Japonsko – Korea 5:4 (po pr.) | Kanada – Slovensko 3:5 (kon.) | Austrálie – Rusko 4:11 (kon.)
USA – Německo 5:6 (po pr.) | Finsko – Norsko 6:1 (kon.) | Švédsko – Estonsko 17:0 (kon.)
konec
Finsko
6:1 (3:0, 0:0, 3:1)
Norsko
Čtvrtek 11.12.2014, 15:30 • Scandinavium, Gothenburg • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
    Miko KOHONEN - 6:1
     
    59:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Rognlien chyboval, Koskelainen ho obral o míček, rozhlédl se a poslal ho nabíhajícímu MIKO KOHONENOVI, který se zastavil a backhandem zády k brance poslal míček o tyčku do sítě. Asistence: Kari Koskelainen.
    Oscar HÄNNINEN - 5:1
     
    56:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Salin se uvolnil u mantinelu a přesnou křižnou přihrávkou pod holí obránce předložil míček OSCARU HÄNNINENOVI, který navyšuje finské vedení. Asistence: Eemeli Salin.
    Rickie HYVÄRINEN - 4:1
     
    49:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    RICKIE HYVÄRINEN se na okamžik odpoutal od svého strážce a ihned dostal do brankoviště přihrávku od Salina, kterou neměl problém poslat do odkryté branky.Asistence: Eemeli Salin.
    Ketil KRONBERG - 3:1
     
    44:20
    Norsko právě vstřelilo branku!
    To byla bomba. KETIL KRONBERG rozehrával volný úder od mantinelu, s ničím se nepáral a nekompromisní ránou golfem poprvé překonává Kosonena. Bez asistence.
    Lauri KAPANEN - 3:0
     
    19:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Kukkola na sebe natáhl čtyři protihráče. S pomocí jednoho z nich se pak míček dostal k Moilanenovi, který zachoval kladnou hlavu a z otočky posunul míček do boku na LAURIHO KAPANENA, který měl už jednoduchou pozici. Asistence: Mika Moilanen.
    Lauri KAPANEN - 2:0
     
    12:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Kukkola přistrčil míček LAURI KAPANENOVI, který krásnou střelou trefuje přesně vzdálenější růžek Rönnmarkovy branky. Asistence: Jani Kukkola.
    Jani KUKKOLA - 1:0
     
    08:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Kivilehto našel u mantinelu JANIHO KUKKOLU, který udělal pár kroků směrem k brance a přesnou střelou ke vzdálenější tyči otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Juha Kivilehto.

    Lukáš Vacuška

    Branky a nahrávky: 9. Kukkola (Kivilehto), 13. Kapanen (Kukkola), 20. Kapanen (Moilanen), 50. Hyvärinen (Salin), 57. Hänninen (Salin), 60. Kohonen (Koskelainen) – 45. Kronberg


    Finsko: Kosonen (Ikonen) – Lamminen, Kivilehto, Väänänen, Töllikkö, Salo, Stenfors, Lax – Kapanen, Kukkola, Moilanen – Salin, Hänninen, Hyvärinen – Tiitu, Kohonen, Kailiala – Koskelainen, Manninen
    Norsko: Rönnmark (Jelsnes) – E. Evensen, Gidske, Rognlien, Gustavsen, Pedersen, De Santana, Kvisvik, Martinsen – Fauskanger, Kronberg, G. Evensen – Jansson, Straete, Olesen – Torp, Eriksen, Bjerknes – Nilsson

    Rozhodčí: Petr Černý, Jiří Janoušek