USA – Slovensko 2:4 (kon.) | Norsko – Švýcarsko 7:10 (kon.) | Japonsko – Korea 1:3 (kon.)
Estonsko – Česko 2:12 (kon.) | Dánsko – Austrálie 9:5 (kon.) | Finsko – Švédsko 2:5 (kon.)
konec
Estonsko
2:12 (1:4, 1:3, 0:5)
Česko
Úterý 09.12.2014, 16:00 • Scandinavium, Gothenburg • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
    Jan NATOV - 2:12
     
    58:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Curney vybojoval balonek a posunul ho rozběhnutému JANU NATOVOVI, který si nejprve vychutnal obránce a následně i Saastamoinena a po krásné indiviuální akci navyšuje české ještě navyšuje vysoké české vedení. Asistence: Jiří Curney.
    Martin TOKOŠ - 2:11
     
    53:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sladký svojí zadovkou od mantinelu oblafnul dva protihráče a navíc našel přesně hůl Milana Tomašíka, který ještě vylepšil pozici pro MARTINA TOKOŠE, který bez problémů navyšuje české vedení. Asistence: Milan Tomašík.
    Milan TOMAŠÍK - 2:10
     
    48:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    MILAN TOMAŠÍK přidává desátou branku českého týmu poté, co se od mantinelu trefil nad nohou brankáře přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Patrik Suchánek.
    Jan NATOV - 2:9
     
    43:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Heřmanský perfektně našel JANA NATOVA, který si sám před Saastamoinenem věděl rady a rychlou kličkou navyšuje rozdíl ve skóre na tolik kýžených sedm branek. Střešoviský střelec si stihl i shcovat míček, neboť tímto gólem zaznamenal hattrick. Asistence: Petr Heřmanský.
    Tomáš SLADKÝ - 2:8
     
    42:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tokoš přenesl hru nahoru, Suchánek pak poslal míček směrem na branku, kde ho šikovně za záda Saastamoinena tečoval TOMÁŠ SLADKÝ. Asistence: Patrik Suchánek.
    Sten KÖIV - 2:7
     
    37:32
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Míček se ze souboje u mantinelu odrazil před české brankoviště, kde do něj klepnul STEN KÖIV a Barák na jeho pokus nestihl zareagovat. Asistence: Gert Kurmistre.
    Milan FRIDRICH - 1:7
     
    30:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dobře sehraná standardní situace přináší sedmý gól českého týmu. Jelínek přiťukl MILANU FRIDRICHOVI, který pěknou střelou z výběhu nedal Saastamoinenovi moc šancí zasáhnout. Asistence: Jan Jelínek.
    Patrik DÓŽA - 1:6
     
    26:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po pěkné kombinaci třetí formace nejprve Saastamoinen vychytal Zozuláka, ale k dorážce se dostal PATRIK DÓŽA, který navyšuje české vedení na pět branek. Asistence: Martin Zozulák.
    Jan NATOV - 1:5
     
    23:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Podhráský posunul míček k JANU NATOVOVI, který si seběhl na střed a krásnou táhlou střelou do horního růžku nedal Saastamoinenovi šanci. Estonský brankář měl navíc zakrytý vyhled. Asistence: Michal Podhráský.
    Jan NATOV - 1:4
     
    19:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Heřmanský poslal míček podél mantinelu Curneymu, který krásným křižným pasem našel hůl JANA NATOVA, který přízemní střelou k tyči střílí svůj první gól na mistrovství světa. Asistence: Jiří Curney.
    Martin TOKOŠ - 1:3
     
    12:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další pohledná kombinace českého týmu. Suchánek rozehrál na Tomašíka, který našel na středu Sladkého. Sladký pak krásnou zadovkou z prvního doteku oslovil MARTINA TOKOŠE, který napálil míček do prázdné branky. Asistence: Tomáš Sladký.
    Matěj JENDRIŠÁK - 1:2
     
    08:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krásnou akci předvedli čeští florbalisté. Podhráský nahrál Natovovi, ten oslovil druhého obránce, Heřmanského, který okamžitě poslal míček Curneymu a ten rovněž z první nahrál před branku, kde byl MATĚJ JENDRIŠÁK, jemuž se povedlo dostrkat míček do odkryté branky. Asistence: Jiří Curney.
    Patrik MARKUS - 1:1
     
    05:24
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    PATRIK MARKUS naznačením donutil Kafku k pohybu, stáhl si míček na backhand a střelou do horní části branky překonává českého brankáře.
    Jiří CURNEY - 0:1
     
    02:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Podhráský přihrál k mantinelu Natovovi, který dobře viděl na druhé straně volného JIŘÍHO CURNEYHO, kterému adresoval přesnou přihrávku a mladoboleslavský střelec přesnou střelou otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Jan Natov.

    Lukáš Vacuška

    Branky a nahrávky: 6. Markus (TS), 38. Köiv (Kurmistre.) – 3. Curney (Natov), 9. Jendrišák (Curney), 13. Tokoš (Sladký), 20. Natov (Curney), 24. Natov (Podhráský), 27. Dóža (Zozulák), 31. Fridrich (Jelínek), 43. Sladký (Suchánek), 44. Natov (Heřmanský), 49. Tomašík (Suchánek), 54. Tokoš (Tomašík), 59. Natov (Curney)


    Estonsko: Saastamoinen (Oige) – Tamme, Pass, Salm, Komi, Stromfelt – Kase, Kallion, Maalt – Koiv, Matsukevits, Kurmiste – Tasa, Savi, Kasenurm – Woiduma, Markus
    Česko: Barák (Kafka) – Podhráský, Heřmanský, Suchánek, Veltšmíd, Sýkora, Jelínek, Deutsch – Natov, Jendrišák, Curney – Tokoš, Tomašík, Sladký – Zozulák, Fridrich, Dóža – Ondrušek, Mikeš

    Rozhodčí: Bjorn Aksel Henriksen, Jan Magnar Ingebrigtsli