CSKA Moskva – AS Řím 1:1 (kon.) | BATE – Porto 0:3 (kon.) | Manchester City – Bayern 3:2 (kon.)
APOEL – Barcelona 0:4 (kon.) | PSG – Ajax 3:1 (kon.) | Schalke – Chelsea 0:5 (kon.)
Sporting – Maribor 3:1 (kon.) | Šachtar – Ath. Bilbao 0:1 (kon.)
konec
APOEL Nikósia
0:4 (0:2)
FC Barcelona
Úterý 25.11.2014, 20:45 • GSP Stadium, Nikósie • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dnes se v rámci 5. zápasu skupiny F Ligy mistrů utká kyperský tým APOEL FC a španělský velkoklub FC Barcelona.
     
    APOEL FC
    Celek z Nikósie je po čtyřech zápasech se ziskem jediného bodu na posledním místě skupiny F. Vstřelil zatím jedinou branku a čtyřikrát inkasoval.

    Už to nám napovídá, že vždy sehrál vyrovnané bitvy.
    V té první prohrál se svým dnešním soupeřem 0:1 (více se věnujeme tomuto zápasu výše), poté doma remízoval 1:1 s Ajaxem (vyrovnával Manduca z penalty ve 31. minutě). Pak přišly dvě porážky s týmem Paris Saint-Germain.

    APOEL nikdy španělského soupeře v evropských pohárech neporazil, ale z šesti zápasů dokázal uhrát čtyři remízy.

    Tým trenéra Giorgose Donise je po deseti zápasech v čele kyperské ligy. Má 24 bodů a dvoubodový náskok na druhý Limassol.
     
    FC Barcelona
    Katalánský celek uhrál ve čtyřech zápasech devět bodů a aktuálně se nachází na druhém místě tabulky. Lídrem skupiny je zatím francouzské PSG.

    V prvním utkání porazila Barcelona APOEL 1:0, poté prohrála na hřišti PSG 2:3 (branky Barcelony vstřelili Messi a Neymar). Poté "Barca" zdolala doma Ajax 3:1 (Neymar, Messi, Ramírez), se kterým si následně poradila i venku. V Nizozemsku díky dvěma trefám Messiho vyhrála 2:0.

    Z posledních deseti venkovních zápasů v Lize mistrů vyhrála Barcelona pouze třikrát, pětkrát dokonce prohrála. Tuto bilanci dnes bude chtít pochopitelně zlepšit.

    Díky 28 získaným bodů z 12 zápasů je tento španělský tým v domácí lize zatím druhý, v čele je Real Madrid. Naposledy Barcelona doma porazila Sevillu 5:1, Lionel Messi v tomto utkání zaznamenal hattrick.
     
    Vzájemný zápas
    Toto utkání rozhodla jediná branka. Tu vsítil ve 28. minutě domácí obránce Gerard Piqué. Španělský celek byl jednoznačně aktivnějším týmem a zaslouženě své vedení ubránil, APOEL mohl být rád, že neinkasoval více gólů.
     
    Rozhodčí
    O řízení dnešního utkání se budou starat Italové. Hlavní rozhodčí Gianluca Rocchi bude využívat na čarách pomoci svého jmenovce Cariolata a Alessandra Giallatiniho.
    Napomáhat se budou snažit i brankoví rozhodčí Paolo Mazzoleni a Carmine Russo + čtvrtý sudí Riccardo Di Fiore. Na jejich výkony bude dohlížet Dán Jørn West Larsen, delegátem vyslaným od UEFY bude Bernd Barutta z Německa.
    Trénink Barcelony v Nikósii se nesl v dobré náladě.

     
    Úvodní sestavy:

    APOEL FC: Pardo – Sérgio, Guilherme, Carlão, Antoniades – T. Gomes, Morais (C), Vinicius, Aloneftis – Manduca, Sheridan.
    Náhradníci: Chiotis – Riise, Papazoglou, Efrem, Alexandrou, De Vincenti, Djebbour.

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Piqué, Alba – Rakitić, Mascherano, Rafinha – L. Suárez, Messi (C), Pedro.
    Náhradníci: Bravo – Adriano, Mathieu, Busquets, Xavi, Neymar, Munir.

    Rozhodčí: Rocchi – Cariolato, Giallatini (Itálie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Kvůli zranění lýtka dnes v sestavě Barcelony chybí Andrés Iniesta. Kdyby dnes nastoupil, byl by to jeho stý zápas v Lize mistrů.
     
    Trenér Giorgos Donis (APOEL): "Tato soutěž vám nabízí příležitost hrát proti takovým velkým týmům, jako jsou oni. Víme, jak těžký soupeř to je. V prvním zápase jsme proti nim hráli dobře, ale každé utkání je na této úrovni úplně jiné. Věřím mým hráčům a mému týmu. Hrajeme doma a musíme ukázat svou sílu. Budeme bojovat až do poslední minuty."
     
    Trenér Luis Enrique (Barcelona): "Očekávám, že APOEL bude hrát jako v Barceloně – s velmi pevnou obranou. Chtěli bychom ve skupině skončit první. Věřím, že těžké momenty jsou již za námi."
     
    Pro dnešní zápas se trenér katalánského celku rozhodl nenasadit do hry od úvodního výkopu Neymara. Místo něj budou na křídlech Messimu pomáhat Luis Suárez a Pedro.
     
    GSP Stadium v Nikósii je již téměř naplněný a fanoušci domácího celku již hlasitě dávají najevo svou podporu. Už při odchodu do šaten je zdravili potleskem ve stoje. Příznivci kyperského celku věří v úspěch. Podaří se jim obrat Barcelonu o body? Úvodní výkop již za pár minut!
     
    Podle posledních informací je v Nikósii okolo 600 fanoušků Barcelony, včetně jejich kyperského fanklubu.
     
    Aktéři dnešního utkání již přichází na hřiště! Stadionem nám brzy zazní krásné tóny oficiální znělky Ligy mistrů!
     
    Znělka Ligy mistrů je za námi. Hráči se nyní zdraví klasickým podáváním rukou. Atmosféra na stadionu je již nyní velmi hlasitá.
     
    Kapitáni obou celků (Nuno Morais a Lionel Messi) se pozdravili s rozhodčími.
     
    Utkání již mělo začít, ale po úvodním choreu, při kterém odpálili domácí fanoušci i pyrotechniku, se zřejmě úvodní výkop trochu zpozdí. Na hřišti je totiž silný oblak dýmu.
     
    Viditelnost se ale lepší.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se za obrovského pískotu ujali Barcelonští. Ti hned postupnou kombinací zakládají útočnou akci.
     
    1
    Přihrávku na Rafinhu zastavil Carlão. Barcelona ale pokračuje v akci.
     
    2
    Rakitić byl obrán o míč a Sheridan mohl po levé straně postupovat dopředu, když si ale předkopl míč, dostal se s ním až za postranní čáru, čehož si italští sudí všimli a útok domácího hráče tak zastavili.
     
    3
    První větší šance zápasu! Přihrávku dostal Lionel Messi, který se s míčem bleskurychle otočil a na hranici vápna vystřelil. brankář Pardo ale jeho pokus dokázal vyrazit.
     
    3
    Dlouhý nákop hráčům domácího celku nic nepřinesl, neboť Gustavo Manduca byl nachytán v ofsajdu.
     
    4
    Barcelona založila akci po levé straně, Jordi Alba ve vápně posunul míč na Suáreze, jehož střela byla sražená. Hosté poté vybojovali rohový kop.
     
    5
    Jeho exekuce se ujal Lionel Messi a jak bývá zvykem španělského celku, byl rozehrán nakrátko. Následný centr do pokutového území ale sebral ze vzduchu brankář Urko Pardo.
     
    5
    Při pokusu o založení další útočné akce byl Suárez nachytán v ofsajdové pozici.
     
    5
    Míč se po výkopu Parda přenesl na útočnou polovinu, na níž z levé strany centroval Sheridan. Tato přihrávka vzduchem ale byla zblokována do zámezí.
     
    6
    Hráči domácích se ale vepředu moc dlouho neudrželi. Barcelonští odkopli balon.
    Něco kolem 600 fanoušků Barcelony dorazilo dnes na stadion Apoelu.

     
    6
    Rakitić fauloval jednoho ze svých protihráčů, rychlá rozehrávka APOELu ale nevyšla. Míč tak mají na nohou opět hráči Barcelony.
     
    7
    Do útoku se ale nyní dostali hráči Nikósie, bojují na levé straně.
     
    7
    Centr Antoniadese do vápna po autovém vhazování nenašel správného adresáta. A ačkoliv se balon poté odrazil na jednoho z jeho spoluhráčů, nakonec z toho nic nebylo.
     
    8
    Suárez neměl dostatek prostoru a míč tak vrátil raději obráncům.
     
    9
    Pedro posílal do vápna centr z levé strany. Vůbec se mu ale nevydařil, Urko Pardo si pro něj z branky ani nemusel vyběhnout. Stačilo mu pouze vyskočit do vzduchu a balon sebrat do své náruče.
     
    9
    Bartra nakopával dopředu na Pedra, obránce Carlão ale míč odhlavičkoval a zamezil tak vznikajícímu nebezpečí.
     
    10
    Zaútočit se opět pokusili domácí, Manduca si ale nezpracoval balon moc dobře a musel ho rychle odehrát dopředu. Z branky si pro něj vyběhl ter Stegen, který ho následně poslal dopředu.
     
    10
    Střelecký pokus si na své konto připíše Dani Alves. Rána hostujícího obránce šla ale vysoko nad branku, výkopu se tak ujme Urko Pardo.
     
    11
    Barcelona se opět s balonem žene dopředu. A je to klasická tiki-taka v podání katalánského týmu. Jedna přihrávka za druhou...
     
    12
    Suárez si krásně vyměnil balon s Mascheranem, k zakončení se ale nedostal, neboť obránci APOELu u něj byli velice rychle.
     
    13
    Rafinha chtěl posunout míč dopředu, to ovšem kvůli nedostatku prostoru nemohl a tak ho vrátil obráncům.
     
    13
    Messi nahrál do vápna Danimu Alvesovi, jenž se k zakončení nepropracoval. Míče se ovšem zmocnil Suárez, jenž z pravé strany posílal do pokutového území centr. Ten ale naštěstí pro domácí dokázal Antoniades odhlavičkovat do bezpečí.
     
    14
    Jordi Alba poslal z levé strany dobrou přihrávku vzduchem do vápna, k hlavičce se dokázal dostat Ivan Rakitić, ale ta postrádala razanci a tak pro Parda nebyl problém míč sebrat.
     
    15
    Centr Alvese zblokoval Vinicius, bude z toho rohový kop z levé strany (z pohledu obránců APOELu).
     
    16
    Rakitić posílal přímý centr do pokutového území, jeden z hráčů domácích ale balon odhlavičkoval do bezpečí.
     
    16
    Messi byl nyní obrán o balon, za což Stathis Aloneftis sklidil od domácích fanoušků poměrně velký potlesk.
     
    17
    Dobrá šance Barcelony! Messi si narazil se svým spoluhráčem a dostal se do vápna, kde předal míč volnému Suárezovi, jemuž ale střela moc nesedla. Přesto s ní měl Pardo poměrně problémy, nakonec jí ale domácí brankář dokázal zneškodnit!
    Suarézova slabá střela
     
    18
    Nejčastějším adresátem přihrávek Barcelony byl nyní obránce Gerard Piqué.
     
    19
    Španělský celek pokračuje v kombinaci a pokouší se prorazit obranný val svého soupeře.
     
    19
    Messiho centr odhlavičkoval dobře Guilherme.
     
    19
    Dani Alves srazil Aloneftise k zemi, rozhodčí tento faul odpískal a tak má APOEL možnost vytvořit útočnou akci.
     
    20
    Přesto nic nevymysleli a tak opět hrají hosté.
     
    20
    Po zblokovaném centru se na hranici vápna ke střele dostal Dani Alves, který ale odražený balon dnes podruhé napálil nad branku.
     
    21
    Jordi Alba ztratil míč a domácí postupovali dopředu. K Manducovi ale bleskurychle přistoupili čtyři protihráči, kteří mu ani neumožnili přejít přes půlící čáru. Bude z toho alespoň aut.
     
    22
    Jenže krátce po něm ztratili hráči domácího týmu balon.
     
    22
    Neustále trvající kombinace Barcelony je domácími fanoušky "oceňována" pískotem.
     
    23
    Dobrý centr od Linonela Messiho doletěl do vápna na Jordiho Albu, který se dostal přes svého strážce k zakončení, míč ale ke vší smůle hostů poslal nad bránu!
    Jordi Alba netrefuje bránu
     
    24
    Dobrá obranná práce Barcelony nedovolila Nikósii další pokus o útočnou akci.
     
    24
    Pedrovu přihrávku odkopl Sérgio na rohový kop.
     
    25
    Hosté ho rozehráli nakrátko a centr Piquého ze středu se snášel na hlavu Suáreze, domácí obránce ale vyskočil výš a míč tak dokázal odhlavičkovat do bezpečné vzdálenosti od Pardovy branky.
     
    26
    Perdo poslal centr do vápna, míč se odrazil k Rakitićovi, ten se ale neodvážil vystřelit z první a tak z nebezpečí nakonec vzešlo!
     
    26
    Dlouhý centr Daniho Alvese našel Albu, který si zpracovával míč, Tiago Gomes proti němu ale dobře zasáhl a balon mu posléze odkopl.
     
    27
    Barcelona právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku dnešního utkání! LUIS SUÁREZ dostal přihrávku a krásně se uvolnil podél Guilhermeho. Nekompromisní střelou po zemi poté dokázal Parda překonat a poslat Barcelonu do vedení 1:0! Uruguajský útočník zaznamenal první branku v barvách katalánského celku.
    Luis SUÁREZ - 0:1
     
    29
    Domácí se snaží být v útoku taktéž aktivní, nyní byl ale Sheridan nachytán v ofsajdu po nákopu z obranné poloviny.
     
    30
    Carlão při výskoku do vzduchu trefil Messiho kopačkou do obličeje a zřejmě tak bude potrestán i karetně.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Carlão (APOEL FC).
     
    32
    Domácí obránce byl chvilku ošetřován, je tak odveden za postranní čáru. Tam chvilku vyčkával i kapitán Barcelony, oba si spolu tak podali ruku a s úsměvem na tvářích se vrací na hřiště.
     
    33
    Dani Alves fauloval Moraise po ztratě balonu, faul byl odpískán a následuje i karetní trest, kvůli němuž zmešká obránce Barcelony další zápas.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Dani Alves (FC Barcelona).
     
    34
    Vinicius nyní fauloval Rafinhu a hosté tak mohou v poklidu rozehrát další akci.

     
    35
    Nádherná kombinace Barcelony byla ukončena nepodařenou přihrávkou Piquého.
     
    35
    Tiago Gomes chtěl vyrazit dopředu, byl ale tvrdě faulován Rafinhou, jehož nemine karetní trest. Začíná se nám poměrně přiostřovat.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Rafinha (FC Barcelona).
     
    36
    Barcelona šla dopředu a Messi krásně nahrál na Rakitiće, jehož střelu velmi dobře zblokoval Marios Antoniades na rohový kop!
     
    36
    Jordi Alba se dostal po exekuci rohového kopu k míči a centrem hledal Messiho, obránci si ho ale dobře pohlídali a nedovolili mu se dostat k balonu.
     
    37
    Suárez už se na levé straně chystal centrovat, okamžitě se k němu ale dostali obránci a svou akci tak dokončit nemohl.
     
    38
    Barcelona právě vstřelila branku!
    A už to je 2:0! Po krásné narážečce LIONELA MESSIHO se ke střele dostal po pasu od Alvese Rafinha, nohu do dráhy míče ale ještě stihl vložit argentinský borec, který byl na počátku celé akce, a dal tak svou pátou branku v pátém zápase Ligy mistrů!
     
    40
    A Barcelona se opět žene dopředu!
    Lionel MESSI - 0:2
     
    40
    Pedro nahrál na Suáreze, který chtěl akci ještě vylepšit pasem na Messiho, ten už ale přes obránce neprošel.
     
    41
    Piqué byl obrán o míč a Aloneftis spěchal dopředu, obránci ho ovšem zahnali do rohu a tam už nedokázal domácí hráč nic vymyslet.
     
    42
    Rakitić ve vápně našel Messiho, ten se ale proti čtyřem protihráčům nedokázal prosadit.
     
    43
    Suárez se dostal na hranici vápna zcela nehlídaný k odraženému míči a okamžitě ho napálil na branku, naštěstí pro kyperský celek šel jeho pokus vedle!
    Suárez se dostává k dobré střele
     
    43
    Na útočné polovině se balonu zmocnil Gustavo Manduca, který ho ihned napálil na branku ter Stegena. Balon šel ale vysoko nad.
     
    44
    Piqué s Bartrou dobře nyní zvládli nákop na útočníka Sheridana.
     
    45
    Přihrávka Pedra v pokutovém území nenašla žádného spoluhráče a nakonec skončila až u brankáře Parda.
     
    45+1
    Právě se nám rozběhlo minutové nastavení. Na jeho úvod byla odpískána hra rukou od Daniho Alvese.
     
    45+1
    Dlouhá přihrávka na Sheridana opět neslavila úspěch, obránci Barcelony si s ní poradili.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi a favorit z Barcelony po něm vede 2:0. Do vedení se dostal ve 27. minutě, kdy se krásně kolem Guilhermeho protáhl a následně svou první branku v dresu španělského týmu vsítil Luis Suárez. O 11 minut později to bylo již 2:0, střelu Rafinhy totiž v pokutovém území ještě dokázal za záda Parda tečovat Lionel Messi.
    Udrží Barcelona, která je dle očekávání zatím jednoznačně aktivnějším celkem, své vedení? Nebo se APOEL postará o překvapení a dokáže alespoň zdramatizovat utkání?

    Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
     
    Svým 72. gólem v Lize mistrů překonal Lionel Messi Raúlův rekord! Momentálně je tak nejlepším střelcem této soutěže. Podaří se mu své střelecké konto ještě dnes navýšit?
     
    Střely: 1:11
    Na branku: 0:4
    Mimo branku: 1:4
    Zblokované: 0:3

    Držení míče: 25% : 75%
    Rohové kopy: 0:4
     
    Na trávníku jsou již hráči připraveni na výkop druhé půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Stathis Aloneftis, přichází Georgios Efrem.
     
    46
    Hráči APOELu se postarali o úvodní výkop druhé půle.
     
    46
    Nákop na Sheridana dopředu se sice poměrně povedl, útočník domácích byl ale zahnán obránci k čáře a tam o míč přišel.
     
    47
    Opět tak nastupuje klasická kombinační hra Barcelony.
     
    47
    Messi byl ale obrán o míč na pravé straně, domácí mohou uvést míč do hry formou autového vhazování.
     
    48
    Po něm ale ztratili míč a dopředu spěchal po levé straně Pedro, k centru se ovšem nedostal.
     
    48
    Sheridan se dobře uvolnil na levé straně útočné poloviny a pokusil se do úniku vyslat Efrema, ten byl ale v ofsajdu. Pro domácí jistě škoda, mohli mít k dispozici zajímavou příležitost.
    Leo Messi
    Leo Messi nejlepší střelec Ligy Mistrů v její historii

     
    49
    Rakitić napadal rozehrávajícího Antoniadese, ten si s tím ale dokázal poradit a bude vhazovat.
     
    50
    Poměr přihrávek 67:444 solidně napovídá, jak vypadá obrázek hry.
     
    51
    Pedro si narazil s Rafinhou a snažil se uvolnit v pokutovém území, finální přihrávka k němu ale neprošla.
     
    51
    Nyní se v pokutovém území snažil k zakončení dostat Luis Suárez, ani jemu to ale nebylo umožněno.
     
    52
    Dobrá šance Barcelony! Lionel Messi se opět krásně uvolnil přes několik protihráčů a nahrál na Pedra, který byl sám a měl poměrně dost času. Svou střelou levačkou ale poslal míč těsně vedle levé tyče Pardovy branky!
    Pedro o několik centimetrů minul
     
    53
    Javier Mascherano se pro míč musel vracet až na svou obrannou polovinu.
     
    53
    Autové vhazování pro Barcelonu vybojoval Rakitić.
     
    54
    Guilherme na levé straně fauloval uvolňujícího se Suáreze.
     
    54
    Žlutou kartu dostává João Guilherme (APOEL FC).
     
    54
    Exekuce tohoto volného kopu se ujme Ivan Rakitić.
     
    55
    Jeho centr odhlavičkoval Carlão na rohový kop! Dobrý obranný zákrok.
     
    55
    Na Messiho centr se snažil vyskočit Suárez, obránce ho ale velmi dobře tísnil a nedovolil mu hlavičkovat.
     
    56
    Rafinha byl faulován Tiagem Gomesem, Barcelona bude zahrávat přímý kop. Dá se ale spíše očekávat centr do vápna.
     
    56
    Rakitić to ale zkusil přímo a jeho technická rána skončila v náruči Urka Pardy.
     
    57
    Domácí fanoušci odpálili pyrotechniku a u branky ter Stegena se tvoří silný oblak dýmu. Hra ale zatím pokračuje.
     
    58
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Další branka do kolekce LIONELA MESSIHO je na světě! Kapitán Barcelony dostal od Daniho Alvese fantastickou přihrávku za obranu a s nabídnutou situací si poradil velmi dobře – obhodil totiž Urka Pardu a navýšil tak na 3:0!
    Lionel MESSI - 0:3
     
    60
    Ve vápně nyní nahrával Rafinha na Messiho, ten chtěl ještě vylepšit situaci přihrávkou na jednoho ze spoluhráčů, k němuž se ale míč nedostal.
     
    60
    Z následného protiútoku se na pravé straně pokoušel prosadit Sheridan. Nevyšlo to.
     
    61
    APOEL chystá druhé střídání, zatímco hráči Barcelony drží míč ve své moci. Do hry půjde De Vincenti.
     
    61
    Manduca fauloval, Barcelona bude mít přímý kop.
     
    62
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Xavi.
     
    62
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Jordi Alba, přichází Adriano.
     
    63
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Gustavo Manduca, přichází Tomás De Vincenti.
     
    63
    Střelu Daniho Alvese z přímého kopu dokázala zblokovat dvoučlenná zeď.
     
    64
    Urko Pardo mohl po neúspěšné akci Barcelony vykopávat. Míč poslal dopředu a APOEL útočí.
    34 gólů z 31 zápasů
    Lionel Messi vstřelil 34 gól ve 31 zápase Ligy Mistrů.

     
    65
    Ke střeleckému pokusu se nakonec dostal Mário Sérgio, zamířil ovšem vysoko nad bránu Marc-André ter Stegena.
     
    65
    Rafinha se v pokutovém území snažil dostat k zakončení. Nepodařilo se mu to.
     
    65
    Obrovská šance domácího týmu! Protiútok zakončoval po pasu Sheridana ve vápně střelou Tomás De Vincenti, ter Stegen ale vytáhl skvělý zákrok a míč dokázal vyrazit!
    Výborný zákrok Ter Stegen
     
    66
    Suárezova střela šla vedle brány, Pardo tak bude opět vykopávat.
     
    67
    Tiago Gomes se krásně uvolnil a po levé straně posílal do útoku Sérgia, jeden z bránících hráčů ale odkopl míč.
     
    67
    APOEL se dostává do dobrých šancí, De Vincentiho centr byl ale nyní zblokován.
     
    68
    Barcelona vyrazila do protiútoku, centr Messiho zblokoval Carlão. Bude z toho rohový kop.
     
    68
    Hosté ho rozehráli nakrátko. Míč se postupně dostal až do obrany, k ohrožení brankáře tak nyní nedošlo.
     
    68
    Dani Alves si na pravé straně zpracovával míč, Guilherme ho ale odkopl.
     
    69
    Suárez si vyměnil míč s Messim, ale dostal se poté do těžkého úhlu a ke střele se tak neodhodlal.
     
    70
    Rafinha nyní fauloval De Vincentiho a je karetně potrestán! A jelikož už jednu žlutou měl, tak míří předčasně do sprch!
    Druhá žlutá karta pro Rafinhu
     
    71
    APOEL cítí možnost více útočit, vepředu má tak nyní více hráčů, než tomu bylo doposud.
     
    72
    Ter Stegen si nyní vyběhl velmi dobře na centr Nuna Moraise.
     
    72
    Xavi si nyní velmi dobře pokryl míč, ačkoliv ho napadali tři protihráči.
     
    73
    Velmi dobrá šance Barcelony! Messi patičkou zpracoval balon pro Luise Suáreze, který ho ihned napálil na brankáře, jenž jeho pokus dokázal ale vyrazit!
     
    74
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Vinicius, přichází Rafik Djebbour.
     
    74
    Djebbour se ihned zapojil do napadání rozehrávky Barcelonských, ter Stegen si se situací ale poradil a míč odkopl.
     
    75
    I v deseti se Barcelona snaží tvořit útočné kombinace a drží balon na svých kopačkách.
     
    76
    Centr Daniho Alvese se snášel na hlavu Pedra, nakonec ale přeplachtil dál a nic z toho tak nebylo.
     
    77
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Sergio Busquets.
    145 utkání
    Xavi dnes nastoupil ke svému 145 utkání v Lize Mistrů. To je více než jakýkoliv jiný hráč v historii. Casillas (144).

     
    78
    Díky početní výhodě dostávají fotbalisté týmu z Nikósie možnost hrát chvíli s balonem, jsou si ale vědomi, že tříbrankové manko už budou těžko dohánět.
     
    78
    Djebbour na polovině hřiště zastavil nedovoleným způsobem Messiho, dnešního dvougólového střelce.
     
    79
    A nyní zastavil De Vincenti nedovoleně Marca Bartru.
     
    80
    Hráči kyperského týmu se snažili vyrazit do útoku, Djebbour si ale opět pomáhal za hranicí pravidel.
     
    81
    APOEL šel opět dopředu, Efrem se ale neodvážil k centru. Míč se poté dostal na druhou stranu, kde s ním spoluhráči nic nedokázali vymyslet.
     
    82
    Carlão ztrácel balon ze své kontroly a dobře ho napadal Messi. Domácí obránce ho při snaze udržet si míč fauloval.
     
    82
    Lionel Messi se krásně uvolňoval v pokutovém území, nakonec se ke střele ale nedostal.
     
    83
    Carlão nyní předvedl pěkný, a hlavně čistý, obranný zákrok proti Pedrovi, který postupoval na levé straně.
     
    83
    Morais sice zastavil míč v cestě za postranní čáru, jeho přihrávka ale doputovala k ter Stegenovi, který sebral míč ze země a nakopl ho dopředu.
     
    84
    João Guilherme fauloval Pedra a je dnešním druhým hráčem, který kvůli druhé žluté kartě putuje předčasně do šatny!
    2 žlutá karta Guilherme
     
    85
    Lionel Messi se ujal exekuce následujícího přímého kopu a vyslal poměrně dobrou ránu, která ovšem minula branku!
     
    86
    Djebbour zbytečně fauloval Busquetse. Hosté mohou rozehrát míč ze své poloviny.
     
    87
    Barcelona právě vstřelila branku!
    LIONEL MESSI dává hattrick! A byla to velmi krásná akce! Xavi se nejprve neodhodlal ke střele a předal míč Busquetsovi, který ho poslal na levou stranu Pedrovi. Ten krásnou přihrávkou následně našel zcela volného Messiho, který už neměl problém dopravit míč do odkryté branky a navýšit tak na 4:0!
    Lionel MESSI - 0:4
     
    89
    Zdá se, že Barcelonským to nestačí. Opět se hrnou na útočnou polovinu a snaží se dostat do vápna.
     
    90
    To se jim moc nedařilo a ke střele se dostal Pedro, míč ale poslal nad bránu.
     
    90
    Daniho Alvese fauloval Djebbour na útočné polovině.
     
    90+1
    Na počátku dvouminutového nastavení byl nyní faulován Xavi.
     
    90+1
    V pokutovém území se k míči snažil dostat stoper Piqué. Nepodařilo se mu to.
     
    90+2
    Pedro napadal při rozehrávce Carlãa a získal tak pro Barcelonu balon.
     
    90+2
    Messi se opět uvolňoval a ve vápně poté předával míč Pedrovi, který se k zakončení ovšem nepropracoval. Bude z toho roh.
     
    90+2
    Ten už nám ale nic nepřinesl, zápas za pár sekund skončí!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí Rocchi z Itálie odpískal konec dnešního utkání, které Barcelona s přehledem vyhrála 4:0!
    Do vedení jí poslal ve 27. minutě Luis Suárez, který zaznamenal svou první trefu v dresu Barcelony. O druhou branku se ve 38. minutě postaral tečováním Rafinhovy střely Lionel Messi, hrdina dnešního zápasu. V 58. minutě se totiž dokázal prosadit podruhé, když dostal krásný pas od Daniho Alvese a navýšil na 3:0. A aby toho nebylo málo, dokonal argentinský hvězdný hráč hattrick. Stalo se tak v 87. minutě, kdy se trefil do odkryté branky po krásné kombinaci.

    Barcelona tak vítězí v Nikósii zaslouženě 4:0.
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 2:8.
    Celkem pokusů: 3:20
    Přihrávky: 136:751
    Rohové kopy: 0:7
    Lionel Messi překonal během čtyř dní dva velké rekordy. V sobotu hattrickem vousatý brankový rekord španělské ligy, dnes stylově opět třemi góly rekord Ligy mistrů.

    Kromě Raúlova rekordu v počtu branek v Lize mistrů dnes Messi také obral Cristiana Ronalda o rekord v počtu zápasů Ligy mistrů s alespoň dvěma góly.

     
    Ode mě to bude z dnešního utkání vše. Za pozornost vám děkuje a loučí se s vámi Michal Belšán. Na počtenou! (22:59:32)

    Michal Belšán

    Branky: 27. L. Suárez (Alba), 38. Messi (Rafinha), 58. Messi (Dani Alves), 87. Messi (Pedro)

    Karty:   31. Carlão (APO), 54. Guilherme (APO) – 33. Dani Alves (BAR), 35. Rafinha (BAR)   84. Guilherme (APO) – 70. Rafinha (BAR)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 2:8.
    APOEL Nikósia: Pardo – Sérgio, Guilherme, Carlão, Antoniades – T. Gomes, Morais (C), Vinicius (74. Djebbour), Aloneftis (46. Efrem) – Manduca (63. De Vincenti), Sheridan.
    Náhradníci: Chiotis – Riise, Papazoglou, Efrem, Alexandrou, De Vincenti, Djebbour.

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Piqué, Alba (62. Adriano) – Rakitić (62. Xavi), Mascherano, Rafinha – L. Suárez (77. Busquets), Messi (C), Pedro.
    Náhradníci: Bravo – Adriano, Mathieu, Busquets, Xavi, Neymar, Munir.

    Rozhodčí: Rocchi – Cariolato, Giallatini (Itálie)
    bahis siteleri