SP v biatlonu, stíhací závod žen 10km, Pokljuka Vítěz: D. Domračevová (BLR) (kon.) | SP v biatlonu, stíhací závod mužů 12,5km, Pokljuka Vítez: E. Svendsen (NOR) (kon.)
konec
SP v biatlonu, stíhací závod mužů 12,5km, Pokljuka

Vítez: E. Svendsen (NOR)

Sobota 20.12.2014, 13:30Biatlon
     
    Moravec se z 18. místa ve sprintu posunul až na 5. příčku. Přitom o lepší pozici přišel až v závěru, kde ho předjel Landertinger. Krčmář díky parádní střelbě dojel patnáctý. Propadli se ovšem Šlesingr, jenž dokončil na 37. místě, i Soukup, který se umístil na 48. příčce. Krupčík dojel padesátý třetí.
     
    CÍL
    Dojel i Michal Krčmář, jenž na Svendsena ztratil 1 minutu a 41 sekund a skončil patnáctý. Tohle je také výborný výsledek pro českého závodníka.
     
    CÍL
    Souboj mezi Moravcem a Landertingerem na cílové rovince dopadl lépe pro Rakušana. Český reprezentant ovšem skončil na skvělém pátém místě!
     
    11,2KM
    Na bednu to dnes asi nebude. Moravec ztrácí na Svendsena 1 minutu a 26 sekund. Fourcade je pak před ním zhruba o tři čtvrtě minuty.
     
    4. stř
    Škoda Michala Krčmáře. Na poslední střelbě jednou chyboval, ale je celkově na průběžném 16. místě. A to je pro něj zatím skvělý výsledek.
     
    4. stř
    Výborně zastřílel Ondřej Moravec. Bez chyby! A protože ostatní soupeři často chybovali, vyšvihl se na průběžné čtvrté místo!
     
    9,3 KM
    Krčmář trochu ztratil, ale jede i tak svůj životní závod. Drží se ve skupině s Moravcem a oba ztrácejí na vedoucího Svendsena zhruba 1 minutu a 30 sekund.
     
    3. stř
    Krčmář zase trefil všechny terče a půjde pořadím nahoru! Skvělou zprávou je, že i Krčmář zastřílel bezchybně. Šlesingr bohužel jednou chyboval a je až ve čtvrté desítce.
     
    6,8 KM
    Co se Čechů týče, nejlepší je Krčmář, jenž na vedoucího Šipulina, Landertinger a Svendsena ztrácí 1 minutu a 22 sekund. Ve skupince ale jede s Moravcem. Šlesingr je pak za nimi o další 4 sekundy pozadu.
     
    2. stř
    Češi se bohužel propadají stále dolů. Nejlepší je v současné chvíli Krčmář, který znovu zastřílel bezchybně. Moravec chyboval jednou, Šlesingr byl bez chyby. Soukup ke dvěma chybám přidal ve druhé střelbě další.
     
    1. stř
    Moravec udělal bohužel jednu chybu, Šlesingr na tom byl úplně stejně. Soukup bohužel udělal hned dvě chyby. Krčmář naopak zastřílel čistě.
     
    START
    Na trať se vydala také trojice českých závodníků, a to ve složení Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup a Michal Šlesingr.
     
    Trenér českých reprezentantů Marek Lejsek nebyl vyloženě spokojený s výsledky svých svěřenců ve sprintu, nicméně nebyl ani nijak naštvaný či zklamaný. „Určitě to nebyl provařený závod, ale umístění v elitní desítce nám chybí,“ smutnil Lejsek v rozhovoru pro biatlon.cz. „Ve vyrovnaném sprintu, jako byl ten dnešní, každá chyba nekompromisně poznamená výsledek,“ dodal Lejsek. Překvapili ho naopak výkony Jaroslava Soukupa a Michala Krčmáře, kteří zastříleli v pátek bezchybně. „Jarda ukázal, že patří k širší špičce. Jeho forma půjde ještě stoprocentně nahoru. I Michal se dosud střelecky trápil, a tak věřím, že dnes získal sebevědomí,“ culil se český biatlonový stratég.
     
    Čechům se v pátečním sprintu dařilo tak napůl – nepropadli, ale ani nezazářili. Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup i Michal Šlesingr se seřadili postupně od 18. do 20. místa, přičemž všichni nabrali ztrátu kolem jedné minuty na Šipulina. Hned za nimi se přitom umístil i Slovák Martin Otčenáš. Do první šedesátky se vešli i Michal Krčmář, další slovenský reprezentant Matej Kazár a také Tomáš Krupčík. Ti jsou však až ve druhé polovině startovní listiny. Důležité však je, že se do tohoto závodu vůbec kvalifikovali.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri