Královo Pole – Plzeň 26:25 (kon.) | Lovosice – Jičín 26:24 (kon.) | Litovel – Zubří 31:23 (kon.)
konec
Tatran Litovel
31:23 (17:11)
HC ROBE Zubří
Sobota 13.12.2014, 17:00 • Sportovní hala ZŠ Vítězná • Chance Extraliga mužů
Předzápasové kurzy
     
    V sobotu platilo „můj dům, můj hrad“. Litovel připravila překvapení kola, smetla Zubří!

    V patnáctém kole v sobotních zápasech vždy vybojovaly vítězství domácí celky. Lovci zvítězili nad Jičínem, Brno těsně porazilo mistrovskou Plzeň. Šok kola ale divákům připravili Litovelští, kteří převálcovali Zubří.


    Tatran Litovel – HC Gumárny Zubří 31:23 (17:11)

    Házenkáři Gumáren Zubří nezvládli utkání proti extraligovému nováčkovi z Litovle a podlehli mu výrazným osmibrankovým rozdílem. Domácí házenkáři Zubří zaskočili, ujali se vedení hned v první minutě a po osmi minutách hry vedli 6:2! Asi do 22. minuty se udržovali pětibrankový odstup, svůj náskok pak ale ještě navýšili a zuberští házenkáři na to nedokázali zareagovat. Do šaten si nesli hosté šestibrankové manko a ve druhém poločase jejich trápení pokračovalo. Litovel se držela své šance na fantastický výsledek a její kanonýři pálili jako o život. Ve 42. minutě vedli domácí už o jedenáct branek (23:12), o pět minut později dokonce o třináct (27:14)! Až v poslední pětiminutovce zápasu se Valachům podařilo vysokou ztrátu alespoň kosmeticky upravit a z Litovle vezou překvapivou porážku 23:31.

    Branky: Konšel 8/3, Juříček 8, Schmalz 6, Barabáš 4, Mičola 2, Dolák 1, Šmíd 1, Havlíček 1 – Šlachta 6/5, Hrstka 3/2, Kašpárek 3, Přikryl 3, Šustáček 3, Šíra 2, Dědek 1, Reček 1, Horut 1.

    Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 3/3 – 8/7. Vyloučení: 6 – 3. Diváci: 450. (20:21:34)
     
    Zde si můžete přečíst pozápasové zhodnocení dnešního utkání obou trenérů.


    Jiří Kekrt, trenér HC Gumárny Zubří:

    „V dnešním utkání jsme jednoznačně selhali na všech frontách. V prvním poločase jsme svého soupeře značně podcenili v útoku a tím jsme se dostali do velké křeče, přitom to mělo být obráceně. Víc k tomu nemám co říct.“


    Lubomír Krejčíř, trenér Tatran Litovel:

    „Z první domácí výhry jsme opravdu nadšení. Vítězství bylo velmi cenné z toho důvodu, že jsme dlouho nezískali dva body. Pro kluky, kteří chodí každý den do práce a ještě k tomu musí zvládat tréninky, to byla ta nejlepší odměna. První poločas se nám velmi povedl z hlediska útočné hry, také výborně zachytal Baránek. V druhém poločase to bylo o tom, jestli udržíme herní disciplínu a taktické pokyny. To se nám po dobu 25 minut podařilo a těch posledních pět minut jsme čekali jen na to, jestli svůj náskok udržíme. Náskok jsme si nakonec udrželi a teď už jenom slavíme.“
     
    60
    Konec zápasu. (31:23)
     
    59
    A to se také podařilo! Na sedmimetrový hod byl vyslán Petr Šlachta, který uzavírá utkání na konečných 31:23 ve prospěch domácích borců z Litovle! Litovelští fandové jsou v euforii a svým skandováním vytrhávají halu ze základů! (31:23)
     
    59
    Valaši mají k dispozici sedmimetrový hod, kterým tak můžou v posledních vteřinách druhé půle upravit kosmeticky stav utkání. (31:22)
     
    58
    Kreativní útok zuberského kádru byl zakončen exceletnní ránou ze spojky. (31:22)
     
    57
    Jakub Šíra se i přes agresivitu tatranské obrany dokázal uvolnit na šestce a ze své role pivota přelstil litovelského strážce brány. (31:21)
     
    56
    Oba celky si připsaly branky z rychlých akcí. (31:20)
     
    55
    Tak přesně tohle Zubří umí! Hosté to zkoušeli taktikou na dva vysunuté bránící hráče, kterou můžeme nazvat jako pressing. Rozehru soupeře systematicky ničili dva vysunutí hráči, kteří se snažili donutit soupeře k chybě a vyrazit tak do rychlého útoku. Zuberským se nakonec podařil rychlý přechod do útoku, ale zakončen byl po ataku na brankovišti brankou z nařízeného sedmimetrového hodu, jehož autorem se stává Šlachta. (30:19)
     
    56
    Za bránění v brankovišti mělo Zubří k dobru sedmimetrový hod, který bezepečně využil Petr Šlachta. (30:18)
     
    55
    Litovelský útok poslal do zakončení křídla, ale jejich střelecký pokus končí mimo oblast brány. Dopředu se tak přesouvají Valaši, který pomalu zahajují svůj postupný útok. (30:18)
     
    54
    Střední spojka Tatranu vyslala viditelný povel pro zahájení nacvičené akce, která nakonec končí ztrátou míče. Litovel však v útoku zůstává. (30:18)
     
    53
    Valaši budou zažívat těžké chvíle, které jsou voda na mlýn pro domácí Tatran. Za zákrok za hranicí pravidel byl vyloučen Jakub Šíra, který si tak půjde odpočinout na lavičku. (30:18)
     
    52
    Matěj Konšel se pověsil nad dvojblok bránících Valachů a prosadil se střelou po ruce. (30:18)
     
    52
    Zuberští hráči měli k dispozici sedmimetrový hod, ve kterém nezaváhali. (29:18)
     
    51
    Po nacvičené akci si vysloužil ten nejbouřlivější aplaus celého publika Šmíd. (29:17)
     
    50
    Vzadu u brankoviště zůstává 5 bránících Valachů, rozehrávku soupeře napadá vysunutá střední spojka. Valachům se nakonec podařilo zužitkovat obranný styl 1:5 a dostávají se do útoku, na jehož konci zazářil z letu křídla Kašpárek. (28:17)
     
    50
    Na obou stranách palubovky byly k vidění dvě dynamické akce, které nám upravily stav dnešního utkání na 28:16! Lubomír Krejčíř si následně žádá oddechový čas. Hned po oddechovém čase bude rozehrávat domácí Tatran. (28:16)

    Martin Petřek

    Tatran Litovel
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    HC ROBE Zubří
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Rozhodčí: Michal Hanák a Luboš Pavlíček, delegát ČSH Miloš Kastner