Norsko – USA 6:2 (kon.) | Estonsko – Slovensko 7:2 (kon.) | Austrálie – Japonsko 4:2 (kon.)
Lotyšsko – Kanada 10:2 (kon.) | Korea – Rusko 3:15 (kon.) | Německo – Dánsko 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Norsko
6:2 (2:0, 1:0, 3:2)
USA
Středa 10.12.2014, 10:00 • Arena Scandinavium, Göteborg • Mistrovství světa
    Willy FAUSKANGER - 6:2
     
    54:28
    Norsko právě vstřelilo branku!
    A teď už je, zdá se, hotovo. Velikán WILLY FAUSKANGER znovu zazářil, jeho přesný projektil nejspíš posílá Norsko do čtvrtfinále. Bleskově využitá přesilová hra. Asistence: Ole Mossin Olesen.
    Ole Mossin OLESEN - 5:2
     
    53:03
    Norsko právě vstřelilo branku!
    OLE MOSSIN OLESEN utekl přes celé hřiště a ačkoli byl atakován dvěma soupeři, a to i faulován, dokázal míček procedit do branky. Asistence: Fredrik Hoff Eriksen.
    Jesse ANDERSSON - 4:2
     
    50:38
    USA právě vstřelilo branku!
    Ale přece jen se jim daří snížit! JESSE ANDERSSON perfektním tahákem od půlky přibližuje zaoceánský tým na rozdíl dvou branek! Norové si pochopitelně berou oddechový čas. Asistence: Ryan Winkler.
    Ryan WINKLER - 4:1
     
    46:27
    USA právě vstřelilo branku!
    RYAN WINKLER už ale úspěšný byl! Jeho tahák z "mezikruží" znamená snížení a vrací Američany do hry. Asistence: Stefan Zimmermann.
    Ole Martin Skau JANSSON - 4:0
     
    41:00
    Norsko právě vstřelilo branku!
    OLE MARTIN SKAU JANSSON z velkého brankoviště překonává Glanzmanna a využívá tak norskou přesilovku. Asistence: Ole Mossin Olesen.
    Sindre BJERKNES - 3:0
     
    26:57
    Norsko právě vstřelilo branku!
    SINDRE BJERKNES ze středu propálil vše a Norsko vede 3:0! Asistence: Ole Martin Skau Jansson.
    Ole Martin Skau JANSSON - 2:0
     
    18:37
    Norsko právě vstřelilo branku!
    OLE MARTIN SKAU JANSSON doslova procpal míček přes tři soupeře až do americké branky a zvyšuje na 2:0 pro Norsko! Asistence: Ole Mossin Olesen.
    Willy FAUSKANGER - 1:0
     
    17:47
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Fenomenální WILLY FAUSKANGER opět potvrzuje svou velikost. Jeho rána z první překonává Glanzmanna a posílá Norsko do vedení 1:0. Teď asi nemá americký gólman úplně čisté svědomí. Asistence: Glen Evensen.

    Petr Jindra

    Branky a nahrávky: 18. Fauskanger (Evensen G.), 19. Jansson (Olesen), 27. Bjerknes (Ja), 41. Jansson (Olesen), 54. Olesen (Eriksen), 55. Fauskanger (Olesen) – 47. Winkler (Zimmrmann), 51. Andersson (Winkler)


    Norsko: Jelsnes (Ronnmark) – Gidske, Bjerknes, Kronberg, Torp, Jansson, Evensen E., Olessen, Pedersen, Nilsson, Rognlien, Fauskanger, Eriksen, Straete, Martinsen, Gustavsen, Kvisvik, De Santana, Evensen G.
    USA: Glanzmann (Frank) – Patel, Torretta, Webb, Lanzlinger, Hansen, Aa, Andersson, Winkler, McVey, Mori, Binder, Ruegg, Winkler, Brown, Forare, Fischer, Vaha-Vahe, Zimmermann

    Rozhodčí: Lim – Sharil