Araz – Bratislava 3:4 (kon.) | Chrudim – Dina Moskva 0:3 (kon.)
konec
Araz Naxçivan
3:4 (0:1)
Slov-Matic Bratislava
Úterý 18.11.2014, 15:30 • ČEZ Arena, Pardubice • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Příjemné úterní odpoledne z pardubické ČEZ Areny! Futsalový maraton šesti zápasů odstartuje elitní fázi celého UEFA Futsal Cupu soubojem přímo nasazeného celku Arazu Naxçivan a několikanásobného mistra slovenské nejvyšší soutěže Slov-Maticu Bratislava!

     
    Araz Naxçivan

    Mužstvo z Ázerbajdžánu datuje své založení na rok 2004. Hned následující sezónu vstoupil Araz do nejvyšší soutěže, kterou za deset odehraných sezón pokaždé vyhrál. Je to velká dominanta futsalu v Ázerbajdžánu, který má také kvalitní úspěchy na evropské scéně. Naxçivan v roce 2010 a 2014 dokázal postoupit mezi nejlepší čtveřici starého kontinentu. V prvním případě v semifinále podlehl španělskému Interviú, následně si ale na pokutové kopy spravil chuť proti italskému mistrovi z Luparense.

    Loňský ročník futsalové Ligy mistrů byl pro Araz ještě úspěšnější. V elitní fázi za sebou dokázal nechat maďarský Györ, holandský Eindhoven a Lisabon z Portugalska, v následném Final Four dokonce dostal možnost pořádat finálový turnaj na vlastní půdě. Semifinálové drama proti Barceloně, která v Elite round vyřadila chrudimský tým, dopadlo lépe na penalty pro španělského mistra, Araz Naxçivan nakonec vybojoval třetí místo za vítězství nad Kairatem Almaty. V letošní sezóně míří znovu na nejvyšší pozice, v Chrudimi bude plnit roli největšího favorita na postup!

    Chrudim se ve své historii potkala s Arazem pouze jednou. V sezóně 2011/2012 ve španělské Barceloně se obě mužstva utkala v rámci elitní fáze. Chrudimští tehdy svého soupeře zaskočili a v poločase drželi těsné vedení po gólech Maxe a Douglase. Následně náskok ještě navýšil dvěma góly Petr Vladyka, Naxçivan se ale nevzdal a bojoval až do samotného závěru. Nakonec se ERA-PACK radoval z vítězství 4:3, i přesto to pro něj znamenalo čtvrté místo v nabité skupině.
     
    Slov-Matic Bratislava

    Nejznámnějším soupeřem pro chrudimský ERA-PACK bude zajisté celek Slov-Maticu Bratislava. Současný nejlepší slovenský klub byl založen již v roce 1984, téměř deset let ale čekal na výraznější úspěch. Ten se dostavil s příchodem generálního sponzora Slov-Maticu, který výrazně zvedl úroveň futsalu v tomto klubu. První titul se dostavil v roce 2002, který odstartoval řadu významných úspěchů na futsalovém poli.

    Bratislavské mužstvo se může pyšnit také třetím místem v Lize mistrů starého sálového fotbalu z roku 2003. V letošním roce se stane sedminásobným účastníkem elitní fáze novodobého UEFA Futsal Cupu, své třicetileté výročí klubu by v hlavním městě Slovenska chtěli oslavit výrazným úspěchem. Jak již řekl v rozhovoru trenér Ján Janík, do Pardubic si Slov-Matic pojede duely spíše užít, s pozicí outsidera skupiny na Slovensku počítají.

    Kartami může jistě zamíchat výrazná posila, do klubu před sezónou přestoupil z Tanga Brno český reprezentant Michal Seidler, který jistě přitáhne do sedaček pardubické ČEZ Areny řadu fanoušků.
     
    První utkání elitní fáze letošního ročníku UEFA Futsal Cupu startuje na palubovce pardubické ČEZ Areny již v 15:30!
     
    -60
    ČEZ Aréna se přesně hodinu před úvodním hvizdem utkání mezi mistrem Ázerbajdžánu a Slovenska dává do pohybu. Zanedlouho se na hrací plochu vrhnou úvodní dva celky, které odstartují elitní fázi letošního ročníku UEFA Futsal Cupu!
     
    -45
    Obě mužstva se již rozcvičují na ploše pardubické arény. V dresu Slov-Maticu se můžeme těšit i na českého reprezentanta Michala Seidlera, který měl s CHANCE Futsal ligou hodně co dočinění. Ze zajímavých jmen vcelku Arazu můžeme zmínit například srbského reprezentanta Vladimira Lažiče či zkušeného defenzivního hráče Rizvana Farzalijeva.
     
    -30
    Zhruba půlhodinu před začátkem duelu byli odtajněny soupisky obou mužstev. V brance Slov-Maticu odstartuje zkušený osmatřicetiletý Mário Gašparovič, kouč Perez Moreno do branky Arazu postavil Burranella.
     
    Úvodní sestavy:

    Araz Naxçivan: Buranello (Leonardo) – Cesinha, Alexandre, Amadeu, Ataljev – Eduardo, Farzalijev (C), Baghirov, Chovdarov, De Araujo, Farajzada

    Slov-Matic Bratislava: Gašparovič (Brndiar) – Kozár, Rejžek, Mikita (C), Seidler – Rick, Drahovský, Kyjovský, Brunovský, Fehervári, Haľko, Bahna, Bartošek

    Rozhodčí: Benazzi (Nizozemsko), Christou (Kypr) – Lumbreras (Španělsko).
     
    -15
    Do ČEZ Areny se začínají trousit diváci, mnohem větší návštěva se ale pochopitelně očekává až na druhém duelu, kde se představí domácí ERA-PACK Chrudim.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše, úvodní utkání pardubické skupiny za několik sekund odstartuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Krátce po rozehrávce se dopředu vrhl Araz, rána Alexandreho ale byla zblokována pozornou slovenskou obranou.
     
    00:33
    Poprvé v utkání kombinuje slovenský mistr na polovině ázerbajdžánského týmu, prudký centr Seidlera ale neměl gólové parametry.
     
    01:26
    Kozárova ztráta na vlastní polovině nabídla dobrou příležitost pro Naxcivan. Z druhé vlny se naopak do zakončení opřel Amadeu, jeho pokus ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    02:08
    Zatím čekáme na výraznější příležitost na jedné či druhé straně, Slov-Matic rozhodně nepůsobí proti favoritovi ustrašeným dojmem.
     
    02:29
    Centr Brunovského mířil na zadní tyč, kde ho ale jeho spoluhráč doklouzat nedokázal. Hosté to musí zkoušet znovu.
     
    02:55
    Kombinaci Arazu narušil včasným zásahem Kyjovský, Naxcivan však zůstane s balonem na soupeřově polovině.
     
    03:28
    Slovenský celek to zatím zkouší prudkými centry na vzdálenější tyč, obrana celku z Baku však pracuje velmi svědomitě.
     
    03:59
    Nadějný protiútok Arazu ukončil vynikajícím obranným skluzem Gabriel Rick, mužstvo psané jako domácí se může těšit z rohového kopu.
     
    04:16
    Zabíhajícího Seidlera prudký nákop dobře nenašel, obě mužstva se zatím potýkají s výraznými nepřesnostmi.
     
    05:09
    První střelecký pokus na branku Buranella, Michal Seidler ale břevno přestřelil.
     
    05:50
    Bleskurychlá kombinační akce Arazu skončila nadějným centre Eduarda, před prázdnou brankou Slov-Maticu se ale nikdo v barvách ázerbajdžánského mistra neobjevil.
     
    06:51
    Ani jednomu z celků se nedaří vytvořit souvislejší převahu, veškeré akce maří řada nepřesností.
     
    08:03
    Atajev prosvištěl po pravé straně až do střelecké pozice, jeho prudká rána na přední tyč skončila mimo Gašparovičovu klec.
     
    08:22
    Prakticky v polovině prvního poločasu zde máme první faul, na půlící čáře se provinil Drahovský.
     
    08:45
    Favorizovaný Araz je v posledních minutách pasivnějším mužstvem, Bratislava si hlasitě říká o vedoucí branku.
     
    09:25
    Slov-Matic kombinuje na útočné polovině, k ohrožení Buranellovy svatyně se ale stále nemůže dostat.
     
    10:57
    Kapitán slovenského celku Mikita se řítil do zakončení podél levé postranní čáry, jeho rána ale byla včas zablokována.
     
    11:13
    Slov-Matic právě vstřelil branku!
    Tak hned na úvod elitní fáze zde máme překvapení! MICHAL SEIDLER obdržel míč do středu hřiště od Rejžka a prudkou ranou po zemi do protipohybu brankáře Buranella posílá Slov-Matic překvapivě do vedení – 0:1!
    SEIDLER - 0:1
     
    11:13
    Po inkasované brance si trenér Naxcivanu Moreno vyžádal oddechový čas na poradu!
     
    11:58
    Na druhé straně vypálil z otočky aktivní Alexandre, jenž zhruba o metr přestřelil branku Bratislavy.
     
    12:22
    Rychlý rozehrávka brankáře Gašparoviče přinesla Slov-Maticu nadějný protiútok! Brunovský poslal balon přes šíři hřiště na Drahovského, kterého ale vychytal gólman Buranello!
     
    13:23
    V ČEZ Areně se nám zatím rodí hodně překvapivý výsledek, Slov-Matic si vedení za svůj výkon rozhodně zaslouží.
     
    13:42
    Hosté dostali k dispozici rozehrávku volného přímého kopu, střela Drahovského ale postavila dobře postavenou zeď.
     
    14:05
    Amadeu si narazil se svým spoluhráčem, jeho následná rána z první ale postrádala dostatek přesnosti.
     
    14:47
    Mikita z pravé strany orazítkoval tyč Buranellovy branky!
     
    15:59
    Rychlá kombinační akce Slov-Maticu skončila na půlící čáře, protiútok Arazu ale skončila naprosto stejně.
     
    16:59
    S blížícím se závěrem první půle zvyšuje Araz svoji aktivitu směrem dopředu, trápí ho ale koncovka. Zakončení Eduarda zamířilo nad branku.
     
    17:15
    Doposud největší šanci na vyrovnání měl Farajzada, který dostal míč do předbrankového prostoru! Brankář Gašparovič nebyl mezi třemi tyčemi, na brankové čáře ho ale zastoupil jeden ze spoluhráčů!
     
    18:11
    Naxcivan navyšuje svoji převahu, Slov-Matic ale disponuje vynikající obranou.
     
    18:33
    Alexandre vyslal z první prudkou ránu, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Gašparovič bude v klidu rozehrávat.
     
    19:17
    V průběhu poslední minuty prvního poločasu zkusil štěstí z otočky znovu Alexandre, ani jeho rána ale radostí Arazu neskončila.
     
    19:24
    Time out si vyžádal také trenér slovenského mistra Ján Janík, který udílí hráčům pokyny na závěrečné okamžiky první půle.
     
    19:38
    Aktivní Seidler se pokusil o další zakončení, tentokrát se ale jeho rána s úspěchem neshledala.
     
    První poločas skončil.
     
    Úvodní polovina přinesla pouze jednu branku a to na straně slovenského mistra. Nasazený Araz Naxcivan má se Slov-Maticem výrazné potíže a zásluhou českého reprezentanta Michala Seidlera prohrává po prvním poločase nejtěsnějším způsobem. Druhá dvacetiminutovka odstartuje asi v 16:28.
    Utkání UEFA Futsal Cupu sleduje na dálku také kondiční trenér Chrudimi António Lopez Chica.


     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:13
    Hned na úvod se prudkou ranou prezentoval Brazilec Amadeu, opět se mu ale ránu nepodařilo vměstnat mezi tři tyče.
     
    20:38
    Slovenský tým to nebude mít vůbec jednoduché, Araz má od úvodních minut výrazný tlak.
     
    21:08
    Nyní mohl Slov-Matic odpovědět tím nejlepším způsobem! Rychlá kombinace Seidlera s Brunovským ale nakonec v brance neskončila!
     
    21:15
    Araz právě vstřelil branku!
    Vzápětí však přichází na druhé straně bleskové vyrovnání! Na levé straně dostal balon do nohy DE ARAUJO, který přesnou ranou propálil zkušeného gólmana Gašparoviče – 1:1!
    De ARAUJO - 1:1
     
    21:57
    Araz dvakrát za sebou v krátkém sledu fauloval, což může pro Bratislavu znamenat jistou šanci.
     
    22:21
    Anton Brunovský táhl protiútok slovenského mistra tři na dva, ideální čas na přihrávku však prováhal, a tak akce Slov-Maticu nebezpečná nebyla.
     
    22:38
    Araz právě vstřelil branku!
    Chvíli po vyrovnávací brance obrací favorit duelu skóre ve svůj prospěch! Kapitán Arazu RIZVAN FARZALIJEV postupoval z pravé strany sám na brankáře, udělal mu kličku a poté již neomylně trefit prostor mezi třemi tyčemi – 2:1!
    FARZALIJEV - 2:1
     
    23:29
    Ázerbajdžánský mistr neustále pokračuje v tlaku, Slov-Matic nemůže chytit tu správnou notu. Araz se snaží o rychlé rozhodnutí duelu.
     
    23:39
    Z ničeho nic se však do rychlého protiútoku dostal Michal Seidler, kterého ale vychytal pozorný Buranello! K dorážce se již český hráč nedostal, navíc do španělského brankáře zajel skluzem, za což byl odměněn nedovoleným zákrokem na konto Slov-Maticu.
     
    24:03
    Za ostrý zákrok u hráčské lavice vyfasoval žlutou kartu Martin Rejžek.
     
    24:33
    Obrovské příležitosti Arazu nekončí gólem! Autor vyrovnávacího gólu De Araujo byl sám před prázdnou brankou, nepochopitelně ale napálil míč pouze do tyče! Neujali se nakonec dorážky jeho, ani spoluhráčů v dresu Arazu!
     
    25:11
    Obětavý skluz Seidlera vyústil v nadějné zakončení pro Brunovského, jeho rána postrádala razanci a navíc zamířila přímo do náruče Buranella.
     
    26:02
    Souboj dvou mužů s pětkou na zádech skončil důraznou domluvou holandského rozhodčího. Nakonec se vše obejde bez karty.
     
    26:42
    Brunovského nepřesnou přihrávku mohl ve třetí gól přetavit po přihrávce Eduarda Amadeu, jeho lob před gólmanem však prostor mezi třemi tyčemi minul!
     
    27:13
    Slov-Matic se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, Araz oproti prvnímu poločasu však výrazně svoji hru zlepšil.
     
    28:45
    Brankář Buranello vyboxoval centrovaný balon, spolu s ním ale trefil hlavu jednoho ze slovenských hráčů. Lavička Bratislavy se zlobí, pískat se ale nebude.
     
    30:00
    Druhá půlka je v polovině, Slov-Matic se snaží o umazání těsné ztráty.
     
    30:36
    Kyjovský zastavil unikajícího Eduarda čistým způsobem, hra se znovu vrací na polovinu Arazu.
     
    31:19
    Seidler si v rohu hřiště pomohl nedovoleným způsobem, Slováci se ale velmi rychle opět zmocnili balonu.
     
    31:40
    Kapitán Mikita byl stažen za dres v pokutovém území, ani tentokrát ale rozhodčí penaltu pro Slov-Matic nenařídili.
     
    32:18
    Araz si již na konto připsal čtvrtý akumulovaný faul, Bratislava si snaží vykoledovat pokutový kop.
     
    33:10
    A znovu se žlutí na slovenské straně, označen je Gabriel Bartošek.
     
    33:42
    Attila Fehervári zazdil velkou příležitost Slov-Maticu, když sebral zakončení Seidlerovi.
     
    34:33
    Tak tohle bude ještě zajímavé! Alexandre zaznamenal na konto Arazu pátý akumulovaný faul!
     
    34:57
    Slov-Matic právě vstřelil branku!
    Velká radost na slovenské straně, drtivý tlak Bratislavy přináší pět minut před koncem vyrovnání! Na středu hřiště se perfektní kličkou uvolnil TOMÁŠ DRAHOVSKÝ a ranou do horní poloviny branky Arazu nedal Buranellovi šanci zasáhnout – 2:2!
    DRAHOVSKÝ - 2:2
     
    34:57
    Stejně jako v prvním poločase si kouč Arazu bere po inkasované brance oddechový čas!
     
    34:57
    Araz připravil hru s pěti hráči a prázdnou brankou!
     
    35:03
    Brankář Gašparovič je za hrdinu! Nyní totiž zlikvidoval stoprocentní příležitost Eduarda!
     
    35:56
    Celek z Ázerbajdžánu má silný tlak, díky power-play se snaží o vstřelení rozdílové branky.
     
    36:14
    Cesinha prudkou ranou napálil tyčku! Při Slov-Maticu stojí všichni svatí!
     
    36:51
    Slov-Matic právě vstřelil branku!
    Slovenský mistr dokonává důležitý obrat! Po chybné rozehrávce domácího týmu trefil obloučkem přes celé hřiště prázdnou branku ANTON BRUNOVSKÝ – 2:3!
    BRUNOVSKÝ - 2:3
     
    37:19
    Slovenský mistr je v Pardubicích podporován chrudimskými fanoušky. Bratislava je blízko senzačnímu vítězství.
     
    37:41
    Zkušený slovenský lodivod Ján Janík si bere čas na poradu. Do konce zápasu zbývá 139 vteřin, Araz stále bez brankáře!
     
    38:08
    Cesinha na zadní tyči centrovaný balon nedoběhl, slovenská defenzíva si bude moci na chvíli oddychnout.
     
    38:50
    Slov-Matic právě vstřelil branku!
    V Pardubicích je s největší pravděpodobností hotovo! Další ztrátu hráčů Arazu znovu potrestal ANTON BRUNOVSKÝ, který, stejně jako u třetího gólu, neomylně trefil prázdnou branku Arazu – 2:4!
    BRUNOVSKÝ - 2:4
     
    39:29
    Araz právě vstřelil branku!
    Tak přece jen to bude ještě drama. Po velkém závaru před brankou Slov-Maticu vstřelil kontaktní branku Brazilec EDUARDO – 3:4!
    EDUARDO - 3:4
     
    39:43
    Araz znovu kombinuje před slovenskou brankou, dočkáme se ještě vyrovnávací trefy?
     
    Konec zápasu.
     
    Obrovská radost na slovenské straně! Slov-Matic Bratislava šokoval pardubickou ČEZ Arenu, když zaskočil favorizovaný Naxcivan. Program v Pardubicích pokračuje zápasem ERA-PACKu Chrudim a Diny Moskva!
     
    Statistiky zápasu:

    Střely celkem: 40 – 28
    Střely na branku: 10 – 8
    Rohové kopy: 7 – 6
    Akumulované fauly: 6 – 6 (17:15:30)

    Petr Dejnožka

    Branky: 22. De Araujo, 23. Farzalijev (Cesinha), 40. Eduardo – 12. Seidler (Rejžek), 35. Drahovský, 37. Brunovský, 39. Brunovský

    Karty:   25. Rejžek (SMA), 34. Bartošek (SMA)


    Araz Naxçivan: Buranello (Leonardo) – Cesinha, Alexandre, Amadeu, Ataljev – Eduardo, Farzalijev (C), Baghirov, Chovdarov, De Araujo, Farajzada
    Slov-Matic Bratislava: Gašparovič (Brndiar) – Kozár, Rejžek, Mikita (C), Seidler – Rick, Drahovský, Kyjovský, Brunovský, Fehervári, Haľko, Bahna, Bartošek

    Rozhodčí: Benazzi (Nizozemsko), Christou (Kypr) – Lumbreras (Španělsko)
    bahis siteleri