USA – Slovensko 2:4 (kon.) | Norsko – Švýcarsko 7:10 (kon.) | Japonsko – Korea 1:3 (kon.)
Estonsko – Česko 2:12 (kon.) | Dánsko – Austrálie 9:5 (kon.) | Finsko – Švédsko 2:5 (kon.)
konec
Finsko
2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Švédsko
Úterý 09.12.2014, 19:15 • Scandinavium, Göteborg • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
    Karl-Johan IRAUES - 2:5
     
    58:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je nejspíše rozhodnuto! Finové hráli v šesti, zahrávali standardní situaci na polovině soupeře, jenomže přišli o míček, chopil se jej Henrik Stenberg a nahrál na čepel KARLA-JOHANA IRAUESE, který dopravil míček do prázdné branky.
    GALANTE CALSTRÖM - 2:4
     
    57:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko vede o dva góly! Rychlá akce švédských hráčů vyvrcholila nahrávkou Jonase Svahna, který pak sice tvrdě narazil na protihráče, ale vadit mu to nemuselo, protože adresát, tedy ALEXANDER GALANTA-CARLSTRÖM, se ujal míčku na levé straně a ihned vystřelil – a vymetl levou šibenici!
    Rasmus ENSTRÖM - 2:3
     
    54:18
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko se dostává do vedení! Všichni čekali na přerušení a odpískání vyloučení, jenže Švédsko drželo míček a dotáhlo to do zdárného konce. Na pravé straně měl míček Kim Nilsson, který se podíval a přesně našel volného RASMUSE ESNTRÖMA na pravé straně. Hvězdný švédský útočník bez problémů propálil gólmana Kosonena.
    Patrik MALMSTRÖM - 2:2
     
    35:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! V přesilovce se prosadil PATRIK MALMSTRÖM, který dostal rychlý křižný pas od Nilssona, načež přízemní ranou propálil Kosonena. Asistence: Kim Nilsson.
    Johan SAMUELSSON - 2:1
     
    25:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je tady odpověď! Rychlá švédská akce vyvrcholila nahrávkou Henrika Stenberga, který našel JOHANA SAMUELSSONA na středu hřiště, jenž elegantně prošel kolem obránce a poslal míček k tyčce. Asistence: Henrik Stenberg.
    Nico SALO - 2:0
     
    24:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finský tým se dostává do dvoubrankového vedení! Z dálky se do míčku opřel NICO SALO, jehož ránu nešťastně tečoval jeden ze Švédů, načež míček dostal takovou rotaci, že zaplul do šibenice. Asistence: Mika Kohonen.
    Eemeli SALIN - 1:0
     
    17:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko jde v tomto skandinávském derby do vedení! Sledovali jsme hru čtyř proti třem, tedy přesilovku Švédů, jenže se to zvrtlo a z gólu se radují Finové. Míček přebíral na půlící čáře Martin Östholm, jenže jej o něj šikovně obral EEMELI SALIN, který poté běžel sám na Amana. Gólmana si položil a elegantně poslal míček do šibenice.
    Branky a nahrávky: 18. Salin, 25. Salo (Kohonen) – 26. Samuelsson (Stenberg), 36. Malmström (Nilsson), 55. Enström (Nilsson), 58. Galante-Calström (Svahn), 59. Iraues (Stenberg)


    Finsko: Kosonen (Ikkonen) – Lamminen, Kivilehto, Väänänen, Tollikko, Lax, Stenfors, Salo – Kapanen, Kukkola, Moilanen – Salin, Hanninen, Hyvärinen – Manninen, Kailiala, Koskelainen – Kohonen, Tittu.
    Švédsko: Åman (Rehn) – Nilsberth, Östholm, Adriansson, Wallgren, Sundstedt, Karlsson, M. Samuelsson – Malmström, Iraeus, Nilsson – Enström, Rudd, Johansson – Galante Carlström, Kanebjörk, Svahn – Samuelsson, Stenberg.

    Rozhodčí: Thomas Baumgartner, Thomas Kläsi