Dubnica – Skalica 0:0 (kon.) | Žilina B – Nové Mesto n/V 3:0 (kon.) | L. Mikuláš – Bardejov 0:0 (kon.)
Prešov – R. Sobota 3:1 (kon.) | Michalovce – Trebišov 7:0 (kon.) | Dolný Kubín – Lok. Košice 2:1 (kon.)
Nitra – Pohronie 2:3 (kon.) | Poprad – Bodva Moldava 3:0 (kon.)
konec
FK Poprad
3:0 (0:0)
FK Bodva Moldava nad Bodvou
sk Sobota 22.11.2014, 17:30 • NTC Poprad • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Srdečne vás vítam pri sledovaní 18. kola DoXXbet ligy Východ, v ktorom od 17:30 v popradskom národnom tréningovom centre nastúpi FK Poprad proti FK Bodva Moldava nad Bodvou. Zápasom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Na úvod treba spomenúť, že dnes a zajtra sa odohrajú posledné zápasy jesennej časti našej druhej najvyššej futbalovej súťaže.

    Popradskí futbalisti dokázali zo 17 odohraných zápasov získať 24 bodov, preto im patrí 6. pozícia. Dokopy vyhrali sedemkrát, remízovali trikrát a podľahli súperovi sedem ráz. Ich skóre je 27:30. Z posledných piatich zápasov dokázali päť vyhrať, jeden remízovať a ostatné dva zápasy prehrali. Naposledy sa popradskí futbalisti predstavili na ihrisku Lokomotívy Košice, s ktorou remízovali 1:1. Predtým doma suverénne zdolali Slavoj Trebišov 4:0, najmä zásluhou kanoniera Lukáša Kubusa, ktorý strelil v tomto zápase hetrik a v celkovom hodnotení strelcov je v skupine "Východ" na čele s 12 gólmi.

    Futbalisti Moldavy nad Bodvou sa po 17 odohraných zápasoch nachádzajú na ôsmom mieste so ziskom 18 bodov. Na siedmu Rimavskú Sobotu strácajú päť bodov a šiesty Poprad šesť bodov. Skóre hostí je momentálne 16:21. Bodva dokopy vyhrala len štyri zápasy, prehrala šesť duelov a sedemkrát prehrala. V posledných piatich zápasoch zaznamenala tri remízy, jednu výhru a jednu prehru. Naposledy Moldava prehrala doma s Liptovským Mikulášom 0:1 a predtým znovu na domácom ihrisku remízovala s Lokomotívou Košice 1:1. Najlepšími strelcami Moldavy sú Emmauel Mensah a Anton Ribár. Obaja majú po päť gólov.

    Obe mužstvá sa túto sezónu už raz stretli. Stalo sa tak 5. septembra, keď Moldava na svojom ihrisku porazila Poprad 3:2.

    Ako jednotlivé tímy v dnešnom stretnutí zakončia jeseň a na ktorej priečke "prezimujú", sa dozviete, ak budete od 17:30 sledovať náš on-line textový prenos. Želám vám pekný futbalový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Bendík ("C"), J. Tropp, Rams, Sedlák, Palutka, M. Ferenc, Kubus, Ujčík, Maliňák
    Náhradníci: Šuľa, Gallovič, Pilát, Janigloš, Korenko, T. Ferenc, Rušin

    FK Bodva Moldava nad Bodvou: Novák – Kražel, Petričko ("C"), Zajac, Kónya, Ribár, Mensah, Jurko, Celestine, Kis, Chagas
    Náhradníci: Lukáč, Kováč, Danko

    Rozhodca: Perašin – Tomčík, Budáč.
     
    -4
    Prajem pekný podvečer z národného tréningového centra v Poprade, kde onedlho začne zápas medzi FK Poprad a FK Bodva Moldava nad Bodvou. Ak ste len teraz dobehli, nezabudnite si prezrieť základné jedenástky oboch tímov.
     
    -2
    Obe mužstvá vychádzajú na ihrisko. Popradskí futbalisti sa predstavia v bielych dresoch, hostia z Moldavy budú hrať v dresoch modrej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop dnešného stretnutia sa postarala dvojica hráčov hosťujúceho mužstva, menovite Mensah s Jurkom. Začína sa hrať prevažne v strede poľa.
     
    2
    V prvej akcii dnešného zápasu boli hostia. Jurko sa snažil dostať po pravej strane do pokutového územia, napokon prihrával na pravú stranu Arnoldovi Kónyovi, no ale jeho pozícia už bola ofsajdová.
     
    3
    Pavol Rams zrýchlil pohyb po pravej strane ihriska, no obrancovia Moldavy mu lopte bezpečne odkopli až smerom ku popradskej bráne, kde ju vzal Huszárik a rozohrával.
     
    4
    V priestore pri rohovej zástavke bol faulovaný Marián Ferenc, Popradčania budú zahrávať prvú štandardku tohto stretnutia.
     
    4
    Ku hlavičkovému zakončeniu sa napokon z hranice malého vápna dostal Jozef Tropp, no mieril iba nad bránu. Odkopávať teda bude moldavský brankár Novák.
     
    6
    Emmanuel Mensah sa uvoľnil za šestnástkou, následne napriahol svoju pravačku a vyskúšal strelou pozornosť brankára Huszárika. Popradský brankár bol v pozore a strelu vyrazil svojimi rukami krátko pred seba a následne si ju už lapil do rúk.
     
    7
    Roman Jurko zakombinoval s Mensahom na ľavej strane, no posledná prihrávka už bola hodnotená ako ofsajdová. Loptu teda majú domáci.
     
    8
    Tropp vysúval jemným centrom na hrot Ujčíka, no ten si v ťažkej pozícii nedokázal poradiť s loptou, odbila sa mu od kopačky smerom ku brankárovi Novákovi, ktorý ju už bezproblémovo zachytil.
     
    8
    Celestine fauloval za pravým horným rohom šestnástky Kubusa, Poprad má druhú štandardku k dispozícii.
     
    9
    Marián Ferenc strieľal z tohoto postavenia priamo na bránu, no spoľahlivý Richard Novák vyrazil sebavedomo za postrannú čiaru.
     
    10
    Mierne sa snažili pohroziť aj hostia, Kónya si posunul loptu pred pravou hranicou vápna, posúval ju do šestnástky smerom k Mensahovi, lenže pri ňom už bol skôr Palutka, ktorý loptu bezpečne odkopol.
     
    11
    Marián Ferenc zahrával rohový kop svojho tímu, poslal loptu na hranicu malého vápna, bližšie ku vzdialenejšej žrdi. Novák nemal loptu na prvý pokus pod kontrolou, a tak sa snažil ešte rýchlo zorientovať Ujčík, no napokon už nezakončil.
     
    12
    Po Palutkovom nepresnom vzdušnom pase na Kubusa odohral bezpečnú loptu brankár Novák, ktorý rozohral do stredu poľa, no tam boli v hlavičkách lepší domáci, ktorí sa aj zmocnili lopty.
     
    13
    Jozef Tropp teraz mierne v bežeckom súboji proti Romanovi Jurkovi zaváhal, hráč Moldavy nad Bodvou ho predbehol a zakončoval z vnútra pokutového územia, no Huszárik perfektne zasiahol rukami!
     
    14
    Erikovi Maliňákovi sa zase na opačnej strane ihriska podarilo pekne vysunúť do zakončenia Kubusa, no ten akosi spomalil a potom už dokázal zakončovať len v sklze, čo nebolo pre brankára Nováka nepríjemné.
     
    15
    Ujčík hľadal prihrávkou z pravej strany v pokutovom území Kubusa, no Lazarus Celestine bezpečne odkopol loptu.
     
    16
    Marián Ferenc vyskúšal svoju ľavačku a spoza pokutového územia pálil, no vôbec nie zbytočne. Lopta letela len tesne vedľa pravej žrde!
     
    17
    Marián Ferenc následne zahrával rohový kop, no v hlavičkovaní bol najlepší Petričko, ale odpálil to len na ďalší rohový kop pre Poprad.
     
    17
    Ferenc v druhom pokuse v poradí našiel pri vzdialenejšej žrdi Matúša Bendíka, no kapitán Popradu namieril hlavičkou iba vedľa brány.
     
    18
    Tropp našiel pekným centrom asi zo stredu ihriska na hornej hranici šestnástky Kubusa, lenže tomu sa nepodarilo presadiť sa cez kapitána a obrancu hostí Petrička.
     
    20
    Emmanuel Menssah sa znovu snažil preveriť brankára Huszárika, no spoza šestnástky teraz mieril iba ďaleko vedľa pravej žrde.
     
    20
    Opäť strieľal Mensah, ktorý sa najprv snažil na pravú stranu vysunúť do zakončenia Kónyu, no Bendík iba odbil loptu od svojej kopačky práve na Mensaha, ktorý následne mieril z prvej iba nad bránu.
     
    21
    Marián Ferenc dokázal peknou prihrávkou do šestnástky nájsť Maliňáka, no ten si na malom priestore nerozumel s Kubusom, a tak sa napokon popradskí futbalisti nedostali ku streľbe.
     
    23
    Ferenc prenechal v priestore pri rohovej zástavke Sedlákovi, ktorý následne prihrával ku bližšej žrdi, kde zbadal Ujčíka, no všetko vyriešil Ribár, ktorý loptu odstrelil na rohový kop pre Poprad.
     
    23
    Ferenc hľadal v tesnej blízkosti brány Maliňáka, no napokon toho dokázal prehlavičkovať Celestine a hráči Moldavy sa oslobodili odkopnutím lopty na stred ihriska.
     
    24
    Popradský útočník Róbert Ujčík teraz predviedol celkom pozoruhodné sólo. Na pravej strane si prehodil Kisa, potom sa dostal neohrozene až do pokutového územia, lenže mieril iba vedľa brány.
     
    25
    Kónya dokázal pekne v medzere na pravej strane nájsť Jurka, no ten následne neprestrelil Bendíka. Popradský kapitán potom vyrazil na rohový kop pre Moldavu, prvý v tomto zápase.
     
    26
    Zahraná lopta od Antona Ribára nebola presná, za postrannú čiaru ju bezpečne odkopol Filip Palutka.
     
    26
    Sedlák našiel skvelou prihrávkou z obrannej polovice na útočnej polovici Erika Maliňáka, ktorý bežal rýchlo po pravej strane, v šestnástke si zasekol Kisa, ktorého potom obehol, no loptu si veľmi zle posunul dopredu a už ju nestihol dobehnúť predtým, než prekročí bránkovú čiaru. Škoda tejto chyby, bola by to možno veľká šanca pre Poprad.
     
    28
    Marián Ferenc sa snažil o prihrávku do vápna z ľavej strany, no zastavil ho Celestine, ktorý následne iba odkopol na rohový kop pre domáce mužstvo.
     
    29
    Ferenc v šestnástke nikoho nenašiel, loptu poslal hlavičkou za šestnástku Jurko, kde ju získal Kubus, ten posunul na Matúša Bendíka, ktorý strieľal, no len priamo do náručia brankára Moldavy.
     
    30
    Ujčík sa na viackrát prebíjal cez Arnolda Kónyu v priestore pri rohovej zástavke, no napokon ho hráč hostí odzbrojil, ale je tu aspoň roh pre Poprad.
     
    31
    Ondruš poslal pekný center z pravej strany na hornú hranicu vápna, kde bol Róbert Ujčík, no ten hlavou usmernil loptu iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    32
    Lukáš Kubus sa krásne na pravej strane zbavil Petrička. Následne vykúzlil ešte krajšiu prihrávku do medzery pred hornou hranicou šestnástky, kde mu bežal Filip Palutka, no ten sa nedobre vysporiadal s loptou a napokon nezakončoval!
     
    34
    Ujčík hľadal spoza pravej hranice vápna vo vnútri šestnástky Kubusa, no defenzíva Moldavy zasiahla úspešne a nepustila popradského kanoniera k zakončeniu.
     
    35
    Tomáš Sedlák napriahol svoju pravačku za pokutovým územím, no následne loptu jemne stečoval Ribár, ale Novák predsa len mal prácu, keďže guľatý predmet letel smerom na bránu.
     
    37
    Aj hostia sa po dlhšom čase dostali na útočnú polovicu, no nedokázali tam nič zaujímavé vymyslieť. Chcelo by to od nich presnejšie prihrávky a potom by sa dostavili aj šance.
     
    39
    Brankár Moldavy Richard Novák odkopával loptu z vlastnej šestnástky, no guľatý predmet dorazil iba na kopačku domáceho Troppa, ktorý už je následne na začiatku popradskej akcie.
     
    40
    Hostia sa dostali do dobrej možnosti, keď Kónya spred hornej hranice vápna preniesol na pravú stranu ku Mensahovi. Ten sa ešte snažil ku opačnej žrdi dať na Jurka, no Bendík bol dobre postavený a prihrávku dokázal zablokovať.
     
    41
    Vidíme prvú žltú kartu dnešného stretnutia. Marián Ferenc sa po ľavej strane prebíjal do šestnástky, no pred jej hranicou bol faulovaný Lazarusom Celestinom, ktorý dostal za tento akt miernejší kartový trest.
     
    42
    Z následnej štandarky strieľal Tomáš Sedlák priamo na bránu, ale brankár Novák bol na svojom mieste a bezpečne sa mu podarilo loptu lapiť do rúk.
     
    43
    Bendík sa snažil jemným centrom do medzery v pokutovom území nájsť Kubusa, no neúspešne. Popradský strelec si stále pýta loptu do nebezpečných priestorov, no hostia vedia, aký je Kubus nevyspytateľný, a tak pre istotu chránia každý centimeter štvorcový priestoru.
     
    44
    Po chybe domácich futbalistov v rozohrávke strieľal spoza pokutového územia Anton Ribár, no jeho zakončenie ľavačkou nebolo presné.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom dejstve dnešného stretnutia sme videli lepšiu hru zo strany Popradčanov, ktorí sa dokázali častejšie dostať do zakončení, no napokon to na gól nedokázali premeniť.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Palutka, prichádza Dávid Gallovič.
     
    47
    O prvú rýchlu akciu Popradu sa snažil Ondruš, ktorý chcel po pravej strane ihriska vysunúť Kubusa, no tomu sa proti Zajacovi nepodarilo loptu zachytiť.
     
    48
    Hráči Moldavy faulovali súpera na obrannej polovici, z ľavej strany pri postrannej čiare odcentroval Tropp, no v šestnástke nenašiel Kubusa. Loptu zastavili ruky brankára Nováka.
     
    50
    Pavol Rams potiahol útočnú akciu domácich cez stred ihriska, následne posúval na pravú stranu Maliňákovi, ale jeho prihrávku smerujúcu do malého vápna už bezpečne zachytil brankár Novák.
     
    51
    Popradčania smerovali do ďalšej akcie, no Ujčíkovu vzdušnú prihrávku na pravú stranu ku Maliňákovi si popradský hráč zle spracoval a následne ho už odzbrojil Petričko.
     
    52
    Pavol Rams posielal z pravej strany ihriska prihrávku do pokutového územia, kde mal Ujčíka s Kubusom, no napokon pre oboch týchto hráčov Popradu bola lopta pridlhá. Zachytil ju brankár Moldavy.
     
    53
    Róbert Ujčík sa dostal do veľkej šance v týchto chvíľach! Najprv vo vnútri šestnástky nastrelil Celestina, od ktorého lopta znovu odrazila na kopačku Ujčíka, ten mal následne pred sebou už len Nováka, ktorého sa snažil obstreliť ku ľavej žrdi, no brankár Moldavy šikovne zasiahol!
     
    56
    Milan Ondruš teraz dobre defenzívne zasiahol proti Douglasovi Chagasovi, ktorého odzbrojil počas spracúvania prihrávky na ľavej strane. Následne popradský hráč rozohral.
     
    57
    Ribár sa snažil o vysunutie Kónyu na pravú stranu, no poslal mu len veľmi nepresnú prihrávku, ktorá skončila s loptou za bránkovou čiarou.
     
    58
    Dávid Gallovič strieľal spoza pokutového územia, no jeho projektil z pravačky vôbec nebol presný, letel vysoko nad bránu. Následne bude odkopávať Novák.
     
    59
    Po centri od Arnolda Kónyu sa do zakončenia z priestoru šestnástky dostal Roman Jurko, no svojou hlavičkou umiestnil loptu iba mimo popradskej brány.
     
    60
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti sa po veľkom počte nevyužitých šancí dostávajú do vedenia! Pavol Rams nebezpečne vypálil spoza pokutového územia. Novák stihol strelu vyraziť pred seba, no tam už bol zorientovaný RÓBERT UJČÍK, ktorý sa hlavičkou z tesnej blízkosti nemýlil!
     
    61
    Striedanie v tíme FK Bodva Moldava nad Bodvou: z ihriska odchádza Kónya, prichádza Martin Lukáč.
     
    63
    Chagas našiel prihrávkou spoza dolnej hranice stredového kruhu v priestore pred šestnástkou Romana Jurka, no čiarový arbiter posúdil, že táto prihrávka už bola do ofsajdu, a tak Moldava nemohla v hre ďalej pokračovať.
     
    64
    Do obrovskej šance sa znovu dostal Poprad! Bendík zachytil center pri pravej krajnej hranici šestnástky a odtiaľ poslal loptu približne do priestoru bieleho bodu v šestnástke ne Jozefa Troppa, ktorý hlavičkou mieril ku pravej žrdi, no brankár Novák dokázal skvelo zasiahnuť a rukami vytlačil loptu!
     
    65
    Za faul na Dávida Galloviča je žltou kartou potrestaný Emmanuel Mensah.
     
    66
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Maliňák, prichádza Lukáš Janigloš.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1023 divákov.
     
    69
    Poprad dal gól!
    Popradskí futbalisti sa v týchto chvíľach dostávajú do dvoj-gólového vedenia! Ujčík našiel prihrávkou spoza šestnástky vo vnútri vápna popradského kanoniera LUKÁŠA KUBUSA, ktorý krásnou strelou do pravého vinkla nedal šancu brankárovi Novákovi!
     
    72
    Hostia zahrávali rohový kop. Ku priamemu ohrozeniu brány z nej nedošlo, no po chvíli sa s loptou na kopačke na hornej hranici šestnástky ocitol Emmanuel Mensah, ktorý strieľal, no Huszárik bezpečne lapil loptu do svojho náručia.
     
    74
    Poprad dal gól!
    Domáci hráči sa už dostávajú do vedenia na rozdiel troch gólov, ktorý už bude ťažko dohnať! Róbert Ujčík skvelo posunul loptu do medzery na pravej strane šestnástky MATÚŠOVI BENDÍKOVI, ktorý si to namieril priamo na bránu a tvrdou strelou trafil pravú žrď, od ktorej sa lopta odrazila priamo do brány!
     
    75
    V dobrej šanci sa ocitol po prihrávke Sedláka v pokutovom území aj Pavol Rams, no z jeho ľavačky vyšla tvrdá strela, no no nie presná.
     
    76
    Na opačnej strane to po dlhšom čase malo trochu energie, keď spoza pokutového územia strieľal Emmanuel Mensah, ale mieril iba nad bránu.
     
    77
    V protiútoku zase boli domáci, keď loptu po pravej strane potiahol Ondruš, následne prihrávkou vo vápne našiel Dávida Galloviča, lenže jeho projektil bol nepresný.
     
    78
    Z priestoru pri rohovej zástavke na ľavej strane poslal do pokutového územia nebezpečný center Ferenc, no napokon to pre Moldavu nebolo nepríjemné, keďže nikto z Popradčanov sa do zakončenia nedostal.
     
    80
    Z pravej strany odcentroval futbalista hosťujúceho mužstva, Martin Lukáč, no jeho center napokon nenašiel nikoho z hráčov v modrých dresoch.
     
    82
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Tropp, prichádza Jakub Korenko.
     
    84
    Matúš Bendík sa ako stopér teraz celkom pekne presadil až na útočnú polovicu, následne sa snažil na ľavú stranu posunúť Ferencovi, ale nakoniec to bolo len nepresné.
     
    85
    Lukáš Kubus bol v šestnástke od lopty odstavený Lazarusom Celestinom, no všetko bolo v súlade s pravidlami, takže hráč Moldavy mohol pokračovať hre. Tak aj urobil.
     
    86
    Filip Kis napriahol svoju pravačku spoza pokutového územia, no napokon mieril iba vysoko nad bránu, takže Huszárik nemusel zasahovať.
     
    88
    Douglas Chagas teraz na obrannej polovice Moldavy nepríjemne loptou zasiahol do hlavy Milana Ondruša, no popradský obranca je napokon bezproblémovo v poriadku a pokračuje v hre.
     
    89
    Popradskí futbalisti bezpečne držia loptu na svojich kopačkách na obrannej polovice a do nejakého výraznejšieho risku sa už nepúšťajú.
     
    90
    Mensah prihral pred hornú hranicu šestnástky na Celestina, no ten pravačkou veľmi minul bránu.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Popradskí futbalisti v druhom polčase zabrali na plné obrátky a podarilo sa im trikrát skórovať. Postupne sa presadili Ujčík, Kubus a Bendík.

    Ja vám ďakujem za pozornosť pri dnešnom on-line prenose, najbližšie sa vám z DoXXbet ligy v Poprade prihlásim na jar, niekedy v marci.

    Lúči sa s vami Lukáš R. Ovšonka a praje ešte príjemný zvyšok večera a aj celého víkendu! (19:18:49)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 60. Ujčík, 69. Kubus, 74. Bendík

    Karty:   41. Celestine (MOL), 65. Mensah (MOL)


    FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Bendík ("C"), J. Tropp, Rams, Sedlák, Palutka, M. Ferenc, Kubus, Ujčík, Maliňák
    Náhradníci: Šuľa, Gallovič, Pilát, Janigloš, Korenko, T. Ferenc, Rušin

    FK Bodva Moldava nad Bodvou: Novák – Kražel, Petričko ("C"), Zajac, Kónya, Ribár, Mensah, Jurko, Celestine, Kis, Chagas
    Náhradníci: Lukáč, Kováč, Danko

    Rozhodčí: Perašin – Tomčík, Budáč

    Diváci: 1023
    bahis siteleri