Česko – Rusko 4:3 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
Česko
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
Rusko
Pátek 19.12.2014, 17:00 • Zimní stadion Kralupy nad Vltavou • Reprezentace do 16 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    Autorem vítězné branky je ONDŘEJ MACHALA.
     
    58:30
    Osin komplikuje svému týmu závěr utkání, jelikož dostává trest za držení.
     
    54:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi velmi rychle odpovídají! Burda vypálil a Raiko vyrazil kotouč jen před sebe. Nejrychleji zvládl zareagovat JAN HLADONÍK, který dojel před brankáře Ruska a bez obtíží vyrovnal. Asistence: Václav Burda.
     
    53:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Obrovská euforie na střídačce hostů, kteří se znovu ujímají vedení. JAROSLAVL ALEKSEJEV ujel českým bekům a tváří v tvář Vomáčkovi se nemýlil. Zvolil kličku do forhendu, kterou si domácího gólmana položil a mohl zakončit. Asistence: Dmitrij Samorukov.
     
    45:16
    Ševčík je vyloučen na 2 + 2 minuty za faul kolenem.
     
    45:13
    Slepetc ujel české obraně a před gólmanem zvolil zakončení forhendem. Vomáčka zasáhl betonem. Ruský forvard byl však faulován.
     
    43:20
    Hráče se již povedlo za potlesku, který se ozýval z tribun, odvézt z hrací plochy. Hra pokračuje pětiminutovou přesilovkou České republiky.
     
    43:20
    Hosté doplatili na svou tvrdou hru. Zenčikov tvrdě narazil na mantinel Gaspara, kterému budu muset na nohy pomoci přivolaní zdravotníci. Ruský hráč dostává pětiminutový a osobní trest do konce utkání.
     
    40:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naši reprezentanti vstoupili do závěrečné třetiny skvěle! Z časomíry neuběhla ani půl minuta, když se ke střele dostal MATYÁŠ SVOBODA. Jeho pokus se po odrazu od tyčky dostal až za brankovou čáru. Asistence: Michael Gaspar.
     
    33:50
    Vomáčka vytáhl proti Rubinčikovi famózní zákrok lapačkou! Ruský obránce si sjel blíže ke kruhům a nebezpečně vypálil, na našeho brankáře si ale nepřišel.
     
    32:28
    Proti pravidlům se provinil Dvořák. Ruské mladíky čeká další přesilovka.
     
    29:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    To je ovšem pro české hráče, kteří byli hodně aktivní, ledová sprcha. Puk za Vomáčku po kombinaci snad celé pětice ruských hráčů dostal PAVEL KOLTIGYN. Asistence: Dmitrij Samorukov a Jaroslavl Aleksejev.
     
    27:17
    Další početní výhodu si zahrají Češi. Slepetc hákoval a je po zásluze potrestán.
     
    26:55
    Nečas zachytil laxní rozehrávku soupeře a dostal se do dobré šance. Jeho střelu z mezikruží ovšem dokázal Raiko zlikvidovat.
     
    25:01
    Češi se ale ubránili jen za cenu faulu. Galvas dostává menší trest za podražení a hráči v bílých dresech se budou muset bránit ve třech proti pěti.
     
    23:51
    Dveře na trestné lavici se dnes opravdu netrhnou. Češi hráli v šesti. Trest odpyká Ševčík.
     
    21:54
    Přichází další vyloučení. Hosté sevřeli Čechy v jejich třetině a vynutili si faul. Trejbal doplní Kvasničku na trestné (držení). Pokračuje přesilovka Ruska 4 proti 3.
     
    20:59
    Rusové si však v přesilovce moc dlouho nezahráli. Osin nedovoleně poslal k zemi Jana Kerna, a dostává tak menší trest za nedovolené bránění.
     
    20:50
    Češi si zahrají oslabení. Kvasnička je odeslán na trestnou za držení.
     
    17:10
    Velká šance pro Čechy! Zenčikov též míří na trestnou (sekání), a jeho spoluhráči tak budou muset bránit dvojnásobné oslabení.
     
    16:40
    Ruský forvard však následně fauloval a již sedí na trestné lavici.
     
    14:01
    Další šance pro český tým udeřit v přesilovce. Choloděnin dostává dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    09:47
    Osin ve střední třetině ukořistil kotouč a řítil se na Vomáčku. Tomu pomohli vracející se obránci, kteří svému sokovi nedovolili přesně zakončit.
     
    08:19
    Hostující borci jsou v úvodu hodně nedisciplinovaní. Aleksejev bude dvě minuty pykat za podražení.
     
    05:02
    Rusové jdou opět do čtyř. Hostující útočník si odsedí dvě minuty za faul kolenem.
     
    04:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tomu se říká odpověď! Češi srovnávají v početní převaze. Galvas nabil na modré čáře volnému KRYŠTOFU HRABÍKOVI, jehož střela z první byla dostatečně prudká na to, aby proletěla až za ruského gólmana. Asistence: Jakub Galvas.
     
    03:52
    Početní převahu si zahrají též čeští hokejisté. Buchrjakov inkasuje menší trest za držení.
     
    03:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Hosté přesilovku bleskově využívají. Vomáčka nejdříve zachytil dělovku Koltygina. Po následném vhazování pálil ale VLADISLAV KAZAMANOV, jehož střela doletěla až do sítě. Asistence: Pavel Koltygin a Michail Bitsadze.
     
    02:36
    První přesilovka pro Rusko. Ševčík si odpyká dvě minuty za sekání.
     
    00:22
    Rozhodčí museli přerušit hru, jelikož v obranné třetině zůstal po střetu s hostujícím útočníkem ležet Buchtela. Už k němu přispěchala dvojice záchranářů, nicméně český obránce stále leží na ledové ploše.

    David Soumar

    Branky a nahrávky: 5. Hrabík (Galvas), 41. Svoboda (Gaspar), 55. Hladoník (Burda), rozh. náj. Machala – 4. Kazamanov (Koltygin, Bitsadze), 30. Koltigyn (Samorukov, Aleksejev), 54. Aleksejev (Samorukov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Machala (CZE)
    1:0   Slepetc (RUS)
    2. série:
    1:0   Kaut (CZE)
    1:0   Aleksejev (RUS)
    3. série:
    2:0   Nečas (CZE)


    Česko: Vomáčka (Patera) – Trejbal, Buchtela, Bednář, Kvasnička, Galvas, Šalda, Ševčík, Gaspar – Hladoník, Kern, Safin, Kalaj, Burda, Svoboda, Machala, Nečas, Jirásek, Kaut, Dvořák, Hrabík.
    Rusko: Raiko (Žukov) – Buchrjakov, Choloděnin, Kazamanov, Rubinčik, Osin, Samorukov, Alekseev – Slepetc, Pianov, Bitsadze, Lobanov, Lipanov, Aleksejev, Kozlov, Zenčikov, Morozov, Čechovič, Koževnikov, Koltygin, Ivanisov.

    Rozhodčí: Pavlovič – Ondráček, Špůr
    bahis siteleri