Zlín – Královo Pole 32:31 (kon.) | Dukla – Přerov 43:16 (kon.) | Zubří – Hranice 30:23 (kon.)
konec
HC ROBE Zubří
30:23 (18:11)
TJ Cement Hranice
Sobota 20.12.2014, 18:00 • SH - Gumárny Zubří Aréna • Chance Extraliga mužů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sobotní podvečer je v divácky nabité hale „Srdcemzubřanů“ vyhrazen pro utkání, ve kterém domácky neporažení Valaši ze Zubří přivítají celek z prostoru Moravské brány, kterým se stane loňský vicemistr z Hranic. Domácí se jistě budou chtít před Vánoci rehabilitovat svým fanouškům za poslední prohru v Litovli, naopak Hranice potřebují získávat důležité body, aby si mohly zahrát v play-off! Kompletním průběhem posledního extraligového utkání Valachů v tomto roce Vás bude doprovázet Martin Petřek, který Vás tímto vítá na našich on-line přenosech.


    HC Gumárny Zubří:

    Valašští králové z roku 2012 se teoreticky mohou vrátit na druhé místo v extraligové tabulce. Šanci jim můžou dát ševci ze Zlína, kteří dvě hodiny před jejich sobotním duelem s Hranicemi vyzvou ve své hale druhé Brno. „Ostatní výsledky neřešíme. Pro nás je podstatné udržet stoprocentní domácí bilanci,“ prohlásil kouč Zubří Jiří Kekrt.

    A také odčinit předchozí selhání z palubovky litovelského nováčka, odkud si trojnásobný mistr odvezl nečekaný příděl o osm branek.

    „Podobných utkání jsme v sezoně moc nesehráli. Bylo zcela specifické. Zatímco nám nevyšlo skoro nic, soupeři se štěstím téměř všechno. Řešit to kategoricky by byla hloupost,“ nechce Kekrt dostat hráče pod tlak.

    Překvapivou porážku však jen tak nepřešel. „Do každého zápasu musíme jít s pokorou. Pokud na ni zapomeneme, dopadne to jako v Litovli.“

    Výsledek derby s Hranicemi určí, zda Zubří měsíc a půl trvající extraligovou prodlevu stráví v obavách o své umístění v první čtyřce, která začne čtvrtfinále doma. „Vytyčili jsme si postupné cíle. Prvním je dostat se do play-off, a pokud možno z co nejlepšího postavení,“ pravil Kekrt. Plány mu však komplikují zranění klíčových borců – v derby bude postrádat opět kanonýra Řezníčka a šéfa defenzivy Bechného.


    Zubří si zkomplikovalo život v extraligové tabulce po překvapivé prohře v Litovli, která se postarala o jednu z největších senzací minulého kola házenkářské extraligy, když neočekávaně převálcovala favorizované Valachy v domácím prostředí 31:23.


    Utkání v Litovli:

    V mysli všech litovelských házenkářů určitě zůstalo datum 27.9. 2014, kdy se Tatran přijel ukázat na palubovku Valachů! V tento den si nováček letošní soutěže odvážel autobusem s sebou domů svou nejvyšší porážku za dobu tehdejšího působení v extralize. Litovelští házenkáři v čele s ostříleným matadorem Davidem Juříčkem však minulou sobotu vrátili v odvetě svému soupeři venkovní porážku i s úroky!

    Jasnou záležitostí tehdy mělo být utkání v Litovli pro házenkáře Gumáren Zubří. Valaši po prohře v Plzni chtěli napravit fanouškům předvánoční náladu ziskem bodů a nováček z Litovle pro ně neměl být v tomto ohledu nepřekonatelný problém. Opak však byl pravou! Házenkáři Gumáren Zubří nezvládli utkání proti extraligovému nováčkovi z Litovle a podlehli mu výrazným osmibrankovým rozdílem. Domácí házenkáři Zubří zaskočili, ujali se vedení hned v první minutě a po osmi minutách hry vedli 6:2! Asi do 22. minuty se udržovali pětibrankový odstup, svůj náskok pak ale ještě navýšili a zuberští házenkáři na to nedokázali zareagovat. Do šaten si nesli hosté šestibrankové manko a ve druhém poločase jejich trápení pokračovalo. Litovel držela své šance na fantastický výsledek a její kanonýři pálili jako o život. Ve 42. minutě vedli domácí už o jedenáct branek (23:12), o pět minut později dokonce o třináct (27:14)! Až v poslední pětiminutovce zápasu se Valachům podařilo vysokou ztrátu alespoň kosmeticky upravit a z Litovle vezou překvapivou porážku 23:31. Valaši se tak tímto překvapujícím výsledkem posunuli v extraligové tabulce o příčku dolů a ve svém dalším utkání tak nepochybně budou chtít projít reparátem a získat zpět ztracené body proti loňskému vicemistru!


    TJ Cement Hranice:

    Cílem hranických házenkářů bude před sobotním utkáním nepochybně opět skok tabulkou směrem vzhůru. Moravský tým se před posledním utkáním v tomto roce aktuálně pohybuje na sedmém místě v extraligové tabulce, které tak sice Hranicím zajišťuje jistou účast v play-off, ale s ohledem na bodový zisk osmé Karviné a devátého Jičína jde svěřencům Libora Hrabala v každém zápase o hodně! Karviná se totiž může pochlubit stejným bodovým ziskem a Jičín zaostává za těmito celky o pouhé tři body.

    Hranice ve svém posledním utkání porazily horníky z Karviné, které tak předběhly v extraligové tabulce.


    TJ Cement Hranice – HCB OKD Karviná

    První poločas byl dle očekávání velmi vyrovnaný. Úvod se povedl více domácím. Cementáři šli v páté minutě po rychlém kontru Tomáše Mičkala do dvougólového vedení, které zanedlouho Jan Gřes ještě navýšil. V dalších minutách však hranický kanonýr Mičkal neproměnil dvě sedmičky a Karviná srovnala stav. V 15. minutě poslal Chudoba Karvinou poprvé do vedení, oba soupeři se pak přetahovali v mírném náskoku jedné až dvou branek. Úvodní dějství skončilo výsledkem 16:15 pro Hranice. První slovo měla po změně stran Karviná, jež srovnala, pak se ale trefil domácí Viktor Hastík a dlouhý výhoz brankáře Kučerky zužitkoval Mičkal, který Hranice vrátil do dvougólového náskoku.Karviná ale v úvodu druhé půle stále bojovala o důležité body a srovnala na 19:19. Od té doby se začal zápas vyvíjet jednoznačně pro domácí, kteří si začali vypracovávat rozhodující náskok. V polovině druhého poločasu Miroslav Rachač zvýšil vedení na 26:22, Josef Kučerka zavřel branku a Karvinští nebyli dlouhé minuty zrušit jeho kouzlo. Dvanáct minut před koncem procedil míč do sítě Hastík, zvýšil na 29:22 a Karviná navíc vyfasovala dvouminutový trest. V té chvíli již hosté pochopili, že na body nedosáhnou. Cementáři v závěru navýšili svůj náskok až na devět branek, konečný výsledek měl nakonec podobu 34:26.


    Dnešní atraktivní duel se bude bezesporu těšit skvělé divácké kulise a bude zajímavé sledovat, zda domácí fanoušci doženou své favority k vítězství, nebo zda se ze zisku cenných bodů bude radovat tým, který svádí opravdovou bitvu o vysněnou účast v play-off.


    Rozhodčími v tomto utkání jsou pánové Marek Bečička a Jiří Horák, delegátem Českého svazu házené je Pavel Nesvadba.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    5
    Vážení čtenáři, hned ze startu utkání nás bohužel doprovázely technické problémy, kvůli kterým jsme Vám bohužel nemohli zprostředkovat podrobný on-line přenos. V páté minutě utkání panuje v zuberské hale nerozhodný stav 2:2. (2:2)
     
    6
    Hranické házenkáře zastavuje útočná chyba. Do postupného útoku se přesunuli Valaši, ale z letu křídel přestřelují bránu. Dopředu se zpátky vrací loňský vicemistr. (2:2)
     
    6
    Selhání útočné koncovky hranických házenkářů potrestali Valaši brankou z rychlého útoku. (3:2)
     
    7
    Z křídla prolétl šikmo ke středu brankoviště zuberský Douda a zakončil svůj let nad brankovištěm střelou na delší tyč. (4:2)
     
    8
    Jenže na to nalezli hraničtí házenkáři okamžitě nalezli odpověď a po pár rychlých přihrávkách poslali do zakončení spojky, které snižují na nejtěsnější rozdíl jediné branky. (4:3)
     
    9
    Hned po rozehrávce z volného devítimetrového hodu se dostal na devíti metrech do výskoku Kašpárek a ze své parkety spojky připisuje Valachům dvoubrankové vedení. (5:3)
     
    10
    Tak tohle sehrály hranice skvěle! Tábor Libora Hrabala se dokázala excelentně přesunout do dvou rychlých útoků v řadě, kterými hosté uvádějí utkání do nerozhodného stavu. (5:5)
     
    11
    Zuberská kreativita v útoku vyústila v branku zásluhou spojek. (6:5)
     
    12
    Hranické spojky poslaly míč do rukou Brožovi, který se bezpečně prosadil po náskoku z šestky. Jenže na to nalézají Valaši okamžitě odpověď a prosazují se zásluhou Hrstky. (7:6)
     
    13
    Hra přerušena, volný devítimetrový hod pro hosty. (7:6)
     
    13
    Hranický útok adresoval míč do rukou Čadry, který se prosadil po náskoku z brankoviště. (7:7)
     
    14
    Za bránění v brankovišti byl ve prospěch domácích nařízen sedmimetrový hod, která s přehledem proměnil Martin Hrstka! Valaši jsou tak ve vedení o jedinou branku. Do útoku jdou ale Hranice! (8:7)
     
    15
    Jenže Hranice nevyužily možnost srovnat stav utkání a Zubřané se tak pomalu přesouvají do postupného útoku. (8:7)
     
    16
    A Valaši jsou v útoku hned úspěšní! Po útočném překřížení spojek se na devíti metrech zavěsil do vzduchu Kašpárek a svou dělovkou k tyči nedal hranickému strážci brány šanci! (9:7)
     
    17
    Po pár minutách bude k vidění i na druhé straně palubovky sedmimetrový hod, který budou házet Hranice. (9:7)
     
    17
    Na sedmimetrový hod byl vyslán bývalý zuberský hráč Tomáš Mičkal, kterému se podařilo snížit na jednobrankový rozdíl. (9:8)
     
    18
    Sedmimetrový hod házeli ve svém útoku i Valaši, kteří získali zpět svůj původní náskok zásluhou Hrstky. (10:8)
     
    19
    Hranice chybují v útočné rozehrávce a to potrestal brankou z rychlého útoku zuberský pivotman Šíra. (11:8)
     
    20
    Zuberská obrana nedokázala na křídle uhlídat rychlonohého Mičkala, který se po náskoku z šestky prosadil technickou střelou. (11:9)
     
    21
    Valaši dobře sehráli svou útočnou akci a připisují si na své dnešní konto dvanáctou branku v utkání. (12:9)
     
    22
    Adam Kašpárek se na desíti metrech pověsil nad dvojblok bránících hráčů a prosadil se prudkou střelou, která šla po ruce. Libor Hrabal reaguje na vývoj v utkání oddechovým časem. (13:9)
     
    23
    Libor Hrabal rozdal taktické pokyny a hra dále může pokračovat. (13:9)
     
    23
    Hned po oddechovém čase to vzal v útoku hostů na sebe Miroslav Rachač, proti jehož střele byl zuberský brankář krátký. (13:10)
     
    23
    Excelentní zákrok brankáře Orsága, který v souboji jeden na jednoho vystihl směr střely. Valaši tak přechází na opačnou stranu palubovky. (13:10)
     
    24
    Kopřivnický rodák Adam Reček vyslal ze vzdálenosti devíti metrů dělovou ránu, na kterou si hranický brankář ani nešáhl! (15:10)
     
    25
    Pět minut před koncem prvního poločasu útočí loňský vicemistr. (15:10)
     
    25
    Hranice to zkoušely hrou přes křídla, která jim zásluhou Magrly přinesla jedenáctou branku v utkání. (15:11)
     
    25
    Hranice si zahrají v početní nevýhodě. (15:11)
     
    25
    Stanislav Kašpárek je v dnešním utkání opravdu střelecky při chuti! Stanislav Kašpárek po odrazu z devítky mířil přesně mezi tři tyče! (16:11)
     
    26
    K míči se v zuberském útoku dostal Adam Reček a svou atraktivní ránou z devítky vyzrál nad hranickým brankářem! (16:11)
     
    26
    Adam Reček kouzlí na desíti metrech! Kopřivnický odchovanec se po útočném překřížení spojek dostal na desíti metrech do výskoku a svou bezkonkurenční ránou z přetahu posílá Valachy do šestibrankového vedení! Kopřivnický rodák je za svůj výkon odměněn bouřlivým skandováním zuberských fandů. (17:11)
     
    27
    Valaši začínají mít utkání pevně ve svých rukou! Tři minuty před koncem první půle utíkají Valaši do sedmibrankového vedení! (18:11)
     
    28
    Hraničtí poslali do zakončení spojky, ale ty mířily vysoko nad bránu. (18:11)
     
    29
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu, ve které zahájí s největší pravděpodobností Valaši svůj poslední postupný útok. (18:11)
     
    29
    Hranický brankář perfektně vykryl směr střely z křídla a posílá své spoluhráče na opačnou stranu palubovky. Jenže už se ni nestane! Hranicím chyběl čas a z prvního poločasu tak odcházejí vítězně do šaten domácí! (18:11)
     
    30
    První poločas skončil. (18:11)
     
    31
    Začal druhý poločas. (18:11)
     
    Vážení čtenáři, hned ze startu druhého poločasu nás bohužel doprovázejí závažné technické problémy, kvůli kterým Vám teď nejsme schopni zprostředkovat textový přenos. Komplikace se snažíme s vypětím všech sil odstranit. Omluvte proto prosím sníženou kvalitu dnešního onlajnu. (18:11)
     
    45
    Vážení čtenáři, ze zuberské sportovní haly jsme obdrželi krátkou informaci o současném stavu utkání. V polovině druhého poločasu vedou domácí házenkáři tříbrankovým rozdílem. Ještě jednou prosím omluvte sníženou kvalitu textového přenosu. Technické problémy se stále snažíme odstranit. (21:18)
     
    V dnešním utkání porazili domácí Valaši ze Zubří loňského vicemistra z Hranic 30:23. Přijměte prosím naposled naši velkou omluvu za sníženou kvalitu druhé půle. (30:23)
     
    60
    Konec zápasu. (30:23)
     
    Zde si můžete přečíst pozápasové ohlasy obou trenérů.


    Libor Hrabal, trenér týmu TJ Cement Hranice: „ První poločas jsme bohužel nezahráli dobře. Neplnili jsme taktické věci, které jsme si před zápasem řekli. Našimi chybami a technickými nepřesnostmi jsme v prvním poločase dovolili našemu soupeři náskok sedmi branek, což domácí muselo velmi uklidnit. V druhém poločase jsme se snažili o zvrat v utkání, když jsme dokázali stáhnout náskok na tři branky. Bohužel jsme pak byli několikrát vyloučení, což Zubří dokázalo využít, dostalo se do tempa a znovu to bylo o sedm branek. Náš problém byl především první poločas, ve kterém jsme nedodrželi spoustu taktických věcí. Tohle si proti takovým celkům nemůžeme dovolit. “

    Jiří Kekrt, trenér týmu HC Gumárny Zubří: „Do utkání jsme vstupovali s pocitem obav kvůli minulému výbuchu v Litovli. Pro všechny, hlavně pro nás, to bylo nemilé překvapení. V průběhu týdne jsme se snažili spoustu věcí pozměnit, aby se kluci dostali do herní pohody. Myslím si, že to se nám také podařilo. Do dnešního utkání jsme nastupovali s velkou pokorou. Z mého pohledu byl dnešní výsledek odrazem toho, co se dělo na hřišti.“
     
    HC Gumárny Zubří – TJ Cement Hranice 30:23 (18:11)

    Házenkáři Zubří odčinili prohru v Litovli sobotním vítězstvím nad Cementem Hranice. Svým fanouškům chtěli před zimní přestávkou spravit chuť a do utkání nastoupili koncentrovaně. Od prvních minut drželi na své straně alespoň minimální vedení a hostům povolili jen jediné vyrovnání na 7:7. O poločase vedli už výrazným sedmibrankovým rozdílem. Hostům se ještě podařila mírná korekce (21:18), domácí si ale před koncem vzali zpět sedmibrankové vedení a nakonec si připsali vítězství poměrem 30:23.

    Branky: Reček 7/3, Hrstka 6/3, Kašpárek 6, Šíra 4, Šlachta 2, Douda 2, Přikryl 2, Šustáček 1 – Rachač 5, Hastík 5, Mičkal 4/1, Magrla 3, Třeštík 2, Čadra 2, Brož 2. Rozhodčí: Bečička, Horák. Sedmimetrové hody: 6/6 – 1/1. Vyloučení: 5 – 6 (přímá ČK Rachač). Diváci: 1200. (20:56:09)

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    TJ Cement Hranice
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Diváci: 1200
    bahis siteleri