Žabička Kateřiny Flachsové a teč Kateřiny Mrázové
     
    36:06
    Nepříjemnou žabku Katky Flachsové tečovala Mrázová, puk se vykutálel nějakých dvacet čísel od druhé tyčky! To je smůla, už mohlo být vyrovnáno.
    Chyba v rozehrávce nás mohla přijít draho
     
    34:45
    Další obrovský námaz z naší strany, Peslarová naštěstí druhý gól nedovoluje! Tváří v tvář jí stála Ami Nakamuraová, ale nedokázala naši gólmanku překonat.
     
    33:46
    Český pohyb vede k další přesilovce! Haruna Jonejamaová (JPN) je vyloučena za podražení.
     
    33:39
    Paradoxně mohl přijít na druhé straně, Japonka před bránou naštěstí nedokázala prudký pas zpracovat.
     
    31:38
    Povedená rotace celé české pětky. Nakonec dovedla puk k Tejralové na levý kruh, která se pokoušela najít místečko u bližší tyče. Jenže nenašla.
     
    31:08
    Už zase hrajeme skvěle! Gólem to zatím neskončilo, ale vyloučením ano. Rina Takedaová (JPN) jde pykat za podražení.
    Ani Lédlová se neprosadila
     
    30:34
    Vanišová tentokrát přenechala puk Lédlové. Naše patnáctka hledala místo u druhé tyče, ale Fudžimotová zasahuje!
     
    28:24
    Nechali jsme otevřenou levou stranu, po které prchla Jonejamaová. Neměla ale jinou možnost než rychle vystřelit, a to si Peslarová pohlídala.
     
    28:09
    Právě Mrázová dostala puk na střelu, jenže z levé strany japonskou svatyni těsně minula.
    Naho TERAŠIMAOVÁ - 1:0
     
    27:06
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je obrovská smůla... Japonky svou aktivitu z posledních minut proměňují v úvodní gól zápasu. Česká defenzíva chybovala a nabídla puk Ukitaové, která od levého mantinelu vybídla nehlídanou NAHO TERAŠIMAOVOU. Ta rychlou střelou překonala Peslarovou a bohužel prohráváme – 1:0. Asistence: Rui Ukitaová.
    Zákrok Peslarové proti Iwaharaové
     
    26:15
    Skvěle Peslarová! Vrhla se pod nohy Iwaharaové, ke které se puk se štěstím přišoural. Nedostala však vůbec čas, aby pořádně zakončila!
    Snaha Osawaové
     
    25:08
    Ale pozor musíme dávat na zadní vrátka. Bušila na ně samotná Osawaová, která si dojela svoji střelu. Peslarová ji ale v klidu vybruslila a zasáhla i napodruhé.
    Ani Zíková s Tejralovou si na Fudžimotovou nepřišly
     
    24:06
    Obranný pár Zíková – Tejralová skvěle pomohl zbytku sestavy. Nejmladší hráčka sestavy pálila přes obránkyni, Tejralová pak ještě nebezpečněji z mezikruží. Fudžimotová ale stále drží čisté konto.
    Lédlová nedokázala tečovat po přihrávce Přibylové
     
    22:31
    Ouuu! Vendula Přibylová hledala vykutálenou přihrávkou hokejku Lédlové, ale ta ji nedokázala správně nastavit! Už mohlo být vymalováno.
     
    22:07
    A bojoval moc dobře, vybojoval druhou přesilovou hru pro český tým! Rina Takedaová (JPN) je vyloučena za držení protihráčky.
    Začátek druhé třetiny v podání Vanišové
     
    20:17
    Zase ta Vanišová! Nenechá japonské gólmance ani chvíli vydechnout, teď znovu pálila ze svého oblíbeného místa na pravém kruhu. Ale víceméně doprostřed brány.
    Další z řady akcí Vanišové
     
    19:44
    A teď si vzala slovo zase naše blonďatá kometa Tereza Vanišová. Jako splašený kůň se protáhla po pravém mantinelu, jenže pak bohužel nedokázala přes obránkyni posunout puk úplně volné Lédlové!
    Další pokus Mrázové
     
    19:20
    Jako dvojčata! Denisa Křížová vybídla nádhernou zadovkou Kateřinu Mrázovou, která se do puku parádně opřela z první, jenže ze střední vzdálenosti japonskou klec minula!
     
    17:59
    Skvěle Simona Studentová, tenhle hradecký expres dokázal zblokovat puk v obranném pásmu a pak založit vynikající útočnou akci. Škoda, že Manhartovou přibrzdil lehký háček jedné ze soupeřek.
    Důležitý zákrok Kláry Peslarové po buly
     
    16:14
    Hned po vhazování přišel mnohem nebezpečnější pokus. Klára Peslarová ale znovu dokázala své kvality, přitom rozhodně neměla čistý výhled!
     
    14:58
    Japonská přesilovka je výborná a pomáhá nám i hodně štěstí! V klíčovém okamžiku vždycky dokáže některá z našich hráček kotouč zblokovat těsně před modrým půlkruhem.
     
    13:46
    Je tu druhé české oslabení, které je znovu způsobené trochu tvrdší hrou našich hokejistek. Lucie Manhartová (CZE) si odpočine na dvě minuty za hru tělem.
    Schovaná střela Hiranové
     
    13:33
    Ani na druhé straně není bezpečno. Juka Hiranová se v akci jedna na jednu celkem i prosadila, ale Peslarová byla připravená. Za dorážkou se domácí hokejistky tlačily marně.
    První sražený pokus Vanišové
     
    12:50
    Tereza Vanišová dvakrát získala puk na pravém kruhu. Ani jednou si však nedokázala poradit s blokem soupeřky, i když její akce vypadaly hodně nadějně!
     
    09:44
    Hra se začíná poněkud otevírat. Tvrdá japonská střela šla nad českou bránu, na druhé straně vytvořila vynikající akci naše první lajna. Jenže ránu z mezikruží Japonky zblokovaly.
    Nadějný návrat Kateřiny Mrázové z trestné lavice
     
    07:11
    To je škody, to je škody! Katka Mrázová opustila trestnou lavici, hned se hnala za kotoučem jako buldok a dokázala se prosmýknout až do samostatného úniku! Zezadu ale byla tísněná a nedokázala vyzrát na domácí gólmanku.
     
    04:55
    No, bohužel naše přesilovka končí a bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Kateřina Mrázová (CZE) se diví, já taky, ale s tím nic nenaděláme. Česká útočnice inkasuje menší trest za krosček.
     
    03:53
    Česká aktivita vede hned po čtyřech minutách k první přesilovce! Hanae Kubová (JPN) je vyloučena na dvě minuty za hru tělem.
    Mrázová vybruslila před branku, Fudžimotová ale zasáhla
     
    01:54
    No a další šanci měla Kateřina Mrázová! Bleskově vykroužila z rohu pásma, na brankářku Fudžimotovou však nedokázala najít recept.
    Průnik Terezy Vanišové
     
    00:30
    Tereza Vanišová mohla otevřít gólový účet zápasu, když se prohnala kolem japonských obránkyň a neohroženě si to namířila až před bránu, ale se svým bekhendovým blafákem neuspěla!

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 28. Terašimaová (Ukitaová), 54. Koikeová (Kubová, Hiranová)


    Japonsko: N. Fudžimotová (Tonosakiová) – Koikeová, Suzukiová, A. Toková, Aokiová, Takedaová, Horiová, Jamajaová, Takeučiová – Jonejamaová, Osawaová "C", M. Fudžimotová – Hiranová "A", Kubová "A", Nakamuraová – Adačiová, H. Toková, Iwaharaová – Ukitaová, Terašimaová, Šišiučiová.
    Česko: Peslarová (Lhotská) – Herzigová, Horálková, Tejralová "A", Zíková, Flachsová "A", Lásková, Fialová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Polenská"C", Studentová, Manhartová – Křížová, Mrázová, Pejzlová – Bukolská, Povová, Vopravilová – Vonková.

    Rozhodčí: Johnstonová-Tottmanová (GBR) – Fenstermacherová (USA), McGurryová (CAN).
    bahis siteleri