SP v severské kombinaci, skoky HS 138, Lillehammer Vítěz: Haavard Klemetsen (NOR) (kon.) | SP skokanů na lyžích, Lillehammer, HS 138 Vítěz: Gregor Schlierenzauer (RAK) (kon.)
konec
SP skokanů na lyžích, Lillehammer, HS 138

Vítěz: Gregor Schlierenzauer (RAK)

Sobota 06.12.2014, 16:15Skoky na lyžích
     
    6
    Český skokan nepokazil, o tom žádná. 128,5 metrů se bude hodit, protože znovu má o něco horší podmínky. Roman je sice trošku nespokojen, ale přece jen, kolem desítky to bude! Průběžná šestá pozice.
     
    6
    Na řadě je Roman Koudelka.
     
    48
    Roman Koudelka v těchto podmínkách nepředvedl nejhorší skok. V zadáku o síle dva metry za sekundu je 123,5 metrů dobrých a český skokan jde na šesté místo! Dobre Romane, dobře!
     
    30
    Jan Matura je věčný pohodář, kterého příliš mnoho věcí nemůže zaskočit. Jenže jeho kroucení hlavou po dopadu jasně ukazuje, co si o dnešním závodě myslí. 116,5 metrů, rozhození rukou do kamery a aby se neřeklo, tak zamávání nejen závodu, ale i druhému kolu. Devětadvacáté místo pro českého sympaťáka.
     
    16
    Lukáš Hlava se pokoušel ve finále skok natáhnout, jenže doplatil na velmi silný zaďák, který jej sfoukl na 124 metrů. Co je teď českému skokanovi platná větrná kompenzace +1,4 bodů. Třináctá pozice.
     
    16
    Lukáš Hlava je připraven na svůj skok.
     
    Českým lyžařům se v úvodu sezony daří a potvrzuje to také skok na lyžích. Vždyť Roman Koudelka po prvním závodě v Klinghenthalu oblékl za výhru žlutý dres a poté v dalekém severském Kuusamu vyskákal osmé a šesté místo.

    Tomáš Lysý