Turné čtyř můstků - Oberstdorf 1. závod HS 137 Vítěz: Stefan Kraft (AUT) (kon.)
konec
Turné čtyř můstků - Oberstdorf 1. závod HS 137

Vítěz: Stefan Kraft (AUT)

Pondělí 29.12.2014, 17:30 • Schattenbergschanze (Erdinger Arena), 26.000 míst • Turné čtyř můstků
     
    1
    Úvodní díl Turné čtyř můstků vyhrává Stefan Kraft o 6,9 bodů před Michaelem Hayböckem. Třetí je Peter Prevc!
    Stefan Kraft
     
    1
    Kraft jde na 129 bodů, to bude zřejmě stačit, navíc dostává dvě devatenáctky.
    Peter Prevc
     
    2
    Peter Prevc nebude první, nikoliv! 125,5 metrů nestačí na vedení a sesazení Hayböcka, je to druhé místo. Slovinec ale bude na bedně a na Hayböcka z druhé pozice ztrácí 1,1 bodu!
    Michael Hayböck
     
    4
    Tak ale tohle bylo brilantní, vážené dámy a pánové. Michael Hayböck se rázem pasuje na hlavního aspiranta vítězství Turné čtyř můstků, protože 132,5 metrů je prostě a jednoduše skvělý skok. První místo pro Rakušana o 10,9 bodů před Stochem!
    Kamil Stoch
     
    12
    Krásná práce od Kamila Stocha, který je tak zpět ve své největší formě! 131 metrů a gigantický náskok přes 12 bodů na Ita s Damjanem. Tohle byla polská paráda!
     
    14
    Severin Freund bude hned po prvním závodě ztrácet. 124,5 metrů kazí Freundovi naděje na první pětku v Turné. Nyní je Němec druhý a největší favorité jsou s velkým náskokem nahoře.
     
    Druhé kolo začne přibližně v 18:49.
    Peter Prevc
     
    1
    Nejdelší skok prvního kola přišel s posledním skokanem! Peter Prevc dává 139,5 metrů a v bodovém součtu 146,7 bodů je to druhé místo o tři body za Kraftem. No, Prevc se rázem řadí mezi favority letošního Turné!
    Pád Simona Ammanna
     
    50
    A Harrymu Potterovi na lyžích se to zřejmě nepovede ani nyní. Po doskoku padá a to je samozřejmě obrovská bodová ztráta, i když by se měl dostat na 95% počtu nejdelší délky prvního kola a půjde do finálové rundy.
    Gregor Schlierenzauer
     
    2
    Gregor Schlierenzauer potvrdil zvyšující formu a předvedl solidních 133 metrů. Také on půjde do druhého kola jako šťastný poražený, a to z nejlepší pozice Lucky Loosers. Průběžná pátá pozice pro Schlieriho.
    Michael Hayböck
     
    49
    Michael Hayböck také předvedl výborný let, co si budeme povídat. Stejná vzdálenost jako Noriaki Kasai, ale lepší body od rozhodčích. Rakušan jde na průběžné třetí místo před Kasaie s náskokem 3 body na Japonce a 10 bodů na Koudelku.
    Noriaki Kasai
     
    3
    Noriaki Kasai to zvládl, předvedl perfektní skok o délce 137,5 metrů, což je dneska nejdále! Jenže je to také z většího nájezdu než např. Kofler, takže Kasai jde momentálně samozřejmě do druhého kola, a také na třetí místo.
     
    8
    Anders Fannemel, vedoucí muž Světového poháru, se blížil ke hranici 130 metrů, nakonec mu to o metr a půl nevyšlo. Postup má však samozřejmě v kapse a je průběžně třetí!
     
    40
    Krásný skok v podání Stefana Krafta, to bezesporu. Proti jeho 136,5 metrů bude mít Stoch velmi těžkou pozici. Kraft dává o metr více než Kofler a jde na první pozici o osm bodů před Koflera. Po dlouhé době tak vidíme změnu na prvním místě.
     
    15
    Je to tak, Daiki Ito se předvedl ve dobré formě! 128 metrů je velmi slušné, i když ne tak daleké jako dosavadní fenomén Andi Kofler. Japonec zaostává za Koflerem o téměř čtrnáct bodů a jde na průběžné čtvrté místo.
     
    18
    Fantazie v podání německé komety Stephana Leyheho. Dát 120 metrů v těchto podmínkách, to je tedy výborná věc. Jasný postup a průběžné páté místo pro Němce.
     
    28
    Andreas Kofler, bývalý vítěz Turné, šel na 129 metrů. Dostává poměrně slušně zaplaceno, stylově zatím nejlépe – 3x 18,5 a 2x 18. Bodový součet 141,9 – nejlepší skok dnešního dne.
     
    Andi Goldberger se právě spustil z můstku z okna číslo 13, což je dobrá zpráva. Rakouská legenda s kamerou na helmě to má za sebou, jdeme na první kolo!
     
    Do sobotní kvalifikace nenastoupili Simon Ammann a poté i kvůli problémům s větrem ani Roman Koudelka a Michael Hayböck. Znamená to, že závěrečné dvojice prvního kola budou pořádně našlapané a už první kolo v Oberstdorfu může znamenat konečnou pro některého z favoritů.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri