Rádio Krokodýl Brno – Egretta Bílovice n. S. 5:1 (kon.) | Gamaspol Jeseník – Nasan Brno 9:3 (kon.) | VŠB-TU Ostrava – Vítkovice 1:0 (kon.)
konec
FC Rádio Krokodýl Brno
5:1 (2:0)
SK Egretta Bílovice nad Svitavou
Pátek 05.12.2014, 19:15 • SH Brno, Bohunice • 2. Futsal liga východ
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Pěkný večer z haly v brněnských Bohunicích. Východní skupina 2. futsalové ligy bude pokračovat svým 11. kolem, tentokrát budeme sledovat střet mezi brněnským Agromeli a bílovickou Egrettou.
     
    FC AGROMELI BRNO

    Brňané mají za sebou 8 utkání a zatím hrají s velkým přehledem. Domácí futsalisté z těchto soubojů odešli sedmkrát se 3 body na kontě, pouze v předminulém kole prohráli na půdě silného Jeseníku.

    Agromeli patří po právu 1. místo 2. ligy Východ, skóre 55:23 a 21 bodů na kontě celkem výmluvně popisuje dominantní postavení exligového celku ve 2. nejvyšší soutěži. Naposledy hráli domácí ligové střetnutí 21. listopadu, kdy v brněnském derby uspěli proti Nasanu a připsali si vítězství 11:4.
     
    SK EGRETTA BÍLOVICE NAD SVITAVOU

    Bílovičtí hráči se musí spokojit pouze s postavením v nižších ligových patrech. Egretta nastoupila k 8 zápasům a hned polovinu z nich prohrála, z druhé půlky vytěžila 8 bodů za 2 výhry a 2 remízy. Tyhle průměrně výkony přiřkly Bílovicím 7. příčku v 10členné tabulce.

    Hostujícímu mužstvu začínají soupeři pomalu utíkat, například Vítkovice, Žabinští Vlci a Vyškov již mají náskok 5 bodů. Uvidíme, jak se hostující tým s výzvou v podobě lídra ligy popere a zda stáhne náskok na již zmiňované konkurenty. Před týdnem uhrála ve zdejší hale Egretta remízu 4:4 se Sistemem Volfířov.
     
    NEJLEPŠÍ STŘELCI AGROMELI

    1. Pavel Outrata (9 gólů)
    2. Tomáš Veselovský (9 gólů)
    3. Martin Nosko (8 gólů)
     
    NEJLEPŠÍ STŘELCI EGRETTY

    1. Jiří Jurka (11 gólů)
    2. Tomáš Sedlák (5 gólů)
    3. Martin Skyba (2 góly)
     
    Úvodní sestavy:

    FC Agromeli Brno: Sýkora – Matyska, Forgáč, Veselovský, Mica, Procházka, Nedělník, Outrata, Vrána, Tůma

    SK Egretta Bílovice nad Svitavou: Fiala – Sedlák, Pokorný, Skyba, Rozbořil, Urbka, Zouhar, Trojáček, Toncr, Kubica

    Rozhodčí: Štipčák, Vomastek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    O první ohrožení se snaží domácí. Outrata byl ve svém živlu a zkoušel překvapit Fialu ranou z otočky, ovšem ten se nenechal nachytat.
     
    00:57
    Toncr byl u autové čáry obrán o míč a nakonec se akce přesunula až před bílovickou svatyni, kde však na dlouhý balon nedosáhl Mica.
     
    01:11
    Rozehrávku ze své poloviny obstarávají v těchto chvílích hráči Agromeli, ti se snaží pomocí série nahrávek prokombinovat do gólové šance.
     
    01:38
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    A trpělivá kombinace nakonec přinesla úspěch. Po pravé straně se dostával do zajímavé pozice Ondřej Forgáč, ten se ale rozhodl přenechat výpal MARTINU TŮMOVI, jenž z bezprostřední blízkosti nezaváhal a uklidil míč po zemi. Asistence: Ondřej Forgáč.
     
    02:36
    Do bílovické ofenzivní akce se musel vložit gólman Sýkora, k němuž se dokutálel úplně volný míč a neměl problém s jeho zachycením.
     
    02:51
    Znovu to zkoušel Outrata z otočky kolem protihráče, defenziva futsalistů v zeleném byla pozorná a zamezila pokračování útoku.
     
    03:02
    Aktivní Outrata se nevzdával ani v okamžicích následujících. Naskytly se mu další 2 příležitosti k vypálení, ani tentokrát balon za Fialu neposlal.
     
    03:26
    Z nahrávky na střed hřiště zkoušel co nejvíce vytěžit Mica, jen těsně minul prostor mezi tyčemi a Fiala může být v relativním klidu.
     
    04:20
    V útoku tráví bezpochyby více času Agromeli, Egretta se musí pouze bránit domácím výpadům. Sice se Bílovice pokoušely o založení protiútoku po zisku míče, jenže Sýkora ránu z dálky pokryl.
     
    04:54
    Signál Agromeli příliš nevyšel a do brejku se hnali hráči v zelených dresech. Ve finále možnost k zakončení zastavil domácí obranný blok.
     
    05:27
    Dlouhý balon se objevil u nohou Sedláka. Hostující hráč si kulatý předmět zpracoval a projevil snahu o střelu, ale trefil jen před ním blokujícího Brňana.
     
    05:48
    Nyní je balon v brněnském držení, střed hřiště však hosté aktivně střeží a šance se netvoří vůbec lehce.
     
    06:19
    Rychlý průnik domácích nevypadal z pohledu Brna vůbec špatně, obrana Egretty dala střelci v bílém příliš mnoho místa a ten o kousek minul branku vyběhnutého Fialy.
     
    06:30
    Hosté měli k dispozici standardní situaci, rána Sedláka si cestu přes zeď Agromeli nedokázala najít a Sýkora jen sledoval míč letící pryč.
     
    07:12
    Míč si proskákal cestu až k nártu Trojáčka, jenž ovšem svoji střelu z dálky nedokázal usměrnit správně. Hru rozvíjí domácí hráči.
     
    07:55
    Mezi Vránou a Forgáčem proběhla série několika přihrávek, akce byla však překombinovaná a nikdo z této dvojice nestřílel.
     
    08:20
    Sýkora skryl jedovatý pokus protivníka ve své náručí. Domácí strážce si vysloužil potlesk zde přítomných hráčů i fanoušků.
     
    09:18
    Opět úřadoval Sýkora, bílovická jedovka sice mířila mezi 3 tyče, jenže přes brankáře Agromeli nic neprošlo.
     
    09:52
    Mica chtěl zkusit štěstí z první, ani chvíli se nerozpakoval a položil se do rány, ale balon vyletěl do vzduchu a zastavila jej až střecha haly.
     
    10:46
    Nahrávkou před branku ještě hledal Outrata spoluhráče, který by měl lepší postavení a mohl lépe ohrozit Fialu. Obránci Egretty pokryli veškeré nebezpečí.
     
    11:20
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    V prostoru před Fialou se zjevil TOMÁŠ MICA, ten se dostal k míči, udělal s ním pár rychlých kroků a nenechal brankáře Bílovic žádným způsobem zasáhnout proti umístěné střele. Bez asistence.
     
    12:05
    Forgáč to vzal na sebe a pokusil se také sám vypálit, bránící Skyba se správně postavil a jeho blok byl neomylný.
     
    12:40
    Úplně volný prostor se otevřel před Martinem Urbkou. Hostující útočník chtěl míč stočit do růžku Sýkorovy brány, o kousek minul.
     
    13:55
    Outrata byl zahnán až na svoji obrannou polovinu a musí založit novou akci. Míče se u půlicí čáry zmocňují Bílovice.
     
    14:18
    Ideální přihrávka proplachtila kolem všech obránců, dokonce i kolem Sýkory a míč mohl usměrnit do odkryté klece Trojáček, míč však míří do ochranné sítě!
     
    15:20
    Pavel Outrata (Agromeli) musí skousnout udělení žluté karty.
     
    15:20
    Oddechový čas pro Egrettu Bílovice.
     
    15:24
    Míč v moci Bílovic, po chvíli Matyska s Vránou aktivním napadáním získali balon pod svá křídla a zkouší zahrozit.
     
    15:48
    Kulatý předmět se ve finální fázi odrazil od Forgáče mimo hrací plochu. Po propagačním pokusu z hostující strany znovu míč u Agromeli.
     
    16:17
    V hlavní roli byl před bránou znovu Trojáček, ale ani tentokrát nezvládl poslední krok a z téměř totožné situace poslal přízemní přihrávku do sítě vedle brněnské svatyně.
     
    17:25
    Zmatky v prostoru před domácí klecí odvrátila rychlá reakce obránce Brna. Tomu se podařilo dostat balon dál od Sýkory a zklidnil poměry na hřišti.
     
    17:57
    Fiala sbírá nepovedenou střelu po zemi, hraje se převážně u půlicí čáry a v posledních chvílích nemá žádné z mužstev převahu.
     
    18:30
    Hlavičkou se snažil prosadit Skyba, zajímavá šance končí nepovedeným zakončením vedle.
     
    19:14
    Matěj Zouhar (Bílovice) dostává žlutou kartu za nedovolený zákrok.
     
    19:51
    Tomáš Veselovský (Agromeli) se musí též smířit s karetním trestem.
     
    19:54
    Sýkora neviděl ránu ze standardní situace úplně ideálně, ovšem i přesto vyrazil nad břevno!
     
    19:56
    Hra je velice vyostřená. Tenhle fakt pouze potvrzuje žlutá karta pro brankáře Romana Sýkoru (Agromeli).
     
    19:58
    Bílovice zahrávaly velmi nadějnou standardku, střelec v zeleném nepropasíroval míč přes úspěšný bílý blok.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Závěr poločasu byl sice vyostřený, jenže to nejdůležitější se dělo v 1. půlce periody. Svého tlaku na branku dokázali lépe využít futsalisté Agromeli, kteří dvakrát byli přesní a získali mírný náskok do 2. části utkání. Postupem času se však dostávali do slibných šancí i bílovičtí futsalisté, ovšem Sýkora podržel kolegy z týmu. Hraje se hodně nervózní zápas. Uvidíme, jak se vyvinou poměry na hřišti ve 2. dvacetiminutovce.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:05
    Výkop obstarali domácí, Veselovský se neprodral přes důrazné obránce Egretty, kteří si pohlídali postup brněnského čísla 15.
     
    20:37
    Rozbořil přenechal rozvoj akce obranné dvojici, ta však nevymyslela postup a bylo k vidění nepřesné zakončení Agromeli.
     
    21:08
    Gólman domácích se přitiskl napevno k tyčce, proti tomuhle postavení Sýkory byl střílející host krátký a trefil boční síť.
     
    21:55
    Balon se dostal po příliš dlouhém pasu Bílovic až k nohám Sýkory, který se moc nerozmýšlel a uklidil jej do vzdálenějších míst.
     
    22:15
    Po Tůmově pokusu se po vyražení Fialy objevil míč u Forgáče, avšak ten nebyl na tuhle možnost připraven a jeho výpal minul levou tyč.
     
    23:08
    Egretta se pěkně prokousávala obranným valem Agromeli, poslední obránce ale dal do dráhy kulatého předmětu nohu.
     
    23:45
    Trojáček výborně přihrál do běhu Tomáši Sedlákovi, Sýkora se stíhal jen ohlédnout, aby viděl, jak původně velice nadějná rána letí mimo hřiště.
     
    24:01
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Brněnské rozehrávky z rohu se ujal Tomáš Veselovský, poslal balon přes takřka celou šířku hrací plochy a tento pěkný pas si našel TOMÁŠE MICU. Útočník nechal zaplavat pod břevno Fialovy klece bravurní dělo. Asistence: Tomáš Veselovský.
     
    24:36
    O podobnou dělovku se opět pokoušel Mica, nyní se rozvlnila jen síťka nad horní tyči hostující branky!
     
    26:39
    Sýkora znovu podržel obranu, nadvakrát se položil do trajektorie bílovické střely, čímž zastavil dobrou možnost ke snížení.
     
    26:49
    U Sýkory hlídkoval jeden z útočníků Egretty, měl před sebou kupu volného místa, ale míč se rozhodl zamířit vedle.
     
    27:48
    Únik po křídle nedopadl podle bílovických představ, Sýkora rozehrává na spoluhráče z obrany.
     
    28:09
    Agromeli hraje ze své poloviny. Postupný útok zastavila obranná složka týmu Egretty, příležitost dál nepokračovala.
     
    28:57
    Balon putuje mezi Brňany. Domácí se snaží najít ideální cestu k Fialovi, zatím bez valného úspěchu.
     
    29:21
    Fiala vycestoval ven z kasy a rozhodl se sám vybídnout kolegy z ofenzivy k ohrožení Sýkory. Myšlenka byla dobrá, i když se její podstata nenaplnila.
     
    30:11
    Hru tvoří Bílovice, ty však chybovaly a po jejich faulu se dostane ke slovu brněnské Agromeli.
     
    30:35
    Míč se přesunuje z jedné strany na druhou, k vidění je velké množství úspěšných obranných zákroků a také řada pohledných brankářských zásahů.
     
    30:57
    Po domácím výpalu zaduněla branková konstrukce za Fialou. Na míč si pravděpodobně ještě také sáhl Fiala, který ukázal svou kvalitu!
     
    31:30
    Egretta tlačí na defenzivu Agromeli. Po zblokovaném pokusu z produkce Trojáčka se balon octl v rukavicích Sýkory.
     
    32:23
    Akce Brna nebyla nijak zvlášť jedovatá, brankář Bílovic vyšel z brány a v poklidu schoval pomalý míč v dlaních.
     
    33:05
    Fiala se omlouvá Zouharovi, neboť právě hráč hostů byl pod tlakem a zpracování míče po výhozu bílovického strážce pro něj bylo nesplnitelným úkolem.
     
    34:17
    Do míst před Fialou posílal Outrata střílenou nahrávku, ta si našla cestu pouze k rychle reagujícímu obránci v zeleném.
     
    34:58
    Obrana Egretty předvedla další z řady úspěšných obranných zablokování míče. Všechny situace Agromeli tak končí ještě před kasou.
     
    35:44
    Rychlá kombinační hra hostů nezaznamenala povedený konec. Na druhou stranu ani domácí se u balonu dlouho neudrželi.
     
    36:13
    Roh v podání bílovických futsalistů byl zastaven bleskovou reakcí defenzivního Brňana. Příliš pohledný futsal k vidění momentálně není.
     
    36:22
    Patriku Pokornému (Bílovice) byla udělena žlutá karta.
     
    37:08
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Pohledná šance domácích měla gólové vyústění. Martin Tůma se podíval, kdo stojí z jeho spoluhráčů před brankou a dával balon přesně k LUKÁŠI MATYSKOVI, ten si dokázal s pasem poradit a bezmocný brankář se jen otočil po rychlé palbě. Asistence: Martin Tůma.
     
    37:08
    Oddechový čas pro Egrettu Bílovice.
     
    38:10
    Bílovice právě vstřelily branku!
    Sýkora společně s brněnskou obranou dali příliš mnoho prostoru MICHALU TROJÁČKOVI. Už to vypadalo, že střela ofenzivně laděného bílovického futsalisty bude zachycena obranným blokem, jenže balon ve finále doskákal s notnou dávkou štěstí až za čáru. Bez asistence.
     
    39:12
    Oddechový čas pro Agromeli Brno.
     
    39:26
    Na závěr hrací doby naskočil do hry náhradní gólman Kubica, který předvádí časté výpady na útočnou polovinu a podporuje ofenzivní snažení Bílovic, Sýkora zatím kryje všechny pokusy.
     
    39:48
    Hostující útočník se objevil před naprosto prázdným prostorem branky, avšak míč mu nepochopitelně odskočil od nohy a halou to jen zahučelo!
     
    39:54
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Prázdná brána Egretty přináší další zářez Agromeli. Přes celé hřiště se trefoval k pravé tyči opuštěné svatyně TOMÁŠ VESELOVSKÝ. Asistence: Pavel Outrata.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, lepší byl v celkovém součtu domácí tým brněnského Agromeli. Hostům se sice dařilo střílet a připravovat si navzájem řadu gólových akcí, ovšem někdy až nepochopitelně Bílovičtí nebyli schopni své příležitosti přetavit v gól. Z bodů se tak radují domácí, Bílovice naopak nedokázaly ani tentokrát vyhrát.
     
    Z mé strany to už bude vše. Jsem rád, že jste sledovali tento zápas na onlajny.com. Přeji příjemné prožití víkendu a těším se na vás zítra u přenosu z haly SportPoint, kde florbalistky Židenic přivítají Elite. Do té doby na shledanou! (20:59:08)

    Tadeáš Mima

    Branky: 2. Tůma (Forgáč), 12. Mica, 25. Mica (Veselovský), 38. Matyska (Tůma), 40. Veselovský (Outrata) – 39. Trojáček

    Karty:   16. Outrata (AGB), 20. Veselovský (AGB), 20. Sýkora (AGB) – 20. Zouhar (BIL), 37. Pokorný (BIL)


    FC Rádio Krokodýl Brno: Sýkora – Matyska, Forgáč, Veselovský, Mica, Procházka, Nedělník, Outrata, Vrána, Tůma
    SK Egretta Bílovice nad Svitavou: Fiala (38. Kubica) – Sedlák, Pokorný, Skyba, Rozbořil, Urbka, Zouhar, Trojáček, Toncr

    Rozhodčí: Štipčák, Vomastek
    bahis siteleri