Espanyol – Granada 2:1 (kon.) | Sevilla – Eibar 0:0 (kon.) | Atlético – Villarreal 0:1 (kon.)
Real Sociedad – Ath. Bilbao 1:1 (kon.)
konec
RCD Espanyol Barcelona
2:1 (1:0)
Granada CF
Neděle 14.12.2014, 12:00 • Power8 Stadium, Barcelona • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Ve druhé půli měli zpočátku převahu hosté, kteří také dokázali vyrovnat, prosadil se Youssef El Arabi. Poté pomalu, ale jistě začali přejímat taktovku duelu domácí. Po Carlosově vyloučení tlak domácí ekipy ještě více zesílil a nakonec vyústil ve vedení. Rozhodující trefu zaznamenal střídavší Christian Stuani. Více se již nestalo, a tak Espanyol zdolal Granadu těsně 2:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 4:6 (13:55:00)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Arbilla to přece jenom ještě zkusil centrem, který si ale stáhl Fernández. Zdá se, že je o vítězi klání rozhodnuto.
     
    90+2
    Espanyol se nyní trochu zatáhl a operuje na polovině hřiště. Domácí mají trumfy ve svých rukou, těsně před koncem drží vedení.
     
    90
    K základní hrací době se budou nastavovat tři minuty.
    Christian STUANI - 2:1
     
    90
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Neskutečné, domácí se přece jenom dočkali. Vázquez odcentroval z pravé strany hrací plochy přesně na nohu CHRISTIANA STUANIHO. Ten poté neotálel a balon z voleje poslal za brankovou čáru. Fernández jej sice zasáhl, ovšem zabránit pravděpodobně rozhodující brance se mu nepodařilo.
     
    89
    Vzápětí další karetní trest, a to pro Maínze (GRN). Domácí budou rozehrávat volný kop.
     
    88
    Další žlutá karta, potrestán je Piti (GRN).
     
    87
    Domácí stále tlačí, ovšem nyní to přehnali. Arbilla si těsně za polovinou pomohl faulem, a tak bude následovat rozehrávka, s níž Granada pochopitelně nepospíchá.
     
    86
    K hlavičce se po centru z pravé strany hrací plochy dostal Colotto. Svůj pokus ale nasměroval nad branku, a tak se bude kopat od hostující svatyně.
     
    85
    Espanyol buší do obrany Granady. Ta má vinou červené karty poměrně napilno. Zatím ale nadále drží alespoň remízu, která by přinesla bod.
     
    84
    Hosté střídají. Místo Córdoby naskočí do hry Maínz.
     
    83
    A znovu se trestá. Za zatažení soupeře dostává karetní trest nově příchozí Yuste (GRN).
    Carlosova ruka zapříčinila druhou žlutou kartu, tudíž vyloučení
     
    82
    Tak to je velká komplikace pro hostující celek. Za hru rukou dostává svou druhou žlutou kartu Carlos (GRN). Obránce Granady tak musí do sprch!
     
    81
    Další akce Espanyolu končí opět neslavně, centr doputoval až mezi diváky. Vykopávat tak bude Fernández, který má v posledních minutách stále více práce.
     
    80
    Domácí to zkusili po pravé straně, ovšem centr byl zblokována. Po následném vhazování žádné nebezpečí nenastalo, Granada se osvobodila.
     
    79
    Arbilla byl na úrovni půlící čáry faulován El Arabim. Rozehrávat tak bude Espanyol, který by jistě chtěl zvítězit. Na vstřelení branky má ještě deset minut základní hrací doby.
     
    78
    Granada drží balon na kopačkách. Zdá se však, že se nikam nežene a remíza by byla vítaným výsledkem. Utkání ale ještě stále není u konce.
     
    77
    Faul také na druhé straně hrací plochy, hříšníkem se stal Córdoba. O výkop se postará Casilla, který již delší dobu neměl vážnější zákrok.
     
    76
    García si dle sudího pomohl nedovoleným způsobem, a tak bude z velkého vápna rozehrávat Fernández. Utkání se mílovými kroky blíží ke svému závěru.
     
    75
    Střídá také Granada. Dnes dohrál Iturra, místo kterého okusí atmosféru duelu Yuste.
     
    74
    Právě Sevilla nyní míří ze hřiště. Nahradí jej Montañés.
    Sevilla hlavičkoval těsně vedle
     
    73
    Další velká šance Espanyolu. Vázquez výborně zapracoval na pravém křídle, kde se uvolnil a nacentroval na Sevillu. Domácí záložník poté ale z vynikající pozice zamířil mimo tři tyče.
     
    72
    Stuani se téměř dostal do samostatného úniku, když na poslední chvíli zasáhla pozorná defenziva Granady. Utkání je ale přece jenom atraktivnější.
     
    71
    Znovu se bude udělovat žlutá karta. Za držení soupeře je potrestán domácí Sánchez (ESB).
    García z těsné blízkosti neskóroval
     
    70
    Velká příležitost domácích! García se po šťastném procestování balou velkým vápnem dostal zcela sám před Fernándeze. Toho ale z těsné blízkosti nedokázal překonat.
     
    69
    Carlos se po pravé straně tlačil kupředu, v čemž mu ale zabránil hvizd sudího, který spatřil nedovolený zákrok. Rozehrávat tak budou domácí.
     
    68
    Hraje se převážně v okolí středového kruhu, kde ani jednomu z celků žádné větší nebezpečí nehrozí. Balon na svých kopačkách drží Granada.
    Vynikající atmosféra v ochozech Power8 Stadium

     
    66
    Stuani si nyní při svém ofenzivním výpadu pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat tak budou hosté, kteří působí živějším dojmem.
     
    65
    Utkání nabralo poměrně velké tempo. Hraje se nahoru dolů, akce střídá akci. Zatím je stav stále nerozhodný.
     
    63
    Rohový kop od levého praporku se pokusil zakončit Sánchez. Domácí záložník ale zamířil vysoko nad. Následovat bude odkop od branky.
     
    62
    Druhé střídání na domácí straně. Místo Caiceda naskočí do hry Stuani.
    Youssef EL ARABI - 1:1
     
    61
    Granada právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Po bleskovém vhazování se balon dostal až k pravé tyči, kde jej za brankovou čáru bez větších potíží usměrnil YOUSSEF EL ARABI.
     
    60
    Po rozehrání standarní situace hlavičkoval z velkého úhlu García. Tento pokus si ale Fernández pohlídal a následně míč odkopl do zámezí.
     
    59
    Bude se udělovat žlutá karta. Za nekompromisní sražení soupeře ji dostává Murillo (GRN). Domácí budou míst k dispozici volný kop.
     
    58
    Granada je znovu nastěhovaná na útočné polovině, kde poořádně trápí defenzivu domácích. Ta ale zatím bez větších obtíží odolává.
    García napálil pouze břevno
     
    57
    Domácí mohli vést o dvě branky! Segio García dostal míč na hranici velkhé vápna, kde si jej srovnal na levačku a vypálil. Tvrdým projektilem pak orazítkoval břevno. Dorážka se již Espanyolu nepodařila.
     
    56
    První výměnu sil chystají také hosté. Ze hřiště odchází Márquez, místo kterého si zahrahe Riki.
     
    55
    Po delší době se na útočné polovině objevili na delší dobu domácí. Źádné větší nebezpečí zde ale nezpůsobili. Balon nakonec utekl do zámezí.
     
    53
    Domácí fotbalisté střídají. Místo Fuentese naskočí do hry Álvarez.
     
    52
    Sevilla pelášil do slibné šance, čemuž musel učinit přítrž vyběhnuvší Fernández. Hostující brankář celou situace excelentně přečetl a balon odkopl do dostatečné vzdálenosti od branky.
     
    51
    Granada hraje velice aktivně, stále se tlačí kupředu. Konsolidovaný defenziva Espanyolu ale zatím žádné kompikace nepřipouští.
     
    50
    Sergio García zakončil protiútok poměrně ostrou ranou. Ta ale zamířila daleko od levé tyče. Následovat bude odkop od branky, o který se postará Fernández.
     
    49
    Rico poslal do brankoviště prudký pas, který ale vyboxoval Casilla. Córdoba v souboji utržil poměrně tvrdý zásah do oblasti hlavy, ovšem zdá se být v pořádku.
     
    48
    Hosté jsou v úvodu druhého poločasu aktivnějším celkem. Rico byl u levé postranní lajny zastaven nedovoleným způsobem, což znamená volný kop.
     
    47
    Nyní si Córdoba pomohl ve velkém vápně nedovoleným způsobem. To neuniklo bystrému oku hlavního arbitra, který následně nařídil rozehrávku pro domácí.
     
    46
    Nyom zkusil odcentrovat z pravé strany hrací plochy, ovšem defenziva Espanyolu byla pozorná a balon včas odvrátila do klidných vod.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní poločas, který příliš zajímavého nepřinesl. O něco více ze hry měla Granada, leč vedení se po přesné trefě Caiceda ujali domácí. Jak se bude klání nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 2:4
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    K základní hrací době prvního poločasu bude nastavena rovná minuta. Přinese nějaké nebezpečí?
     
    44
    Domácí průnik podél levé postranní lajny se nepovedl, hosté zasáhli a balon se dokutálel do zámezí. Espanyol bude mít k dispozici alespoň vhazování.
     
    43
    Do konce prvního poločasu již příliš mnoho času nezbývá. Granada má balon častěji na svých kopačkách. Přesto ale drží Espanyol nadále těsné vedení.
     
    42
    Podruhé v utkání bude udělena žlutá karta. Za podražení soupeře ji dostává hostující Carlos (GRN).
    Pitiho obrovská příležitost
     
    41
    Rychlý protiútok Granady nekončí brankou! Piti si obhodil obránce, načež se octl zcela sám před Casillou. Zakončil ale prachbídně, hostující brankář přízemní pokus lapil do své moci.
     
    40
    Iturra ve středu pole fauloval, a tak bude rozehrávat domácí celek. Na ohrožení branky se však jedná o příliš velkou vzdálenost.
     
    39
    První poločas se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru. Domácí stále drží těsný náskok, a to i přes fakt, že byli o něco horším celkem.
     
    38
    Fran Rico si udělal na hranici velkého vápna prostor, načež se pokusil vypálit. Rána mu ale vůbec nesedla, balon doputoval až ke Casillovi.
     
    37
    Arbilla hledal prudkou přihrávkou Garcíu, ke kterému se ale balon nedostal. Včas zasáhla bedlivá hostující obrana.
     
    35
    Hosté jsou obdrženou brankou mírně zaskočeni, ovšem nadále se snaží útočit. Zatím se jim to ale příliš nedaří. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
    Felipe CAICEDO - 1:0
     
    34
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Po centru z pravé strany nastal před brankou Granady velký závar. Nejlépe se v němž zorientoval FELIPE CAICEDO. Forvard Espanyolu poté neváhal a doklepl míč do odkryté branky.
     
    33
    Granadu je nadále aktivnějším celkem. Stále kombinuej na vlastní polovině, přičemž se z tribun ozývá pískot. Domácí fanoušci jistě nejsou s výkonem svých miláčků spokojeni.
     
    31
    Na druhé straně pálil z poměrně velké vzdálenosti García. Přízemní pokus ale neměl gólové parametry, Fernández jej eliminoval bez větších potíží.
    El Arabiho možnost
     
    30
    První větší šance utkání! Na centr z pravé strany hrací plochy si naskočil El Arabi. Hlavičku hostujícího útočníka nakonec Casilla vynikajícím reflexivním zákrokem vytěsnil.
     
    29
    Vázquez chtěl individuálně zahrozit, což se mu ale nepdoařilo. Pozorný Sánchez jej včas o balon obra. Hrát tak může znovu Granada.
     
    28
    Granada je stále nastěhovaná na útočné polovině, kde se ale do žádných šancí nedostává. Nyní se Piti pokusil projít po pravé straně. Balon mu ale utekl, a tak se bude vhazovat.
     
    26
    Rico centroval do pokutového území, kde ale byli pány domácí fotbalisté. Ti se následně dlouhým odkopem osvobodili. Alespoň na malou chvíli.
     
    25
    Utkání skutečně není přehlídkou atraktivního fotbalu. Zatím jsme neviděli žádnou větší příležitost. Obě mužstva myslí především na defenzivu.
     
    24
    Ani rohový kop z druhé strany přílišné vzrušení nepřinesl. Balon skončil znovu u Casilly. Ten se zlobí na rozhodčího, neboť se ve vzdušeném souboji dostal do křížku s Córdobou. Arbitr ale tento zákrok jako nedovolený neposoudil.
     
    23
    Opět nepříliš povedená akce domácího celku, který se dlouhým centrem dostal pouze ke stoprocentně připravenému Fernándezovi.
     
    22
    Hosté zahrávali rohový kop, na který si naskočil El Arabi. Hlavička hostujícího forvarda ale přistála přesně v Casillově náručí. K většímu ohrožení branky tak nedošlo.
     
    20
    Poemzní sudí má zřejmě problém technického rázu. Nyní je ale opět připraven pokračovat v rozhodování.
     
    19
    Bude se poprvé žlutit. Za loket v obličeji soupeře dostává ka¨retní trest domácí Cañas (ESB).
     
    18
    Vázquez operoval u levého rohového praporku, kde se ale nakonec sám ukličkoval a balon mu utekl do zámezí. Následovat tak bude odkop od branky.
     
    17
    Tentokráte si při svém útočném počínání pomohl nedovoleně García. Domácí kapitán sice protestuje, ale není mu to příliš platné. O uvedení balonu do hry se postará Fernández.
     
    16
    El Arabi fauloval nedaleko středového kruhu. Rozehrávat tak bude Espanyol.
     
    15
    Granada má balon na svých kopačkách mnohem častěji. Zatím se jí ale příliš nedaří dostávat do střeleckých pozic. Změní se tento fakt v následujících minutách?
     
    14
    Nakrátko rozehraný roh pokračoval centrem na Arbillu. Pravý zadák Espanyolu sice dokázal zakončit, ovšem v té době byl v ofsajdu. Rozehrávat tak budou hosté.
     
    13
    Taktéž Espanyol bude zahrávat rohový kop, a to po zblokovaném Fuentesově centru. Jak s touto příležitostí domácí naloží?
     
    12
    Standardní situace žádné vážnější nebezpečí nepřinesla, domácí se v poklidu osvobodili a dokonce se vydali do útoku. Granada ale komplikace nepřipustila.
     
    11
    Hosté se dostali do první zajímavější situace. Piti zachytil přihrávku z pravé strany, načež ihned vypálil. Rána z hranice velkého vápna ale nenadělala Casillovi příliš potíží. Bude se ale kopat od rohového praporku.
     
    10
    Je za námi úvodní desetiminutovka, která příliš zajímavého nepřinesla, spíše vzájemné oťukávání. Uvidíme, zda následující průběh utkání přinese zlepšení.
     
    9
    Opět začíná velmi rozvážná kombinace domácí ekipy, která se pohybuje na vlastní polovině. Espanyol zatím příliš aktivně nenapadá, spíše vyčkává.
     
    8
    Carlos adresoval z levé strany prudký centr do vápna. Do souboje s domácím brankářem šel velmi průbojně Córdoba. Casilla si ale poradil a ostrý balon si ze vzduchu stáhl.
     
    7
    Stále se bojuje spíše v okolí středového kruhu. Ani jedna z družin nechce udělat chybu, která by vedla k úvodní brance utkání.
     
    6
    Volný kop, tentokrátě na straně hostí. El Arabi se poté dral do zakončení, ovšem na dlouhý balon nedosáhl. Opět se tak bude pouze kopat od branky.
     
    5
    Další akce Granady skončila nepřesnou přihrávkou. Kulatý nesmysl tak doputoval do zámezí. O výkop se tak postará Casilla. Sledujeme skutečně velmi opatrný duel.
     
    4
    Centr se snesl pouze do rukavic připraveného Fernándeze. Hostující muž s rukavicemi poté ihned rozehrál a poslal své spoluhráče do protiútioku. Ten však měl jepičí život.
     
    3
    Hosté momentálně v poklidu kombinují na vlastní polovině. Poté ale o balon přišli a museli si pomoci nedovoleným zákrokem. Carlos zastavil Vázqueze, a tak má Espanyol k dispozici volný kop.
     
    2
    Ani druhý pokus o ofenzivní výpad nedopadl dle představ domácích příznivců. García nedokázal zachytit prduký centr. Hrát tak může znovu Granada.
     
    1
    Oba celky zahajují utkání velmi opatrně. O první útočný výpad se pokusil Vázquez. Hostující defenziva jej ale u pravé postranní lajny obrala o balon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: Casilla – Fuentes, Álvaro González, Colotto, Arbilla – Sevilla, Cañas, V. Sánchez, Vázquez – Caicedo, S. García (C).
    Náhradníci: Pau – V. Álvarez, Stuani, H. Moreno, J. López, Montañés, Bertrand.

    Granada: R. Fernández – Nyom, Babin, Murillo, J. Carlos – Piti (C), Iturra, J. Márquez, F. Rico – Córdoba, El Arabi.
    Náhradníci: Olazábal – Maínz, Isaac, Nounkeu, Yuste, A. Sissoko, Riki.

    Rozhodčí: Jaime – Bieno, Martínez.
    Vše se již připravuje ke startu duelu

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Pohled do statistik

    Espanyol se momentále nachází na třinácté pozici. Na svém kontě má 14 bodů. V posledním ligovém duelu padla méně slavná Barcelona na půdě městského rival FC Barcelona vysoko 1:5.

    Granada je se ziskem 12 bodů šestnáctá. Mužstvo sehrálo předchozí kolo na domácí půdě, a to proti Valencii. T utkání dokázalo vytěžit cenný bod za remízu 1:1.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Španělský Primera División má na programu své patnácté kolo. V jeho rámci změří síly celky Espanyol Barcelona a Granada CF. Úvodní výkop je ve středovém kruhu Estadi Cornellà-El Prat, tedy domovském stánku Espanyolu, naplánován na 12:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Libor Kucza

    Branky: 34. Caicedo (S. García), 90. Stuani (Vázquez) – 61. El Arabi (Piti)

    Karty:   19. Cañas (ESB), 71. V. Sánchez (ESB) – 42. J. Carlos (GRN), 59. Murillo (GRN), 83. Yuste (GRN), 88. Piti (GRN), 89. Maínz (GRN)   82. J. Carlos (GRN)


    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Fuentes (53. V. Álvarez), Álvaro González, Colotto, Arbilla – Sevilla (74. Montañés), Cañas, V. Sánchez, Vázquez – Caicedo (62. Stuani), S. García (C).
    Náhradníci: Pau – V. Álvarez, Stuani, H. Moreno, J. López, Montañés, Bertrand.

    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Babin, Murillo, J. Carlos – F. Rico, Iturra (75. Yuste), J. Márquez (56. Riki) – Piti (C), Córdoba (84. Maínz), El Arabi.
    Náhradníci: Olazábal – Maínz, Isaac, Nounkeu, Yuste, A. Sissoko, Riki.

    Rozhodčí: Jaime – Bieno, Martínez

    Diváci: 18 405