SP v severské kombinaci, Kuusamo, týmový závod (kon.) | SP v běhu na lyžích žen - Kuusamo - 10 km C 1. Therese Johaugová (NOR) (kon.)
SP běžců na lyžích, Kuusamo, 15 km klasicky 1. Iivo Niskanen (FIN) (kon.) | Sev. kombinace: Běžecká část závodu dvojic 2x7,5km Vítěz: Norsko I (Graabak, Klemetsen) (kon.)
konec
SP v běhu na lyžích mužů Kuusamo - 15 km klasicky

1. Iivo Niskanen (FIN)

Neděle 30.11.2014, 12:00Klasické lyžování
     
    Iivo Niskanen se obrovsky raduje a dává si vítězný běh podél cílové rovinky. Velké překvapení dnešního závodu k velké radosti domácích příznivců a třetího Samiho Jauhojärviho. Úspěch finských běžců potvrzuje ještě desátým místem Matti Heikkinen.
     
    Cíl
    Johnsrud Sundby teprve nyní najíždí do cílové rovinky. Nor samozřejmě nemůže atakovat Niskanena, ale bude druhý před Jauhojärvim!
     
    Cíl
    A je to jasné, Iivo Niskanen už pobíhá radostně v cíli a raduje se z prvního místa. To je obrovská radost domácího běžce a samozřejmě i diváků v Ruce!
     
    Cíl
    Maximu Vylegžaninovi došly síly a v cíli je až na devátém místě ve stejném čase jako Didrik Tönseth z Norska! Podle mě je jasné, že vyhraje Iivo Niskanen, kterého může ohrozit jen Martin Johsrud Sudby. Nor však ztrácel na posledním mezičase 14 vteřin a to by tedy musel raketově zrychlit.
     
    11,4
    Do závodu se vratí také Martin Johsrud Sundby, který rozbíjí finský blok Niskanen – Jauhojärvi. Nor jde na druhé místo se ztrátou 9,6 vteřin na Niskanena.
     
    10
    Deset kilometrů před cílem je závod ve znamení Iiva Niskanena, který vede o 9,4 vteřiny před Samim Jauhojärvim, jenž ztrácí 9,4 vteřiny. Třetí je pak Maxim Vylegžanin, kteýr přepálil start a ztrácí už 11,8 vteřiny. Martin Jakš je po deseti kilometrech na 26. místě, Lukáš Bauer pak 35. a Aleš Razým na 37. pozici.
     
    6,4
    Ale pozor, vypádá to, že Vylegžanin měl menší kolizi a po pěti kilometrech je druhý za Niskanenem o 4,3 vteřiny. Vzápětí se ale do závodu vrací a za dalších 1,4 kilometrů tuto ztrátu maže. S Iivo Niskanenem má zatím naprosto stejný čas – 14:57,5.
     
    1,4
    A vypadá to, že Vylegžanin bude úspěšně atakovat nápor všech běžců na prvním mezičase.
     
    Start
    A do závodu také odstartoval šampion z olympijské padesátky ze Soči, kým není nikdo jiný než Alexander Legkov z Ruska!
     
    1,4
    Maxim Vylegžanin sesazuje Niskanena s Jauhojärvim z vedoucích pozic na 1,4 kilometrech. Rus jde do vedení o dvě vteřiny. Lukáš Bauer na něj z sedmadvacátého místa ztrácí 10,8 vteřiny.
     
    Start
    Do závodu odstartoval nejen Lukáš Bauer, ale minutu po něm i Petter Northug, kterého za další minutu následuje Maxim Vylegžanin. Obrovská to jména mužského běhu na lyžích!
     
    5
    Andrew Musgrave zatím běží výborně. Reprezentant Velké Británie jde po třetině závodu do vedení před Aleše Razýma o 3,5 vteřiny.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri